Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Η ΑΚΟΛΑΣΙΑ, επί ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησε κόκκινο!ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.

ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΣ "ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ" ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Η ΑΚΟΛΑΣΙΑ ΕΠΙ ΣΦΥΡΙΖΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ!ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣΔικαίωμα του καθενός η σεξουαλική του επιλογή και σεβαστό... αλλά στο σπίτι του.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ, ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΟΠΙΣΘΟΓΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


Καλλιόπη Σουφλή


Αλλαγή φύλου με μια απλή δήλωση

 

Πρωτοποριακό νομοσχέδιο απλουστεύει τις διαδικασίες για τα διεμφυλικά άτομα που επιθυμούν να καταχωριστούν με διαφορετικό φύλο στα κρατικά έγγραφα

Αλλαγή φύλου με μια απλή δήλωση
Νέα σελίδα στο κεφάλαιο για τον προσδιορισμό της ταυτότητας φύλου, που επιτρέπει στους πολίτες να αυτοπροσδιορίζονται ως προς το φύλο τους, όπως οι ίδιοι θέλουν και όχι κατ' ανάγκην όπως αυτό προκύπτει με τη ληξιαρχική πράξη γέννησής τους, γράφεται με το νομοσχέδιο που φέρει τη σφραγίδα του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Με τις κατά γενική ομολογία πρωτοποριακές διατάξεις του νομοσχεδίου που παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή, επιχειρείται ουσιαστικά η τακτοποίηση του επίμαχου ζητήματος, που συνδέεται τόσο με την απλούστευση διαδικασιών που αφορούν την καθημερινότητα των διεμφυλικών ατόμων όσο και με την απαρέγκλιτη τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Ετσι, μέσω του νομοσχεδίου, για πρώτη φορά και στη χώρα μας επιτρέπεται επιτέλους όσοι πολίτες το επιθυμούν να προσδιορίζουν το φύλο τους διαφορετικά από ό,τι έχει αποτυπωθεί στο ληξιαρχείο.


Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου σε όλα τα κρατικά έγγραφα που συνοδεύον κάθε πολίτη, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως της αστυνομικής του ταυτότητας και του διαβατηρίου του. 

Η πρώτη νομοθετική τομή για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου (δηλαδή αλλαγή κρατικών εγγράφων χωρίς προηγούμενη χειρουργική επέμβαση) χρονολογείται από το 2004 και ιστορικά έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ. 

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα διεμφυλικά άτομα δεν μπορούσαν να διορθώσουν τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς τους και να αλλάξουν το όνομά τους αν δεν είχε προηγηθεί χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά τους όργανα για επαναπροσδιορισμό του φύλου. Παράλληλα αναγκαίο στοιχείο για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ήταν και η ύπαρξη πραγματογνωμοσύνης ψυχιάτρου.

Ωστόσο, με βάση τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου, δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε προηγούμενη ιατρική επέμβαση. Επιπλέον, το πρόσωπο που επιθυμεί να αυτοπροσδιοριστεί διαφορετικά από τα αναγραφόμενα στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς του, δεν χρειάζεται να υποβληθεί περαιτέρω σε άλλες διαδικασίες όπως είναι η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική υγεία του.

Ο νομοθέτης με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής προβλέπει πως στο στάδιο της διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου απαιτείται μεν η αυτοπρόσωπη δήλωση του ενδιαφερομένου ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά η δήλωση αυτή θα γίνεται σε ιδιαίτερο γραφείο χωρίς δημοσιότητα. Η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί θα καταχωρίζεται στο ληξιαρχείο που είχε συντάξει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του ενδιαφερόμενου αιτούντος.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ.  


Η πλήρης διασφάλιση της μυστικότητας της αλλαγής φύλου προβλέπεται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. 


Για τον λόγο αυτό η καταχώριση της δικαστικής απόφασης περί διόρθωσης φύλου θα γίνεται με τρόπο που να διασφαλίζει τη μυστικότητα της μεταβολής και της αρχικής ληξιαρχικής πράξης γέννησης, ενώ οι υπάλληλοι του ληξιαρχείου καθώς και όσοι άλλοι εμπλέκονται στη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου ή έλαβαν γνώση της τέλεσής της έχουν υποχρέωση εχεμύθειας. 


Επιπλέον, στα έγγραφα του ληξιαρχείου η έκφραση «αλλαγής φύλου» καταργείται και θα αναγράφεται πλέον «διόρθωσης φύλου», ενώ θα διατηρούνται οι αριθμοί του Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και του Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι λαμβάνεται ιδιαίτερη νομοθετική μέριμνα για τα παιδιά των ατόμων που διορθώνουν το φύλο τους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι αν πρόσωπο που διόρθωσε το καταχωρισμένο φύλο του έχει παιδιά (γεννημένα με γάμο, σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, χωρίς γάμο των γονέων τους και υιοθετημένα), τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του από τη γονική μέριμνα δεν επηρεάζονται, ενώ στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών δεν επέρχεται μεταβολή λόγω της διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου του γονέα.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Οι φασιστεροί πιστοί στα πρότυπα της νέας τάξης πραγμάτων των πλουτοκρατών που δήθεν έχουν απέναντι.. ΓΚΡΡΡΡ
  Ποιες προσπάθειες κάνει ο Αλεξάκης εναντίον των σκληρών ευρωπαίων; Στα τέσσερα εκτελεί το καθήκον για την καρέκλα, άντε να πάρουν δρόμο, από τον Γιωργάκη στον Κωστάκη και τον Αλεξάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πως ολοι αυτοι με θυμιζουν εξοδο [πασχα] της παλαιας διαθηκης? Αβρααμακουλες και σια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αδιάβαστοι θα φύγουν, και χρεωμένοι αιώνια για όλα τα κακά που θα βιώσει ο κάθε άνθρωπος εξ αιτίας των αντίχριστων νόμων τους και των υπογραφών τους. δεν πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό, αλλά όταν πεθάνουν και θα τα δουν όλα όπως είναι κι όχι όπως τα βλέπουμε εμείς οι άνθρωποι, τότε θα καταλάβουν...αλλά θα είναι πολύ αργά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ