Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ("θαμμένες") καταγγελίες για τη διάλυσή του! Σημεία και τέρατα στον ΟΤΕ...


 Ανοιχτή επιστολή προς τους μετόχους του Ομίλου ΟΤΕ και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.


 Ο ΟΤΕ όμως διαλύεται. 

H D.T έχει αποφασίσει άλλα για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών στην χώρα που σίγουρα δεν είναι ούτε προς όφελος της χώρας, ούτε των μετόχων του ΟΤΕ, ούτε των εργαζόμενων που προσπαθούν με τέτοιες αντίξοες συνθήκες να τον στηρίξουν, ούτε των συνταξιούχων που τον έστησαν και που τους αφαίρεσαν κάποιες ελάχιστες μονάδες που είχαν σαν έκπτωση… είπαμε οι καταραμένοι δείκτες!Κύριοι μέτοχοι:

Κληθήκατε σήμερα αιφνιδιαστικά και εσπευσμένα, μια κρίσιμη μέρα που όλη η προσοχή έχει στραφεί στο 4ο μνημόνιο, για να νομιμοποιήσετε προειλημμένες αποφάσεις.

Φαίνεται ότι, αποτελεί κι αυτό ένα ακόμα προαπαιτούμενο για να κλείσει η διαβόητη αξιολόγηση από τους δανειστές της χώρας.

Στη σημερινή συνέλευση, η D.T παραμερίζει όλες τις εγγυήσεις που υπάρχουν στην Σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για να διατηρείται η ύπαρξη και η βασική δομή του ΟΤΕ.

Στην προηγούμενη Γ.Σ σας αποδείξαμε με στοιχεία ότι:

1. Ο γερμανικός ΟΤΕ πορεύεται, παράγει κέρδη και κυρίως μπόνους προς τους «εκμισθωτές» πουλώντας θυγατρικές και πάγια και αντί για επενδύσεις που ήταν δέσμευση του στρατηγικού επενδυτή αποεπενδύει και απαξιώνει την επιχείρηση.

2. Ότι συμπυκνώνει όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η γραφειοκρατία, ο παρασιτισμός, ο παραγοντισμός και κυρίως ο νεποτισμός αντί να εξαφανιστούν γιγαντώθηκαν.

Με τις αποφάσεις που σας προτείνουν να εγκρίνετε δίνετε την δυνατότητα:
 
1. Ο βασικός μέτοχος θα έχει το δικαίωμα να απορροφήσει τον ΟΤΕ, να τον διαμελίσει, να τον πουλήσει ή να τον θέσει σε εκκαθάριση.
2. Εκπίπτουν όλες οι εγγυήσεις και οι δεσμεύσεις που οφείλει να έχει ο ΟΤΕ για την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας.

3. Εξασφαλίζεται το παρόν αλλά και το μέλλον -μ’ ένα χρυσό αλεξίπτωτο εκατομμυρίων- του Διευθύνοντα Συμβούλου Μ.Τσαμάζ. Υπενθυμίζουμε ότι οι ετήσιες αποδοχές του ήταν 1.488.750,70 €!

Ειδικότερα:
 
α) Στον όρο VΙΙ ορίζεται ρητά ότι η σύμβαση του «εκμισθωτή» εξομοιώνεται με σύμβαση εργασίας! Θα έχει δηλαδή όλες τις προστατευτικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (μισθούς, δώρα κ.λ.π.). Αν καταγγελθεί η σύμβασή του όμως -η οποία παρατείνεται για άλλον ένα χρόνο- θα αποζημιωθεί συνολικά με το ευτελές ποσό το λιγότερο 5 εκατομμύρια ευρώ.

-Ο μόνιμος υπάλληλος Β.Ο που απολύθηκε παράνομα πριν από ένα χρόνο από τον ΟΤΕ με 17 χρόνια υπηρεσίας, πήρε αποζημίωση 25.000 €. Αυτό είναι το ανώτατο πλαφόν που προβλέπεται για όλους γιατί ο ΟΤΕ εντάσσεται στις ΔΕΚΟ. Πως συμβιβάζεται αυτή η τροπολογία με τον νόμο που είναι υποχρεωτικός;

β) Στο ποσό αποζημίωσης που θα λάβει δεν υπολογίζονται μόνο οι μηνιαίοι μισθοί αλλά όλες οι παροχές, τα μπόνους, μέχρι και το αυτοκίνητο!!!

γ) Δίνεται η δυνατότητα (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει) για πρόσθετη αποζημίωση -άλλο 1,5 εκ.€ τουλάχιστον- αναγνωρίζοντας την προσφορά του από το 2001 και μετά!!!

-Ο συνάδελφος Β.Ο όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι του ΟΤΕ που παρέλαβαν τα τηλεπικοινωνιακά αποκαΐδια του Ναζισμού και τον έκαναν αυτό που ήταν πριν τον παραλάβουν οι γερμανοί της D.T, δηλαδή μια σύγχρονη και αναπτυγμένη επιχείρηση, ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος των Βαλκανίων που αποτελούσε (όπως αναφέρει ο Βουρλούμης στο βιβλίο του) «σημαντική πηγή ήπιας ισχύος στην περιοχή» φεύγοντας, δεν τους συνόδευσε ούτε εύφημος μνεία για τις υπηρεσίες τους.

δ) Τις αποζημιώσεις αυτές θα τις πάρει όχι μόνο σε περίπτωση που απολυθεί αλλά και αν δεν του ανανεωθεί η σύμβαση!

-Ο τεχνικός Χ.Β όπως και χιλιάδες άλλοι που προσλήφθηκαν μετά την παράδοση του ΟΤΕ στην D.T έχουν πραγματική μείωση μισθού πάνω από 20%. ο τεχνικός αυτός με πτυχία, τεχνικές γνώσεις και καθημερινό τρέξιμο για να ανταποκριθεί στη συνεχώς μεταβαλλόμενη τεχνολογία και την εξελισσόμενη αγορά, έχει αποδοχές 700 €.

ε) Στον όρο ΙΙΙ αναφέρεται ότι ο «εκμισθωτής» έχει υποχρέωση «Μετασυμβατική Απαγόρευση Ανταγωνισμού», μόνο εντός Ελλάδας! Και αυτό θα ισχύσει για ένα χρόνο από τότε που θα απολυθεί. Στη σύμβαση που ισχύει σήμερα προβλέπεται να είναι εχέμυθος για δύο χρόνια. Του δίνουν μάλιστα για να τηρήσει τη ρήτρα ανταγωνισμού πρόσθετη αποζημίωση αποδοχές και μπόνους ενός έτους!

Δηλαδή άλλο 1,5 εκ. € το λιγότερο. Η καταβολή θα δοθεί τις πρώτες δέκα μέρες της απόλυσης και θα δοθεί το 80%. Αν δεν είναι εχέμυθος δεν θα του δοθεί το υπόλοιπο 20%. Δεν είναι υποχρεωμένος όμως να επιστρέψει το 80% που του καταβλήθηκε!!!!!

-Ξέρετε κανέναν εργαζόμενο που του δίνεται μπόνους για να κρατήσει το στόμα του κλειστό για ένα χρόνο. Η τήρηση και υποχρέωση της εχεμύθειας θεωρείται αυτονόητη. Για τους G-old-en Boys όχι;

Αυτά όλα δεν συμβαίνουν στην Αμερική, στη Γερμανία ή σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη αναπτυγμένη χώρα. Συμβαίνουν στην μνημονιακή Ελλάδα και σε μια χώρα κατεστραμμένη με τις συνέπειες που όλοι, μέτοχοι και μη, γνωρίζουμε.

Το χωριό Ποτέμκιν που έχουν φτιάξει και παρουσιάζουν τον ΟΤΕ κρύβει μέσα σε πολλές ντουλάπες πάρα πολλούς σκελετούς γιατί το μοναδικό κίνητρο που έχετε επιβάλει για να πορεύεται η επιχείρηση είναι οι παραπλανητικοί δείκτες και το EBITDA που εξασφαλίζουν από την μια τα τεράστια μπόνους του πολλαπλάσιου (σε σχέση με το δημόσιο ΟΤΕ) διευθυντικού κατεστημένου και από την άλλη οι μισθοί πείνας κυριολεκτικά των χιλιάδων εργαζόμενων του παραγωγικού προσωπικού του οργανισμού.
Ήδη οι επιπτώσεις έχουν αρχίσει να φαίνονται. Στην τελευταία «εθελούσια» από τους 310 αποχωρήσαντες, οι 112 ήταν έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη με μέλλον, που αποχώρησαν προς άλλες εταιρείες.

Πολλοί, κυρίως τεχνικοί, φεύγουν ή σκέπτονται την έξοδο γιατί η αγορά έξω προσφέρει πολύ καλύτερους μισθούς και προοπτικές απ’ ότι ο σημερινός ΟΤΕ. 
 
Και αντί να κτυπήσουν συναγερμό ο «εκμισθωτής» και οι συν αυτώ, το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη ετήσια τακτική συνέλευση μέχρι σήμερα, άρχισαν να αντικαθιστούν την εργασία των 700 € με ενοικιασμένους από τις θυγατρικές δουλεμπορικές εταιρείες του ομίλου, Cosmote Ε-value, Mellon, Man Power κ.λ.π. με εργαζόμενους των 400 €.
Φυσικά, το EBITDA μ’ αυτές τις αλχημείες απογειώνεται, μαζί με τα μπόνους και τα χρυσά αλεξίπτωτα των «εκμισθωτών». 
 
Ο ΟΤΕ όμως διαλύεται. H D.T έχει αποφασίσει άλλα για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών στην χώρα που σίγουρα δεν είναι ούτε προς όφελος της χώρας, ούτε των μετόχων του ΟΤΕ, ούτε των εργαζόμενων που προσπαθούν με τέτοιες αντίξοες συνθήκες να τον στηρίξουν, ούτε των συνταξιούχων που τον έστησαν και που τους αφαίρεσαν κάποιες ελάχιστες μονάδες που είχαν σαν έκπτωση… είπαμε οι καταραμένοι δείκτες!
Προς επιβεβαίωση των παραπάνω για τους σχεδιασμούς του βασικού μετόχου της D.T είναι και το εξής συνταρακτικό στοιχείο. 
 
Από τότε που ανέλαβαν τον ΟΤΕ μέχρι σήμερα τον έφεραν στην προτελευταία θέση (26η μεταξύ 28) κρατών της ευρωπαϊκής ένωσης σε ότι αφορά τον στόχο του ευρωπαϊκού ευρυζωνικού σχεδίου! (Ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΕΤΤ στις 04-05-2017 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής).
Δεύτερο και πιο συνταρακτικό, αντί να επενδύσουν όπως είχαν δεσμευτεί και να φτάσουν την οπτική ίνα στο σπίτι, επέλεξαν το μεικτό σύστημα vectoring όπως και στη Γερμανία, με την διαφορά ότι εκεί κατέλαβαν το 100% του τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Εδώ όμως οι «εκμισθωτές» κοίταζαν τα κέρδη και τα μπόνους, με αποτέλεσμα να έχουν φτιαχτεί μέχρι τέλος του 2016 6.800 καμπίνες (από τις 34.000 συνολικά) και στην καλύτερη περίπτωση μέχρι 06-10-2017 που λήγει η προθεσμία να τις φτάσουν στις 12.668 αν προλάβουν.
Τώρα πια τους μπλόκαρε η ΕΕΤΤ…. δεν εκμεταλλεύτηκαν τον απεριόριστο χρόνο που διέθεταν για να καλύψουν όλο το εθνικό δίκτυο με NGA δίκτυα.

Δηλαδή 8 χρόνια τώρα που είχαν το αποκλειστικό προνόμιο να καλύψουν ψηφιακά όλο το δίκτυο δεν το έκαναν. Τις υπόλοιπες 21.332 τις παραχώρησαν στην VODAFONE, στην WIND, στην CYTA και στην FORTHNET. Αυτό σημαίνει ότι στα 2/3 του δικτύου ο ΟΤΕ θα μισθώνει γραμμές από τις εταιρείες αυτές ενώ μέχρι σήμερα είχε την αποκλειστική κυριότητα του δικτύου!

Στη Γερμανία η D.T επένδυσε και εξασφάλισε ολόκληρο το δίκτυο, στην Ελλάδα η ίδια εταιρεία που δεσμεύτηκε όταν ανέλαβε τον ΟΤΕ να επενδύσει και να παράσχει πλήρη ψηφιακή κάλυψη μέχρι το σπίτι όλου του δικτύου, θα εξασφαλίσει (αν και αμφιβάλουμε γι’ αυτό) μόνο το 1/3 των καμπινών (ψηφιακά καφάο).

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν μπορείτε να τα πληροφορηθείτε ούτε από τα ΜΜΕ προς τα οποία διοχετεύονται 113,6 εκ. ευρώ το χρόνο για διαφήμιση (τελευταία για να σβήσει το όνομα ΟΤΕ), ούτε από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία που τους προσφέρει διάφορα ευτελή μικροδωράκια, ούτε από κανέναν άλλο γιατί κάθε ένας έχει κάποιους λόγους για να τηρεί αυτή την περίεργη ομερτά.
Είπαμε… ο γερμανικός ΟΤΕ είναι ένα τεράστιο χωριό Ποτέμκιν!

Εμείς παρ’ όλα αυτά σας ενημερώνουμε για τις τροποποιήσεις που κληθήκατε να εγκρίνετε για να μην βρεθείτε αύριο στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσετε ότι δεν τις διαβάσατε… όπως μερικοί Βουλευτές της Βουλής που δεν πρόλαβαν να διαβάσουν το μνημόνιο!

Οι αποκαλύψεις μας αυτές δεν γίνονται χωρίς κόστος για μας. 
Δεχόμαστε ένα διαρκές bullying. Τελευταίο κρούσμα η προκλητική αφαίρεση του στεφανιού που καταθέσαμε στο κτίριο της Κωλέττη προς τιμή των 17 εκτελεσμένων από τους Ναζιστές απεργών της τηλεφωνικής στις 7 Μάη 1944. 
Την περίεργη και παρακρατική αυτή ενεργεία διερευνά ήδη ο εισαγγελέας. 


ΑΣΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ
Ιστοσελίδα: www.ase-ote.gr E Mail: aseote@yahoo.gr
Αθήνα: 15-05-2017

Υ.Γ.1: Αναρωτιόμαστε, από τους 500.000 νέους που εκδιώχθηκαν από την χώρα με γνώσεις, εμπειρία, διδακτορικά και άλλα τεράστια προσόντα, δεν μπορείτε να βρείτε έναν να διευθύνει τον ΟΤΕ με ετήσιες αποδοχές π.χ 100.000 €, όσα παίρνει ο καθένας από τους 79 διευθυντές που έχει μαζέψει ο εν λόγω «εκμισθωτής» από την αγορά, τα εκατομμύρια που θα γλυτώσετε ας μην τα δώσετε σε μας τους εργαζόμενους…. μοιραστείτε τα μεταξύ σας.

Υ.Γ.2: Σε ποιους πελάτες στοχεύει ο οργανισμός για να εξασφαλίσει κέρδη; Στους λίγους χρυσοκάνθαρους και «εκμισθωτές» της χώρας ή στα εκατομμύρια των μισθωτών και των συνταξιούχων των 300 €; Τι παραδείγματα δίνει; Πως θα φανεί στους χιλιάδες άνεργους νέους και πελάτες του αν μάθουν ότι είναι αποκλεισμένοι για να εργαστούν στον ΟΤΕ επειδή η διοίκηση κάνει μόνο «στοχευμένες» και ρουσφετολογικές προσλήψεις;

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Απο την εποχη που οι Αγγλοι ''εκαναν'' Δικτατορα τον σκαταρχη Παγκαλο το 1925 για να εγκαταστησουν τις δικες των καλωδιωσεις του τοτε ΟΤΕ -με δυο ταγματα ασφλειας , με διοικητες ΑΤΟΦΙΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ - για την παρακολουθηση των παντων , οι γερμανοι την εποχη του ΜΕΤΑΞΑ [!!!] εκδικηθηκαν -νεμεσις=σιεμενς΅-και αποφασισαν χα χα χα να ''βαλουν'' τις δικες των παρακολουθησεις εως και σημερα ενω στις ενδιαμεσες δεκαετιες εως σημερα πολλοι ασιατες ντοπιοι ΕΔΩΣΑΝ ΚΩΛΟ και ''τακτοποιηθηκαν'' οικογενειακως σε διαφορα μερη της γης σαν απατριδες που πραγματι ηταν . Αυτο θα συνεχιζεται εως το τηλεφωνικο συστημα γινει εντελως ασυρματο κυριολεκτικα. ΤΕΛΟΣ δυο στημενοι εντελως στο αρχικο σταδιο και μετα αυτος που υπογραψε ''σταθερα'' το ''67 ο πουλος ο παπας ο ρουμανοπακιστανος, σταθεροποιηθηκε η κατασταση η αμερικανικη και στην ελλαδα της ακροασεως των παντων. [τους μισους στρατονομους , μετα την απολυση των ο βουλγαρος ιωαννιδης τους ''εβαζε''σαν καρφια των παντων που ηταν τοτε, στον ΟΤΕ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ