Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Η ... "αδέσμευτη"... δημοσιογραφία, με τα φακελλάκια της!!!!!


Σύξυλη έμεινα αξημέρωτα η άμοιρη γυναίκα -είχα βλέπετε πλαντάξει και στο κλάμα για την μεγάλη απώλεια του λατρευτού μου Δρακουμέλ- από αυτά που διάβασα στα σχόλια της ανάρτησή μου για τον πρόωρο χαμό του Μητσοτό… (https://attikanea.blogspot.gr/2017/05/blog-post_618.html)


Και εννοώ φυσικά τα σχόλια που έγιναν στην ανάρτησή μου  από αναγνώστη, που μου θύμισε ένα  άρθρο του παλιού στο κουρμπέτι και πάντα μαχητικού δημοσιογράφου Νίκου Ρούσση για το τι συνέβαινε στα ΜΜΕ της εποχής εκείνης, της εποχής του Μητσοτό…που είχα αναρτήσει κι εγώ...

Πήρα την πρωτοβουλία να τα αναρτήσω ως θέμα γιατί τα θεωρώ συγκλονιστικά.


Τελικά, το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι, όλοι εμείς, ο απλός λαουτζίκος δηλαδή, πρέπει να είμαστε πολύ μαλάκες για να πιστεύουμε πλέον αυτά που μας σερβίρουν τα συστημικά λαμόγια της δημοσιογραφίας που οι περισσότεροι τα έπαιρναν μαύρα κάτω από το τραπέζι με τις σακούλες. 


Και για την ιστορία, εκείνη την εποχή ως απλή δημόσια υπάλληλος έπαιρνα μετά βίας πάνω κάτω 100.000 δραχμούλες. Αν θυμάμαι καλά γιατί βλέπετε έχουν περάσει και τα χρόνια και μπερδευτήκαμε με τα ευρά.

Και ερωτώ… Μα είναι δυνατόν να συνέβαιναν όλα αυτά και κάποιος δημοσιογράφος να μην τα κατήγγειλε ποτέ και κανείς από τους αρμόδιους να μην έπαιρνε μυρωδιά; Τέτοια ομερτά πια; 

Τέτοια μπόχα; Που ζούμε ρε παιδιά;

Και είναι δυνατόν τώρα να μην ιδρώνει το αυτί κανενός;
Που είναι οι έντιμοι πολιτικοί, που είναι οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές; Που χάθηκαν όλοι τους;

Κύριε Ρουμπάτη, Διοικητή της ΕΥΠ λέει αλήθεια ο συνάδελφος; Μοιράζατε μαζί με τον ιδιοκτήτη του καναλιού, στην εκπομπή σας μαύρα λεφτά από μαύρες σακούλες στους συναδέλφους σας;

Τι συναλλαγές ήταν αυτές; Και αν το κάνατε τότε έτσι ελαφρά τη καρδία, τι να πιστέψουμε σήμερα που διαχειρίζεστε και τα περιβόητα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ;

Και είχατε τότε ως «δεξί σας χέρι» τον Κώστα τον Βαξεβάνη; Και όλα αυτά γίνονταν μπροστά στα μάτια του άτεγκτου Κωστάκη μας;

Περιμένουμε απαντήσεις κ. Ρουμπάτη τόσο από εσάς όσο και από τον κ. Βαξεβάνη.

Όπως περιμένουμε απαντήσεις και από τον Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά και τον κ. Κοντονή και τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Γιατί από Δικαστές και Εισαγγελείς δεν περιμένω να σας πω την αλήθεια κάτι!

Και αλήθεια, η ΕΣΗΕΑ τι λέει για όλα αυτά;


Υ.Γ.: Νίκο Ρούσση ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!! Συγχαρητήρια γιατί  δείχνεις χαρακτήρα!!! 
Συνέχισε τον μοναχικό σου αγώνα, είμαστε μαζί σου!!!

Καλλιόπη Σουφλή Περί «μυστικών» συναντήσεων εκδοτών και διαπλεκομένων
 

Ρουμπάτης – Βαξεβάνης χεράκι, χεράκι πάνε πακέτο με όλες τις καταστάσεις;
 Γράφει ο Νίκος Ρούσης

1990-1992: Όντας άνεργος, μετά το κλείσιμο της «ΠΡΩΤΗΣ», αναζητούσα επί ματαίω εργασία, στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της εποχής, καθόσον οι εφημερίδες με είχαν αποκλείσει.
 

Δέχθηκα ένα τηλέφωνο από τον Γιάννη Ρουμπάτη (σημερινό επικεφαλής της ΕΥΠ, πρώην στενό συνεργάτη του Κοσκωτά στην ΓΡΑΜΜΗ ΑΕ και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβερνήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου), που μου πρότεινε να πάω να δουλέψω μαζί του, σε μία ραδιοφωνική εκπομπή που είχε στον Σκάϊ, με τον εμπνευσμένο τίτλο «Κι' αύριο ημέρα είναι».
 

Ξαφνιάσθηκα, είναι η αλήθεια, με την «εξέλιξη» του συναδέλφου αλλά-λόγω του ότι, ως συνήθως, είχα απόλυτη ανάγκη από δουλειά-πήγα και τον είδα.
Μου γνώρισε το «δεξί χέρι» της εκπομπής του, τον Κώστα τον Βαξεβάνη και χωρίς δεύτερη συζήτηση με πήγε στον ...Αλαφούζο.
 

Χαμογελαστός ο Γιάννης, με χαιρέτισε, μου είπε ότι χάρηκε που με γνώρισε προσωπικά και μετά μου ανακοίνωσε ότι, ο μηνιαίος μισθός μου θα ήτανε 400 χιλιάδες δραχμές, τα μισά με μισθολόγιο, το ένα τρίτο με ΔΠΥ και το άλλο ένα τρίτο ....μαύρα.


Τι θα πεί «μαύρα», τον ρώτησα ...
 

Θα πεί ότι, τον μισθό σου θα τον παίρνεις κανονικά, θα κόβεις κι' ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών για τα εκατό χιλιάρικα και τα υπόλοιπα, θα πηγαίνεις μία συγκεκριμένη ημερομηνία στο λογιστήριο και θα τα παίρνεις χωρίς παραστατικά, χέρι μέ χέρι.
 

Κατάλαβες, μου λέει.
Κατάλαβα του απήντησα και ξεκίνησα την δουλειά.

Έναν χρόνο πριν, στις εκλογές του 1989, κανένα κόμμα δεν είχε μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και δημιουργήθηκε κυβέρνηση κοινής αποδοχής Νέας Δημοκρατίας και Συνασπισμού της Αριστεράς με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζανετάκη.

Κατά την διάρκεια της συγκυβερνήσεως, οι καταγγελίες σε βάρος στελεχών της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ για οικονομικά σκάνδαλα, οδήγησαν στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο στο τέλος θα τον αθωώσει.
 

Εν τω μεταξύ, είχε μεσολαβήσει η οικουμενική Κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολωτά και η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1990, με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Κάργα αντιδεξιός από την φύση μου, ξεκίνησα μία σειρά από ρεπορτάζ, για την απόπειρα της κυβερνήσεως Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει την πολεμική βιομηχανία της ΠΥΡΚΑΛ, να καταργήσει (όπως τό έκανε) το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, πού έκανε ελέγχους σ' όλες τις εταιρείες και έβγαζε ...λαγούς και να ξεπουλήσει την πάλαι ποτέ κραταιά ελληνική τσιμεντοβιομηχανία, την ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Για κάνα εξάμηνο δεν είχαμε πρόβλημα, μέχρι την στιγμή που ο Ρουμπάτης, έφυγε για διήμερη αποστολή (δεν θυμάμαι πού) και ανέλαβα εγώ, για δύο βράδυα την ευθύνη της εκπομπής.
Τότε ήταν πολύ υψηλά στην ειδησεογραφία η προσπάθεια της κυβερνήσεως Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΤΕ.

Κάλεσα, λοιπόν, με δική μου πρωτοβουλία, στο στούντιο της εκπομπής τα παιδιά της ΑΣΚΕ (Ανώτατη Συνέλευση Κοινωνικού Ελέγχου) του ΟΤΕ, τον Γιώργο τον Σκαρπέλλη (ΠΑΣΟΚ και είναι ακόμη προφυλακισμένος), τον Παναγιώτη Κελαϊδή (γνήσιος αριστερός που τον έχω χάσει από τότε) και τον Δημήτρη Στρατούλη (του Συνασπισμού που μεταλλάχθηκε σε Συριζαίο και τώρα τραβολογιέται με τους ανεπάγγελτους του Λαφαζάνη.)

 
Η κουβέντα, on air, ξεκίνησε λίγο χαλαρά, επάνω στις διαφαινόμενες επιδιώξεις του Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΤΕ και να τον δώσει στην Αμερικανική ALCATEL, μέχρι την στιγμή που έκανα την ερώτηση-κλειδί.


Αυτός που θα πάρει τον ΟΤΕ, θα έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του που αφορούν σε καταγραφή συνομιλιών πολιτών, επικοινωνιακά δίκτυα με άλλες γειτονικές χώρες και στα δίκτυα απορρήτων με τις Ενοπλες Δυνάμεις;
Τα παιδιά, σαν έτοιμα από καιρό, απασφάλισαν και τα ξέρασαν όλα.
Οι αποκαλύψεις έγιναν πρωτοσέλιδα, σ' όλες σχεδόν τις εφημερίδες της επομένης ημέρας και ο Μητσοτάκης αναγκάσθηκε, κάτω από την γενικότερη κατακραυγή, να πάει πίσω τα σχέδιά του, για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.

Όταν επέστρεψε ο Ρουμπάτης και πληροφορήθηκε τα καθέκαστα κατέβασε τα μούτρα του μέχρι το πάτωμα και -για να μην σας κουράζω- μετά από ένα δεκαπενθήμερο και κατόπιν συνεννοήσεως με την Διοίκηση, με ξαπέστειλε στο ειδησεογραφικό τμήμα του ραδιοσταθμού, όπου τις ειδήσεις παρουσίαζε, κάθε μεσημέρι, ο Άρης Πορτοσάλτε.

Εγώ, πάντως, τον μισθό μου τον έπαιρνα, τα λεφτά με ΔΠΥ τα έπαιρνα αλλά δεν αισθανόμουν καθόλου καλά, όταν στηνόμουν στην ουρά, μαζί με τον Κακαουνάκη, τον Τράγκα, τον Χατζηνικολάου, τον Κούλογλου και άλλους, για να πάρω τις εκατό χιλιάδες δραμές μαύρα, από μία ...μαύρη σακούλα που τά έβγαζε μία πολύ όμορφη και σέξυ γκόμενα που ήτανε επικεφαλής στο Λογιστήριο του Αλαφούζου.

Λόγω της εξειδικεύσεώς μου στα αποκλειστικά θέματα, ο Πορτοσάλτε συνήθιζε να με φωνάζει, πριν ν' αρχίσει την εκφώνηση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων και να με ρωτάει on air, τι έχουμε σήμερα Νίκο.

Οι δημοσιογραφάρες της εποχής, τότε, αναλώνονταν σε εκθέσεις ιδεών σχετικά με το πού βρίσκονταν οι συζητήσεις μεταξύ της κυβερνήσεως Μητσοτάκη και του μαφιόζου Παντσαβόλτα, για τη εκχώρηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην ...Καλτεστρούτσι.

Ένα μεσημέρι, λοιπόν, κοντά στις εκλογές του 1992, έσκασα στο στούντιο και άφησα σύξυλο τον Πορτοσάλτε, λέγοντας ...
 
Σήμερα Άρη, έχω να κάνω μία συνταρακτική αποκάλυψη.

Η συμφωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Καλτεστρούτσι για την εκχώρηση της ΑΓΕΤ έχει ολοκληρωθεί και εχθές, πήγαν στην Ζούγκερ Κάντοναλ Μπάνκ της Ελβετίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μανούσος Γρυλλάκης (σωματοφύλακας της οικογενείας) και η Μαρίκα και είσέπραξαν την μίζα, για λογαριασμό του ψηλού, ύψους 12,5 δις δραχμών σε συνάλλαγμα.
Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις Νίκο, μου λέει κάτωχρος ο Πορτοσάλτε.


Όχι, του απαντώ, νομίζω ότι τα είπα όλα.

Στα χέρια μου δεν είχα κανένα στοιχείο. Μόνο την διαβεβαίωση της Αντιμάφια της Ιταλίας που, παρακολουθώντας τον Παντσαβόλτα να τον στριμώξει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έπεσαν επάνω στην οικογένεια Μητσοτάκη που έπαιρνε τα ...τουλά.
 

Αν χρειασθεί, θα σου στείλουμε το «εξτρέ» της συναλλαγής και θάλθουμε να καταθέσουμε ως μάρτυρες υπερασπίσεώς σου, μου είπαν.

Για την ιστορία να πώ, ότι τότε δεν κουνήθηκε ούτε δεξιός πούστης, δεν υπήρξε καμμία αγωγή εναντίον μου, ο Μητσοτάκης έχασε τις εκλογές του 1992 και αμέσως μετά εγώ απολύθηκα ....
 

Με φώναξε ο κάργα αριστερός διευθυντής ειδήσεων του σταθμού, ο Κώστας ο Κιμπουρόπουλος και μου είπε ότι λυπάται πολύ αλλά θα έπρεπε εγώ και τρείς τεχνικοί να πάρουμε την άγουσα προς την ανεργία, καθόσον, όπως είπε, «μας άγγιξαν οι περικοπές»

Εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «άντε γαμήσου κι' εσύ και η αριστερά που εκπροσωπείς» και εγώ, για μία ακόμη φορά, έπεσα στα θολά νερά της ανεργίας, με την υπερηφάνεια ότι κατόρθωσα να ρίξω μία κυβέρνηση.


Αν δεν καταλάβατε κάτι, για την τρέχουσα σημερινή κατάσταση, ρωτήστε με ...
Αν μπορώ θα σας εξηγήσω…

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Εδέησε ο ... (ο Θεός;), να τον πάρει. Π...":


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

15 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΑΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαύρες σακούλες, Μαύρα λεφτά, Μαύρα κονδύλια, Μαύρη δημοσιογραφία, Μαύρες ειδήσεις, Μαύροι άνθρωποι, όμοσφος κόσμος αγγελικά πλασμένος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτά κύριε Ρούσσο μας δεν είναι φακελάκια... Αυτά είναι ΦΑΚΕΛΑΡΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και μετά ρε λαμόγια δημοσιοκάφροι τολμάτε εσείς να γράφετε και να κρίνετε γιατρούς, μηχανικούς, εφοριακούς κλπ ότι παίρνουν φακελάκια... Βρε ουστ παλιολαμόγια, κοπρίτες του κερατά! Τσίπα ρε δεν έχετε καθόλου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ώπα μάγκα μου, γιατί πήρες φόρα...
   Μας έβαλες όλους σ' ένα τσουβάλι...Όλοι δημοσιοκάφροι στο ένα τσουβάλι και στο άλλο, όλοι οι γιατροί, οι μηχανικοί, οι εφοριακοί, στο έτερο τσουβάλι και στο απυρόβλητο!
   Τι λες ρε; Επικοινωνείς με τον εγκέφαλό σου;
   Ποιός σου είπε πως όλοι οι δημοσιογράφοι είναι κάφροι;
   Υπάρχουν και δημοσιογράφοι που έχουν τσίπα και ΦΙΛΟΤΙΜΟ... και Αυτοσεβασμό... δεν είναι όλοι λαμόγια...

   Όπως δεν είναι και όλοι οι γιατροί, οι μηχανικοί, οι εφοριακοί κλπ, λαμόγια.
   Υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις οι έντιμοι και τα λαμόγια.
   ΝΤΑΞ;;;

   Υ.Γ. Δεν μας λες εσύ τι δουλειά κάνεις κι αν ανήκεις στους έντιμους;

   Διαγραφή
  2. Έχετε δίκιο! Πράγματι υπάρχουν δημοσιογράφοι έντιμοι και ίσως είναι η μεγάλη πλειοψηφία που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο για το μεροκάματο. Αλλά καταλαβαίνετε ποιους εννοώ. Μην στρουθοκαμηλίζουμε. Αλλά και αυτοί οι έντιμοι αφού τα βλέπουν γιατί δεν μιλούν όπως εσείς και ο Νίκος Ρούσσης; Αν βγούν 5, 10, 20 και τα καταγγείλουν δεν θα υπάρξει αντίδραση νομίζετε; Αυτό ήθελα να πω.

   Διαγραφή
  3. Τώρα σε βρίσκω σωστό...

   Πρέπει όμως να γνωρίζεις, πως αυτό το γαμημένο Λειτούργημα, που λέγεται Δημοσιογραφία, μπορεί να σου δώσει πολύ χρήμα, αλλά μπορεί και να σε στείλει ακόμα και στα θυμαράκια...
   Εξαρτάται με ποια πλευρά θέλεις να είσαι.

   Στην πρώτη περίπτωση, είσαι ένα πουλημένο τομάρι, που δεν διαφέρεις σε τίποτα από τον πιο σκληρό πολιτικό δολοφόνο... είσαι συνεργός του.

   Στη δεύτερη περίπτωση, φυτοζωείς, εξαρτουμένων των θεμάτων που αναδεικνύεις μπορείς να βρεθείς και με ένα πιστόλι να σε σημαδεύει, ή να σε καθαρίσουν (όταν πρόκειται για πολύ σημαντικά θέματα και αποκαλύψεις)ή να μην βρίσκεις δουλεια, ή ...χιλιάδες αρνητικά "ή"...
   Ο Ρούσσης, είναι ... φευγάτος...
   Κι όσο για μένα.. άσε ρε φίλε... σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν...

   Αν κάνεις μια γύρα στο διαδίκτυο, θα βρεις χιλιάδες δημοσιογράφους νεκρούς.. είναι το τίμημα της αδέσμευτης δημοσιογραφίας.

   Το Σύστημα, έχει τον τρόπο του να σε γονατίζει.
   Χιλιάδες φορές, αναρωτήθηκα αν άξιζε τον κόπο να είμαι έξω από το... "μαντρί"...
   Και χιλιάδες φορές είπα πως γουστάρω να τα έχω καλά με την συνείδησή μου.
   Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές, που σε πονάει η ρημάδα η μοναξιά..
   Γιατί μοναχός είναι πάντα ο δημοσιογράφος που επιλέγει να τα έχει καλά με την συνείδησή του...

   Κι ο Ρούσσης, στην ουσία, μόνος του είναι... μετρημένοι στα δάχτυλα, όσοι θα βρεθούν δίπλα του...

   Διαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΟΠΗ ΜΟΥ...!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

   Διαγραφή
 6. Aναφέρεται ακόμη μια φορά η εφημερίδα ΠΡΩΤΗ. Τιεξυπηρετούσε; Ιδρύθηκε την Άνοιξη του ΄86 με φερόμενο εκδότη-επιχειρηματία τον διαβόητο πλέον Καλογρίτσα. Επρόκειτο για απογευματινή εφημερίδα, εκδοτική σύμπραξη του ΚΚΕ και της νεοιδρυθείσης ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) του Λ.Κυρκου.
  Επανδρώθηκε από νεαρούς κνίτες για λόγους οικονομίας. Πρώτοι διευθυνταί Λυκούργος Κομίνης και Νίκος Τσαγκρής. Μερικά ονόματα που σήμερα είναι πασίγνωστα: Σταυρος Θεοδωράκης,Νίκος Ευαγγελάτος,Τάσος Τέλογλου,Γιώργος Καπόπουλος, Ιωάννα Μάνδρου, Ελένη Καλογεροπούλου, Δημήτρης Τσιόδρας κλπ.

  Ο Νίκος Ρούσσης ισχυρίζεται ότι ήτο άνεργος το 1990-92 λόγω κλεισίματος της Πρώτης. Η πρώτη έκλεισε το φθινόπωρο του 1991 εν μέσω χρεών με απόφαση Χ.Φλωράκη, που είχε τον προσωπικό έλεγχο στην εφημερίδα. Προφανώς είχε τουλάχιστον δύο δουλειές, διότι οι «επιτυχημένοι» μπορεί να έχουν και πέντε! Πάντως έγώ ενθυμούμε ως φοιτητής το όνομα του, σε αρκετά μεταγενέστερο χρόνο, στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε έτερα έντυπα του ΔΟΛ.

  Το 1990 είχε ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ των αλήστου πλέον μνήμης Αρ.Αλαφούζου και Κ.Μητσοτάκη, όταν διεράγη η διαπλεκομένη σχέση τους. Ο Αλαφούζος είχε προσλάβει τότε τα δύο κοπρόσκυλα της δημοσιογραφίας, τους Ν.Κακαουνάκη και Γ.Τράγκα για να γαυγίζουν τον δρακουμέλ. Από κοντά τότε και το δίδυμο Μ.Τριανταφυλλόπουλος και Θέμος Αναστασιάδης.
  Ο Κώστας Κυμπουρόπουλος, διευθυντής τότε του Sky,μόλις είχε...αφυπηρετήσει από τα άντυπα του ΚΚΕ. Είχε διατελέσει συντάκτης στο όργανο της ΚΝΕ,τον Οδηγητή και στο αντίστοιχο της Πανσπουδαστικής, συνέχισε στον Ριζοσπάστη και στο νεοπαγές 90,2 Αριστερα στα FM και αμέσως μετά υπηρέτης της οικογενειας Αλαφούζου, νεοταξικού προασανατολισμού. Έφυγε για πολλά χρόνια στον ΑΝΤΕΝΝΑ του Μηνά Κυριακού, επανακάμψας προσφάτως στα παληά λημέρια.
  Ο Κώστας Βαξεβάνης, γνωστός και ως ο ...δασύτριχος, ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1988 στον Ριζοσπάστη, όντας ακόμη φοιτητής νομικής.

  Πολύ ΚΝΕ παιδιά, ζαλίστικα...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΣ ΣΧΕΔΟΝ Ο ΚΩΛΟΠΑΙΔΑΡΙΣΜΟΣ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΚΕ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ... ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΒΙΛΛΑΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ... ΧΑΧΑΧΑ!!!

   Διαγραφή
 7. Εγώ ,από τι ξημέρωμα που ψοφησε!!
  (Συγγνώμη τα τίναξε ήθελα να πω)
  Ο τρισκαταρατος μητσοτακουλοδρακουλας κλαίω γοερα απαρηγορητος !!!και άυπνος έχω τελειώσει μέχρι τώρα :

  Τρία ρολά χαρτιού κουζίνας του ενός κιλού!! Καμία 20ρια συσκευασίες χαρτομάντιλα !!

  Και τρείς δωδεκάδες κωλοχαρτα γιατί από την στεναχώρια με έπιασε κόψιμο!!!

  Πω!!!!πω!!!!
  Δεν ξέρω, αν θα το ξεπεράσω!!!

  ***Σκατα στον τάφο του τον πουστη!!!τον Εβραίο!!!

  Σκατα στον τάφο του!!
  Το γιό της πουτανας ,που τον γλυστραγε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ....ακομη δεν ξεπερασαμε , με βαση τα παραδειγματα των προηγουμενων δεκαετιων την εποχη του βουλγαρη και του τρικουπη ...αν μπουμε και στην εποχη λιγο πριν το 1909 τρελλενεσαι....1896 οι ολυμπιακοι αγωνες και ο πολεμος με τα πολεμοεφοδια του το 1897 , εκει να δειτε -τι εκαναν οι εγγονες-νοι των συμβουλων του Αλη-Πασα των Ιωαννινων , χαμος .....αλλα ολα τα αγνωστα φαγοποτια απο 1908 εως το 1921 .....κανενας ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ δεν ξεκοψε απο τις συνηθειες του τουρκμενισμου , γιαυτο ο Ερντογαν ζηλευει και τσατιζεται , δεν μπορει φτασει την κλιμακα κονομας που διεπει τους μορφωμενους της ελληνικης χερσονησου πτυχιουχους και μη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. http://www.hitandrun.gr/tzon-souinton-imaste-dianooumenes-pornes/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΜΥΡΩΔΙΑ...;;;

  https://daekd.files.wordpress.com/2017/05/20170530bank12m2016n4374.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ