Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ελληνες μασονοι "μασησαν" το ταμειο της στοας...!!! Ελλάς το μεγαλείο σου! Ακόμα και οι μασόνοι που έχουν ως "σημαία" την ηθική και την χρηστή διαχείριση των οικονομικών, κατηγορούνται ότι «μάσησαν» το
ταμείο της Στοάς και υπεξαίρεσαν πάνω από 1,5 εκατ ευρώ από την Μεγάλη Στοά της Ελλάδας.
 


Οι Έλληνες τέκτονες είναι οι μοναδικοί παγκοσμίως που κατηγορούνται για υπεξαίρεση και γι αυτό διορίστηκε προσωρινή διοίκηση μετά από δικαστική απόφαση.
 

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής μασονίας που διορίζεται με δικαστική απόφαση προσωρινή διοίκηση.

Να γινόταν λέει, να πέσει η χατζάρα του Θεού πάνω τους, και να μην αφήσει ούτε έναν Μασσόνο επί της γης...
Όνειρο, αλλά you never know... μπορεί και να έρθει αυτή η άγια μέρα...


Καλλιόπη Σουφλή

 


Ελλάς το μεγαλείο σου! Ακόμα και οι μασόνοι που έχουν ως "σημαία" την ηθική και την χρηστή διαχείριση των οικονομικών, κατηγορούνται ότι «μάσησαν» το
ταμείο της Στοάς και υπεξαίρεσαν πάνω από 1,5 εκατ ευρώ από την Μεγάλη Στοά της Ελλάδας.


 


Οι Έλληνες τέκτονες είναι οι μοναδικοί παγκοσμίως που κατηγορούνται για υπεξαίρεση και γι αυτό διορίστηκε προσωρινή διοίκηση μετά από δικαστική απόφαση.
Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής μασονίας που διορίζεται με δικαστική απόφαση προσωρινή διοίκηση.

Μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις λόγω των αποκαλύψεων για τη "μαύρη" τρύπα ύψους  1.504.327 ευρώ στα ταμεία της Μεγάλης Στοάς, που έχει 3.418 μέλη, και ελέγχει άλλες 107 στοές σε όλη την Ελλάδα .Οπως έλεγαν τέκτονες σε εφημερίδα, οι «αδιάφθοροι» που διορίστηκαν με τη δικαστική απόφαση θα κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα λογιστικά βιβλία, τις κινήσεις του ταμείου (έσοδα-έξοδα), τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τη μισθοδοσία, τα διαχειριστικά έγγραφα, τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών κ.λπ. της Μεγάλης Στοάς.

Αναλυτικότερα, η θητεία του παλιού Δ.Σ. με πρόεδρο τον Μέγα Διδάσκαλο Κωνσταντίνο Πολίτη είχε λήξει την 25η Ιανουαρίου 2016 και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τρεις ανορθόδοξες τακτικές και έκτακτες γενικές συνελεύσεις.

Το περασμένο έτος, μετά από αίτηση τριών μελών της Μεγάλης Στοάς αρχικά και εν συνεχεία άλλων 20, διατάχθηκε μέσω ασφαλιστικών μέτρων η προσωρινή αναστολή των αποφάσεων τριών συνελεύσεων (23.1.2016, 20.2.2016 και 14.5.2016) που πραγματοποιήθηκαν στην Τεκτονική Αδελφότητα. Η αναστολή έχει ισχύ μέχρι την έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης επί του θέματος των συνελεύσεων. Αυτό όμως σηματοδότησε την απουσία διοικητικού συμβουλίου στην ανωτάτη ιεραρχία του τεκτονισμού.

Μάλιστα, με την περσινή δικαστική απόφαση διατάχθηκε η παλιά διοίκηση να παραδώσει διάφορα έγγραφα, όπως αυτό της πρόσληψης εταιρείας ορκωτών λογιστών (μετά το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης), το βιβλίο μητρώου των μελών και των ταμειακά εντάξει μελών, τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των επίμαχων γενικών συνελεύσεων κ.λπ. Συνολικά το δικαστήριο διέταξε να παραδοθούν 19 έγγραφα και στοιχεία. Ωστόσο, λόγω της ανυπαρξίας διοίκησης αυτά δεν παραδόθηκαν πότε.

Μετά τη δικαστική αυτή εξέλιξη του περασμένου έτους, 23 τέκτονες προσέφυγαν και πάλι στη Δικαιοσύνη ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Στην αίτησή τους οι 23 υπογράμμιζαν ότι η παυθείσα διοίκηση κατά την τετραετία 2013-2016 έχει κακοδιαχειριστεί τις υποθέσεις της Μεγάλης Στοάς, ενώ σε βάρος της εκκρεμούν ποινικές διώξεις. Για τον λόγο αυτό πρέπει να διοριστεί προσωρινή διοίκηση από τα προτεινόμενα 23 πρόσωπα.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών επισημαίνει στην απόφασή του ότι οι αλλεπάλληλες διενέξεις, διαφωνίες, συγκρούσεις και δίκες μεταξύ των μελών της Μεγάλης Στοάς καθιστούν δύσκολη την επιλογή προσώπων για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Και ειδικά όταν πρόκειται να λάβουν άμεσες αποφάσεις για την αντιμετώπιση τρεχόντων και επειγόντων ζητημάτων, τα οποία προέκυψαν από το ταμειακό έλλειμμα, την άσκηση ποινικών διώξεων, την κατάθεση μηνύσεων.

Κατόπιν αυτών το δικαστήριο έκρινε «κατάλληλα, ικανά και παρέχοντα τα εχέγγυα για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους που θα τους ανατεθούν» 11 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη της προσωρινής διοίκησης της Τεκτονικής Αδελφότητας.

Η θητεία της προσωρινής διοίκησης θα διαρκέσει μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης για το θέμα της ακυρότητας των τριών γενικών συνελεύσεων. Σε περίπτωση, μάλιστα, κατά την οποία η απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί κρίνει άκυρες τις γενικές συνελεύσεις, τότε η θητεία της προσωρινής διοίκησης αυτομάτως παρατείνεται για τρεις μήνες ακόμη. Στην τελευταία περίπτωση το δικαστήριο ανέθεσε στην προσωρινή διοίκηση το πρόσθετο έργο της οργάνωσης και διεξαγωγής (μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες) γενικής συνέλευσης, τη διενέργεια εκλογών για την εκλογή αιρετών μελών του Δ.Σ. κ.λπ.

Τα 11 μέλη της προσωρινής διοίκησης της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και τα 5 αναπληρωματικά που διορίστηκαν είναι:

Τακτικά:
1) Βασίλειος Κούτσης
2) Δημήτριος Μακρατζάκης
3) Αέτιος Τζιφάκης
4) Νίκος Ζωγόπουλος
5) Στέλιος Νομικός
6) Νίκος Σαμανίδης
7) Δημήτριος Δενεδιός
8) Γεώργιος Κολύρης
9) Παναγιώτης Τσάκωνας
10) Θεόδωρος Δαρδαβέσης
11) Λεωνίδας Κασιάπης

Αναπληρωματικά:
1) Αναστάσιος Μπουρμπούλιας
2) Ιγνάτιος Κρανιδιώτης
3) Μάξιμος Κανέτης
4) Διονύσιος Ματαράγκας
5) Χαράλαμπος Μελιτάς

Υπεύθυνος για τη συγκρότηση σε σώμα της προσωρινής διοίκησης ορίστηκε ο Βασίλειος Κούτσης.

Παράλληλα, όμως, ο Κωνσταντίνος Πολίτης και 95 τέκτονες φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν υπέβαλαν αίτηση αλλά και παρέμβαση ζητώντας κι αυτοί με τη σειρά τους τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Οι αιτήσεις αυτές συνεκδικάστηκαν με αυτή των 23 και με την ίδια δικαστική απόφαση απορρίφθηκαν.

 ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

7 σχόλια:


 1. Διαβαζω:

  "....Ακόμα και οι μασόνοι που έχουν ως "σημαία" την ηθική ...." κλπ

  Ηθικη????

  Μα αυτοι ειναι οι κατ'εξοχην ανηθικοι που εχουν βαλει σκοπο την διαγραφη αυτης της λεξεως απο το ανθρωπινο λεξιλογιο.

  Υποστηριζουν σθεναρα την καταστροφη της Θρησκειας, την ομοφυλοφιλια και τους γαμους των κιναιδων, καθως και την ευχερεια τους να υιοθετουν μωρα!..

  Η φιλοσοφια των μασονων διδασκει τον ΦΥΣΙΚΟ νομο κι οχι αυτον Του Θεου.

  Ειναι, κατα μια φιλοσοφικη εννοια, οι συνεχιστες της επαναστασεως του πλασματος ( Αδαμ, Ευα) κατα Του Πλαστη τους. ( για οποιον ενδιαφερεται ας διαβασει το κεφαλαιο περι Γεννεσεως στην Παλαια Διαθηκη και θα καταλαβει αμεσως τι εννοω)

  Ηθικολογοι ειναι, οχι ομως και ΗΘΙΚΟΙ.

  Θανος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν έχω ίχνος ανθρωπιάς
  Δεν νιώθω καμία λύπη
  Γιατί εψοφησε αυτό
  Τ0 βρωμερό καθίκι!

  Τέρμα τα αξιώματα
  Τα πρωθυπουργιλικια
  Το βρωμερό σαρκιο του
  Θα φάνε τα σκουλήκια!!
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ....ειναι και πτυχιουχοι , με πολλα κυβικα κρανιο , ετσι ωστε την ωρα που βηχουν μαζι με τα μυξοειδη ξεχειλιζει στο χαρτι και μπολικη εξυπναδα , αλλα εκει που γινεται ''χαμος'' ειναι στο χεσιμο τους , οπου τα ελαχιστα σκατα των επικαλυπτονται απο ''φουλ'' πανουργεια , υπουλοτητα , πουστια και γυναικοτητα με μπολικη κουραδοτητα ζησης. Χωρις αυτους κανενα κρατος δεν θα προοδευε διοτι αυτοι ανακαλυψαν οπως αναφερουν οι εγκυκλοπαιδειες το μυστρι και τον γκασμα με το φτιαρι οπως και το ξεσκατωμα της καλοπερασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ....ειναι και πτυχιουχοι , με πολλα κυβικα κρανιο , ετσι ωστε την ωρα που βηχουν μαζι με τα μυξοειδη ξεχειλιζει στο χαρτι και μπολικη εξυπναδα , αλλα εκει που γινεται ''χαμος'' ειναι στο χεσιμο τους , οπου τα ελαχιστα σκατα των επικαλυπτονται απο ''φουλ'' πανουργεια , υπουλοτητα , πουστια και γυναικοτητα με μπολικη κουραδοτητα ζησης. Χωρις αυτους κανενα κρατος δεν θα προοδευε διοτι αυτοι ανακαλυψαν οπως αναφερουν οι εγκυκλοπαιδειες το μυστρι και τον γκασμα με το φτιαρι οπως και το ξεσκατωμα της καλοπερασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στα αναπληρωματικά μέλη βλέπουμε και το ονοματεπώνυμο του Εβραίου Μάξιμου Κανέτη ή Μαξ Κανέτι για τους δικούς του.
  Αυτός με την εταιρεία Κάρολος Κανέτης και Σια ασχολείται με αντιπροσωπείες ευρωπαϊκών οίκων κυρίως γερμανικών. Αντιπροσωπεύει βιομηχανικούς εξοπλισμούς, μηχανήματα συρματουργίας κλπ,ιταλικά εργοστάσια κρουνοποιίας,
  Γερμανικά εργοστάσια σε ηλεκτολογικό υλικό, είδη φωτισμου Led,εργαλεία χειρός από τα γερμανικά εργοστάσια Wiha και Gedore και την επίσης γερμανική φίρμα σε μέτρα και αλφάδια STABILA.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ.

  ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ.

  www.athanasios.thimiopoulos.com

  ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΣΟΜΑΣΟΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΒΡΙΟΜΑΣΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ.

  ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παίδες,όλες οι μασονικές στοές είναι μπασμενες και καπελωμενες στον σιωνισμό,αυτός απο ιησουίτες και Ιλλουμινάτοι και όλο αυτό ,με κεφαλή τους γήινους άρχοντες και τους αλλους,λέγεται Καμπάλα,η εμεις τους λέμε ελίτ,τα δε, δόκιμα μασονακια δεν ξέρουν τι γίνεται,η αύρα είναι καταμαυρη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ