Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Ο μηχανισμός της διαφθοράς και της διαπλοκήςΟ μηχανισμός της διαφθοράς και της διαπλοκής όμως δεν παραλύει μόνο με μικρές συγκεντρώσεις και με πορείες – ούτε με προσχηματικές διαδηλώσεις που συμμετέχουν ελάχιστοι, ενώ θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα 2.000.000 άτομα. 

Εμείς οι ίδιοι τον συντηρούμε: με το να πληρώνουμε αυτά που μας επιβάλλει, με το να διασώζουμε τις τράπεζες για να μας πάρουν τα σπίτια μας, με το να πηγαίνουμε υπάκουα στη δουλειά μας, με το να μη φέρνουμε αντιρρήσεις, με το να φοβόμαστε τον ίσκιο μας και με το να μην βλέπουμε τίποτα άλλο, πέρα απ’ την μίζερη ζωούλα μας και τον μικρόκοσμό μας.


Με ακόμη πιο απλά λόγια, μόνο εάν παραλύσουμε τον μηχανισμό που παράγει διεφθαρμένα κόμματα και ψεύτες πολιτικούς, τότε αυτό το σαθρό σύστημα θα καταρρεύσει – αφού αυτό εξαρτάται από εμάς και όχι εμείς από αυτό.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
Καλλιόπη Σουφλή
.
112
Ο σύγχρονος καπιταλισμός-καζίνο, ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, δεν ενδιαφέρεται για το σωστό και το λάθος, για το δίκιο και το άδικο. Ενδιαφέρεται μόνο για το τι είναι κερδοφόρο, καθώς επίσης για το τι μπορεί να αποκομίσει κανείς. Όταν έχεις στο μισθολόγιο σου την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, το στρατό και την αστυνομία, μπορείς να αποκομίσεις τα πάντα. Ποιός τα πληρώνει; Οι ανόητοι που πιστεύουν ότι υπάρχει Δημοκρατία, καθώς επίσης πως οι ίδιοι αποφασίζουν για το μέλλον τους μέσω της ψήφου τους. 
 

Βασίλης Βιλιάρδος

Άποψη

Η φράση «χρήματα υπάρχουν» του κ. Παπανδρέου το 2009 δεν ήταν ψέμα – λόγω του ότι χρήματα πράγματι υπήρχαν, έτσι όπως το εννοούσε (διαφθορά, λαθρεμπόριο, κακοδιαχείριση κλπ.).  

Εύλογα λοιπόν εισέπραξε την ψήφο της πλειοψηφίας των Ελλήνων, οι οποίοι γνώριζαν πως είχε απόλυτο δίκιο, ενώνοντας τους

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του – όχι όμως επειδή ήταν λανθασμένες, αλλά γιατί δεν είχε την πρόθεση να το κάνει.


Κάτι ανάλογο συνέβη επίσης με τον κ. Σαμαρά όταν εκλέχθηκε το 2012, όσον αφορά τη στάση του απέναντι στα μνημόνια, καθώς επίσης την εκ των υστέρων αλλαγή της – με την έννοια πως δεν ήταν λάθος η απόρριψη των καταστροφικών σχεδίων των δανειστών, αλλά ο ίδιος, εάν γνώριζε εκ των προτέρων πως δεν ήταν σε θέση ή εάν δεν ήθελε να επιτύχει αυτά που υποσχόταν.


Δεν ήταν λάθος ούτε η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία θα καταργούσε τα μνημόνια, υιοθετώντας μία καλύτερη κοινωνική πολιτική – οπότε εύλογα κέρδισε τις εκλογές, αφού αυτό ακριβώς ήθελε ο λαός, ιδίως οι μη προνομιούχοι. 


 Το ίδιο ισχύει και για το δημοψήφισμα, όπου οι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά τι σήμαινε το «ΟΧΙ» – το οποίο «πριμοδότησαν», αναλαμβάνοντας συνειδητά το ρίσκο.


Ο πρωθυπουργός όμως ήταν δυστυχώς δημαγωγός, αφού πιθανότατα γνώριζε πως δεν είχε την ικανότητα, ούτε τα στελέχη για να μπορέσει να καταργήσει τα μνημόνια ή να στηρίξει το «ΟΧΙ», ανακτώντας την εθνική κυριαρχία της χώρας – ενώ η απόφαση των Πολιτών να του δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία το Σεπτέμβρη του 2015 δεν ήταν επίσης σοβαρό λάθος, αφού υποσχέθηκε ένα παράλληλο πρόγραμμα, όταν η ΝΔ τασσόταν υπέρ της πιστής τήρησης του τρίτου μνημονίου, χωρίς καμία παρέκκλιση (κάτι που συνεχίζει να κάνει).

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι, οι Πολίτες ψήφισαν τα σωστά πράγματα, αλλά τους λάθος πολιτικούς.

Είχαν επιλογή οι Πολίτες; Όχι, γιατί οι σωστοί άνθρωποι δεν πηγαίνουν στην πολιτική. Γιατί δεν πηγαίνουν; Επειδή δεν τους το επιτρέπει το διεφθαρμένο σύστημα.

Επομένως, πρέπει να αλλάξει το σύστημα. Μπορεί να αλλάξει το σύστημα ειρηνικά; Ασφαλώς όχι, αφού μόνο εάν παραλύσει ο μηχανισμός που συντηρεί αυτό το διεφθαρμένο σύστημα, το σύστημα θα καταρρεύσει.
Ο μηχανισμός της διαφθοράς και της διαπλοκής όμως δεν παραλύει μόνο με μικρές συγκεντρώσεις και με πορείες – ούτε με προσχηματικές διαδηλώσεις που συμμετέχουν ελάχιστοι, ενώ θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα 2.000.000 άτομα. 

Εμείς οι ίδιοι τον συντηρούμε: με το να πληρώνουμε αυτά που μας επιβάλλει, με το να διασώζουμε τις τράπεζες για να μας πάρουν τα σπίτια μας, με το να πηγαίνουμε υπάκουα στη δουλειά μας, με το να μη φέρνουμε αντιρρήσεις, με το να φοβόμαστε τον ίσκιο μας και με το να μην βλέπουμε τίποτα άλλο, πέρα απ’ την μίζερη ζωούλα μας και τον μικρόκοσμό μας.

Με ακόμη πιο απλά λόγια, μόνο εάν παραλύσουμε τον μηχανισμό που παράγει διεφθαρμένα κόμματα και ψεύτες πολιτικούς, τότε αυτό το σαθρό σύστημα θα καταρρεύσει – αφού αυτό εξαρτάται από εμάς και όχι εμείς από αυτό.

Σε αυτή τη θέση βέβαια ο κλασικός αντίλογος των υπερασπιστών της υποτέλειας είναι ότι, θα κυριαρχήσει το χάος και η αναρχία. 

Όμως, είναι αδιαμφισβήτητο πλέον ότι ζούμε «κατ’ επίφαση εν τάξει» – εκτός εάν «τάξη» θεωρείται να μην ξέρεις τι φόρους θα σου επιβάλλουν την επόμενη εβδομάδα, αν θα κατασχεθεί το σπίτι σου, αν θα έχεις δουλειά αύριο ή όχι, αν η τράπεζα θα σου δώσει τις καταθέσεις σου, αν θα μπορείς να πληρώσεις φάρμακα, αν πρέπει να μεταναστεύσεις για να επιβιώσεις, αν τα νοσοκομεία θα έχουν γάζες, αν τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν και αν τα παιδιά σου θα έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται.


0

Ίσως πρέπει λοιπόν να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας – όχι όμως για να την παραδώσουμε ξανά σε κάποιον άλλον, αλλά για να επιβάλλουμε την πραγματική Δημοκρατία: ένα σύστημα που να ψηφίζουμε εμείς δίκαιους νόμους, που να εκλέγουμε αυτούς που θα τους εφαρμόζουν, που να τους ελέγχουμε μέσω των Θεσμών, που να τους ανακαλούμε αμέσως μόλις αποτυγχάνουν, και που να τους τιμωρούμε ποινικά όταν δεν τηρούν τα υπεσχημένα, διαπλέκονται ή διαφθείρονται.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. Πολύ σωστά, αλλά ποιος; Όσο φτωχαίνουμε όλο και πιο αδύναμοι γινόμαστε, αυτό φαίνεται πολύ καθαρά στις συγκεντεώσεις, όλο και λιγότεροι μαζευόμαστε. Κι' αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Βέβαια μια σπίθα χρειάζεται και όλα μπορούν να αλλάξουν, όμως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ηθελα και εγω να γραψω ορισμενα και αναλογα σκεπτικα περι δημοκρατιας αλλα οχι , διοτι γνωριζω με τι εχω να ''κανω'' , και αυτο δεν το ξεχναω οπως επισης και εσεις που διαβαζετε αρκετα ωραια κειμενακια οτι περασαν γεννεες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΕΣ μεσα απο την ελληνικη κοινωνια ΑΛΛΑ ΚΩΛΟΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΗΡΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ""ΗΛΙΘΙΟΙ"" ΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟΥΤΣΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΒΔΗΡΙΩΤΕΣ {ΔΟΥΛΟΥΣ} ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ . Ετσι αλλαζουν οι γεννεες οι εμπειρες με τις μη εμπειρες και ολα πανε κατα διαβολου επι αιωνες . Τι βρωμοκλικες ειναι αυτες σε ολα τα εμπεδα -επιπεδα της ελληνικης κοινωνιας ? ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ.
  >

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 3. https://www.youtube.com/watch?v=NNkG5Zjb6A8

  Τραπεζική κάρτα με δακτυλικό αποτύπωμα (φακελώνουν και οι τράπεζες ,στο κόλπο του σφραγίσματος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.pronews.gr/portal/20170514/economy/elliniki-oikonomia/3/megalo-psalidi-stis-syntaxeis-sto-25-anti-gia-18-koyrema-se


  ΝΕΩΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΚΕ Μαΐλης: ''οι Πόντιοι ήταν ναζί. Καλώς τους έσφαξε ο Σταλιν''


  https://www.youtube.com/watch?v=BKO9n1ZgNaM

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ