Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Τεράστιος ο ελληνικός ενεργειακός πλούτος κι αυτοί υπογράφουν την εξαθλίωσή μας...

  
Τώρα πια σχεδόν όλοι βλέπουν κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης

 Οι εξελίξεις αυτές αρκούν –σε οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα- για να οδηγήσουν σε άμεση παραίτηση την κυβέρνηση και στη συνέχεια να εκκινήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες από την Δικαιοσύνη... 

Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα των κατοχικών (ή εργολαβικών) μνημονιακών κυβερνήσεων, στην χώρα που μεταβλήθηκε σε χώρο όπου παραβιάζεται –ελέω ενός χρέους που δεν έχει καν διερευνηθεί- το Σύνταγμα της Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο και η Ευρωπαϊκή Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φαίνεται πως το πολιτικό σύστημα αδυνατεί πλήρως να υπερασπίσει ακόμη και την ίδια του την ύπαρξη, και διαγράφοντας τα αυτονόητα κινείται μεταξύ ανοησίας και σκοπιμότητας προς την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. 

Και, από όλους αυτούς, τους μετά δακρύων υπογράφοντες την κατοχή της χώρας, κανείς δεν έχει μπει μέχρι σήμερα στην φυλακή, ενώ η διάδοχη κατάσταση εξασφαλίζει την ατιμωρησία όλων όσων θα έπρεπε ήδη να εκτίουν δια βίου φυλάκιση για εσχάτη προδοσία…


Και κανείς δεν θα μπει, γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Κι αν η ΝΕΜΕΣΙΣ, δεν ξεκινήσει πρώτα από αυτούς και μετά με τους πολιτικούς, η Ελλάδα, θα υπάρχει ενδεχομένως ως όνομα, αλλά Έθνος, δεν θα υπάρχει.


Καλλιόπη Σουφλή
 
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
 

Όσο περισσότερο βυθίζεται (ή την βυθίζουν;) η ελληνική οικονομία, τόσο περισσότερα ενεργειακά κοιτάσματα (φυσικού αερίου) βρίσκονται εντός του υποθαλάσσιου ελληνικού χώρου!
 

Άραγε, θα μπορούσε κανείς να τολμήσει να αποκαλέσει «τυχαίο» το γεγονός; 

Και εάν, έστω και τώρα που αποκαλύπτονται αυτά τα τεράστια κοιτάσματα (και υπολείπεται η γνωστή πλούσια περιοχή νότια της Ρόδου και νότια – νοτιοανατολικά του Καστελόριζου), τι κάνει η Ελληνική κυβέρνηση (φυσικά και η αντιπολίτευση) εκτός από το να (απο)σιωπά απέναντι στις εξελίξεις και να επιλέγει την οδό νέων υπογραφών που υποσκάπτουν ακόμη περισσότερο την οικονομία της χώρας, αλλά και βυθίζουν σε (μαθηματικά εξακριβωμένη) εξαθλίωση τον ελληνικό λαό; 

Υπάρχουν, άραγε, ακόμη Έλληνες που πιστεύουν πως το υπάρχον πολιτικό προσωπικό εκπροσωπεί ή εργάζεται υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων;
O ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα – μαμούθ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News». 

Οι σεισμικές έρευνες της αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας Spectrum σε συνεργασία με την ελληνική γεωφυσική εταιρεία ΙΟΝ έφεραν στο φως νέα γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης. 

Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν πριν από τρεις μήνες και τα επιστημονικά τους ευρήματα ανοίγουν νέες ενεργειακές προοπτικές για την χώρα μας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real, ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά που εντοπίστηκαν πρόσφατα στην ΑΟΖ του Ισραήλ (Λεβιάθαν) και της Αιγύπτου (Ζορ). 


Η μελέτη της Spectrum παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και είχε τίτλο «Ένα θέαμα μέσα από τα μάτια του Ζορ: Η αναζήτηση του επόμενου σούπερ γίγαντα». Εάν τα συμπεράσματά της επιβεβαιωθούν, τότε νότια της Κρήτης κρύβεται ένας «θησαυρός» 600 δισ. δολαρίων, καθώς τα κοιτάσματα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 10 δισ. βαρέλια.
Όπως σημειώνεται στην μελέτη, νοτιοδυτικά της Κρήτης και εντός της ΑΟΖ που ανήκει στην Λιβύη, εντοπίστηκαν ύφαλοι καρστικών ασβεστολίθων ανάλογοι με αυτούς που υπάρχουν γύρω από το Ύβωμα του Ερατοσθένη στην Κύπρο. 


Ο πρώτος ύφαλος εμφανίζει εξαιρετικές ομοιότητες με τον αντίστοιχο ύφαλο καρστικού ασβεστολίθου του κοιτάσματος Ζορ, ο οποίος έχει μήκος 10 χλμ. Οι δύο ύφαλοι φαίνεται με βεβαιότητα ότι κρύβουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο σημεία ερευνών απέχουν ελάχιστα από τη νοητή οριογραμμή που χωρίζει την λιβυκή ΑΟΖ από την ελληνική. 


Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ρύθμισης του τριπλού σημείου της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος, Ιταλίας και Λιβύης. 

Χωρίς αυτή τη ρύθμιση ο τεράστιος πλούτος, που υπάρχει εκεί, θα μείνει ανεκμετάλλευτος.
Όπως τονίζει ο δρ. Ηλίας Κονοφάγος, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, ο εντοπισμός των νέων κοιτασμάτων αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη γεωπολιτική και ενεργειακή θέση της Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον των παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών, ενόψει του νέου διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί από το υπουργείο Ενέργειας, για τα θαλάσσια οικόπεδα σε Κρήτη και Ιόνιο.
Οι εξελίξεις αυτές αρκούν –σε οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα- για να οδηγήσουν σε άμεση παραίτηση την κυβέρνηση και στη συνέχεια να εκκινήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες από την Δικαιοσύνη... 

Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα των κατοχικών (ή εργολαβικών) μνημονιακών κυβερνήσεων, στην χώρα που μεταβλήθηκε σε χώρο όπου παραβιάζεται –ελέω ενός χρέους που δεν έχει καν διερευνηθεί- το Σύνταγμα της Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο και η Ευρωπαϊκή Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φαίνεται πως το πολιτικό σύστημα αδυνατεί πλήρως να υπερασπίσει ακόμη και την ίδια του την ύπαρξη, και διαγράφοντας τα αυτονόητα κινείται μεταξύ ανοησίας και σκοπιμότητας προς την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. 

Και, από όλους αυτούς, τους μετά δακρύων υπογράφοντες την κατοχή της χώρας, κανείς δεν έχει μπει μέχρι σήμερα στην φυλακή, ενώ η διάδοχη κατάσταση εξασφαλίζει την ατιμωρησία όλων όσων θα έπρεπε ήδη να εκτίουν δια βίου φυλάκιση για εσχάτη προδοσία…
 

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Σχετικα με τον ορυκτο πλουτο και τους υδρογονανθρακες στην Ελλαδα θα πρεπει χαριν της αληθειας και του ορθολογισμου να κανουμε μερικες παραδοχες κοντρα στις ανεξοδες παρολες του λαικισμου:....1)Συμφωνα με τις κατα καιρους ανακοινωσεις ειδικων επιστημονων αλλα και επισημων φορεων(Φωσκολος,Ζελιμιδης,ΙΓΜΕ κλπ) φαινεται οτι το υπεδαφος μαζι με την υφαλοκρυπιδα ειναι προικισμενο με αξιολογα κατ αξια και ποσοτητα αποθεματα ορυκτου πλουτου και υδρογονανθρακων....2)Η σχεση κοστους εξορυξης-αντλησης και προοπτικης τιμης του προιοντος στην διεθνη αγορα ειναι η πρωτη προυποθεση για την αποφαση εξορυξης.Ειναι απιστευτη βλακεια να μιλανε ολοι για εσοδα απο τις δραστηριοτητε αυτες χωρις να υπολογιζουν το τεραστιο κοστος ερευνας-εξορυξης-αντλησης-διοικησης......3)Εφοσον το Ελληνικο τραπεζικο και χρηματοδοτικο συστημα δεν ειναι αναλογο των εκτελεστικων αποφασεων μιας τετοιας κυβερνητικης αποφασης(με την εννοια οτι δεν μπορει να διαταχθει η χρηματοδοτηση) θα πρεπει η απαρχη του εγχειρηματος να ειναι το ΔΗΜΟΣΙΟ.Στην εξελιξη του το εγχειρημα θα πρεπει να αποκτησει ανταγωνιστικα, ιδιωτικοοικονομικα χαρακτηριστικα με το κρατος να εχει παντα τον ελεγχο και την εποπτεια χωρις να εμπλεκεται στην παραγωγη.Θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα αν η χωρα διεθετε εθνικο νομισμα και αν ηλεγχε αυτο κατα απολυτη κυριαρχια την εκδοση του και την κυκλοφορια του.Η αν η χωρα ειχε εδραιωμενο φιλελευθερο και ανταγωνιστικο οικονομικο συστημα με ισχυρες κεφαλαιουχικα εταιρειες.......4)Η εμπλοκη ξενων εταιρειων στο εγχειρημα της εξορυξης-αντλησης-αξιοποιησης των αποθεματων ΔΕΝ θα πρεπει να ειναι μονοδρομος.Η Ελλας ΜΠΟΡΕΙ να κινητοποιησει Ελληνες επιχειρηματιες και Ελληνικο επιστημονικο δυναμικο απο την διασπορα με αποκλειστικο στοχο την ιδρυση κρατικων- μικτων-ιδιωτικων Ελληνικων εταιρειων ανα κλαδο ως διαπραγματευτικο αντιβαρο στην αδηφαγια των ξενων ολιγοπωλειακων κολοσσων αλλα και για την αναπτυξη Ελληνικων εθνικων χαρακτηριστικων στο εγχειρημα με καθε κοστος.Αλλιως υπαρχει ο κινδυνος το οποιο οφελος να μετακυλιστει στους κολοσσους και η χωρα να εισπρατει ψιχουλα.Η μονο ζημια......5)Η εκκινηση του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ αυτου εγχειρηματος θα πρεπει να αποκτησει πανεθνικη καλυψη και πιστοποιηση και θα πρεπει να ξεκινησει συμβολικα αλλα και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ απο τον οποιο ΠΡΟΕΔΡΟ της δημοκρατιας.Αλλιως αν το θεμα εμπλακει στα κομματικα τετριμενα του Ελληνικου πολιτικου βορβορου ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. Μια τετοιας μορφης ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ισως να μπορεσει να εξοβελισει την αντιδραση του διεθνους παραγοντα και ιδιως των εχθρων της χωρας(εσωτερικων-φανερων και ιδιως κρυφων).Οι τελευταιοι θα ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ με καθε τροπο(πολιτικα,εκβιαστικα και ακομα και στρατιωτικα) ειναι βεβαιο δυστυχως στην χωρα και μονο η ΟΜΟΘΥΜΙΑ και η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των Ελληνων μπορει ισως να τους σταματησει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ
  Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ!!!!
  ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑΙΠΕΔ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το πετρελαιο εδω στην ελλαδα ειχε τις πηγες του και πολλοι βαρβαροι πολιτικοιδεκαδες χρονια ''μουγκα''. Γραφουν τα αρχαια γραπτα οτι σεισμος [6ος αιωνας] στην θεσσαλια και ο πηνειος γεμισε ''ναφθα ''επι πολυ καιρο. Δεν θα το ξαναγραψω , κοντα στο αρμενιο [εξω απο λαρισα ] και κοντα στην διομηδεια [εξω απο ξανθη] ΦΟΥΛ πετρελαια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΧ ΠΑΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ,ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ...ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ......ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ