Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Αποδείξεις, για το πως πολιτεύονται οι ταγοί του εθνικού/δημοσίου συμφέροντος (θεωρητικά) και πόσο αλληλένδετα είναι οι συνθήκες ζωής των πολιτών, της χώρας στο σύνολό της και ποια η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού.


Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ, και συνέπραξαν οι πασόκοι που από την εποχή Σημίτη-ΓΑΠ ειδικότερα μέχρι σήμερα δεν εννοουν να μην ηρεμήσουν αν δεν διαρρήξουν την εθνική και κοινωνική συνοχή.Οι χαυγίτες οκ, κάνουν την δική τους σπέκουλα, είναι μια άλλη ιστορία τα 'χουμε πει.
Ή μάλλον συμφωνώ με ένα παλαιότερο ρηθέν του κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη ότι το σύστημα χρησιμοποιεί την χ.α για να συκοφαντήσει τον ελληνισμό.
Δεν το σχολιάζω περαιτέρω, αυτό με εκφράζει και μένω εκεί.

Πέραν του προφανούς ότι το μονοκομματικό σύστημα αλά οργουελικού 1984 αλληλοτροφοδοτείται, όταν χρειάζεται ο ένας να κάνει "πίσω" σπεύδει ο άλλος να "συνδράμει", ανανδεικνύεται ξεκάθαρα και το παιχνίδι του παπατζή.

Όπου και να ψάξεις, παπά δεν θα βρεις.

Όσο και να ψάξεις.

Αν ήταν έντιμο το πολιτικό παιχνίδι του κομματικού ανταγωνισμού, έτσι για να υπήρχε μια στοιχειώδης/υποτυπώδης ψευδαίσθηση πλουραλισμού, αντιπροσώπευσης της κοινωνίας, οι ανέλ λχ θα αποχωρούσαν από την κυβέρνηση.
Δεν τον θεωρούν σοβαρό λόγο για να αποχωρήσουν;
Οκ, αυτό αναδεικνύει προτεραιότητες τέλος πάντων.

Έστω, θα έθεταν ένα βέτο στον μείζονα κυβερνητικό εταίρο.
Ούτε αυτό;

Ούτε αυτό...
Το αν καταψήφισαν έχει μηδαμινή πρακτική σημασία φυσικά.

Για το θέμα του ισλάμ, όπως και άλλων θρησκειών ή πολιτικών οργανώσεων φονταμενταλιστικής παρέλκυσης, έχουν μιλήσει οι ειδήμονες που δεν ασχολούνται με ψηφοθηρικά και κομματικά παιχνίδια.
Με επιστημονική συνέπεια και με κριτήριο το τι συμβαίνει στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Εμείς στην Ελλάδα έχουμε καφενέδες/χαβαλέδες στην πολιτική.
Και η γνώση βρίσκεται στο περιθώριο.
Άλλωστε που να ξέρουν οι ειδικοί από "στρατηγικό σχεδιασμό".
Τα ξέρουν όλα οι κομματικοί.
Καλώς, κατά τα λοιπά, όσοι πιστεύουν ας πιστεύουν όπου θελουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την θρησκεία αυτή και με όποια άλλη.
Πιστεύω στον Χριστό και πουθενά αλλού, και σαφώς δεν έχω μίσος για τους άλλους.
Όπου και αν πιστεύουν.

Στο γεωπολιτικό ωστόσο σκέλος, αποδεικνύεται σταθερά ότι η χώρα μας κυβερνάται στην καλύτερη (επιεικέστερη) περίπτωση από καφενέδες/χαβαλέδες, που δεν γνωρίζουν τι εστί εθνικό συμφέρον.
Και ούτε τους απασχόλησε ποτέ.

Μην πάμε μόνο στην γεωπολιτική.
Πάμε στο πρόσφατο εξόχως χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Κάποιοι -άντε για ορισμένους να αποδώσει κανείς και καλή πρόθεση- έκαναν τροπολογία, για να "ξεψηφίσουν" αυτό που ψήφισαν και είναι (επί της ουσίας) προπομπός του 4ου μνημονίου.
Μια διάταξη συγκεκριμένα για τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων.

Αυτό αναδεικνύει το πως πολιτεύονται οι ταγοί του εθνικού/δημοσίου συμφέροντος (θεωρητικά) και πόσο αλληλένδετα είναι οι συνθήκες ζωής των πολιτών, της χώρας στο σύνολό της και ποια η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού.

Σχέδιο, ούτε γι' αστείο.
Χαβαλέδες και ολίγιστοι, μόνο για την ψήφο.
Σκοτίστηκαν για την ελληνική κοινωνία, για την ελληνική οικογένεια, για όλα.
Όλα για το θεαθήναι και την αναπαραγωγή της εξουσίας.
Φυσικά αν η όποια ψήφιση/απόφαση δεν αντιπροσωπεύει την κοινωνία, ούτε λόγος.
Κατά τα άλλα έχουμε γνήσια αντιπροσώπευση.
 


Ναι αλλά ποιους αντιπροσωπεύουν;
Μάλλον αυτούς που ορίζουν την ατζέντα.
Και δεν την ορίζουν οι κοινωνίες για την αναπαραγωγή τους, έστω σε επίπεδο απλών κατευθύνσεων.
Αυτό είναι προφανές.

 

απ (απλός πολίτης) Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Η Βουλή έδωσε «πράσινο φως» για την λειτουργία του...":ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ