Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Ποδόσφαιρο, θρησκεία, μαύρο χρήμα και καπνός, για το σοφό λαό
[Η κυβερνώσα Αριστερά της Ανατολικής Σικελίας πέταξε και το φύλλο συκής]

To ‘Aλ’ βγαίνει από το Αλεκσέι;


του Αναγνώστη Λασκαράτου

 
   Υπάρχει ένα σχετικά άγνωστο κρατίδιο-νησάκι, 

 οι γεωγράφοι το λένε Ανατολική Σικελία, είναι όμως πιο γνωστό σαν «Σικελία της Ευρασίας» ή Σικανιστάν, πνιγμένο στην ομίχλη της μεγάλης μογγολικής λίμνης  Ουβς Νούουρ, κάπου στην αχανή στέπα κοντά στα σύνορα με την Μπουργιατία. Έχει πρωτεύουσα την Παλερμαθηνούλ και το αποίκησαν το 69 π.Χ. τυχοδιώκτες από τη Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας, αφού πρώτα πέρασαν από τις Συμπληγάδες πέτρες του Οδυσσέα (αναφέρονται από την «Αλεξίου του Θεσπρωτέως Ομηρική Γεωγραφία», εκδ. Αυγή-2017). 


Οι κάτοικοι είναι ένα μίγμα Ελλήνων, Λατίνων Ρως και Μογγόλων, αλλά το αθάνατο ελληνικό DNA έχει υπερισχύσει και αυτό το βλέπεις τόσο στη λεβεντιά και στην εντιμότητα των ανθρώπων όσο και στη γλώσσα, όπου επικρατούν τα ελληνικά, ανάμικτα με λατινικά, ρωσικά και ελάχιστα μογγολικά στοιχεία. 


Θα το δούμε παρακάτω και στην πολιτική επικαιρότητα του νησιού, που λες και μιλάμε για βίους παράλληλους με την πρώτη πατρίδα, σαν να συνδέεται το νησί της ομίχλης μαζί της με ένα «ευλογημένο» (που θα έλεγε και ο Μέγας Σταυροφόρος του Παναγίου Τάφου, πρωθυπουργός της) νήμα. 


Η θρησκεία είναι επίσημα κρατική (στα έξοδα) και ταυτόχρονα ιδιωτική (στα έσοδα) επιχείρηση, με την  νομική μορφή της Α.Α.Α.Ε (καθεστώς: Ανεξέλεγκτη-Αφορολόγητη-Αναίσχυντη Εταιρεία) και ονομάζεται Μεγάλη Μογγολορθόδοξη Ρωμέικη Εκκλησία της Ανατολής, με Προκαθήμενο τον Μεγάλο Πρωτόπαπα της Αγίας Παλερμαθηνούλ, Ιεροχάν Λιάπ τον 69ο τον Ελεήμονα .  


Η συνεχής ομίχλη την έχει κάνει απρόσιτη στους τουρίστες και έχει διαμορφώσει στον πληθυσμό της την ευγενική συνήθεια της δημιουργικής ασάφειας, που σπάει τα νεύρα των συμπλεγματικών και ζηλόφθονων Δυτικών.


Δεν πάει καιρός, που ο αρχηγός της χαρούμενης παρέας που κυβερνά την ευλογημένη Νήσο εμφανίστηκε στο Κοινοβούλιο. 


Ο αντίπαλός του τον κατηγόρησε ανοιχτά για τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, χωρίς όμως να βρει το θάρρος να αναφέρει ονοματεπώνυμα, κατά την πάγια τακτική των Σικανών πολιτικών να μιλούν με δημιουργική ασάφεια, η οποία αφήνει ανοιχτή την πόρτα για νέες λυκοσυμμαχίες με αυτούς που κάποτε κατηγορούσαν αόριστα, κλπ κλπ. 


Και βέβαια ακολουθήθηκε και εδώ από την αντιπολίτευση η εύκολη πολιτική των συνθημάτων και των εντυπώσεων  και όχι η δύσκολη αναλυτική και δεσμευτική τοποθέτηση στην ουσία του θέματος, που δεν είναι τόσο απλή. 


Το επίδικο όνομα τελικά αποκαλύφθηκε από τον προσκυνητή (στα τέσσερα) Παν (από τον αρχαίο θεό Πάνα, απόγονο Σαλαμινομάχων) Κάμενεφ, έναν ευφυέστατο ακροδεξιό συνέταιρο του πρωθυπουργού Λεξ Τσογλάν και έτσι πέρασε στον Τύπο, όπου οι αντιπάλων συμφερόντων εκδότες και καναλάρχες βρήκαν την ευκαιρία να αποκαλύψουν σημαντικά στοιχεία, που δεν ειπώθηκαν στη Βουλή.  


Έτσι επισημάνθηκε το γεγονός, ότι το σβήσιμο των χρεών, που τελικά έγινε, δεν συμπεριλαμβανόταν στην προκήρυξη του διαγωνισμού με έπαθλο κάποια μικρή και τίμια κρατική επιχείρηση καπνών που έκανε λαθρεμπόριο με αγνούς σκοπούς. 


Αυτό το κρίσιμο στοιχείο δεν μπορούσαν να το μαντέψουν όσοι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες δεν επικοινωνούσαν με κάποιον Άγιο, από τους πολλούς που θαυματουργούν μέσα στην ομίχλη της λίμνης. 


Όμως ένας ευλαβικός πρώην καπνεργάτης το γνώριζε, από όραμα του μοναχού Πορφύριου της Mala Casa, που του παρουσιάστηκε στον ύπνο του καπνίζοντας ένα μικρό πούρο και κρατώντας το βιβλίο των Προφητικών του Απάντων, από αφιέρωμα της εφημερίδας «δεινοκρατία», όπου έγραφε πρωτοσέλιδα: «η ΣΕΚΑΠ (Σικελική Ελληνική Κομπίνα Αγίας Προκοπής) είναι δική σου!».


 Έτσι κέρδισε την κούρσα με την πίστη του και με τον τίμιο παρά του, έχοντας πλουτίσει από καιρό με τον ιδρώτα του, χάρις στη θεία εύνοια στη Βολγοουραλία, όπου ακόμη και σεβάσμιοι πατριάρχες της Εκκλησίας ασχολούνται με δουλειές του υποκόσμου, για να βοηθήσουν τους μαφιόζους να μετανοήσουν (Bλ. “The Russian Orthodox Church, the Mafia, and the Fugitive Banker”, 25.10.2016) Όταν ένας Kαπνεργάτης γίνεται ολιγάρχης, σημαίνει πως έχουμε περάσει στον Σοσιαλισμό.


Ο περίεργος τρόπος που έγινε η φτιάξη, δηλαδή με την αναπάντεχη κατάθεση της πρότασης από έναν πανσικελίως άγνωστο βουλευτή της βορεινής πόλης «Ερντενέτ» (πήρε το όνομά της τιμητικά από τις ΕΡΤ και ΝΕΤ), που η μέχρι τότε δημιουργική απουσία του από τη Βουλή είχε κορυφωθεί με μια κρίση αμνησίας ενώ βρισκόταν στο βήμα της ως ομιλητής, μου θύμισε ένα ανάλογο περιστατικό που είχε συμβεί στο Ελλαδιστάν με κάποιον βουλευτή Κοζάνης Δημητριάδη (Ναι ο Νομός αυτός βγάζει ταλέντα, Ραχήλ Μ, Θ. Καρυπίδη, κλπ), στο μακρινό Ελλαδιστάν (βλ.: «Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα και κατέβηκε αμέσως: Ξέχασε..») και το επικαλούμαι για να δείξω πως τα ιστορικά γεγονότα επαναλαμβάνονται, ειδικά στα νομοταγή Ορθόδοξα καθεστώτα (βλ. «Πού πάρκαρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ» Δημητριάδης;)


Για να επιτρέψω στην ευρασιατική Σικελία, η χώρα αυτή εισέρχεται σε μια νέα περίοδο της μακραίωνης Ιστορίας της. 


Ο πρωθυπουργός της ακολουθεί μια πολιτική δημιουργικής ασάφειας (στην αργκό του νησιού λένε «το έχει δίπορτο»). 


«Κάνει παιχνίδι» (ξανά η αργκό) και με τους Κουτόφραγκους, που «τα ακουμπάνε κανονικά» (αργκό) και ακούνε κι από πάνω από κάθε πικραμένο Καρμπονάρο και Καρμπονάρα (Ζώε Κωνσταντούλ κλπ) τα εξ αμάξης και ταυτόχρονα έχει ανοιχτές τις πόρτες  στην ομόδοξη Βολγοουραλία. 


Αν δώσει ο Θεός του Παϊσιου και του Εφραίμ (μεγάλων στάρετς του αφορολόγητου Αγίου Βουνού) και νικήσει η Λεπέν τον γεροντόφιλο φιλελέ, γίνει και το Brexit, σαλτάρει εντελώς και ο Δόναλδ, κάνει καμιά αρπαχτή στη Ρώμη ο Μπέπε και αποτρελαθεί ο κουμπάρος του κουμπάρου της Ραφηνούλ Ταγίπ, ο μηχανικός Λεξ Τσογλάν θα κάνει στροφή 360 μοιρών, που ανάμεσα σε πυροτεχνήματα από την καύση του CO2, χωρίς να υπολογίσει προσχώματα, θα την παρουσιάσει μέσα σε χρόνο έτους φωτός, στο πόπολο σαν εθνική επανάσταση (Vespri Siciliani) και θα τραβήξει τη χώρα προς την παλιά Σταλινία των εφηβικών του οραμάτων, για να θρέψει τους καρπούς των πόθων του. 


Υπάρχει στη Βολγοουραλία σοβαρή  Ορθόδοξη  Δημοκρατία με πλούσιους θεσμούς, που έχει επενδύσει στρατηγικά της συμφέροντα σε ασκητικούς ηγούμενους του ελληνικού Αγίου  Βουνού, αθώους, με πιστοποιητικό από την γνωστή ευλαβική ελληνική Δικαιοσύνη (π.χ. «Ξεκίνησε η δίκη για το δεύτερο παραδικαστικό» – ΑΥΓΗ, 9.2.2017»-η εφημερίς δεν έβαλε στον τίτλο πως η δίκη που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, ανεβλήθη την ίδια ημέρα, κλπ κλπ).


Στη γειτονική Βολγοουραλία επιτρέπεται στον Ηγέτη να ξεφορτωθεί τα ενοχλητικά στοιχεία της αντιπολίτευσης (ακόμη και με δηλητηριασμένες ομπρέλες) και να υλοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του επ’αγαθώ του εαυτού του, της οικογένειάς του, του ιερού κλήρου και των επιχειρηματιών φίλων του. 


Για να γίνει αυτό και στην Ανατολική Σικελία, θα βοηθήσουν ασφαλώς και οι ευλαβικοί υπόγειοι σύμμαχοί του Τσογλάν, η «σπορά των νικημένων του Στάλιγκραντ», με τους οποίους προτιμά «τη σύγκλιση και όχι τη ρήξη», όπως ανοιχτά ομολόγησε ο υπουργός Venerdini (μετανάστης από τη Δυτική Σικελία), μόλις ξεμπερδέψουν με κάτι δικαστικές μικροεκκρεμότητες. 


Θα ήταν όμως επίσης καλό για την πατρίδα και τη (λαϊκή) Δημοκρατία, να έχει δικό του τηλεοπτικό κανάλι και ένας εφοπλιστής, του ποδοσφαιρικού κόσμου κι αυτός, που δέχτηκε δεκάδες άδικες επιθέσεις με δημοσιεύματα κατευθυνόμενα από την οργή της αντιζηλίας σε βάρος του, για δήθεν υποψίες συμμετοχής του «στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κύκλωμα ηρωίνης» (Τελικά έφταιγαν κάτι λοστρόμοι). 


Ευτυχώς η αδέκαστη σικελική Δικαιοσύνη (Παρόμοια ηρωικά συμβαίνουν και στο Ελλαδιστάν, βλ. «3 «ξαφνικοί» θάνατοι, 2 «εξαφανίσεις», πολλές απειλές») δεν υπέκυψε σε πιέσεις (όπως και στο Ελλαδιστάν, βλ. «Αποκάλυψη στη «Δίκη»: Πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ συναντήθηκε…. 


Ο βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Κούζηλος, προτάθηκε για πλοίαρχος του Νουρ-1!…»..). 


Σημειωθήτω, πως ο εφοπλιστής των αλιευτικών υπερωκεανίων της μεγάλης λίμνης, διαθέτει πεντακάθαρο ‘Πόθεν Έσχες’ (πέρασε από την σκληρή δοκιμασία του άτυχου Νόμου Confratello) και πως βοηθάει τον πονόψυχο και γλυκομίλητο καρδινάλιο του λιμανιού της Ανατολικής Κατάνια στις φιλανθρωπίες του. 

Αν τελικά πάρει και τηλεοπτικό κανάλι, με κάποιον καινούργιο εμπνευσμένο νόμο, θα συμβάλει αποφασιστικά στην πολιτισμική αναβάθμιση του νησιού, που είναι ο στρατηγικός στόχος του διανοούμενου πρωθυπουργού της.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Ποιο τελειο και συγχρονο κειμενο για τα χεσιματα των παραπανω απο εμας διποδα , επι των ''πλατειων'' , κλεψιματα , ''υπακουες''σε ξενοβαρβαρους , καραγκιοζλικια , ξεφτιλισμους , εκβιασμους , γεφτιλικα , απατεωνιες , κτλ σαν να ζω ''εντος'' της παλαιας διαθηκης σε εποχες κωλοβαρβαρικες , και απολιτιστες.Αρε πουστηδεις ασιατες. Εδω και εικοσιτρεια χρονια τωρα μας δουλευουν γυφτοπουλα ''προφητες'' λες και ζουμε εξω απο τα τειχη της ρυμαγμενης παντοτε Βαβυλωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΓΕΜΑΤΑ,Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ,ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ,ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΒΡΟΜΟΓΕΡΜΑΝΟΙ,ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΙΑ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ