Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Η Κατάρα του Γιαχβέ & το Τέλος των Ελλήνων
Η Συρρίκνωση του Ελληνισμού από το Βδέλυγμα του Γιαχβέ «Όλβιος όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν» 

Ελεγε ο μεγάλος ιστορικός της αρχαιότητος Θουκυδίδης και το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί έδινε τόση μεγάλη σημασία στην μάθηση...
Η Κατάρα του Γιαχβέ & το Τέλος των Ελλήνων


Η Συρρίκνωση του Ελληνισμού από το Βδέλυγμα του Γιαχβέ
«Όλβιος όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν»


Ελεγε ο μεγάλος ιστορικός της αρχαιότητος Θουκυδίδης και το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί έδινε τόση μεγάλη σημασία στην μάθηση και γνώση της ιστορίας για τον άνθρωπο. 

Η απάντηση είναι διότι η ιστορική γνώση είναι η εμπειρία του λαού στον οποίο αναφέρεται και περιλαμβάνει όχι μόνον τα μεγαλουργήματα των προγενεστέρων γενεών αλλά και τα λάθη ώστε οι νεώτερες γενεές να επαναλάβουν τις εποποιίες και τα μεγαλουργήματα των προγόνων τους τα οποία θα τους οδηγήσουν σε πρόοδο και ευημερία αλλά και να αποφεύγουν τα λάθη τους.Συνεπώς η αληθινή ιστορική γνώση είναι μια υπέρτατη γνώση για τις μέλλουσες γενιές ενός λαού γιατί, επαναλαμβάνω και μάλιστα με έμφαση, περιλαμβάνει όλη την πείρα των προγόνων του και αυτή η πείρα ενισχύσει το φρόνημα του λαού όχι μόνον για να επαναλάβουμε τις εποποιίες των προγόνων μας, αλλά και για να μας προστατεύσει ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα, διότι η έκφραση «η ιστορία επαναλαμβάνετε» είναι μια πραγματικότητα την οποία κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να αμφισβητήσει. 

Πέραν αυτού λαός που αγνοεί την ιστορία του είναι ουσιαστικά αποκομμένος από τις ρίζες του γιατί οι ρίζες του κάθε λαού είναι οι πρόγονοί του και λαός αποκομμένος από τις ρίζες του δεν έχει ηθικές αρχές και δεν έχει μέλλον.


Ειδικότερα για μας τους Έλληνες τώρα σε μια εποχή που κλονίζονται ιδανικά, αντιλήψεις και αξίες εμπρός στον ολετήρα της παγκοσμιοποίησης και ομογενοποίησες είναι θέμα εθνικό αλλά ταυτόχρονα και συμφέρον να μάθουμε επιτέλους την πραγματική μας ιστορία, γιατί εμείς οι Έλληνες, λαός φύσει ερευνητικός, φιλομαθής και συνάμα διεκδικητικός όταν θίγονται τα εθνικά και πάτρια συμφέροντά του. Ο Έλληνας μεγαλούργησε κατά την αρχαία εποχή και διέδωσε τα ιδανικά του και τις αξίες του στα πέρατα της οικουμένης.


Ο Έλληνας με στρατιωτική αρετή αλλά και με ανοικτούς πνευματικούς ορίζοντες χάραξε δική του πορεία με βήματα σταθερά και γοργά και συνέβαλε στην εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας. 

Ο Έλληνας της αρχαιότητος στιβαρός και άξιος πολεμιστής αλλά ταυτόχρονα φιλόσοφος δίδαξε τους λαούς της υφηλίου με τον ανυπέρβλητο πολιτισμό του τι σημαίνει ελευθερία, δικαιοσύνη, ανδρεία, φιλοπατρία, επιστημονική πρόοδος, φιλοσοφικός στοχασμός και τόσες άλλες αξίες που θεμελίωσαν την ιδεολογική ταυτότητα του απανταχού της γης πολιτισμένου σήμερα κόσμου. Ας μην ξεχνάμε ο Τσόρτσιλ κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έλεγε «Από σήμερα δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!»


Γνωρίζουμε(;) εμείς οι απόγονοί τους ποίοι και γιατί κατέστρεψαν αυτόν τον υπέροχο πολιτισμό ώστε σήμερα από τα 82 έργα του Αισχύλου έχουμε μόνο τα 7, από τα 92 έργα του Ευριπίδη μόνο τα 18, από τα 123 του Σοφοκλή μόνο τα 7 ενώ τα υπόλοιπα χάθηκαν δια παντός ως επίσης Έλληνες φιλόσοφοι, ποιητές, τραγωδοί, επιστήμονες έχουν μείνει στην ιστορία μόνο από τα ονόματα τους και μικρά αποσπάσματα από τα γραπτά τους που εμπεριέχονται σε άλλα κείμενα, ενώ δεκάδες άλλοι συγγραφείς έχουν χαθεί ακόμα και τα ονόματά τους για πάντα μαζί με τα έργα τους; Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινιστεί ότι το ερευνητικό πνεύμα των Ελλήνων προγόνων μας καθώς και η φιλομάθεια τους ήταν αυτή που είχε δημιουργήσει τεράστιο όγκο συγγραφικού έργου που βρισκόταν τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές βιβλιοθήκες ώστε να έχουμε την αναφορά ότι στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας υπήρχαν 700.000 συγγράμματα τα οποία καταστράφηκαν για πάντα. Ποίοι και γιατί τα κατέστρεψαν;


Γνωρίζουμε την αλήθεια, όπως αυτή διασώθηκε μέσα από κείμενα και ιστορικές πηγές, ποίοι ήταν οι υπεύθυνοι για τα φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος του Ελληνισμού και τα οποία οδήγησαν ακόμα και σε απώλεια Ελληνικών πληθυσμών ώστε ο Ελληνισμός να γνωρίσει μεγάλη συρρίκνωση; Βλέπουμε και θαυμάζουμε στους αρχαιολογικούς χώρους ερείπια περικαλλών ναών, βλέπουμε στα μουσεία αγάλματα ακρωτηριασμένα ή θραύσματα αυτών και κάποια ελάχιστα πλήρη αγάλματα που στην θέα τους πραγματικά αγάλεται η ψυχή μας από το κάλος και την τελειότητά τους αλλά ποίοι και γιατί τα κατάντησαν έτσι;


Μαθαίνουμε για τις πολεμικές τους αρετές των Ελλήνων στους πολέμους κατά των Περσών, μαθαίνουμε για τα κατορθώματα των προγόνων μας οι οποίοι υπό την ηγεσία του Αλεξάνδρου δημιούργησαν μια αυτοκρατορία και στις χώρες που κατέκτησαν ίδρυσαν περί τις 280 ελληνικές πόλεις οι οποίες ανθούσαν στο εμπόριο, στις τέχνες και στις επιστήμες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πολιτιστική επέκταση των Ελλήνων και πέραν της Μικράς Ασίας στην Συρία, στην Παλαιστίνη, στην Μεσοποταμία και στην Αίγυπτο. Σήμερα από αυτές τις πόλεις ελάχιστες σώζονται (π.χ. η Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο) με ελάχιστους Έλληνες, όμως γνωρίζουμε πως και γιατί χάθηκε αυτός ο ελληνισμός;


Μαθαίνουμε για την κατάκτηση ολόκληρου του Ελληνικού κόσμου από τους Ρωμαίους, μαθαίνουμε ότι «κατακτήσαμε» πολιτιστικά τον Ρωμαίο κατακτητή και ότι η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έγινε Ελληνική Αυτοκρατορία με την επωνυμία Βυζαντινή Αυτοκρατορία και αγνοούμε ότι α) η ονομασία «Βυζαντινή αυτοκρατορία» δόθηκε τον 17ον αιώνα δηλαδή τρεις αιώνες μετά την οριστική της κατάρρευση, από τους τότε Ευρωπαίους ιστορικούς· λόγω του ακραίου θεοκρατικού και καταπιεστικού της χαρακτήρα της προς τους λαούς που είχε υπό την κατοχή της.  και β) ότι όλοι οι Αυτοκράτορες της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ἠ «Βυζαντινής αυτοκρατορίας» υπέγραφαν ως Ρωμαίοι Αυτοκράτορες παρά το γεγονός ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν μετά από κάποια περίοδο ήταν η ελληνική επομένως ουδέποτε υπήρξε ελληνική διοίκηση αυτής της αυτοκρατορίας.


Ας δούμε όμως τα γεγονότα και ας κρίνουμε. Ας μάθουμε επιτέλους την αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι και ας έχουμε το θάρρος και την ευθυκρισία ως αρωγούς στην αναζήτηση της ταυτότητός μας ως Έλληνες και ως Άνθρωποι. Έτσι θα εξετάσουμε τα γεγονότα κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής κατοχής.


ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΗ την διακρίνουμε σε δυο περιόδους, την πρώτη μέχρι τον Κωνσταντίνο τον Α’ (324 μ.κ.ε.) την δεύτερη από τον Κωνσταντίνο τον Α’ μέχρι την άλωση της Πόλης (1453 μ.κ.ε.) και αυτό διότι από την άνοδο στον θρόνο του Κωνσταντίνου η συμπεριφορά των Ρωμαίων αυτοκρατόρων έναντι των Ελλήνων αντιστράφηκε.


Πρώτη περίοδος ρωμαϊκής κατοχής

Κατά την πρώτη περίοδο (μέχρι το 324 μ.κ.ε.) ο Ελληνισμός υφίσταται αρχικά μια καθοδική πορεία αλλά γρήγορα κατορθώνει να αναλάμψει και να κατακτήσει πολιτιστικά τους κατακτητές του και αυτό έγινε γιατί οι Ρωμαίοι ήταν φιλοπρόοδοι και όχι μόνον υιοθέτησαν πρόθυμα τα επιτεύγματα των Ελλήνων αλλά και τα προήγαγαν. Κατά την περίοδο αυτήν οι Ρωμαίοι, υιοθέτησαν τις τέχνες και τις επιστήμες που εισήγαγαν από τους κατακτημένους τους Έλληνες, μελετούσαν και εναρμονίστηκαν με τον ελληνικό φιλοσοφικό στοχασμό ακόμα και την ελληνική γλώσσα υιοθέτησαν την οποία είχαν ως γλώσσα της επιστήμης, της λογοτεχνίας και της φιλοσοφίας με αποτέλεσμα να ομιλείται σε όλη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία παρά το γεγονός ότι η επίσημη γλώσσα της διοίκησης ήταν η λατινική γλώσσα και μάλιστα πολλοί Ρωμαίοι έγραφαν στην Ελληνική γλώσσα όπως ο Αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος και, αργότερα, ο Μ. Ιουλιανός.


Στην Μ. Ασία, την Παλαιστίνη και στην Μεσοποταμία, υπήρχαν περί τις 280 Ελληνικές πόλεις με μικτούς πληθυσμούς όπου οι κάτοικοι, έλληνες και μη, μιλούσαν ελληνικά και ακολουθούσαν την Ελληνική παράδοση παρά το γεγονός ότι η διοίκηση ήταν ρωμαϊκή. Αυτήν την ελληνίζουσα αυτοκρατορία παρέλαβε ο Μ. Κωνσταντίνος όταν κατέλαβε τον αυτοκρατορικό θρόνο.


Δευτέρα περίοδος ρωμαϊκής κατοχής


Η δεύτερη περίοδος αρχίζει με ενθρόνιση στον αυτοκρατορικό θρόνο του λεγόμενου “Μέγα” και “άγιου” και ισαπόστολου Κωνσταντίνου. Μια από τις πρώτες πράξεις του Κωνσταντίνου του Α’ (324-337) ήταν η μεταφορά της πρωτεύουσας του κράτους στην Ελληνική πόλη Βυζάντιο, την οποία μετονόμασε σε Νέα Ρώμη και την στόλισε με έργα τέχνης που απόσπασε βιαίως από ελληνικούς ναούς. Θα περίμενε κανείς η μεταφορά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας μέσα στην καρδιά του ελληνισμού να συντελέσει στον πλήρη εξελληνισμό της αυτοκρατορίας, όμως στην πράξη συνέβη το αντίθετο διότι αρχίζει η συστηματική καταστροφή των ναών των Ελλήνων όπου στην θέση τους κτίζονται εκκλησίες ενώ οι ιερείς θανατώνονται με βασανιστήρια.


Κατά την περίοδο αυτήν αποκεφαλίζεται ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Σώπατρος ο οποίος ούτω υπήρξε ο πρωτομάρτυρας του ελληνισμού. Μετά θάνατον ο Κωνσταντίνος και παρά το εγκληματικό του παρελθόν (μεταξύ των άλλων θανάτωσε την σύζυγό του Φαύστα μέσα καζάνι με βραστό νερό), ανακηρύσσεται από το ιερατείο “Μέγας” και “Άγιος” και ισαπόστολος.


Ο Κωνστάντιος (337-361), που διαδέχθηκε τον Κωνσταντίνο τον Α’, υπήρξε ακόμα σκληρότερος. Μία από τις πρώτες ενέργειες του Κωνστάντιου είναι να θέση εκτός νόμου το «ελληνίζειν» δηλαδή την ενασχόληση με τις επιστήμες, τις τέχνες και την φιλοσοφία. Ο Κωνστάντιος θα μείνει στην ιστορία ως εκείνος που (κατά τον Λιβάνιο) «ιερά και νεώ τους μεν έκλεισε, τους δε κατέσκαψε τους δε βεβήλους αποφήνας πόρνοις ενοικείν έδωκεν» (31) δηλαδή τα μεν ιερά των Ελλήνων κατέσκαψε τους δε ναούς τους έδωσε σε πόρνες να ενοικούν.


Από το 354 αρχίζουν οι πρώτες πυρπολήσεις βιβλιοθηκών σε πολλές πόλεις της αυτοκρατορίας και περίπου αυτό θα διαρκέσει επί 1000 περίπου χρόνια. Κατά την περίοδο αυτήν θα καούν στην πυρά ανυπολόγιστος αριθμός ελληνικών βιβλίων φιλοσοφίας, λογοτεχνίας, ιστορίας, γεωγραφίας, ποιητικές συλλογές και κυρίως επιστημονικά βιβλία μαθηματικών κλπ τα οποία για τον εξαιρετικά χαμηλού πνευματικού επιπέδου όχλο αποτελούσαν (ιδιαίτερα τα μαθηματικά) κείμενα μαγείας και προϊόντα της ελληνικής «μωρίας».


Η καταστροφή της ελληνικής γραμματείς είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της επιστήμης και της πνευματικής και τεχνολογικής προόδου της ανθρωπότητος. Το αποτέλεσμα αυτών των πράξεων φαίνεται σήμερα αφού από την αρχαιοελληνική γραμματεία διεσώθει, όπως υπολογίζεται, λιγότερο από τον 1% αυτής. Αυτή η τακτική της πυρπολήσεως βιβλιοθηκών με έργα που αναφέρονται στην ελληνική παράδοση και φιλοσοφία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με την πυρπόληση βιβλιοπωλείων που πωλούν κατά κύριο λόγο βιβλία της ελληνικής γραμματείας και βιβλία που αφορούν τον ελληνικό πολιτισμό από τους λεγόμενους «αντιεξουσιαστές» οι οποίοι ουδέποτε έκαψαν βιβλιοπωλεία με χριστιανικές και εβραϊκές εκδόσεις.


Οι ίδιοι «αντιεξουσιαστές» βεβήλωσαν το άγαλμα του υμνητή της ελευθερίας Ρήγα Φεραίου ενώ το άγαλμα του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ που βρίσκεται δίπλα το άφησαν ανέγγιχτο. Τότε (τον χριστιανικό μεσαίων) το ιερατείο της ορθοδοξίας και ο όχλος (παρακινούμενος από το ιερατείο) χαρακτήριζαν τους Έλληνες «ειδωλολάτρες, μιαρούς κλπ» και ο όχλος (υποκινούμενος από το ιερατείο) επιτίθετο κατά των ιερών των Ελλήνων και τα κατέστρεφε τώρα οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές» χαρακτηρίζουν τους Έλληνες «φασίστες και ρατσιστές» και επιτίθενται κατά βιβλιοπωλείων με εκδόσεις Ελλήνων. Ποίοι είναι αυτοί που υποκινούν τώρα τους «αντιεξουσιαστές»;


Τότε (τον χριστιανικό μεσαίων) η πολιτική ηγεσία του κράτους (αυτοκράτορες) παρακινούμενοι από το ιερατείο συνέτασσαν νόμους με τους οποίους διέτασσαν την εξόντωση του Ελληνισμού τώρα η πολιτική ηγεσία αφήνει ανέγγιχτους τους «αντιεξουσιαστές»! Μήπως η πολιτική ηγεσία γνωρίζει ποίοι κρύβονται και καθοδηγούν τους «αντιεξουσιαστές και δεν θέλει να τους θίξει»;


terrapapers.com_xristos o sotir tou probatou
 


Τα μεγάλα ερωτήματα!


Ο Μέγας Ιουλιανός (361-363), που διαδέχεται τον Κωνστάντιο, παρά το γεγονός ότι είχε βαπτισθεί με την βία χριστιανός, διατάξει όπως παύσει κάθε είδος διωγμός κατά των εθνικών. Θεσμοθετεί απόλυτη ανεξιθρησκία και επιδιορθώνει όσους από τους ελληνικούς ναούς δεν είχαν ολοκληρωτικά καταστραφεί από τους χριστιανούς. Θέλοντας κάθε άνθρωπος να έχει την δυνατότητα να ακολουθεί ελεύθερα το θρησκευτικό του μονοπάτι επιδιώκει ακόμα και την αναστήλωση του ναού του Σολομώντα. Ο Ιουλιανός το 363 δολοφονείται πισώπλατα, κατά τον χρονικογράφο Μαλάλα, από τον Μερκούριο ο οποίος αμέσως ανακηρύσσεται από το ιερατείο «άγιος» ενώ ο Ιουλιανός «παραβάτης».


Κατά την περίοδο αυτήν και ιδίως από τους επόμενους αυτοκράτορες Θεοδόσιο τον Α’, Αρκάδιο και Ιουστινιανό έλαβαν χώρα οι μεγάλες διώξεις των Ελλήνων

Στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει μια διευκρίνιση: την περίοδο αυτήν όταν έλεγαν «Έλληνες» εννοούσαν τους μετέχοντας της ελληνικής παιδείας και συνεπώς του ελεύθερου φιλοσοφικού στοχασμού, Έλληνες διότι οι Έλληνες που ασπάσθηκαν τον χριστιανισμό απεκδύθηκαν τον χαρακτηρισμό τους ως έλληνες, παρά το γεγονός ότι ομιλούσαν ελληνικά και πολλοί είχαν ελληνική καταγωγή αλλά χαρακτήριζαν τους εαυτούς τους απλώς ως χριστιανούς και Ρωμαίους (ή Ρωμιούς) και αυτό συνεχίσθηκε μέχρι την άλωση της Πόλης όπου π.χ. ο Γεώργιος Σχολάριος, ο μετέπειτα οικουμενικός πατριάρχης Γεννάδιος, διακηρύσσει ότι «αν και ομιλώ ελληνικά δεν είμαι Έλλην… αν με ρωτήσει κάποιος τι είμαι θα του απαντήσω ότι είμαι χριστιανός» και ο ίδιος προτρέπει «τους γουν δυσσεβείς και αλάστορας (δηλ. καταραμένους) Ελληνιστάς … πυρί και σιδήρω και ύδατι και παντίς τρόποις εξαγάρετε της παρούσης ζωής…» επίσης προτρέπει «ράβδιζε, είργε (δηλ. φυλάκιζε), είτα γλώσσαν αφαιρεί, είτα χείρα απότεμνε, κι αν και ούτως μένη κακός, θαλάσσης πέμπε βυθώ» (30).


Ο Θεοδόσιος ο Α’ (379-395) με διάταγμα που εξέδωσε στις 27 Φεβρουαρίου του 380 στην Θεσσαλονίκη ορίζει επίσημη και μοναδική θρησκεία του κράτους τον χριστιανισμό και κηρύσσει εκτός νόμου κάθε άλλη λατρεία. Όποιος δεν είναι χριστιανός χαρακτηρίζεται «ως σιχαμερός, αιρετικός, μωρός και τυφλός και απειλείται με επουράνια και επί γης τιμωρία» (βλέπε Κώδιξ Θεοδοσίου). Το 390 ο πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόφιλος εξαπολύει μέγα διωγμό κατά των Ελλήνων και των Εθνικών της περιοχής. Καταστρέφει σχεδόν όλους τους μη χριστιανικούς ναούς της Αλεξάνδρειας Επακολουθεί νέα εξέγερση των Εθνικών η οποία καταπνίγεται στο αίμα και το Σεράπειο και η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας καίγονται.


Το 392 ο Θεοδόσιος ο Α’ με νέο έδικτο απαγορεύει την θρησκεία του Δωδεκαθέου και κάθε μη χριστιανική τελετή και επακολουθούν νέες σφαγές Ελλήνων εθνικών. Το 394 ο Θεοδόσιος απαγορεύει τους Ολυμπιακούς αγώνες (39επ) ως «ελληνικό μίασμα», νομοθετεί την καταστροφή των ελληνικών ναών και καταστρέφονται οι ναοί της Ολυμπίας ενώ ορίζει την ιουδαϊκή θρησκεία ως ανεκτή από τους χριστιανούς και απαγορεύει κάθε καταστροφή Ιουδαϊκών συναγωγών. Μετά από όλα αυτά ο Θεοδόσιος χαρακτηρίζεται στην ελληνική ιστορία ως «Μέγας» και «Άγιος».


Ο Αρκάδιος (395-408) με δύο έδικτα του διατάζει ανηλεή διωγμό κατά Ελλήνων και Εθνικών. Όμως ο κίνδυνος των χριστιανών Γότθων αρχίζει να ανησυχεί τον Αρκάδιο. Ο σύμβουλος του Αρκάδιου Ρουφίνος, συμβουλεύει τον αρχηγό των Γότθων Αλάριχο να στραφεί εναντίον της Γης των Ελλήνων διότι αμύθητα πλούτη του λέγει ότι κρύβονται μέσα στους ελληνικούς ναούς και στους οίκους των Ελλήνων.


Οι Γότθοι του Αλάριχου (42) επί τρία χρόνια (396-399) συνεπικουρούμενοι από πλήθος μοναχών αρχίζουν την ισοπέδωση των ελληνικών πόλεων και την σφαγή των Ελλήνων. Το Δίων, η Μεσσηνία, το Άργος, η Νεμέα, η Λυκόσουρα, η Σπάρτη, τα Μέγαρα, η Κόρινθος και άλλες ελληνικές πόλεις καταστρέφονται ολοκληρωτικά. Τα ιερά του Διός στην Νεμέα, τα ιερά της Ολυμπιάς, τα αρκαδικά ιερά της Λυκόσουρας και πλήθος άλλων ελληνικών λατρευτικών κέντρων καταστρέφονται ολοκληρωτικά ενώ οι ιερείς τους σφάζονται ή καίγονται ζωντανοί όπως ο Ιλάριος ενώ οι αυτοκρατορικές φρουρές παρακολουθούν απαθέστατα.


Ο Αλάριχος για το «θεάρεστο» έργο της ισοπέδωσης της Ελλάδος διορίζεται από τον Αρκάδιο διοικητής της Ιλλυρίας. Το 396 με έδικτο ορίζεται ότι η ενασχόληση με τις εθνικές λατρείες αποτελεί πράξη ύστατης προδοσίας και το 397 με νέο έδικτο διατάζει το περίφημο «Ες έδαφος φέρειν» για όλους τους εναπομείναντες ναούς Ελλήνων Εθνικών. Οι αδιάκοπες διώξεις των Ελλήνων με διατάγματα των διαφόρων χριστιανών αυτοκρατόρων αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες όπως και οι υπόλοιποι εθνικοί επέμεναν με πείσμα στις πατρώες τους αντιλήψεις εκτελώντας ακόμα και κρυφά και με κίνδυνο της ζωής τους τις ιεροπραξίες τους.


Το 408 αυτοκράτωρ αναγορεύεται ο Θεοδόσιος ο Β’ (408-450) ο οποίος συνεχίζει τους διωγμούς των Ελλήνων. Η περίοδος αυτή σημαδεύεται από τρία σημαντικά γεγονότα για τον ελληνισμό που πρέπει να αναφερθούν α) το 415 έγινε ο μαρτυρικός θάνατος της Μαθηματικού και φιλοσόφου Υπατίας από σωματοφύλακες του πατριαρχείου και καλόγηρους την οποία έγδαραν ζωντανή με κοχύλια και κατόπιν της έσπασαν τα κόκαλα και την τεμάχισαν ο δε θεωρούμενος από πολλούς συγγραφείς ως ηθικός αυτουργός Πατριάρχης Κύριλλος (σ 262) ανακηρύχθηκε από την εκκλησία «Άγιος» β) 429 όπου ροπαλοφόροι μοναχοί και αυτοκρατορικοί στρατιώτες γκρεμίζουν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Θεάς Αθηνάς στον Παρθενώνα και λαφυραγωγούν το ιερό και παράλληλα διώκονται οι Έλληνες εθνικοί της Αθήνας και γ) ο Θεοδόσιος ο Β’ διατάζει το κάψιμο όλων των μη χριστιανικών βιβλίων και ειδικότερα του νεοπλατωνικού φιλοσόφου Πορφύριου που υπήρξε μαθητής του Πλωτίνου.


Επί αυτοκρατόρων Μαρκιανού και Λέοντος του Α’ (450-474) συνεχίζεται το καταστροφικό έργο για ότι είχε απομείνει από την Ελληνική γραμματεία. Φιλόσοφοι και επιστήμονες με την κατηγορία ότι ελληνίζουν εκτελούνται όπως π.χ. ο Ζώσιμος, ο Ισίδωρος και ο Σεβεριανός ενώ στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου εκτελούν βασανίζουν και διαπομπεύουν πολλούς κρυφούς εθνικούς ιερείς. Επί αυτοκράτορος Ζήνωνος (474-491), εκδηλώνεται εξέγερση των Ελλήνων κατά του χριστιανικού κατεστημένου με ηγέτες τον Λεόντιο, τον Ίλλο και τον αθηναίο φιλόσοφό Παμπρέπιο, όμως παρά τον γενναίο αγώνα των η εξέγερση καταστέλλεται μέσα σε 4 χρόνια και οι επαναστάτες θανατώνονται κατά χιλιάδες


Ακολουθεί η Ιουστινιάνειος Δυναστεία ιδίως κατά την περίοδο του Ιουστινιανού ή Γιουτπράδα (527-565) κατά την οποία συνεχίζονται δια πυρός και βασανιστηρίων και με μεγαλύτερη ένταση οι διωγμοί των Ελλήνων με αιτιολογικό την «των ανοσιών και μυσαρών Ελλήνων κατεχόμενοι πλάνη».). Επί Ιουστινιανού συντάσσεται ο περίφημος «Ιουστινιάνειος κώδικας» μνημείο ανθελληνικού παροξυσμού και καταργεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα στα αντίποινα είναι η αφαίρεση κτημάτων των Ελλήνων τα οποία δίδονται στην εκκλησία.


Το 529 ο Ιουστινιανός κλείνει την φιλοσοφική σχολή των Αθηνών και δημεύει την περιουσία της. Στην Κωνσταντινούπολη φυλακίζονται, βασανίζονται και εκτελούνται γραμματικοί, ρήτορες, νομικοί και λόγιοι με την κατηγορία ότι είναι «Έλληνες» διότι το έλληνας σημαίνει πλέον τον μισερό ειδωλολάτρη και αποτελεί ύβρη για έναν άνθρωπο να ονομάζεται έλληνας. Τέλος το 562 νέος διωγμός των Ελλήνων και λοιπών εθνικών σε Αθήνα, Παλμήρα και Κωνσταντινούπολη και ο χρονικογράφος Ι. Μαλάλας στο έργο του «Χρονογραφία» γράφει χαρακτηριστικά ότι Έλληνες πιάστηκαν και διαπομπεύθηκαν μέσα στην Κωνσταντινούπολη ταυτόχρονα με το κάψιμο ελληνικών βιβλίων και εικόνων των Θεών.


Επί αυτοκράτορος Τιβέριου (578-582), δεν υπάρχουν πλέον εθνικοί έλληνες οι οποίοι να δηλώνουν δημοσίως το Έλληνες και το Εθνικοί αλλά οι εναπομείναντες πιστοί στις πατρώες παραδόσεις κινούνται κρυφά. Έτσι την περίοδο αυτήν εκατοντάδες κρυπτοεθνικοί εκτελούνται, παλουκώνονται, αποκεφαλίζονται και σταυρώνονται όταν αποκαλυφθούν τα θρησκευτικά τους πιστεύω όπως π.χ. ο ύπαρχος Ανατολής Ανατόλιος. Οι έλληνες εθνικοί πλέον έχουν εξοντωθεί και επιζούν όσοι βαπτίστηκαν χριστιανοί και όσοι είχαν τα οικονομικά μέσα μεταναστεύουν προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Επί αυτοκράτορος Μαυρίκιου (582-602), συνεχίζονται οι διωγμοί κατά οποιουσδήποτε κριθεί ύποπτος για εθνική λατρεία και με συνοπτικές διαδικασίες τον οδηγούν στην πυρά ή τον σταυρώνουν αφού προηγουμένως τον βασανίσουν.

Ακολουθεί η Ηράκλειος δυναστεία (610-717) κατά την οποία συνεχίζονται οι διωγμοί. Ο Ηράκλειος υπήρξε μεγάλος στρατηγός. Το βάρος των προσπαθειών του επικεντρώθηκε στην απόκρουση των Αβάρων, των Σλάβων και κυρίως των Περσών. Το 627 μετά νικηφόρα εξαετή εκστρατεία κατά των Περσών κατάφερε να κλείσει ειρήνη με τους Πέρσες οι οποίοι επέστρεψαν στους Βυζαντινούς την Συρἰα, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο και τον Τίμιο Σταυρό. Οι μακροχρόνιοι πόλεμοι με τους Πέρσες εξασθένησαν τόσο την αυτοκρατορία όσο και τους Πέρσες και αυτό διευκόλυνε τους Άραβες ώστε να καταλάβουν εύκολα την Παλαιστίνη, την Συρία και την Αίγυπτο.

Επίσης οι διώξεις από το ορθόδοξο Βυζάντιο των αιρετικών κυρίως Νεστοριανών και Μονοφυσιτών που ζούσαν στις περιοχές αυτές τους ώθησαν να συνεργαστούν με τους Πέρσες και ιδίως αργότερα με τους Άραβες, οι οποίοι έδειχναν θρησκευτική ανοχή, πράγμα που είχε καταστρεπτικές συνέπειες για την Βυζαντινή αυτοκρατορία. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν οι Άραβες και εύκολα απέσπασαν από τους Βυζαντινούς μόνον με 27.000 άνδρες αρχικά μεν την Συρία, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο, αργότερα δε και άλλες περιοχές όπου οι περισσότεροι κάτοικοι έγιναν μωαμεθανοί. Στα μετέπειτα χρόνια οι Άραβες επεκτείνουν τις κατακτήσεις τους και φθάνουν να πολιορκήσουν ακόμα και την Κωνσταντινούπολη. Προς την πλευρά της Βαλκανικής χερσονήσου το 679 οι Βούλγαροι καταλαμβάνουν την Βάρνα, καθυποτάσσουν τις γύρω φυλές Σλάβων και εγκαθίστανται οριστικά στην κάτω Μοισία.


Γενικότερα οι διώξεις των Ελλήνων και οι θρησκευτικές διενέξεις μέσα στους κόλπους της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ήταν η αιτία να καταστραφεί ο ακμάζων Ελληνισμός με τους θεσμούς του στις πόλεις κυρίως της Συρίας και της Αιγύπτου και να κυριαρχήσουν οι ιθαγενείς λαοί των περιοχών αυτών που ζούσαν στην ύπαιθρο, οι οποίοι αντιτάχτηκαν στο Βυζαντινό κράτος και τελικά προσχωρήσαν στους Άραβες με τους οποίους είχαν και φυλετική συγγένεια. Έτσι οι Έλληνες των περισσοτέρων από τις προαναφερθείσες 280 ελληνικές πόλεις χάθηκαν και όσοι επέζησαν και άφησαν απογόνους σήμερα λέγονται Ιταλοί, Σύριοι, Παλαιστίνιοι, Πέρσες, Ιορδανοί, Ιρακινοί, Άραβες, Αιγύπτιοι Τούρκοι κλπ αλλά δεν γνωρίζουν πλέον ότι είναι Έλληνες.
Μέχρι και την 11η εκατονταετηρίδα το Βυζαντινό κράτος ήταν ακόμη το πλουσιότερο κράτος της γης, και μπορούσε να συγκροτήσει αξιόλογη δύναμη στρατού και ναυτικού για να προστατεύσει τα σύνορα, όμως, περί το τέλος της Μακεδονικής Δυναστείας, έχασε την «Μεγάλη Ελλάδα» (δηλαδή την κάτω Ιταλία και την Σικελία).


Στην Βαλκανική έχασε τις βόρειες περιοχές. Κοντά στον Δούναβη εγκαθίστανται σλαβικές φυλές και Βούλγαροι, οι Έλληνες περιορίζονται στα παράλια. Επίσης σλαβικές φυλές προωθούνται νοτιότερα κατά καιρούς σε περιοχές γύρω από την Θεσσαλονίκη, στην Θεσσαλία, στην Ήπειρο και κατά τα μέσα της 8ης εκατονταετηρίδας οι φυλές αυτές καταλαμβάνουν σημαντικές περιοχές της Πελοποννήσου.


Έτσι ενώ στις βόρειες περιοχές οι Έλληνες περιορίσθηκαν στις παραλιακές περιοχές νοτιότερα, από την Μακεδονία μέχρι του Ταινάρου αναγκάσθηκαν να παραχώρηση στις σλαβικές φυλές αρκετές περιοχές της υπαίθρου. 


Αλλά εδώ ο ελληνικός πληθυσμός ήταν πολυπληθέστερος και επικρατέστερος και κατόρθωσε στο διάστημα από την 8η έως την 14η εκατονταετηρίδα να αφομοιώσει ή να τις εκδιώξει τις σλαβικές αυτές φυλές. Έκτος από τους Σλάβους και Βουλγάρους είχαν εγκατασταθεί κατά την 10η και 11η εκατονταετηρίδα στις ευρωπαϊκές περιοχές της αυτοκρατορίας Βλάχοι, Αλβανοί, Αρμένιοι, Σύριοι, Τούρκοι, Μαδραΐτες, ακόμη και Ιουδαίοι.


Άλλο κακό αυτής της περιόδου ήταν οι λεηλασίες των παραλίων και των νησιών από τους μωαμεθανούς πειρατές. Το 896 πειρατές κατάσφαξαν όλους τους κατοίκους της Δημητριάδος. Παρόμοιες καταστροφές δοκίμασαν τα νησιά Αίγινα, Πάρος, Νάξος, Λέσβος. Το έτος 904 πειρατές κατέλαβαν την Θεσσαλονίκη, έσφαξαν πολλούς κατοίκους, λεηλάτησαν την πόλη και πήραν μαζί τους στην αιχμαλωσία 22.000 νέους.


Κατά την 7η εκατονταετηρίδα η Αίγυπτος και η Συρία καταλαμβάνονται από τους Άραβες. Όλες οι μεγάλες πόλεις, που έκτισε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος και οι διάδοχοι του χάνονται οριστικώς, εξ αιτίας κυρίως των θρησκευτικών διενέξεων όπου οι Ορθόδοξοι στράφηκαν κατά των Νεστοριανών, των Μονοφυσιτών και των Παυλιανιτών. Μαζί με τις πόλεις χάνεται και ο εκεί Ελληνισμός, που ήταν σε μεγάλη ακμή. Η ελληνική γλώσσα υποχωρεί μπροστά στην αραβική. Οι Έλληνες αυτοί είναι σήμερα Άραβες, Σύριοι, Πέρσες, Ιορδανοί, κλπ και από αυτούς είναι ζήτημα αν υπάρχουν σήμερα κάποιοι που θυμούνται ότι ήσαν κάποτε Έλληνες.


Στην Μικρά Ασία ο ελληνικός πληθυσμός ήταν πυκνότερος αλλά ο Ελληνισμός αυτός αφανίσθηκε, γιατί στερήθηκε τις παραδόσεις, τις αναμνήσεις και τα αισθήματα φιλοπατρίας του Ελληνισμού και πέραν αυτού, λόγω των διώξεων από τον κλήρο όσων τολμούσαν να αυτοπροσδιοριστούν ως Έλληνες, αφού δεν τολμούσαν να πουν ότι είναι Έλληνες και έτσι έχασαν την ελληνική τους συνείδηση. Ποίοι φταίνε γι αυτό;


Κατά τις επόμενες εκατονταετίες η αυτοκρατορία συνεχώς εξασθενεί και αδυνατεί να συγκρατήσει τα στίφη των βαρβάρων που εισβάλουν από κάθε κατεύθυνση. Η Ιταλία κατακτήθηκε από τους Φράγκους και αργότερα Σαρακηνοί εισβάλουν και κατακτούν την Σικελία με αποτέλεσμα μέρος από τους εκεί Έλληνες της Μεγάλη Ελλάδος να χαθούν. Στην βαλκανική χερσόνησο εισβάλουν Γότθοι, Άβαροι, Σλάβοι και Βούλγαροι οι οποίοι επί αιώνες έσφαζαν, αφάνιζαν και φεύγοντας έσερναν μαζί τους στην αιχμαλωσία ελληνικούς πληθυσμούς με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του ελληνισμού της βόρειας Βαλκανικής να σφαγή ή να αφομοιωθεί με τους εισβολείς.


Μια από τις συνέπειες αυτών των εισβολών και της καταστροφής των Ελληνικών πληθυσμών της Βαλκανικής χερσονήσου είναι το λεγόμενο σήμερα μακεδονικό πρόβλημα. Στην Μικρά Ασία, στην Συρία, στην Μεσοποταμία, στην Παλαιστίνη και στην Αίγυπτο εισβάλουν Πέρσες, Άραβες και αργότερα Τούρκοι που εγκαθίστανται εκεί και όλες οι ελληνικές πόλεις και οι εκεί Έλληνες σφάζονται ή αφομοιώνονται με την βία από τους εισβολείς με αποτέλεσμα να χαθούν οριστικά όλοι οι εκεί ελληνικοί πληθυσμοί.


Τέλος οι σταυροφορίες και ιδιαίτερα η 4η σταυροφορία υπήρξε καταστρεπτική για την Βυζαντινή αυτοκρατορία η οποίας, δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι τότε ουσιαστικά καταλύθηκε. Μετά την 4η σταυροφορία και την απελευθέρωση της Κων/πόλεως από τους Λατίνους η αυτοκρατορία είχε τόσο πολύ εξασθενήσει ώστε το 1453 έγινε η τυπική της κατάλυση.


Μια σημαντική διαφορά μεταξύ του ανθρώπου και των Θεών (όπως τους εννοούν οι Έλληνες) εκτός από την τεραστία διαφορά στο νοητικό, το γνωστικό κλπ επίπεδο, είναι η αθανασία. Οι άνθρωποι είναι θνητοί ενώ οι Θεοί αθάνατοι. Οι ΘΕΟΙ, σύμφωνα με την ελληνική θρησκεία, βοηθούν τους ανθρώπους να αποκτήσουν την γνώση, να προοδεύσουν πνευματικά ώστε να αποκτήσουν κι αυτοί την αθανασία (δηλαδή να γίνουν κι αυτοί Θεοί) και αυτό γινότανε μέσω των μυστηριακών σκηνωμάτων (Ελευσίνιων Μυστηρίων κλπ).


Αντίθετα ο Θεός των βιβλικών θρησκειών (δηλαδή ο Γιαχβέ), θέλει τον άνθρωπο χωρίς γνώση (δηλαδή σε κατάσταση αποκτηνώσεως). Όταν όμως ο άνθρωπος έφαγε από το «ξύλο» της γνώσεως ο Γιαχβέ είπε ότι με την απόκτηση της γνώσεως [ο άνθρωπος] έγινε σαν αυτόν και [φοβάται] ότι αν ακολούθως [ο άνθρωπος] φάγει και από το «ξύλο» της ζωής δηλαδή της αθανασίας θα αποκτήσει και την αθανασία! Γι αυτό τον εξεδίωξε από τον «παράδεισο» και τον «καταδίκασε» να εργάζεται, θεωρών ότι η εργασία είναι καταδίκη κι όχι ευλογία! Ας μας προβληματίσει αυτή η διαφορά!


Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ


Εμείς οι Έλληνες από το 330 μ.κ.ε. μέχρι το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας γνωρίσαμε αφανισμό τόσο του 99% της πολιτιστικής μας κληρονομίας όσο και της ύπαρξής μας ώστε σήμερα να αποτελούμε χωρίς υπερβολή περίπου το 20% του Ελληνισμού και σήμερα με την καθοδηγούμενη λαθρομετανάστευση κινδυνεύουμε με ολοκληρωτική εξαφάνηση. Αυτό το φοβερό ολοκαύτωμα των Ελλήνων προγόνων μας η πλειοψηφία του λαού το αγνοεί γιατί εσκεμμένα οι κρατούντες (που είναι διάδοχοι αυτών που μας κατάσφαξαν) το κρύβουν.


Ο όρος «εβραιοχριστιανοί» οφείλεται στο ότι: 
 
α) το σημαντικότερο μέρος της «βίβλου» δηλαδή του ιερού βιβλίου των χριστιανών· το αποτελούν τα ιερά βιβλία των Εβραίων και τα υπόλοιπα (καινή διαθήκη) είναι εξαρτημένα από τα ιερά βιβλία των Εβραίων γιατί παραπέμπουν σ’ αυτά και συνεπώς ο χριστιανισμός δεν μπορεί να υπάρξει ως θρησκεία χωρίς τα ιερά βιβλία των Εβραίων δηλαδή είναι θρησκεία μέσα από την θρησκεία των Εβραίων,
 
 β) ο κύριος πρωταγωνιστής του έργου του χριστιανισμού· ο Ιησούς ή Γιαχβέ ή Ιεχωβάς ήταν Εβραίος και θεωρείται από τους χριστιανούς ως ο αναμενόμενος μεσσίας των Εβραίων και 
 
γ) ο Γιαχβέ Ιησούς έλεγε ότι δεν ήλθε να καταργήσει την εβραϊκή θρησκεία αλλά για να την συμπληρώσει. Επομένως ο χριστιανισμός είναι η «συμπληρωμένη» εβραϊκή θρησκεία. Τώρα τι δουλειά έχει ο ΕΛΛΗΝΑΣ με τα Εβραϊκά δρώμενα (σωστά ή λάθος μας είναι αδιάφορο) μόνο το σάπιο μυαλό ενός χριστιανού μπορεί να εξηγήσει, άλλωστε είναι γνωστό ότι η ΛΟΓΙΚΗ είναι απούσα στις θεολογικές υποθέσεις!!!
 
 
Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι έμφυτο στον άνθρωπο. Όταν αυτό το συναίσθημα γίνεται καταλύτης για την πνευματική αλλά και κοινωνική εξέλιξη του άνθρωπου, τότε μπορούμε με βεβαιότητα να ισχυριστούμε, ότι η συγκεκριμένη θρησκεία που γεμίζει αυτό το έμφυτο συναίσθημα αποτελεί θρησκεία που συντελεί στην πρόοδο της ανθρωπότητας. 

Όταν όμως μια θρησκεία από την μια δημιουργεί ουσιαστικά ανελεύθερα και καταπιεσμένα πνευματικά και όχι μόνο άτομα και από την άλλη αποτελεί το όχημα για ομάδες ανθρώπων να επιβουλεύονται και να εκμεταλλεύονται με το χείριστο τρόπο τον λαό, πατώντας πάνω ακριβώς σε αυτό το θρησκευτικό συναίσθημα, τότε η συγκεκριμένη θρησκεία είναι υπεύθυνη για την δημιουργηθείσα πνευματική αναπηρία της ανθρωπότητας. Και όχι ακριβώς υπεύθυνη αλλά συνυπεύθυνη γιατί ο κάθε άνθρωπος οφείλει, σαν μια πνευματική, σωματική και ολοκληρωμένη οντότητα που είναι, να προσπαθεί συνέχεια για την δική βελτίωση. Οπότε η αποδοχή εκούσιας ή συνειδητής, μιας καταστάσεως που τον εμποδίζει να πράξει τα ανώτερο, βαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τον ίδιο.


Και αυτό είναι το κύριο νόημα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. Η Συμμετοχή, η Δράση, η ανάληψη ευθυνών. Με άλλα λόγια, ο απώτερος στόχος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ είναι το ακριβώς αντίθετο του εβραιοχριστιανισμού· δηλ. να αποτελεί μια στοχαστική, ανεξάρτητη και πάνω απ’ όλα ουσιαστική και για τον ίδιο αλλά και για τον συνάνθρωπο, Ζωή.

Τέλος νομίζω ότι τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για μας τους Έλληνες να επανέλθουμε στην γνήσια Ελληνική μας παράδοση, αυτήν που ανέπτυξε τις επιστήμες και που δημιούργησε Παρθενώνες και έργα τέχνης και πολιτισμού για τα οποία όλη η ανθρωπότητα υποκλίνεται και να απεκδυθούμε κάθε δοξασία που υποδουλώνει το πνεύμα και το κάνει υποχείριο δογμάτων αντιθέτων με τον ελεύθερο φιλοσοφικό στοχασμό.


giaxbe
 


Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ η ΙΑΧΩΒΑ


Η ΓΝΩΣΗ


Η γνώση των Νόμων της λειτουργούσης Φύσεως δίδει στον κάτοχό της πτέρυγας αετού και δύναμη λέοντος, ώστε να έχει την δυνατότητα να υποτάξει στην θέλησή του τις μορφές του απείρου. 

Σε αντίθεση με την αξία της γνώσεως υπάρχει η αρνητική διδαχή· από την λεγόμενη «παλαιά διαθήκη» η οποία ατυχώς μέσω των «βιβλικών» λεγομένων θρησκειών διασώθηκε μέχρι σήμερα και διδάσκει ότι η γνώση του «καλού» και του «κακού» αποτελεί τον απαγορευμένο για τον άνθρωπο καρπό και συνεπώς είναι θεϊκή κατάρα την οποία πρέπει να αποφύγει ο άνθρωπος γιατί διαφορετικά θα προκαλέσει την οργή του «ενός εξωκοσμικού θεού ή Ιαχωβά ή Γιαχβέ» και ότι δεν θα έχει θέση στον «παράδεισο» δηλαδή σε χώρο όπου ο άνθρωπος θα παραμένει αδρανής σαν φυτό και σε κατάσταση άγνοιας δηλαδή αποκτήνωσης κι ότι αυτή η κατάσταση (της αδράνειας και άγνοιας) αποτελεί τέτοια ευτυχία που ορισμένοι θυσιάζουν την ζωή τους γι’ αυτήν και κατά τον μεσαίωνα κατέστρεψαν έναν λαό, τους Έλληνες και όλα τα πολιτισμικά τους στοιχεία!. Η γνώση δεν είναι κατάρα αλλά είναι δύναμη και μάλιστα η μεγαλύτερη μέσα στο Σύμπαν και συνεπώς ευλογία την οποία ο πνευματικός κόσμος μεταβιβάζει στην ανθρωπότητα ώστε μέσω αυτής να προοδεύει και εξελίσσεται πνευματικά.


Η ΕΡΓΑΣΙΑ


Η εργασία για τον ελεύθερο άνθρωπο είναι ύψιστη αρετή και ο οποίος όχι μόνον δοξάζει την εργασία και τους εργάτες αλλά και καταδικάζει τους άεργους και κατ’ επέκταση καταδικάζει τον παρασιτισμό και την μάστιγα της ανθρωπότητας που έχει ως εφεύρημα αφενός μεν το οικονομολογικό θεώρημα της «ήσσονος προσπάθειας» (δηλαδή κέρδος με ελάχιστη προσπάθεια, ανεξάρτητα από τον σκοπό και προορισμό αυτής της προσπάθειας) και αφετέρου την αρνητική διδαχή από την «παλαιά διαθήκη» και διδάσκει ότι η εργασία είναι θεϊκή κατάρα στην οποίαν καταδικάστηκε και πρέπει να υποκύψει ο άνθρωπος γιατί οι «πρωτόπλαστοι» παραβίασαν την εντολή του «ενός εξωκοσμικού θεού του Γιαχβέ»


Η εργασία δεν είναι κατάρα αλλά ευλογία την οποία ο πνευματικός κόσμος κληροδότησε στην ανθρωπότητα γιατί μέσω αυτής προοδεύει και εξελίσσεται πνευματικά και πολιτιστικά. Η αποφυγή της εργασίας, ακόμα και αν βασίζεται σε «ιερά βιβλία», προκαλεί στασιμότητα που αποτελεί έμπνευση του σκότους, το οποίο δεν θέλει την πρόοδο και εξέλιξη της ανθρωπότητας, αφού η εργασία είναι μοχλός προόδου και εξελίξεως της ανθρωπότητας και, πέραν του χρησίμου αποτελέσματος, μας αποκαλύπτει τα μυστικά της Φύσεως, τόσο της οργανικής όσο και της πνευματικής.


Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ


Η ουσιώδης διαφορά μεταξύ του ανθρώπου και των Θεών· όπως τους εννοούν οι Έλληνες, είναι η αθανασία. Οι άνθρωποι είναι θνητοί ενώ οι Θεοί αθάνατοι. Οι Θεοί, σύμφωνα με την ελληνική θρησκεία, βοηθούν τους ανθρώπους να αποκτήσουν την γνώση, να προοδεύσουν και να αποκτήσουν την αθανασία (δηλαδή να γίνουν κι αυτοί Θεοί) και αυτό γινόταν μέσω των μυστηριακών σκηνωμάτων. Αντίθετα ο Γιαχβέ, θέλει τον άνθρωπο χωρίς γνώση δηλαδή σε κατάσταση αποκτήνωσης και φοβάται μήπως αποκτήσει κι ο άνθρωπος την αθανασία και γίνει σαν αυτόν! Ας μας προβληματίσει αυτή η διαφορά! Απορώ, τι τέλος πάντων είναι ο Γιαχβέ; Είναι ο δημιουργός του κόσμου ή ο άρχων του σκότους!


@Στυλ. Τακας / φυσικός και πτυχιούχος νομικής & Ηω Αναγνώστου


———
Αναζήτησε τα άρθρα
Ο «Μέγας» Αιμοχαρής Κωνσταντίνος
Καταραμένε Έλληνα!
Περί Αντι-Εβραϊκής Υπόθεσης
Σκυθόπολη και Σταυροφορίες: Θρησκευτικό Πλιάτσικο
Ελληνισμός vs Χριστιανισμός
Αναζητήστε το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου – Ο Μύθος των «Μεγάλων» της Ιστορίας – Εξολοθρευτές και τύραννοι λαών, βάρβαροι και διεφθαρμένοι. Από τον Αλέξανδρο και τον Κωνσταντίνο ως τον Φρειδερίκο και τον Ναπολέοντα.
*Ψυχρό αίμα, κατά το ήμισυ, έχουν οι ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ


Βιβλιογραφία


1) Η αντιπαγανιστική νομοθεσία της ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας Έκδοση «Κατάρτι»
2) Στυλ. Μιχόπουλου: Βυζάντιο, αυτοκράτορες, κλήρος και Ελληνισμός, Έκδοση «Νέα Θέσις»
3) Κυρ. Σιμόπουλου: Η λεηλασία και καταστροφή των Ελληνικών αρχαιοτήτων Έκδοση Στάχυ
4) Διαμ. Κούτουλα: Το Βυζάντιο έναντι των Ελλήνων Εθνικών Έκδοση Δίον
5) Ιωαν Μαλάλα: Χρονογραφία Έκδοση Ηλιοδρόμιο
6) Βλάση Ρασσιά: Μία ιστορία αγάπης (Τόμοι Α΄, Β΄, Γ’, Δ’) Έκδοση Ανοικτή Πόλη
7) Στεφ. Κωλέττα: Ιουστινιανός, η μάστιγα του Ελληνισμού, Έκδοση Εύανδρος.
8) Ευαγγ. Ψαρά: Ο αφελληνισμός των Ελλήνων. Έκδοση Δίον
9) Δημ. Κάππα: Η μαύρη βίβλος της εκκλησίας Έκδοση Ελευσίς
10) Έκδοσεις Δαυλός α) Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων κείμενα της ορθοδοξίας και β) Η Θαμμένη Ελλάδα.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

60 σχόλια:

 1. ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ
  ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ ΤΩ ΘΕΩ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΘΕΕ ΜΟΥ
   ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΤΑΡΩΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΤΟ ΣΩΡΡΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΤΟΥΜΠΑ.

   Διαγραφή
 2. ρε παιδια ποιος ειναι αυτος ο σαβαωθ που επικαλουνται στις λειτουργιες, τι ειναι αυτο το ονομα και το αλλο,το γιαχαβαωθ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σαν βορειοκορεατικα ακουγονται διαβαζοντας τα..

   Διαγραφή
 3. Αυτοί που έγραψαν αυτό το άρθρο καλά θα κάνουν να διαβάσουν καλύτερα την Ρωμαϊκή Ιστορία έως το 1453 και ύστερα να ξερνούν την χολή τους κατά του αρχαίο και μεσαιωνικό Ελληνισμό,αλλά και κατά της Ορθοδόξου πίστεως. Και μετά αναρωτιώμαστε γιατί μας κυβερνάει ο Τσίπρας με τον Καμένο.Οι άνθρωποι καβάλησαν το καλάμι επειδή πήραν πτυχίο νομικής και δεν ξέρω τι άλλο, αμέσως έγιναν παντογνώστες να μας διδάξουν και ιστορία.Ρε ούστ σιχαμένη πλέμπα.Αλλά όταν παρουσιάζεις στην βιβλιογραφία συγγραφείς της συνομοταξίας "Δαυλού",έχεις κάψει μητρική από χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό θα το δούμε αν,θα είναι το τέλος μας :

  Η το τέλος τους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κ . ΠΟΠΗ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΛΑ ....ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΣ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ , ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΣ ΤΕΛΙΚΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ...τι εισαι ....κρυφοδωδεκαθειστρια αν ναι λιγο που μας ενδιαφερει , εμεις ομως πρεπει να ξερουμε . Η παραπανω βλασφημη και βρωμερη διαστρεβλωση της ιστοριας απο τους ψευδοελληνες δωδεκαθειστες ειναι σοβαρο παραπτωμα . Αν εσυ συμφωνης οτι ο...Ιουλιανος ηταν μεγας , για μας ειναι Ο .....ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ενταξει....και η ποιο πανω βλασφημη παρασταση του Χριστου τι ειναι κυρια Ποπη , επρεπε να βαλης αυτα τα αισχη στο ιστολογιο σου ....τις βρωμιες του καθε εβραιου .... απο την μια κατηγορης τους Εβραιους και καλα κανεις και απο την αλλη αυτοι γελανε με την παρτη σου . Αυτα τα χαλια βλεπουν στο ιστολογιο σου ποτε ποτε κατι αξεστοι περιθοριακοι , αθεοι , δωδεκαθειστες κλπ και μαζευωνται εδω μεσα σαν μυγες και βριζουν Τον Χριστο και τους Χριστιανους . ΚΡΥΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τόσο σου κόβει, τόσα γράφεις...
   Η απάντησή μου, βρίσκεται στο σχόλιο του ΚΩΣΤΑΣ - ΤΑΥΡΟΣ... μπουμπούκι μου...

   Διαγραφή
 6. Το "ὄλβιος ὅστις τῆς ἱστορίας ἔσχε μάθησιν," δεν είναι του Θουκυδίδη αλλά του Ευριπίδη από την εξαφανισμένη τραγωδία "ΑΝΤΙΟΠΗ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γιαχβέ στα εβραικά θα πει Κύριος και είναι ένα απο τα πολλά ονόματα του Ύψιστου.

  Αλλά η Πόπη για άλλη μια φορά αναμεταδηδει την ερπετοσιωνιστική προπαγάνδα και τα ψέματα της μασονίας.(μάλλον δεν είδε το τελευταίο βιντεο του Φουράκη)

  Αλλά επίσης δεν ξέρει ότι πολλοι άγιοι ΚΑΙ ΑΓΙΕΣ καταγκρέμισαν τα αγάλματα των ψευτοθεών με την προσευχή τους και μόνο.

  Και γιατί δεν πάει λοιπόν να κάνει θυσία βοδιού στον πολιτισμένο της Δία
  που της τον χάλασαν οι χριστιάνοι...;  Γ.Γ.


  υγ
  Πόπη , μόνο όταν καταλαβεις πόσο χρήσιμη ηλήθια ήσουνα για τα ερπετά
  θα κάνεις όντως αντίσταση.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η απάντηση που έδωσα στον ΚΩΣΤΑ-ΤΑΥΡΟ, ισχύει και για σένα... μάγκα μου.

   Διαγραφή
 8. ΑΙΣΧΡΟ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!
  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ!
  ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ!
  ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
  ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΤΟΥ μ.Χ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ μ.κ.ε.
  ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι Κώστα μου... δεν θα το κατεβάσω...
   Και δεν θα το κατεβάσω, γιατί θα πρέπει να μάθουμε να σκεπτόμαστε και να μην καταπίνουμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν.
   Αυτός ήταν και ο λόγος που το ανάρτησα.
   Για να προκαλέσω... να προκαλέσω την σκέψη την αντίδραση και τον διάλογο.

   Αιρετική άποψη, θα μου πεις...
   Στις αιρετικές απόψεις όμως, το μυαλό αφυπνίζεται και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι, αντιδρούν.

   Αιρετικός είναι και ο MARCO DE SADE.. και βλέπεις τι γίνεται σε κάθε του ανάρτηση...
   Κι αν δεν ήταν το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί, μα την αλήθεια θα αναρτούσα όλα του τα κείμενα.... γιατί σε βάζουν να σκεφθείς...
   Γιατί ακόμα κι όταν διαφωνείς, θα πρέπει να έχεις επιχειρήματα.. γιατί ο άνθρωπος είναι πολύ καλά διαβασμένος...
   Ξέρεις τώρα... να μην τα λέμε εδώ μέσα...

   Διαγραφή
  2. Πριν ξεκινήσει κάποιος να διαφωνεί για οτιδήποτε, θα πρέπει να ορίσει τους όρους της συζήτησης καθώς και να αποσαφηνίσει (στο μυαλό του) κάποιες βασικές έννοιες και τις πολιτικές αποχρώσεις τους.

   Θεός, πίστη, λατρεία, θρησκεία, ιερατείο είναι διακριτές έννοιες οι οποίες μπορούν να είναι αντικρουόμενες όσο και αμφίσημες. Αν π.χ. μελετήσει κάποιος το σκοτεινό υπόβαθρο της διαμάχης στην Μονή Εσφιγμένου θα καταλάβει στην πράξη τον ρόλο του αποκρυφισμού.

   Το χθόνιο ιερατείο των μάγων κατέφαγε την αρχαία Ελληνική θρησκεία και μετά από αυτήν ξεκοκάλισε την Ορθοδοξία (το ελληνικό κομμάτι του εβραιοχριστιανισμού). Αυτή είναι η πικρή αλήθεια είτε μας αρέσει είτε όχι.


   Το να τσακώνονται εκατό πιστοί αποδώ με πεντακόσιους πιστούς αποκεί για τα εναπομείναντα κελύφη των θρησκειών, δεν οδηγεί πουθενά εκτός από την διαιώνιση της διαίρεσης η οποία ξέρουμε καλά ποιους ωφελεί.

   Υ.Γ. Η Καλλιόπη έχει καταλάβει τι ρόλο παίζει ο Βαρθολομαίος, το γράφει ξεκάθαρα και αυτό ενοχλεί κάποιους "ανώνυμους".

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ Marco De Sade 31 ΜΑΪΟΥ 2017 - 9:53 Μ.Μ., Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου, θέλω δε να παρατηρήσω πως Το ξεκοκάλισμα της Ορθοδοξίας (Του Ελληνικού κομματιού του Εβραιοχριστιανισμού) οφείλεται στο Γεγονός ότι, κατά παραχώρησιν Του Θεού, ο Λουκάς και ο Ματθαίος πολέμησαν (εκ των έσω), αμαύρωσαν και τελικά αφαίρεσαν Την Ελληνικότητα Του Ελληνικού κομματιού του Εβραιοχριστιανισμού για 30, 50 ή 100 Αργύρια -λέγονται διάφορα καθώς, όπως λένε, θέλανε λεφτά γιατί παίζανε χαρτιά και πίνανε- γράφοντας :

   Λουκάς ΚΕΦ. 13 εδ. 10 Και δίδασκε συνεχώς σε μια από τις συναγωγές το Σάββατο. 11 Και ιδού μια γυναίκα που είχε πνεύμα ασθένειας για δεκαοχτώ έτη και ήταν σκυμμένη και δεν μπορούσε να σηκωθεί καθόλου. 12 Όταν την είδε λοιπόν ο Ιησούς, φώναξε προς αυτήν και της είπε: «Γυναίκα, έχεις ελευθερωθεί από την ασθένειά σου» 13 – και επέθεσε σ’ αυτήν τα χέρια. Και αμέσως ανορθώθηκε και δόξαζε το Θεό. 14 Αποκρίθηκε τότε ο αρχισυνάγωγος, αγανακτώντας επειδή το Σάββατο θεράπευσε ο Ιησούς, και έλεγε στο πλήθος: «Έξι ημέρες είναι κατά τις οποίες πρέπει να εργάζεται κανείς. Σ’ αυτές λοιπόν να έρχεστε και να θεραπεύεστε και όχι την ημέρα του Σαββάτου». 15 Του αποκρίθηκε τότε ο Κύριος και είπε: «Υποκριτές, καθένας σας το Σάββατο δε λύνει το βόδι του ή τον όνο από τη φάτνη και δεν το οδηγεί και το ποτίζει;

   16 Και αυτή που είναι θυγατέρα του Αβραάμ, την οποία έδεσε ο Σατανάς, ιδού, δεκαοχτώ έτη,

   δεν έπρεπε να λυθεί από τούτο το δεσμό την ημέρα του Σαββάτου;» 17 Και όταν αυτός έλεγε αυτά, καταντροπιάζονταν όλοι οι αντίθετοί του, και όλο το πλήθος έχαιρε για όλα τα ένδοξα που γίνονταν από αυτόν.

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Διαγραφή
  4. ΚΑΙ

   Ματθαίος ΚΕΦ. 20 εδ. 29 Και ενώ αυτοί έβγαιναν από την Ιεριχώ, τον ακολούθησε πλήθος πολύ. 30 Και ιδού, δύο τυφλοί που κάθονταν δίπλα στην οδό, όταν άκουσαν ότι ο Ιησούς περνάει από εκεί, έκραξαν λέγοντας:

   ''Ελέησέ μας, Κύριε, γιέ του Δαβίδ''.

   31 Το πλήθος τότε τους επιτίμησε για να σωπάσουν. Εκείνοι περισσότερο έκραξαν λέγοντας:

   ''Ελέησέ μας, Κύριε, γιέ του Δαβίδ''.

   32 Και στάθηκε ο Ιησούς, τους φώναξε και είπε: «Τι θέλετε να σας κάνω;» 33 Του λένε: «Κύριε, να ανοιχτούν οι οφθαλμοί μας». 34 Τους σπλαχνίστηκε τότε ο Ιησούς και άγγιξε τα μάτια τους, και αμέσως ξαναείδαν και τον ακολούθησαν.

   ΚΑΙ

   Ματθαίος ΚΕΦ. 15 εδ. 29 Και όταν ο Ιησούς έφυγε από εκεί, ήρθε δίπλα στη λίμνη της Γαλιλαίας και, αφού ανέβηκε στο όρος, καθόταν εκεί. 30 Τότε τον πλησίασαν πλήθη πολλά, έχοντας μαζί τους χωλούς, τυφλούς, κουλούς, κωφάλαλους και άλλους πολλούς, και τους έριξαν κοντά στα πόδια του και τους θεράπευσε. 31 Ώστε το πλήθος θαύμασε, βλέποντας κωφάλαλους να μιλούν, κουλούς υγιείς και χωλούς να περπατούν και τυφλούς να βλέπουν.

   Και δόξασαν το Θεό του Ισραήλ.

   Και, στη συνέχεια, ως άλλοι Ιούδες, επέστρεψαν τα Αργύρια μα δε βρήκαν το κουράγιο να κρεμαστούν από συκιά. Έτσι, μετανόησαν, προσευχήθηκαν και σεβάστηκαν του λοιπού Την Ελληνικότητα Του Ελληνικού κομματιού του Εβραιοχριστιανισμού, μα το Κακό είχε γίνει. Είθε Ο Τριαδικός Θεός να Τους συγχωρέσει, γιατί οι αιώνιες φωτιές της Κολάσεως δεν πρέπει νά'ναι εύκολη υπόθεση.

   Διαγραφή
 9. ΟΚ, ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΠΟΠΗ.

  ΕΓΩ ΘΥΜΩΣΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΝΗΡΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΧΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΙΑ -ΧΡΙΣΤΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΑ- Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΘΕ ΚΡΥΦΟΕΒΡΑΙΑ Ή ΕΒΡΑΙΟΜΙΣΘΗ ΠΟΡΔΗ (Στυλ. Τακας& Ηω Αναγνώστου) ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ μ.κ.ε. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ή ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΘ'ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΙΚΟ, ΕΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΟΥΣ ΓΕΦΥΡΑΙΟΥΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΒΡΑΙΟΥΣ) ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΒΑΦΗΣ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΣΜΟΣ Ο ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,
  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν έχω τίποτε εναντίον του Χριστού. Ο σύλλογος των οπαδών του είναι που δεν υποφέρεται και είναι για φτύσιμο και για χέσιμο μαζί!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΣΚΑΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ... ΩΡΑΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΕΤΣΙ "ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ"... ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΗ ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΤΟ 1204 ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟ 1453... ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ... ΜΑΛΛΟΝ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ... ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟ ΘΥΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ... ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΔΙΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΌ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ( ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ) ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΚΟΛΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... ΑΛΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ -ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ... ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΑΣ ΚΤΥΠΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ... ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ... ΜΕ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ... "Y.F.N"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αρθρο βλασφημο προπαγανδιστικο και απαραδεχτο . Εχει απολυτο δικιο ο 5.30 μμ. Κυρια Ποπη πρεπει να το κατεβασεται κανεται πολυ κακο στο ιστολογιο . Η ακαταλαβιστικη απαντηση σας που διδεται στην 5.47 μμ αναρτιση σας δεν δικαιονει με τιποτα την αναρτηση του σε ενα σοβαρο ιστολογιο οπως το δικο σας . Αν τουλαχιστο στην κορυφη του αρθρου γραφαται και στιγματιζαται το βλασφημο αυτο αρθρο θα ιταν κατανοητο , τωρα ομως διδεται τροφη στους αντιχριστους να πολεμανε την Ελλαδα και την Ορθοδοξια και ιδιαιτερα τωρα στις κρισιμες στιγμες που περναμε . Με εκτημιση Κωστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλησπερα Ποπη,ειληκρινα δεν περιμενα να αναρτησεις τετοιο κειμενο,φλερταρεις(πνευματικα) κατα καιρους τον Marco De Sade,του οποιου το ιστιολογιο διαβαζω τακτικα.
  Να εισαι σιγουρη οτι ολοι οι σκεπτομενοι Ελληνες,διαβαζουν αναλογα κειμενα που ανατρεπουν,αυτα που η κυριαρχη ταξη θελει να μας περασει ,σχετικα με τα ιστορικα γεγονοτα.
  Οπως ειναι φυσικο,οι νικητες γραφουν την επισημη ιστορια,η εναλλακτικη ερμηνεια της ιστοριας ποναει καποιους,θιγονται τα συμφεροντα τους,ανατρεπεται το οικοδομημα τους,ο σχεδιασμος τους,αφυπνιζονται οι λαοι,φωτιζεται το ιστορικο γιγνεσθαι,αποκαλυπτονται οι δυναμεις που κινουν την ιστορια,απο τα παρασκηνια.
  Ακουει επιτελους κανεις τι διαβαζουν οι παπαδες στην εκκλησια;ποιον λαο ευαγγελιζονται;
  Ελληνιστικα ειναι,δεν ειναι αρχαια Ελληνικα,βατα ειναι για πολλους απο εμας λιγη προπαθεια θελουν.
  Μεχρι και ο Λιακοπουλος(θεωρει οτι ηρθε το πληρωμα του χρονου)θελει να αφυπνησει καποιους,ακου τιτλος...Το μαυρο βυζαντιο !!!!
  Μεσα στη ροη της ιστοριας,πολιτικη και θρησκευτικη εξουσια πηγαινουν χερι χερι,και καποιες φορες υποκαθιστα η μια την αλλη,απο αρχαιοτατων χρονων.
  Δημιουργωντας διπολα,καλοι Αμερικανοι-κακοι Σοβιετικοι, (αυτοι που χρηματοδοτησαν την Οκτωβριανη επανασταση χρηματοδοτησαν και τον Xιτλερ),καλοι χριστιανοι-κακοι μουσουλμανοι(οι τρεις μονοθειστικες θρησκειες την ιδια βαση εχουν,αποδεχονται την παλαια διαθηκη,στο ιδιο γενεαλογικο δενδρο ανηκουν, στην βαση ειναι η μητερα,ο ιουδαισμος,Εβραια ηταν και η μητερα του Μωαμεθ)μας εγκλωβιζουν θολωνωντας τα νερα,μας εκπαιδευουν απο μικρους σε εναν συγκεκριμενο τροπο σκεψης,και ετσι δεν μπορουμε να βγαλουμε τις παρωπιδες και να βρουμε τα οποια ψηγματα αληθειας.
  Ολοι εσεις οι καλοι χριστιανοι,που κανετε μια καλη πραξη(ανθρωπινο δικαιο,στο φυσικο δικαιο ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ,αναγκαιοτητα υπαρχει μονο και νομοτελεια) το κανετε με ανταλλαγμα γιατι φοβοσατε τον τιμωρο θεο σας ,δεν το κανετε απο το περισσευμα της ψυχης σας,γι αυτο σας θεωρω ξοφλημενους σαν ανθρωπους,κανετε δωρεες(στις εκκλησιες) και φιλανθρωπιες για την σωτηρια της ψυχης σας,ελαχιστοι απο εσας το κανετε απο ανθρωπισμο,σ αυτους τους τελευταιους υποκλινομαι.
  Τροφη για σκεψη ειναι το αρθο που δημοσιευεις Ποπη,Σ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ για την φιλοξενια,ειναι καιρος να αφυπνηστουμε οχι μονο εμεις οι Ελληνες αλλα και ολοι οι λαοι της γης,μια στιγμη ειναι για να φερουμε τα επανω κατω,γνωση της αληθειας θελει.
  Για τα τρολ που γραφουν εδω τους δηλωνω οτι ειμαι αγνωστικιστης,το ξερω οτι θα βασανιζομαι μεχρι να κλεισω τα ματια μου οριστικα,και την αληθεια για την τυχον υπαρξη του θεου δεν θα την μαθω,αλλα στα δικα σας τα μαγαζια δεν μπαινω ειται λεγοντε χριστιανισμος ,μουσουλμανισμος,βουδισμος,δωδεκαθεισμος κλπ(αν και οι τελευταιοι ειχαν μια διαφορετικη προσεγγιση του θειου,το ιερατειο εκανε και εκει τις βρωμιες του).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Η κλασσική νεοταξική προπαγάνδα-παρακλάδι χλαμυδοφόροι γιαχβομανείς.

  Η Ηω δε είναι η κόρη της γνωστής ''αγίας του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας''.

  τα λόγια είναι περιττά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανωνυμε 2 Ιουνίου 2017 - 5:53 μ.μ μεγαλυτερη νεοταξικη προπαγανδα και παγκοσμιοποιηση,απο αυτην του χριστιανισμου δεν γνωρησε η ανθρωποτητα...σχεδον 2000 χρονια κραταει.Για ποια νεοταξικη προπαγανδα μιλας οταν οι πνευματικοι σας ηγετες συμμετεχουν στα συνεδρια της πανθρησκειας μηπως ειναι ολα στημενα και οι ηγετες σας ξερουν απο την αρχη τον σχεδιασμο και πουλανε στα προβατα φυκια για μεταξωτες κορδελες; Μια και εισαι μαλλον ανθρωπος τις εκκλησιας μπορεις σε παρακαλω να μας πεις τι γιορταζει η ορθολοξια καθε πρωτη Αυγουστου;
  Η μεγαλυτερη σε διαρκεια γιορτη των Εβραιων ειναι η χανουκα,7 ημερες την γιορταζουν,ξερεις τι γιορταζουν την ημερα εκεινη;
  Μετα μου λετε οτι δεν ειναι Εβραικη θρησκεια ο χριστιανισμος,εισαστε τυχαιροι που δεν βρησκω το βινεο στο youtube οπου συνομιλει ο Βαρθολομαιος με εναν ραββινο και του λεει εχουμε κοινη πνευματικη πορεια,να σας το τριψω στην μουρη....ναι ολοι εμεις που δεν μπαινουμε στο μαντρι σας,με τετοιους ορους μιλατε δεν ειναι δικη μου η εκφραση,ουτε το λεω υποτιμητικα,θελουμε μια παγκοσμια κυβερνηση και μια πανθρησκεια διχως εθνικα συνορα και γνωση της ιστορια,αφηστε αυτην την καραμελα...οι ηγετες σας υπηρετουν αυτην την ιδεα,σας εγκαταλειπουν σιγα σιγα οι.....αρχιμ-μαντριτες σας.....και οι τιτλοι σας στη ιεραρχια υποπτοι ειναι χαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΚΕΤΗ ΣΟΦΙΣΤΕΙΑ!!
  ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΝΤΑΣ οι αρθρογράφοι ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΨΕΥΔΗ, λοιδορώντας, συκοφαντώντας, παρερμηνεύοντας και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα,
  προσπαθούν να αμαυρώσουν τη Χριστιανική Πίστη.
  Δυστυχώς, ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι είναι. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ολόκληρη «βιομηχανία» παραγωγής τέτοιων κατάπτυστων «ευφυολογημάτων», που ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ και ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ στους ημιμαθείς, που δυστυχώς αποτελούν την πλειοψηφία!!
  Δεν θα μπω στη διαδικασία να επισημάνω τα ιστορικά ψεύδη του κειμένου, διότι είναι πάρα πολλά. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει στις αξιόπιστες ιστορικές πηγές και να βρει την άκρη. Ωστόσο υπάρχουν και πολλές αλήθειες! Και πρέπει να υπάρχουν για να γίνουν πιστευτά τα ψεύδη. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!
  Θα αρκεστώ στο να επισημάνω τα εξής:
  • Είναι σωστή η πληροφορία ότι έγιναν καταστροφές ειδωλολατρικών ναών και συγγραμμάτων, από κάποιους που αυτοαποκαλούνταν «Χριστιανοί». Και λέω αυτοαποκαλούνταν, διότι οι ίδιοι με τις πράξεις τους έγιναν υβριστές των «πιστεύω» τους! Και τούτο διότι ο Χριστιανισμός πρεσβεύει το «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…», σε αντίθεση με το Ισλάμ, που πρέπει σύμφωνα με το Κοράνιο, να διαδίδεται «δια πυρός και σιδήρου», ή του Παγανισμού της Ρώμης, με τις εκατόμβες των Χριστιανών Μαρτύρων! Επιπλέον ο Χριστιανισμός πιστεύει στο σεβασμό της «άλλης επιλογής» , όπως φαίνεται στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη! ΑΡΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ», ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ. ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΣΑΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΒΡΗΚΑΝ ΑΛΛΟΘΙ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ. ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, Ή ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ! Και βέβαια οι λασπολόγοι φροντίζουν να το εκμεταλλευτούν και μάλιστα κάνουν «την τρίχα τριχιά»!
  • Η σχετική ρήση του Γεωργίου Σχολάριου περί «Χριστιανού» και «Έλληνα» παρερμηνεύεται. Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνταν η συνωνυμία Έλλην = Εθνικός = Ειδωλολάτρης, και δεν αφορούσε στην έννοια της Ελληνικής φυλής. Βρίσκουμε σε πολλά σημεία σχετικές αναφορές όπως στην Α΄προς Κορινθίους επιστολή του Απ. Παύλου: «ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  • Στους τέσσερις αιώνες της τουρκοκρατίας η ελληνική γλώσσα και γραμματεία διασώθηκε στα Μοναστήρια, όπου ορθόδοξοι μοναχοί, κοπίαζαν ατέλειωτες ώρες, αντιγράφοντας αρχαιοελληνικά συγγράμματα από φθαρμένους παπείρους, τους οποίους και διεφύλασσαν ως «κόρη οφθαλμού». Κάποιοι διασώζονται μέχρι σήμερα σε πολλές Μονές, ιδιαίτερα του Αγίου Όρους.

  • Η Ορθοδοξία αποτέλεσε την ασπίδα του υπόδουλου Ελληνισμού και δεν επέτρεψε την αφομοίωση του από τους κατακτητές, άρα και την εξαφάνισή του. Το «Τούρκος» ήταν συνώνυμο του «Μωαμεθανός», όπως και το «Γραικός» , συνώνυμο του «Χριστιανός». Γι αυτό και όταν κάποιος αλλαξοπιστούσε, έλεγαν «τούρκεψε»! Η Ορθόδοξη πίστη έδωσε κουράγιο και κίνητρο στους ραγιάδες να επιχειρήσουν έναν άνισο πόλεμο με κυρίαρχο το σύνθημα: «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία»! Δυστυχώς για τους αμφισβητίες σώζωνται ατόφια και απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη , οι ομιλίες του Κολοκοτρώνη και πλήθος άλλων στοιχείων! Ακόμη και στα λάβαρα της επανάστασης δέσποζε ο Σταυρός! Ετσι λοιπόν αγαπητοί μου «μεταϊστορικοί ψευδολόγοι», ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΙΣΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΒΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΠΛΩΣ …ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ!!

  • Τέλος εξυμνώντας οι αρθρογράφοι την πολεμική αρετή των Ελλήνων μεταξύ άλλων αναφέρουν: Ας μην ξεχνάμε ο Τσόρτσιλ κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έλεγε «Από σήμερα δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!». Μόνο που δυστυχώς για σας αυτος ο έπαινος απευθύνοντας σε Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, ΟΠΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Όταν λοιπόν γράφετε τις «μπουρδες» σας, προσέχετε τουλάχιστον να μην αυτοαναιρείστε!!

  Υ.Γ. Αγαπητή Πόπη θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους σχολιαστές. Ένα τέτοιο κείμενο, μόνο αρνητική υπηρεσία προσφέρει στο blog και σύγχυση στους αναγνώστες. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχει τίποτε αξιόλογο που να δίνει «τροφή για σκέψη» σε αυτό το ρυπαρογράφημα. Μόνο «τροφή για σύγχυση» δίνει. Υπάρχουν τόσα που άλλα μας προβληματίζουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δανάη μου, έχω ένα σκεπτικό... σωστό ή λάθος.
   Βλέπω τέτοια θέματα σε διάφορα blogs, γεμάτα με αλήθειες ανακατεμένες με ψέμα.
   Μέσα από τα σχόλια, η πρόθεσή μου είναι να αναδείξω σε ξεχωριστό θέμα, ένα σχόλιο που να αναδεικνύει την αλήθεια.
   Γνωρίζεις ίσως καλλίτερα από εμένα, πως ο Χριστιανισμός διαστρεβλώθηκε όσο καμιά άλλη θρησκεία, από τους βρωμερούς οβριούς.
   Δεν θέλω το κωλο-οβραίκο στοιχείο στην θρησκεία και στην πίστη μου.
   Τα βιβλία, τα Ευαγγέλια, ενδεχομένως και η Αποκάλυψη, όπως λένε κάποιοι βαθιοί γνώστες, έχουν διαστρεβλωθεί.
   Ποιά είναι η αλήθεια, Δανάη;
   Πώς μπορεί κανείς, να χαρακτηρίσει τα βρωμερά ιερατεία;
   Απεχθάνομαι την θρησκοληψία...
   Απεχθάνομαι αυτούς που έβαλαν στα μυαλά των χριστιανών,πως πρέπει να καταστρέψουν τον Ελληνισμό.

   Για μένα Δανάη, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ.
   Αλλά καθαρή από την βρώμα που της έχουν προσδώσει οι... γνωστοί περιούσιοι και τα "χριστιανικά" ιερατεία.

   Αυτό προσπαθώ να προδόσω και να αφυπνίσω όσο μπορώ... αλλά προς την ΑΛΗΘΕΙΑ.
   Γιατί ο Χριστός, ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΙ.
   Και στο πρόσωπό Του, παίχτηκε το πιο βρώμικο παιχνίδι.

   Υ.Γ. Φίλος μου, καθηγητής της Θεολογίας, από κείνους τους βαθείς και σπάνιους γνώστες, μου έλεγε για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ...
   Αηδίασα Δανάη..
   Σιχάθηκα.

   Διαγραφή
  2. Δανάη Πολυχρονίου 2 Ιουνίου 2017 - 11:29 μ.μ

   'Η Ορθόδοξη πίστη έδωσε κουράγιο και κίνητρο στους ραγιάδες να επιχειρήσουν έναν άνισο πόλεμο με κυρίαρχο το σύνθημα: «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία»! Δυστυχώς για τους αμφισβητίες σώζωνται ατόφια και απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη , οι ομιλίες του Κολοκοτρώνη και πλήθος άλλων στοιχείων! Ακόμη και στα λάβαρα της επανάστασης δέσποζε ο Σταυρός! Ετσι λοιπόν αγαπητοί μου «μεταϊστορικοί ψευδολόγοι», ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΙΣΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΒΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΠΛΩΣ …ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ'!!

   Η αγνοια σε ολη της το μεγαλειο!!Τοσο καλα ξερεις απο ιστορια??...μα φυσικα, αυτα μας μαθαιναν στο σχολειο, αυτην την προπαγανδα του Εβραιοχριστιανικου ιερατειου γραφεις, τι αλλο θα ησουν ικανη να γραψεις?? Ειναι δυνατον εν ετη 2017 να θεωρεις οτι σου μαθανε την αληθινη ιστορια στο σχολειο....αυτα που εγραψες θεωρουσα και εγω εως πριν 10 χρονια πριν, ως γνησιος χριστιανοταλιμπαν που ημουν, αλλα ευτυχως εψαξα και αλλες πηγες περαν των εβραιοχριστιανικων /μασονικων, που μας φλομοσαν τοσες δεκαετιες στην προπαγανδα τους στα σχολεια μας!!

   Δεν μπορεις δυστυχως να καταλαβεις πολλα βασικα πραγματα για αυτα που εγραψες!!

   Διαγραφή
  3. Δανάη, δεν μ' ενδιαφέρει πλέον να ψάξω.
   Έχω άλλες προτεραιότητες, εδώ και είκοσι χρόνια και ο χρόνος μου για μελέτη, είναι ανύπαρκτος.
   Ουδέποτε δήλωσα άριστος γνώστης περί των θεολογικών και ουδέποτε ήμουν χριστιανοταλμπάν.
   Συμπίκνωσα τις θέσεις μου στην Διδασκαλία Του και προσπαθώ να τις κάνω πράξεις και εύχομαι να έρθει η ώρα που θα αποκαλυφθεί όλη η Αλήθεια και θα ξεγυμνωθεί η εβραϊκή διαστρέβλωση.

   Αλήθεια, ποιός μπορεί να πει μετά βεβαιότητας, πως την κατέχει, επειδή έχει διαβάσει κι άλλες πηγές πέραν των εβραιοχριστιανικών/μασονικών, που μας φλόμωσαν τόσες δεκαετίες στην προπαγάνδα τους στα σχολεία μας;
   "Όποιος πει πως κατέχει όλη την αλήθεια, θα είναι αφελής", μου είχε πει ο αγαπητός μου φίλος Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Θεολογία και αρκετά χρόνια μεγαλύτερός μου, που έφαγε δεκαετίες αναζητώντας την σε σπάνιες πηγές.
   "Ακόμα μαθαίνω, Καλλιόπη", μου είχε πει πρόσφατα... "και οι ανατροπές, συνεχίζονται"...
   Κι είναι ένας άνθρωπος, που έχει ξοδέψει τεράστιο χρόνο στις βιβλιοθήκες του Πατριαρχείου Ιεροσολήμων, στο Άγιον Όρος, στο Βατικανό.

   Εσύ, Δανάη μου,μπορείς να πεις πως κατέχεις όλη την άληθεια;

   Διαγραφή
 18. ΤΕΛΟΣ!!
  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ!
  ΤΑ ΠΕΡΙ "ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ" ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΤΣΙΧΛΑ ΓΙΑ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Κα Δ.Π., Οφείλω να ομολογήσω πως ήλπιζα ότι, αργά ή γρήγορα, οι ημιμαθείς, μετά μετάνοιαν, προσευχήν και συμμόρφωσίν τους προς Τας Θεοπνεύστους Διδαχάς Μας, θα το ΒΟΎΛΩΝΑΝ ζητώντας Μας Ταπεινά ΣΥΓΝΏΜΗ. Μα απεδείχθη πως επλανήθην πλάνην οικτράν, αφού οι ημιμαθείς ΑΜΕΤΑΝΌΗΤΟΙ, εκλαμβάνοντας Την Πανοικτιρμοσύνην Μας ως Αδυναμία, όσο εμείς δεν αντιδρούμε, τόσο εκείνοι ΑΠΟΘΡΑΣΎΝΟΝΤΑΙ. Έτσι, εκ των πραγμάτων πλέον επιβάλλεται, χωρίς λύπη, οίκτο και έλεος, να τους βγάζουμε στη σέντρα των Α.Ν. παραδίδοντάς τους στη δημόσια περιφρόνηση, χλεύη και καταδίκη.

   Αρχίζω λοιπόν σήμερα με ένα παρακμιακό ψευτοδιανοούμενο της δεκάρας, που οι άθεοι ''θέωσαν'', ως Εχθρό Της Ορθοδοξίας, και, φυσικά, Τα ανά τον πλανήτη Μεγάλα Πανεπιστήμια, Παραδοσιακά Κάστρα Της Μασονίας, Του Οικουμενισμού και Του Εβραϊσμού, διδάσκουν το ''Έργο'' του, διαχρονικοεμμονικοκαταστροφικό ''Δούρειο Ίππο'' της Πανθρησκείας.

   ''Λιονταρίσια η τροφή που με τάισε ο Νίτσε στην πιο κρίσιμη, την πιο πεινασμένη στιγμή της νιότης. Θράσεψα, δεν μπορούσα πια να χωρέσω στο σημερινό άνθρωπο, όπως εκατάντησε, μήτε στο Χριστό, όπως τον κατάντησαν. Α! φώναζα αγαναχτισμένος, η παμπόνηρη θρησκεία που μετατοπίζει τις αμοιβές και τιμωρίες σε μελλούμενη ζωή, για να παρηγορήσει τους σκλάβους, τους κιότηδες, τους αδικημένους, και να μπορέσουν να βαστάξουν αγόγγυστα τη σίγουρη ετούτη επίγεια ζωή και να σκύβουν υπομονετικά το σβέρκο στους αφεντάδες! Τι οβραίικη Αγία Τράπεζα η θρησκεία ετούτη, που δίνεις μια πεντάρα στην επίγεια ζωή κι εισπράττεις αθάνατα εκατομμύρια στην άλλη! Τι απλοϊκότητα, τι πονηριά, τι τοκογλυφία! Όχι, δεν μπορεί να ‘ναι λεύτερος που ελπίζει Παράδεισο ή που φοβάται την Κόλαση. Ντροπή πια να μεθούμε στις ταβέρνες της ελπίδας! Ή κάτω στα υπόγεια του φόβου. Πόσα χρόνια και δεν το ‘χα καταλάβει, κι έπρεπε να ‘ρθει ο άγριος ετούτος προφήτης να μου ανοίξει τα μάτια!

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Διαγραφή
  2. Κι άξαφνα η Εκκλησία του Χριστού, όπως την κατάντησαν οι ρασοφόροι, μου φάνταξε μια μάντρα, όπου μερόνυχτα βελάζουν, ακουμπώντας το ένα στο άλλο, χιλιάδες πρόβατα κυριεμένα από πανικό κι απλώνουν το λαιμό κι αγλείφουν το χέρι και το μαχαίρι που τα σφάζει. Κι άλλα τρέμουν γιατί φοβούνται πως θα σουβλίζουνται αιώνια στις φλόγες, κι άλλα βιάζουνται να σφαχτούν για να βόσκουν στους αιώνες των αιώνων σε αθάνατο ανοιξιάτικο χορτάρι.''

   Νίκος Καζαντζάκης

   ΠΗΓΗhttps://spithes.wordpress.com/2009/03/14/%CE%BD%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82/#more-10

   Και θα συνεχίσω μέχρι οι θεοκατάρατοι ημιμαθείς να ζητήσουν γονατιστοί ΣΥΓΝΏΜΗ για Το Κακό που κάνουν σΤην Πίστη Μας, Τον Τόπο, Το Λαό και Το Έθνος. ΤΈΛΟΣ στην κατανόηση, ανωτερότητα και μεγαθυμία Μας, Μόνο Έτσι θα καταλάβουν, αν και δε το βλέπω, πως αρκετά τους ανεχθήκαμε. Όλα έχουν κάποια Όρια.

   Διαγραφή
 19. ΤΑ ΠΕΡΙ "ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ" ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΤΣΙΧΛΑ ΓΙΑ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ!

  Μαλλον ισχυει οτι πολλοι ημιμαθεις εδω μεσα ακομη δεν καταλαβαν την ουσια και το ρολο του Εβραιοχριστιανισμο στην μετα Χριστου ιστορια της χωρας μας και στην αποδομηση της Ελληνικης κοινωνιας και στον ξεπεσμο μαρασμο της!! Αυτο οχι μονο λεγεται αλλα αποδεικνυεται διαχρονικα.

  Ευγε για το αρθρο και ευγε στην Ποπη που φαινεται οτι ειναι ανεκτικη και γνωριζει πραγματα εν σχεση με αλλους που αντιδρουν ως αλλοι "ισλαμιστες".

  Οσοι ζητουν να αφαιρεθει το αρθρο δειχνουν τον πραγματικο "εβραιοχριστιανικο" πνευμα Ανελευθεριας και αγνοιας....κατα αντιστοιχια οτι δλδ δεν μπορουν και δεν θελουν να ακουσουν οι Ισλαμιστες για τον Μωαμεθ, ουνα φατσα ουνα ρατσα στις αντιληψεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον δεν αντιληφθήκατε σωστά.
   Το άρθρο το απορρίπτω ως κατάπιστο συνονθήλευμα αλήθειας και ψεύδους.
   Εξήγησα πιο πάνω τους λόγους που το ανάρτησα.

   Διαγραφή
  2. και κατι ακομη: "Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ"

   Μαλλον, εκ των διαχρονικων γεγονοτων και αποτελεσματων, ισχυει οτι η Ορθοδοξια ηταν εξαρχης και ειναι ακομη οργανο των Σιωνιστων εναντι των ΕΛΛΗΝΩΝ!!

   Διαγραφή
  3. Κα ποπη 3 Ιουνίου 2017 - 2:14 π.μ

   Το άρθρο το απορρίπτω ως κατάπιστο συνονθήλευμα αλήθειας και ψεύδους.

   To ψευδος που ειναι??

   Διαγραφή
  4. ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ 3 ΙΟΥΝΊΟΥ 2017 - 2:14 Π.Μ.

   ''Το άρθρο το απορρίπτω ως κατάπτιστο συνονθήλευμα αλήθειας και ψεύδους.''

   Καλή μας Πόπη, Αναρωτιέμαι Αν εδικαιούσο, ως προκαθήμενη του blog, να υποστηρίξεις 'Aποψη περί του Αντιθέτου; Γιατί θέλει τόλμη, αρετή και γενναιότητα, σαν έτοιμη από καιρό, σαν θαρραλέα, σαν που ταιριάζει σ'Εσένα που αξιώθηκες ένα τέτοιο blog, να διακινδυνεύσεις να χαρακτηριστείς, και δικαίως, ΗΜΙΜΑΘΉΣ από την Κα Δ.Π. Και, ως εξ οικείου αμαρτήματος ζημιούμενη, άντε μετά να ψάχνεις λαγούμι να κρυφτείς.

   Γιατί, θα σου πουν : Καλά, δεν ήξερες, δε ρώταγες Αρμοδίως διά Την Θεοδώρητον Αλήθειαν;

   Διαγραφή
 20. ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ: ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19
  30 ᾿Ανέβη δὲ Λὼτ ἐκ Σηγὼρ καὶ ἐκάθητο ἐν τῷ ὄρει αὐτὸς καὶ αἱ δύο θυγατέρες αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ· ἐφοβήθη γὰρ κατοικῆσαι ἐν Σηγώρ. καὶ κατῴκησεν ἐν τῷ σπηλαίῳ, αὐτὸς καὶ αἱ δύο θυγατέρες αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ. 31 εἶπε δὲ ἡ πρεσβυτέρα πρὸς τὴν νεωτέραν· ὁ πατὴρ ἡμῶν πρεσβύτερος, καὶ οὐδείς ἐστιν ἐπὶ τῆς γῆς, ὃς εἰσελεύσεται πρὸς ἡμᾶς, ὡς καθήκει πάσῃ τῇ γῇ· 32 δεῦρο καὶ ποτίσωμεν τὸν πατέρα ἡμῶν οἶνον καὶ κοιμηθῶμεν μετ᾿ αὐτοῦ καὶ ἐξαναστήσωμεν ἐκ τοῦ πατρὸς ἡμῶν σπέρμα. 33 ἐπότισαν δὲ τὸν πατέρα αὐτῶν οἶνον ἐν τῇ νυκτὶ ἐκείνῃ, καὶ εἰσελθοῦσα ἡ πρεσβυτέρα ἐκοιμήθη μετὰ τοῦ πατρὸς αὐτῆς ἐν τῇ νυκτὶ ἐκείνῃ, καὶ οὐκ ᾔδει ἐν τῷ κοιμηθῆναι αὐτὸν καὶ ἐν τῷ ἀναστῆναι. 34 ἐγένετο δὲ ἐν τῇ ἐπαύριον καὶ εἶπεν ἡ πρεσβυτέρα πρὸς τὴν νεωτέραν· ἰδοὺ ἐκοιμήθην χθὲς μετὰ τοῦ πατρὸς ἡμῶν· ποτίσωμεν αὐτὸν οἶνον καὶ ἐν τῇ νυκτὶ ταύτῃ, καὶ εἰσελθοῦσα κοιμήθητι μετ᾿ αὐτοῦ, καὶ ἐξαναστήσωμεν ἐκ τοῦ πατρὸς ἡμῶν σπέρμα. 35 ἐπότισαν δὲ καὶ ἐν τῇ νυκτὶ ἐκείνῃ τὸν πατέρα αὐτῶν οἶνον, καὶ εἰσελθοῦσα ἡ νεωτέρα ἐκοιμήθη μετὰ τοῦ πατρὸς αὐτῆς, καὶ οὐκ ᾔδει ἐν τῷ κοιμηθῆναι αὐτὸν καὶ ἀναστῆναι. 36 καὶ συνέλαβον αἱ δύο θυγατέρες Λὼτ ἐκ τοῦ πατρὸς αὐτῶν. 37 καὶ ἔτεκεν ἡ πρεσβυτέρα υἱὸν καὶ ἐκάλεσε τὸ ὄνομα αὐτοῦ Μωὰβ λέγουσα· ἐκ τοῦ πατρός μου· οὗτος πατὴρ Μωαβιτῶν ἕως τῆς σήμερον ἡμέρας. 38 ἔτεκε δὲ καὶ ἡ νεωτέρα υἱὸν καὶ ἐκάλεσε τὸ ὄνομα αὐτοῦ ᾿Αμμάν, λέγουσα· υἱὸς γένους μου· οὗτος πατὴρ ᾿Αμμανιτῶν ἕως τῆς σήμερον ἡμέρας.
  Αηδιασα με το θεοπνευστες γραφες σας,ο ορισμος τις αιμομιξιας με τις ευλογιες του ΓΙΑΧΒΕ,και αφηστε τις ερμηνειες,το κειμενο ειναι σαφεστατο δεν επιδεχεται ερμηνεια.
  Εχεις να πεις τιποτα Κυρια Πολυχρονιου σε εμας τους ημιμαθεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ 3/5 1:13, 2:04, 2:32, 2:13, 9:24ΜΜ

  Όσες φορές έτυχε να σχολιάσω σε παρόμοια θέματα, πετιούνται από κάτω κάτι παγανιστάκια και σκούζουν σαν τη γάτα που της πάτησαν την ουρά! Και λέω σκούζουν γιατί οι απαντήσεις τους είναι κραυγές και τσιτάτα, χωρίς κάποιο αντεπιχείρημα για να δικαιολογήσουν αυτά που γράφουν. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 1:13, ΠΡΩΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ «ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΦΩΣ ΣΟΥ»,

  εφόσον οι γνώσεις μου περιορίζονται σε κάτι «σκοταδιστικά» σχολικά βιβλία, όπως το κατάλαβες (ή μπορεί και να σου τα πρόφτασε αυτή η μαρτυριάρα η Πυθία) και ως εκ της ασχετοσύνης μου, μόνο τέτοια είμαι ικανή να γράψω για πληροφόρησέ με σε παρακαλώ:
  Από την παράγραφο που ειρωνικά επανέλαβες ποιο ακριβώς είναι το ψέμα; Δεν είχε σταυρό το Λάβαρο; Δεν σώζονται τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, ή οι ομιλίες του Κολοκοτρώνη; Δεν έχουν τη χροιά που περιέγραψα; Πληροφόρησέ με σε παρακαλώ την άσχετη, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ!! Αν δεν μπορείς ΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ!!!

  ΑΝΩΝΥΜΟΙ 2:04, 2:32,
  Και σεις παληκάρια (ή παλικάρι με τους ανώνυμους που να βγάλει κανείς άκρη;),
  πολλά «αποδείχτηκε» μου γράφετε, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΑΝΩΝΥΜΕ 2:13
  Τη συγκεκριμένη παραπομπή από την Παλαιά Διαθήκη, υποθέτω, ότι την κουβαλάς στο τσεπάκι σου για «fast track» χρήση. Όμως η Παλαιά Διαθήκη, η οποία αναφέρεται, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, στην ιστορία των Εβραίων, αναφέρεται και σε καλές τους στιγμές, αλλά και σε στιγμές έσχατης κατάντιας, όπως αυτή που περιγράφεται παραπάνω. Υπάρχουν και άλλα παρόμοια. Ωστόσο πουθενά δεν είδα «τις ευλογίες του Γιαχβέ»! ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ Ο ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.

  ΑΝΩΝΥΜΕ 9:24ΜΜ
  Εσύ παιδάκι μου, γιατί μπαίνεις στα blogs για να παίξεις;
  Κουβαδάκια δεν σου πήρε η μαμά;

  Και για να μην το κουράζουμε άλλο. Οι περισσότερες πηγές που αναγράφει το κείμενο, που για μένα είναι κατάπτυστο και για σας Ευαγγέλιο, είναι κάτι αριστερόστροφοι ιστορικοί τύπου Ρεπούση, που έκαναν την Εθνεγερσία του 21 «ταξική πάλη»! Αν αυτοί οι ιστορικοί και τα λιβελογραφήματά τους σας καλύπτουν, δικό σας πρόβλημα!
  ΈΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ!
  ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!
  ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΣΧΕΤΗ»!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προς Δανάη Πολυχρονίου 4 Ιουνίου 2017 - 2:49 π.μ.

   ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
   ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΣΧΕΤΗ»!!

   θα κανω εναν τελευταιο κοπο να ασχοληθω με σενα την Ασχετη και ας μην πιασει τοπο τωρα....θα πιασει ομως μελλοντικα και ειμαι βεβαιως για αυτο :-)!!

   Κατα αρχην παρε μια γευση (διαβασε το ΟΛΟ)για το τι δεν μας ειπαν για την Ελληνικη επανασταση στο Δημοτικο - Γυμνασιο -Λυκειο!!

   https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi3_pOVsqTUAhWRJVAKHVvSA50QFghRMAg&url=https%3A%2F%2Fantichainletter.wordpress.com%2F2012%2F03%2F24%2F1821-2%2F&usg=AFQjCNGULMY3YuuohI608pZhdfEy2Q8mhA


   ΄Εγραψες:Από την παράγραφο που ειρωνικά επανέλαβες ποιο ακριβώς είναι το ψέμα; Δεν είχε σταυρό το Λάβαρο; Δεν σώζονται τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, ή οι ομιλίες του Κολοκοτρώνη; Δεν έχουν τη χροιά που περιέγραψα; Πληροφόρησέ με σε παρακαλώ την άσχετη, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ!! Αν δεν μπορείς ΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ!!!

   Απάντηση: Φαινεται ξεκαθαρα οτι διάβαζες (μονο την "γνωστη" ιστορια) και αυτην την διαβάζεις χωρις κριτικη σκεψη και παρατηρητικοτητα και θα σου το αποδειξω τωρα αμεσως!!

   1. Εκτιμας δλδ οτι εκεινη την περιοδο της επαναστασης, οπου ο απλος λαος, οι πολεμιστες, οι οποιοι στην πλειονοτητα τους ηταν αγραμματοι - βοσκοι-κλεφτες και βαθια θρησκευομενοι ορθοδοξοι ελεγχομενοι απο καλογερους και το λαμογιοπαπαδαριο, θα ξεσηκωνονταν με αλλο τροπο, εκτος απο το θεμα της πιστης?? δλδ εαν τους ελεγαν καποιοι (μορφωμενοι αγωνιστες κτλπ) πχ ελατε να αγωνιστουμε για τα αρχαια ιδεωδη μας, τον Σωκρατη, τον Αριστοτελη, την Ακροπολη και τους 12 θεους, θα ετρεχαν να πολεμησουν?? Με ποιο αλλο τροπο αληθεια θα μπορουσε καποιος να ξεσηκωσει ενα τετοιο πληθος αγραμματων χριστιανοταλιμπαν εναντια σε μουσουλμανοταλιμπαν??

   2. Εχεις παρατηρηση ποτε ποσα λαβαρα και σημαιες (και με τι ειδους σταυρους ισοσκελης/ανισοσκελης) υπηρξαν διαχρονικα, οταν καθε φορα γινοταν προσπαθεια επαναστασης?? Δες ποσοι απο αυτους ηταν οι ισοσκελης σταυροι (δεν ειναι χριστιανικοι)!!

   https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwizkNHOpqTUAhWELVAKHfcEAuYQFghAMAc&url=https%3A%2F%2Fwww.slideshare.net%2Filstaurou%2Fss-24529863&usg=AFQjCNE8leez5k03bBObPxTh9x2gm_fYWA

   και φυσικα ακομη και στους ισοσκελης σταυρους, καποιοι προκειμενου να πεισουν το αγραμματος πληθος (και κυριως το λαμογιοπαπαδαριο που σχεδον αφοριζε καθε προσπαθεια για ξεσηκωμο), εβαλαν το Εν τουτω Νικα, το ΙΧ ΝΙΚΑ για να ικανοποιησουν ταυτοπχρονα και το παππαδαριο οτι στο μελλον θα εχουν λογο στην οποια ανεξαρτησια της χωρας κτλπ

   Διαγραφή
  2. προς Δανάη Πολυχρονίου 4 Ιουνίου 2017 - 2:49 π.μ

   Συνεχεια

   3. Εγραψες: Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ! Δλδ μας λες οτι οι Εβραιοσιωνιστες χτυπαν την ορθοδοξια???:-) Μας δουλευεις?Ζεις σε αλλο κοσμο μηπως?? Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ Ξυπνηστε Επιτελους!! Σκοπιμα τοσα χρονια σας δουλευουν χρησημοποιωντας την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ μεθοδο!! Παντα υπαρχει μια δηθεν (και σε ελαχιστες περιπτωσεις οντως ανεξαρτητη) ομαδα ορθοδοξων που κατακεραυνωνει τους Εβραιοχριστιανους- Μασωνους και απο την αλλη σχεδον ολη η ηγεσια και τα μεγαλοστελεχη της (αρχιεπισκοποι) συμμετεχουν σε αυτες τις μασονολεσχες και ειναι οργανα τους!!Και εσεις εδω μεσα συνεχιζεται να λετε τα δικα σας περι Χριστου (τραγικοτατο)

   https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=24&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiPyoiLrqTUAhWGL1AKHeFhCog4ChAWCF4wDQ&url=http%3A%2F%2Fneataksi.blogspot.com%2F2013%2F04%2F666_2.html&usg=AFQjCNGrVVp8zkLkk3_fQLUNBuF2cGHdyw

   4. ΅Εγραψες: ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ Ο ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.

   Εδω απλα γελαμε, γιατι η ορθοδοξια αποδεχεται ολα τα δηθεν "ιερα" βιβλια και οχι αποσπασματικα καποια, για αυτο εξαλλου και η ΠΔ διδασκεται (τουλαχιστον εγω την διαβαζα στο δημοτικο) στο δημοτικο και μερος της ακομη διαβαζεται στην εκκλησια και κατα διαφορες τελετες!!

   Υστερογραφο: απλα διευκρινιζω οτι, σε οτι αφορα τους απανταχου δωδεκαιθειστες, δεν αποκλειω σιγουρα την εισβολη στο χωρο αυτο και εβραιοχριστιανων μασονων (για ειδικους σκοπους), αλλα αυτο δεν εχει να κανει προσωπικα με εμενα και για αυτο αλλωστε δεν ειμαι ενταγμενος σε καμια αντιστοιχη ομαδα!!


   Αντε τωρα τραβα για τις γαργαρες σου!!

   Διαγραφή
  3. Αυτά στα οποία με παραπέμπεις ΤΑ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ και κρίνει! Όταν όμως έχεις ως αποκλειστική πηγή πληροφόρησης το διαδύκτιο, όπου ο καθένας γράφει ανεξέλεγκα το "μακρύ και το κοντό του", αυτά παθαίνεις!!!
   ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ !! Πηγές π.χ. θεωρούνται όπως τα αυθεντικά χειρόγραφα που σου ανέφερα. Αν λοιπόν δεν ξέρεις τι είναι, ρώτα να μάθεις, ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ!!
   ΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΜΠΕΔΕΨΕΙΣ "ΤΗ ΓΡΑΒΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ", ίσως καταλάβεις τι σου γίνεται!
   ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ!! ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!!
   Πάω λοιπόν "για τις γαργάρες μου", και συ μη χάνεις χρόνο, ασχολήσου με τη "γραβάτα", μήπως και βρεις την άκρη!!!   Διαγραφή
  4. Προς Δαναη Πολυχρονιου

   Και κατι ακομη χωρις περαιτερω σχολια, για το ποσο η χριστιανοσυνη και οι "Αγιοι" "αγαπανε" την Ελλαδα και τους Ελληνες...!!

   http://lofos.info/pythas/ybristika.pdf

   Διαγραφή
  5. http://www.inewsgr.com/116/ntokoumentootan-o-davlos-ton-dodekatheiston-tassotan-enantion-tou-antisionismou-kai-theorouse-tous-evraious-os-ellines-kata-skepsi-kai-ithos.htm

   Διαγραφή
  6. Αγαπητέ εν Τριαδικώ Θεώ Αδελφέ Ανώνυμε 4 ΙΟΥΝΊΟΥ 2017 - 6:05 & 6:06 Μ.Μ.

   Αφού, προς Τιμήν Σου, στη ζωή σου όρισες και φυλάγεις Θερμοπύλες Του Σωστού, Του Δίκαιου και Της Αλήθειας και, τοις Κείνων ρήμασι πειθόμενος, είχες Την Τόλμη, Την Αρετή και Τη Γενναιότητα να Αντιμετωπίσεις, να Αναμετρηθείς και να Αντικρούσεις Νικηφόρα Την Κα Δ.Π.
   Δεν πρέπει να δειλιάσεις μπροστά στο Χρέος : Έτσι, σαν που ταιριάζει Σε που αξιώθηκες μιά τέτοια Νίκη, ΠΡΈΠΕΙ Να Αντιμετωπίσεις, να Αναμετρηθείς και να Αντικρούσεις Αυτοθυσιαστικά, Ομολογιακά και Μαρτυρικά, ως προς το πολύπαθο νευρικό σου σύστημα, Τους GAP, Αλέξη, Κούλη, Άδωνη, Ζουράρη, Παπαχριστόπουλο, Ντόρα, Αυλωνίτου κ.λ. εθνευεργέτες, αντιμαχόμενος Τις Υποκειμενικές ή Αντικειμενικές (ποιός θα το πει;) Τους Αλήθειες, κι Ο Θεός Βοηθός.
   Γιατί Μόνο Έτσι θα αξιωθείς
   Την Αρχηγία στον, Μάταιο πλην Ηθικά Επιβεβλημένο, Αγώνα για Του Χριστού Την Πίστη Την Αγία και Της Πατρίδος Την Ελευθερία, εάν κι εφόσον διασωθείς.
   Το Θρήνο συγγενών, φίλων και γνωστών αδόντων ''Έπεσες θύμα, αδέρφι, εσύ/ Σε άνιση Πάλη κι Αγώνα/ Ζωή, λευτεριά και τιμή του Λαού/ Γυρεύοντας, βρήκες μνήμα'', εάν κι εφόσον Απολείπειν Ο Θεός....(βάλε τ'όνομά σου που αγνοώ), Ή
   Σε ενδιάμεση περίπτωση, ως παθών εν υπηρεσία, μία κουτσουρεμένη αναπηρική συνταξούλα, που θα σου επιτρέψει στο μέλλον να τα γράφεις όλα στα αντίδια σου.
   Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

   Διαγραφή
  7. προς Δανάη Πολυχρονίου 5 Ιουνίου 2017 - 11:17 μ.μ.

   Λοιπον, αρχιζω και σε συμπαθω γιατι δεν το βαζεις κατω, οπως καποτε και εγω, ως πρωην γνησιος χριστιανοταλιμπαν!!:-) Και παλι ομως φαινεται ξεκαθαρα οτι παρασυρεσαι απο το ρευμα και δεν διαβαζεις τα βιβλια και γενικοτερα την ιστορια με κριτικη σκεψη!!

   Κατα αρχην το συγκεκριμενο αρθρο του Δαυλου στηριζει ξεκαθαρα τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και σκοπο εχει να ευρυνει την Ελληνικοτητα!!

   1. Πριν εγραψα (Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2017 - 6:06 μ.μ): Υστερογραφο: απλα διευκρινιζω οτι, σε οτι αφορα τους απανταχου δωδεκαιθειστες, δεν αποκλειω σιγουρα την εισβολη στο χωρο αυτο και εβραιοχριστιανων μασονων (για ειδικους σκοπους), αλλα αυτο δεν εχει να κανει προσωπικα με εμενα και για αυτο αλλωστε δεν ειμαι ενταγμενος σε καμια αντιστοιχη ομαδα!!

   2. Το λινκ που εβαλες δεν ανοιγει, αλλα τελος παντων, επειδη με ενδιαφερει πολυ αυτο που εβαλες, το εψαξα και το βρηκα απο αλλου αυτουσιο.

   3.Διαβαζοντας ολο το αρθορ, καταλαβα οτι δυστυχως σκοπιμως οι ανθρωποι παραφραζουν εντονα τα βαθια νοηματα που αναφερει μεσα το περιοδικο στα περι Σιωνισμου και Αντισιωνισμου. Και εδω φυσικα, ο συγγραφεας (και οι ασχετοι ή και σχετικοι, σκοπιμως τον παρανοουν και τον παραφραζουν) εμμεσως πλην σαφως, αναφερεται στη ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ (Θεση- Αντιθεση = Συνθεση)που επανελλειμενως γραφω εδω μεσα πως λειτουργει!!

   Γραφει λοιπον στην πρωτη παραγραφο του αρρου του Δαυλου: "Ο αντισιωνισμος σε καμια περιπτωση δεν αποτελει ιδεολογικη θεση των Ελληνων. Για πολλους λογους.

   Εξηγηση/Απαντηση: α. Ο αντισιωνισμος αποτελει ιδεολογικη θεση των Χριστιανων ορθοδοξων, σωστα?? Παρα πολυ σωστα!! Το ερωτημα ειναι, εαν οι ορθοδοξοι ελληνες ως αντισιωνιστες, τοσα χρονια καταφεραν τελικα να μειωσουν ή να αυξησουν την παρουσδια και δυναμη του σιωνισμου??Απο την ιστορια στην Ελλαδα, φαινεται οτι οι Σιωνιστες συνεχιζουν να κερδιζουν συνεχως εδαφος, λογω ακριβως της υπαρξης ορθοδοξων αντισιωνιστων!!ρωτω, σωστα ή λαθος??

   Εγραψα πριν (Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2017 - 6:06 μ.μ):Σκοπιμα τοσα χρονια σας δουλευουν χρησημοποιωντας την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ μεθοδο!! Παντα υπαρχει μια δηθεν (και σε ελαχιστες περιπτωσεις οντως ανεξαρτητη) ομαδα ορθοδοξων που κατακεραυνωνει τους Εβραιοχριστιανους- Μασωνους και απο την αλλη σχεδον ολη η ηγεσια και τα μεγαλοστελεχη της (αρχιεπισκοποι) συμμετεχουν σε αυτες τις μασονολεσχες και ειναι οργανα τους.

   β. Στη σελ 41 του τευχους αυτου, γραφει: Ο λογος υπαρξης του Αντισιωνισμου ειναι ο Σιωνισμος, σωστα?? Πολυ σωστα, γιατι εαν δεν υπηρχε ο αντισιωνισμος (δλδ η Αντιθεση, συμφωνα με την Διαλεκτικη μεθοδο) δεν θα γιγαντωνονταν ο Σιωνισμος. Πχ παλι απο την ιστορια, πολυ χαρακτηριστικο παραδειγμα: Κυνηγουσε ο Χιτλερ τους Εβραιους, τους κυνηγουσε και ο Σταλιν, αλλα αντι να εξαφανισθουν, οπως θα ελεγε κανεις φυσιολογικα, αυτοι οχι μονο εξαφανισθηκαν, αλλα εφτιαξαν μετα το ΒΠΠ και ΚΡΑΤΟΣ Ισραηλ, σωστα?? Πολυ σωστα!!Αρα που εχει λαθος ο συγγραφεας οτι ο αντισιωνισμος ουσιαστικα γιγαντωνει τον σιωνισμο??? Πουθενα!!

   γ. Γραφει επακριβως στο περιοδικο: "Θα ηταν μη Ελληνικη η σκεψη ή ρατσιστικη αντιληψη οτι ο καθε φυλετικα Εβραιος ειναι ταυτοχρονα και εξουσιαστης. Εμεις λεμε (οι Ελληνες) οτι ενας φυλετικα εβραιος μπορει να ειναι Ελληνας κατα την σκεψη και το ηθος, οπως Ελληνας μπορει να ειναι και οποιοσδηποτε αλλος,Αμερικανος, Ευρωπαιος, Ασιατης, κλπ"

   Ερωτηση: Δλδ εσυ πιστευεις οτι ο οποιοσδηποτε εβραιος απλος πολιτης ειναι εξουσιαστης?? Μη με κανεις και γελασω!!

   Που ειναι το κακο αμα ολοι οι ανθρωποι εχουν Ελληνικη σκεψη και ηθος?? Προτιμας ολοι οι ανθρωποι, οπως τεινει να γινει σημερα στην Ελλαδα με την ορθοδοξια, να εχουν Εβραικη σκεψη και ηθος???Ργω ΟΧΙ. Σε ποιον ανηκε η Μεσογειος απο τον 8 εως 6 αιωνα πχ??μηπως στους Ελληνες, γιατι οι Ελληνες ηταν πολυ πριν τους εβραιους, οι πρωτοι παγκοσμιοποιητες!! Προτιμας Ελληνικη παγκοσμιοποιηση ή Εβραικη (μεσω της ορθοδοξιας) παγκοσμιοποιηση??

   Εγω ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ!!   Διαγραφή
  8. προς Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2017 - 1:44 π.μ

   Εχεις σιγουρα πολύπαθο νευρικό σύστημα, φαινεται απο τα γραφομενα σου και λογικα επειδη εισαι ανθρωπος της εκκλησιας, ζητα απο το παπαδαριο να σου δωσουν λεφτα να σε εξετασουν ψυχολογοι και ψυχιατροι, γιατι το προβλημα σου ειναι πολυσυνθετο και χρειαζεσαι πολυ πνευματικη υποστηριξη...Εγω σιγουρα ΣΩΘΗΚΑ, εσυ σιγουρα πας χαμενος χωρις υποστηριξη!!

   Διαγραφή
  9. και ακομη κατι βαζω ως λινκ σκεφτομενος, μπας και σιγα σιγα, καποιοι αρχισεται να αντιλαμβανεσθαι το ποσο και πως ως Ελληνες εχουμε εξαπατηθει απο την ορθοδοξια και το παπαδαριο!!

   http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=3982%3Ato-saboyot-pentikosti&catid=13%3Axenos-christianismos&Itemid=193&lang=el

   Διαγραφή
  10. Αγαπητέ, συνειδητά ή υποσυνείδητα Πιστέ, εν Τριαδικώ Θεώ Αδελφέ Ανώνυμε ΙΟΥΝΊΟΥ 2017 - 3:10 Π.Μ.

   Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι και, ως εκ τούτου, δε θα πεις εσύ, ο Απολωλός Μωρός, αν ''ΣΏΘΗΚΕΣ'' ή ''ΑΠΩΛΈΣΘΗΣ'', κατρακυλώντας πλέον στην άβυσσο χωρίς να ξέρεις που πας και χωρίς νά'χεις από που να πιαστείς, αλλά η εξ Ύψους Εντεταλμένη, μετά του θεοδώρητου ''Χαρίσματος'', Κα Δ.Π. Προσωπικά, λυπάμαι γιατί, ενώ τόσα χρόνια σουλατσάρεις στη γη, δεν είδες, δεν άκουσες και δε διδάχθηκες πως, ων ουκ έστιν αριθμός, θεοκατάρατοι Άθεοι δήλωναν θριαμβικά ''ΣΏΘΗΚΑ'' μέχρι που ''καμάρωσαν'' Εαυτούς Ειδεχθείς Δολοφόνους, Ανάλγητους Βιαστές, Παιδόφιλους, Κτηνοβάτες και, στην καλύτερη των περιπτώσεων, Καρναβαλιστές σε Gay Parades Περηφάνειας για Τη Διαφορετικότητά Τους. Και τότε μόνο πανικοβλημένοι, μετά μετάνοιαν, προσευχήν και συμμόρφωσιν προς Το Λόγο και (συνακόλουθα) Το Θέλημα Του Κυρίου, Θεού και Δημιουργού τους, τρέξανε στη Τήνο και, ανεβαίνοντας με τα γόνατα από το λιμάνι μέχρι Τη Μεγαλόχαρη, ζητήσανε, κατόπιν εορτής, Παρηγορία, Έλεος και Πανοικτιρμοσύνη που δεν τους δόθηκαν. Γιατί Ο Θεός είναι Μεγάλος, ταγμένος για να συγχωρεί, μα ουδέποτε Την Κακουργηματικήν Αθεΐα.

   Κι αν αφελώς ρωτήσεις ''εσένα τι σε νοιάζει αν θα τιμωρηθώ εγώ ;'', Απαντώ : Τρέμω Την Οργή Του Θεού καθώς πληθαίνουν τα Σημάδια Της επερχόμενης Θείας Τιμωρίας. Εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το Γεγονός ότι, στα Σόδομα, Ο Μεγαλοδύναμος δεν μπήκε στον κόπο να διαχωρίσει Πιστούς κι Άρνητές Του, προκειμένου με ''χειρουργικά χτυπήματα'', δίκην ρωσικών πυραύλων στη Συρία, να τιμωρήσει αποκλειστικά τα μαύρα πρόβατα του εν Σοδόμοις Ποιμνίου Του. Αντίθετα, χωρίς περίσκεψιν, λύπην κι αιδώ, αποφάσισε γαία πυρί μειχθήτω κι έριξε θειάφι και φωτιά από τον ουρανό, ώστε, γενόμενοι, προς Δόξαν Του, τέφρα καπνίζουσα άπαντες, να ξεμπερδέψει μιά και καλή με δαύτους. Όπερ και εγένετο προς Γνώσιν, Συμμόρφωσιν και Παραδειγματισμόν των μελλούμενων γενιών. Περιττό λοιπόν να σου πω πως δεν έχω καμία διάθεση να τιμωρηθώ εγώ για τη δική σου Αθεΐα κι απαιτώ να με προστατεύσεις, ξαναγυρίζοντας στο δρόμο Του Τριαδικού Μας Θεού.

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Διαγραφή
  11. Τώρα, ως προς τα περί ψυχολόγων και ψυχιάτρων, θέλω να ξέρεις τούτο : Ει Ο Θεός μεθ'Ημών, είθισται οι ψυχολόγοι και οι ψυχιάτροι να πηγαίνουν στο καφενείο της γειτονιάς τους για φραπέ και τάβλι με το κατοστάρικο του παππού, το οποίο το κράτος, που (αποδεδειγμένα) είναι σοβαρό, θα πάρει και.....πολυπαιγμένο το ''επεισόδιο, περιττή η επανάληψή του. Αιτία είναι το γεγονός ότι, λόγω της κρίσης, οι Πνευματικοί μας Γέροντες προσφέρουν πλέον οικονομικά ''πακέτα'' συνεδριών, για όλα τα βαλάντια. Για παράδειγμα, ο δικός μου Πνευματικός χρεώνει την τρίωρη ''συνεδρία'', αντί των 150 ευρώ που στοίχιζε πρό κρίσης, μόνο 140 ευρώ. Έτσι, με ένα λογικό κόστος για τρείς συνεδρίες την εβδομάδα, ο καθένας μπορεί πλέον να διάγει βίον Ανώδυνον, Ανεπαίσχυντον κι Ειρηνικόν, έχοντας καθημερινά, όλο το 24ωρο, Την Ορθοδοξία Φύλακα Άγγελο, Ασπίδα και Ρομφαία στον Αγώνα κατά Των Παθών του βίου Του. Ταύτα και μένω, ελπίζοντας πως θα ξαναγυρίσεις στο δρόμο Του Τριαδικού Μας Θεού χωρίς, κατ'ανάγκην, να απαιτηθεί η κατατρομοκράτησή σου, όπως συνέβη με τον Παύλο.

   Πραξεις Αποστολων Κεφ. 9 εδ. 3 ''Ενώ λοιπόν πορευόταν, πλησίαζε τη Δαμασκό και ξαφνικά άστραψε γύρω του φως από τον ουρανό 4 και, αφού έπεσε στη γη, άκουσε φωνή να του λέει: «Σαούλ, Σαούλ, τι με καταδιώκεις;» 5 Αυτός είπε τότε: «Ποιος είσαι, Κύριε;» Εκείνος απάντησε: «Εγώ είμαι ο Ιησούς που εσύ καταδιώκεις. 6 Αλλά σήκω και είσελθε στην πόλη και θα σου ειπωθεί ό,τι πρέπει να κάνεις». 7 Και οι άντρες που τον συνόδευαν είχαν σταθεί άφωνοι, επειδή αφενός άκουγαν τη φωνή, αφετέρου δεν έβλεπαν κανέναν. 8 Σηκώθηκε τότε ο Σαύλος από τη γη, και ενώ ήταν ανοιγμένα τα μάτια του, δεν έβλεπε τίποτα. χειραγωγώντας λοιπόν αυτόν, τον εισήγαγαν στη Δαμασκό. 9 Και ήταν τρεις ημέρες που δεν έβλεπε, και δεν έφαγε ούτε ήπιε.''

   Διαγραφή
  12. Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2017 - 2:55 π.μ και Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2017 - 3:01 π.μ

   Καλυτερα να πεθανω ως Ελλην, παρα να παραμεινω ορθοδοξως ποιμενας της Εβραικης αιρεσης!!

   Εγραψες:

   " Έτσι, με ένα λογικό κόστος για τρείς συνεδρίες την εβδομάδα, ο καθένας μπορεί πλέον να διάγει βίον Ανώδυνον, Ανεπαίσχυντον κι Ειρηνικόν, έχοντας καθημερινά, όλο το 24ωρο, Την Ορθοδοξία Φύλακα Άγγελο"

   Η Ορθοδοξία είναι η διαχρονική μέγιστη Κατάρα της Χώρας μας, μας διαλύει ως 'Εθνος κάθε μέρα και αποδεικνυει που μας κατανταει!!

   Δεν βλέπεις από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης των Ορθοδόξων βαπτισμένων "ηγετών μας", οι οποίοι με τις ευλογίες της εκκλησίας και του ""Αγ. Ορους" κατάντησαν τους Πολίτες μας Επαίτες, Ειδεχθείς Δολοφόνους, Ανάλγητους Βιαστές, Παιδόφιλους, Κτηνοβάτες και, στην καλύτερη των περιπτώσεων, Καρναβαλιστές σε Gay Parades Περηφάνειας για τη Διαφορετικότητά Τους!!

   Αυτοό είναι που δεν μπορείς να καταλάβεις, ότι και αυτοί οι άνθρωποι της ορθόδοξης πίστης, μαζί με τα δήθεν θεόπνευστα κωλοβιβλία, εμμέσως πλην σαφώς έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό που βιώνουμε ως Λαός απο το 1821!!

   Διαγραφή
  13. Αγαπητέ, συνειδητά ή υποσυνείδητα Πιστέ, εν Τριαδικώ Θεώ Αδελφέ Ανώνυμε 7 ΙΟΥΝΊΟΥ 2017 - 7:15 Μ.Μ.

   Εδώ πλέον σηκώνω τα χέρια ψηλά, Π Α Ρ Α Δ Ί Δ Ο Μ Α Ι. Δυστυχώς, τα θεοκατάρατα, μνημονιακά μου οικονομικά, είναι απαγορευτικά για να πληρώσω μπράβους που, αφού σε ακινητοποιήσουν, θα σε μεταφέρουν ''σηκωτό'' σε Δημόσιο ''Θεραπευτήριο'', μήπως Εκεί, μετά από ΝΥΧΘΗΜΕΡΌΝ, όσα κι αν απαιτηθούν, ''καπάκια'' θεοδώρητα, θεραπευτικά και σωφρονιστικά ΗΛΕΚΤΡΟΣΌΚ, Ε Π Ι Τ Έ Λ Ο Υ Σ καταλάβεις πως τα γραφόμενά μου είναι ΨυχοΘεραπευτικοΑμυντική, Καλοπροαίρετη πάντα, Π Λ Α Κ Ο Ύ Λ Α.
   Και, φυσικά, με ικανοποιεί το γεγονός πως, ''παίζοντας'' με τα όρια μεταξύ Σοβαρού κι Αστείου, κατάφερα να σε μπερδέψω, μα και δε θα σου συγχωρήσω ποτέ τη βαρειά σου αμέλεια, να μη ''δεις'', έστω και ως εκ του τρόπου της γραφής μου, πως, κι αν ακόμα είμαι μ@λ΄@κ@ς, δε θα μπορούσε ποτέ νά'μαι ΤΌΣΟ Μ@Λ΄@Κ@Σ, ώστε να πιστεύω αυτά που γράφω. Είθε Ο Τριαδικός Μας Θεός Αρωγός στον Αγώνα Μας.

   Διαγραφή
  14. Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2017 - 10:26 μ.μ

   "Είθε Ο Τριαδικός Μας Θεός Αρωγός στον Αγώνα Μας"

   Για αναλυσε σε εμενα το "βοσκο" τι εννοεις γραφωντας Τριαδικο θεο μας??:-)


   Διαγραφή
  15. Αγαπητέ, συνειδητά ή υποσυνείδητα Πιστέ, εν Τριαδικώ Θεώ Αδελφέ Ανώνυμε 7 ΙΟΥΝΊΟΥ 2017 - 11:42 Μ.Μ

   Εννοώ ΤΗΝ ΑΓΊΑ ΤΡΙΆΔΑ, Τον Ένα και Μοναδικό Θεό, που έχει τρεις υποστάσεις ή πρόσωπα, ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, τα οποία είναι αδιαίρετα και ομοούσια κατά τη Θεότητα, έχουν την ίδια Θεία ουσία, την ίδια δύναμη, δόξα και ενέργεια. Αιτία της Θεότητος αποτελεί Ο Πατήρ. Τα τρία πρόσωπα αυτά ή αλλιώς υποστάσεις, έχουν μοναδικές και αμεταβίβαστες ιδιότητες που προκύπτουν από τις αιώνιες (χωρίς χρονική αρχή) σχέσεις τους. Ταυτόχρονα έχουν μία ουσία ή φύση, αλλά κάθε μία από αυτές, ως υπόσταση, δεν ταυτίζεται με την ουσία της θεότητος και έτσι "ο Πατήρ είναι η αιτία της υπάρξεως των υποστάσεων του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αλλά όχι και της ουσίας και των ενεργειών αυτών, με τα οποία κοινωνεί.''
   Το τριαδικό δόγμα, μυστήριο ασύλληπτο από το ανθρώπινο πνεύμα, διατυπώνεται συνοπτικά ως εξής:
   Ο Θεός είναι ένας και μόνος κατά την ουσία ή φύση, αλλά τριαδικός κατά τα πρόσωπα ή τις υποστάσεις, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Ο Θεός, δηλαδή, είναι τρισυπόστατος. Οι τρεις αυτές υποστάσεις δεν πρέπει να θεωρηθούν σαν απλές όψεις ή μορφές της θεότητας, ώστε ο ένας Θεός να αποκαλύπτεται άλλοτε ως Πατέρας, άλλοτε ως Υιός και άλλοτε ως Άγιο Πνεύμα. Ούτε πάλι τα πρόσωπα αυτά είναι από διαφορετική ουσία ώστε να υπάρχουν τρεις Θεοί. Μία και μόνη Θεία ουσία και Θεότητα υπάρχει, άναρχη, άκτιστη (αδημιούργητη), άϋλη, αμετάβλητη, αδιαίρετη, παντοδύναμη, τέλεια. Συγχρόνως όμως ολόκληρη η μία Θεία ουσία υπάρχει στα τρία θεία πρόσωπα, χωρίς σύγχυση και χωρίς διαίρεση. Ούτε, λοιπόν, τρεις θεοί υπάρχουν, ούτε τα τρία πρόσωπα συγχέονται σε ένα. Και ενώ είναι και τα τρία πρόσωπα ομοούσια και έχουν τις ίδιες ιδιότητες διακρίνονται το ένα από το άλλο σε τούτο: Ο Πατέρας είναι αγέννητος, ο Υιός γεννάται από τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από τον Πατέρα αιωνίως. Σε κάθε ενέργεια του Θεού προς τα έξω, δηλαδή προς τον κόσμο, συμμετέχουν και τα τρία πρόσωπα, αλλά το καθένα με τη δική του τάξη.
   Πιο αναλυτικά ο τριαδικός Θεός περιγράφεται ως "Τρισυπόστατη Μονάδα" η οποία φανερώνεται με ενέργειες και έργα στην κτίση και την ιστορία. Έχει μεν τρία πρόσωπα, αλλά αυτά τα τρία πρόσωπα δεν αποτελούν τρεις χωριστούς Θεούς, αλλιώς ο Χριστιανισμός δε θα ήταν μονοθεϊστική αλλά τριθεϊστική θρησκεία. Κατά το δόγμα, ο λόγος που ο τριαδικός Θεός είναι ένας αν και με τρεις υποστάσεις είναι η απουσία χώρου και χρόνου. Επειδή όμως ο χώρος και ο χρόνος είναι δημιουργήματα του Θεού, ο Θεός δεν υπόκειται σε αυτούς, καθώς ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ κτιστού και ακτίστου. Έτσι έχουμε το μυστήριο (ακατάληπτο για τους ανθρώπους) της Τρισυπόστατης Μονάδας.

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Διαγραφή
  16. Η αιώνια σχέση των τριών προσώπων ή υποστάσεων, αποσαφηνίζεται με τρεις βασικές προϋποθέσεις:
   α) Αίτιο του τρόπου ύπαρξης της Τριάδας καθεαυτής είναι μόνο ο Πατέρας,
   β) Ο Πατέρας γεννά τον Υιό και εκπορεύει το Άγιο Πνεύμα χωρίς όμως να υπάρχει χρονική διαφορά ύπαρξης των τριών,
   γ) Οι τρεις υποστάσεις (ή αλλιώς, πρόσωπα), υπάρχουν άχρονα και αιώνια ως εκδήλωση μιας ουσίας και φύσης.
   Αυτό σημαίνει ότι στην Αγία Τριάδα υπάρχει:
   α) Ένα αίτιο,
   β) Ταυτότητα ουσίας (τα πρόσωπα είναι ομοούσια), και
   γ) Ετερότητα των υποστάσεων ή προσώπων.
   Η ετερότητα των υποστάσεων.
   Την ετερότητα των υποστάσεων συνιστά το γεγονός ότι:
   α) Ο Πατέρας είναι αγέννητος
   β) Ο Υιός γεννάται από τον Πατέρα (άχρονα)
   γ) Το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από τον Πατέρα.
   Οι παραπάνω ιδιότητες, ονομάζονται "υποστατικά ιδιώματα" και κάθε ιδίωμα ανήκει στην ιδιαίτερη υπόσταση και μόνο.
   Κάθε Πρόσωπο, στην επαφή του με τον κόσμο και την ιστορία, δηλαδή στα πλαίσια της Θείας Οικονομίας, επιτελεί ένα ιδιαίτερο έργο:
   α) Ο Πατέρας, πραγματώνει τη δημιουργική και απολυτρωτική ενέργεια, είναι η αρχική αιτία,
   β) Ο Υιός πραγματώνει το έργο της φανέρωσης, της άσαρκης και της ένσαρκης παρουσίας του στην κτίση και την ιστορία για τη σωτηρία του ανθρώπου,
   γ) Το Άγιο Πνεύμα διενεργεί την τελείωση του δημιουργικού και απολυτρωτικού έργου.
   Η Αγία Τριάδα αποτελεί για τον Χριστιανισμό την αρχετυπική κοινότητα μεταξύ προσώπων, στην οποία η αγάπη είναι όχι απλά στοιχείο, αλλά το ίδιο το αίτιο της ύπαρξής της (πλην του Πατέρα, ο οποίος δεν έχει αρχή και αιτία).

   ΠΗΓΗ http://users.sch.gr/aiasgr/Agia_Triada/Triadologia/Agia_Triada.htm

   Ελπίζω αφενός μεν να σε κάλυψα, αφετέρου δε να μη με μαλώσουν ο Κος Δ.Χ. και οι Κες Χ.Π. και Δ.Π., για ουσιώδη παράλειψη.

   Διαγραφή
  17. https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/16486814_724152861067878_6299340633036340120_o.jpg?oh=51504d2fd560521b3c80c485bc38d49b&oe=59447A9C

   Διαγραφή
  18. Χωρις λογια

   https://www.scribd.com/doc/175562181/56134248-%CE%97-%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%A7%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A5-Karlheinz-Deschner

   Διαγραφή
 22. Αγαπητή Πόπη,

  Με ρωτάς αν μπορώ να πω ότι «κατέχω όλη την αλήθεια»!!!
  Μα για όνομα του Θεού! Ουδέποτε θεώρησα ότι είμαι ο «φωτεινός παντογνώστης», ούτε διεκδικώ το «αλάθητο του Πάπα»!!

  Προβληματίζομαι σε πάρα πολλά θέματα, αμφισβητώ άλλα τόσα και πολλές φορές δεν διστάζω να αναθεωρήσω όταν χρειάζεται! Και σε μια εποχή που τα γεγονότα ακολουθούν ρυθμούς καταιγιστικούς και η πληροφόρηση έρχεται από μύριες πηγές η όλη διαδικασία καθίσταται ιδιαίτερα σύνθετη. Όσες φορές όμως έπρεπε να καταλήξω σε συμπεράσματα, είτε σε θέματα θρησκευτικά, είτε πολιτικά, είτε ιστορικά, ήθελα πάντα να έχω υπόψη μου και τον «αντιπολιτευόμενο τύπο». Τα αντικρουόμενα επιχειρήματα. Πάντα πίστευα στο «μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις»! Θέλεις από ιδιοσυγκρασία, θέλεις από «επαγγελματική διαστροφή», ήμουν πάντα της έρευνας και των αποδείξεων.

  Βέβαια καλή είναι η γνώση, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ! Στην διαμόρφωση της κοσμοθεωρίας και των ιδεών κάποιου, κυρίαρχο λόγο παίζει η προαίρεση και η διάθεσή του. Έχω γνωρίσει ανθρώπους χωρίς μόρφωση και προσόντα, απλές ψυχές, που όμως είχαν τέτοια φώτιση που ξάφνιαζαν με τη σοφία και το διαύγεια πνεύματος. Και αντίστοιχα ανθρώπους με γνώσεις και «περγαμηνές», που εξαιτίας της αλαζονείας τους, ήταν «συμπλέγματα πνευματικής ακαταστασίας»! ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΦΩΤΙΣΗ, που αποκτιέται με αγώνα και καθαρότητα ψυχής και όχι με διάβασμα και γνώσεις! Ο Άρειος, για παράδειγμα, ο μεγαλύτερος αιρεσιάρχης, ήταν άριστος γνώστης των Γραφών, ιδιαίτερα ευφυής και εξαίρετος ρήτορας! Και αντί να κάνει καλή χρήση των προσόντων του, απλά έτρεφε την αλαζονεία του!

  Ωστόσο Πόπη μου, υπάρχει κάτι στο οποίο θα διαφωνήσω μαζί σου ΚΑΘΕΤΑ! Και αυτό είναι το ενδεχόμενο διαστρέβλωσης των Ευαγγελίων!
  ΚΑΙ ΟΧΙ!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΩ!
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!
  ‘Άρα ο καθένας μας κάνει σχεδόν αυθαίρετα την επιλογή του, για το ποια άποψη θα δεχτεί. Η δική μου επιλογή στηρίζεται στο εξής σκεπτικό:
  ΑΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ Η ΕΣΤΩ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ Η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ, αυτόματα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος όλο το οικοδόμημα του Χριστιανισμού! Καταρρίπτονται οι Αποστολικοί Κανόνες, καταρρίπτονται οι αποφάσεις Συνόδων, ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Κάθε επιστήμη, ή φιλοσοφική θεωρία θεμελιώνεται και δομείται πάνω σε μη αποδείξιμες προτάσεις, τα λεγόμενα «αξιώματα», διότι κάπου πρέπει να πατήσει. Στον Χριστιανισμό τα αξιώματα είναι τα επίσημα αποδεκτά γραπτά κείμενα.

  Αν τελικά δεχθούμε την εκδοχή ότι ο Χριστός ήταν στ’ αλήθεια ο Ενανθρωπισθείς Θεός, που ήρθε για να διδάξει, πώς πρέπει να πορευτεί η ανθρωπότητα και θυσιάστηκε για τη σωτηρία του κόσμου, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; Είναι δυνατόν να τους άφηνε αίολους και χωρίς πυξίδα; ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ;

  Άρα μπορώ να δω δύο ξεκάθαρες επιλογές:
  ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, Η ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! (Οι όποιες αμφισβητήσεις, που αναφέρω στην πρώτη παράγραφο, για θρησκευτικά τουλάχιστον ζητήματα, αφορούν σε δευτερεύοντα θέματα, ή θέματα ερμηνείας και σε καμιά περίπτωση στη γνησιότητα των Ευαγγελίων).

  ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, αλλά «Χριστιανός αλά καρτ», πιστεύω ότι δεν γίνεται! Και βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν συγχέεται ο Χριστιανισμός με το ιερατείο και τις «πομπές» του! Αυτοί είναι απλώς οι πεμπτοφαλαγγίτες! Αυτό λοιπόν είναι το δικό μου σκεπτικό, ….σωστό ή λάθος!!

  Τελικά, επειδή γενικά ισχύει το «ου με πείσεις καν με πείσης», αναρωτιέμαι αν αξίζουν τον κόπο οι ώρες που δαπανούμε στο πληκτρολόγιο σχολιάζοντας!

  Υ.Γ. Βέβαια με όλα αυτά που σου γράφω, φαντάζομαι ότι τα δωδεκαθεϊστάκια που σχολιάζουν παραπάνω, θα έχουν ξεκαρδιστεί στο γέλιο με την «αφέλειά» μου! Δεν πειράζει! Τουλάχιστον θα τους ευθυμήσω στις δύσκολες εποχές που ζούμε! Θα είναι οι καλή μου πράξη για σήμερα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δανάη, προσωπικά, απορρίπτω συλλήβδην, ότι έχει σχέση με την εβραϊκή θρησκεία και εμβόλιμα έχει επεισέλθει και μέσα στα Ευαγγέλια.
   Όπως απορρίπτω και τον Δωδεκαθεϊσμό στα αμέτρητα παρακλάδια του στυλ Σώρρα.
   Παραμένω στον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και αποφεύγω την διαστρέβλωση των οβριών επί του Ελληνισμού.
   Ο Χριστός, δεν μπορεί να είναι υπόλογος για το γεγονός ότι στην πορεία διαστρεβλώθηκε η διδασκαλία Του. Εδώ, διαστρεβλώθηκε η καταγωγή Του και η καταγωγή των γονιών Του, είναι δυνατόν να μην διαστρεβλώθηκε η Διδασκαλία Του;

   Το γεγονός ότι ο Χριστός πίστευε στην Μετενσάρκωση, και η Χριστιανική Θρησκεία την αρνείται, δεν είναι διαστρέβλωση;
   Θα μπορούσα και θα μπορούσες να γράφουμε επί ώρες για το θέμα της διαστρέβλωσης της Διδασκαλίας Του, παρουσιάζοντας στοιχεία και μελέτες, αλλά δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

   Το ότι τα χριστιανικά κείμενα που υπάρχουν σήμερα είναι αντιγραμμένα και διορθωμένα φαίνεται από τα πρώτα εδάφια της Αποκαλύψεως του Ιωάννου (κεφάλαιον 1, στίχοι 1-3)

   Δανάη μου, ούτε εγώ κατέχω όλη την αλήθεια.
   Σου λέω δε τούτο: Προσπαθώ στη ζωή μου, να ταυτίζομαι μ' αυτή, σε ότι αφορά στις πράξεις μου... να αφυπνίζω την συνείδησή μου... και μέχρι εκεί.

   Εύχομαι να έχεις ένα ήρεμο τριήμερο.

   Υ.Γ. Μην ασχολείσαι με τους τρολ... η δουλειά τους είναι να μας αποπροσανατολίζουν και να μας κάνουν να ασχολούμεθα μαζί τους, για να χάνουμε την ώρα μας.

   Διαγραφή
  2. Οσο δινεται δυναμη με την αμεση ή εμμεση στηριξη στην ορθοδοξια ο Ελληνισμος θα χανεται σταδιακα...επιτελους δεν ειναι ολοι τρολ και αλλοι δουλεια δεν εχουμε να ασχολουμαστε μαζι σας...αυτο που θελουμε ειναι ενα: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ!!!

   http://www.ksipnistere.com/2017/04/blog-post_293.html?showComment=1491680488435

   Διαγραφή
 23. Κατά Ιωάννην 8 επί του όρους ομιλία...43 δια τι την λαλιαν την εμην ου γινωσκετε οτι ου δυνασθε ακουειν τον λογον τον εμον

  44 υμεις εκ του πατρος του διαβολου εστε και τας επιθυμιας του πατρος υμων θελετε ποιειν εκεινος ανθρωποκτονος ην απ αρχης και εν τη αληθεια ουκ εστηκεν οτι ουκ εστιν αληθεια εν αυτω οταν λαλη το ψευδος εκ των ιδιων λαλει οτι ψευστης εστιν και ο πατηρ αυτου

  45 εγω δε οτι την αληθειαν λεγω ου πιστευετε μοι

  46 τις εξ υμων ελεγχει με περι αμαρτιας ει αληθειαν λεγω δια τι υμεις ου πιστευετε μοι

  47 ο ων εκ του θεου τα ρηματα του θεου ακουει δια τουτο υμεις ουκ ακουετε οτι εκ του θεου ουκ εστε...

  Ο πιο μεγάλος πολέμιος των Εβραίων είναι ο Ιησούς Χριστός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ