Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε από τον Α.Τσίπρα να αποσυρθούν οι δυνάμεις Εθνοφυλακής από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου


ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
Η Τουρκία καταγγέλει την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων του 1914» και της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, με το παράρτημα της Συνθήκης που σχετίζεται με το καθεστώς των Στενών, καθώς και με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.


Και το εβραιότουρκο τσουτσέκι ο Αλέκσης, απάντησε: "Ότι πεις, πολυχρονεμένε μου σουλτάνε"!
Να αναμένετε εξελίξεις δυσάρεστες...
ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
 
Με έναν πρωθυπουργό και μια συγκυβέρνηση που βρίσκεται στα 4... μόνο δυσάρεστα μπορούν να συμβούν...


Καλλιόπη Σουφλή


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

 

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε από τον Α.Τσίπρα να αποσυρθούν οι δυνάμεις Εθνοφυλακής από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αμφισβητεί για μια ακόμα φορά το δικαίωμα στην αυτοάμυνα καθώς ζήτησε από τον Α.Τσίπρα την πλήρη εφαρμογή όσων προβλέπονται από την Συνθήκη της Λωζάνης.


Είναι σαφές ότι αναφέρεται με έμμεσο τρόπο στα περί «αποστρατικοποίησης των νησιών».
H Άγκυρα «απαγορεύει» σε ΥΕΘΑ και αρχηγούς των ελληνικών στρατιωτικών Επιτελείων να επισκέπτονται τα νησιά και να παρακολουθούν ασκήσεις Εθνοφυλακής!

Το παρουσιάζουν ως παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης! Μιας Συνθήκης που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβητεί εδώ και μήνες με επίσημες δηλώσεις.
Η Τουρκία καταγγέλει την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων του 1914» και της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, με το παράρτημα της Συνθήκης που σχετίζεται με το καθεστώς των Στενών, καθώς και με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.
Θεωρούν ότι πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και στην περιοχή της να μην διεξάγονται στρατιωτικές δραστηριότητες.
Φυσικά αυτό δεν ισχύει καθώς τα νησιά βάση της Χάρτας των Θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχουν το δικαίωμα στην Αυτοάμυνα.
Eντελώς ανυπεράσπιστα θέλει η Άγκυρα τα Δωδεκάννησα και τα νησιά του Α.Αιγαίου 
Ξεχνάει ηθελημένα ότι στα νησιά αυτά δεν υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις αλλά τάγματα Εθνοφυλακής τα οποία βάση του θεμελιώδους Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ έχουν ως αποστολή την αυτοάμυνα των νησιών
«Μαθήματα τήρησης της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι δυνατόν να μας δίνει ο κατ’ εξοχήν και σταθερός παραβάτης του διεθνούς δικαίου.
Δεν το δικαιούται ο παραβάτης, ο οποίος μόνο σε μια μέρα πραγματοποιεί 138 παραβάσεις και δέκα υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών, ενώ συγχρόνως διατυπώνει απειλές εις βάρος της εδαφικής κυριαρχίας μας και της ακώλυτης άσκησής της.
Η Ελλάδα, ουδέποτε και έναντι οποιουδήποτε θα απεμπολήσει το δικαίωμα λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων για την νόμιμη άμυνά της και την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς στη βάση όσων προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών.
Εξάλλου, η Τουρκία ως μη συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων μεταξύ της Ιταλίας και των Συμμάχων του 1947, βάσει της οποίας τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα κατά πλήρη κυριαρχία, δεν αντλεί κανένα δικαίωμα από τη Συνθήκη, η οποία αποτελεί για την Τουρκία "res inter alios acta"».
Tώρα ο Ρ.Τ. Ερντογάν επανέρχεται εκ νέου στην «πλήρη εφαρμογή» της Συνθήκης της Λωζάνης κατά την συνάντηση στο Πεκίνο που είχε σήμερα με τον Α.Τσίπρα.

 Η συνάντηση που κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά έγινε στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε τη «θετική ατζέντα» των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Στη διάρκεια της διμερούς συνάντησης οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, για την οποία ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα τη στηρίζει, το μεταναστευτικό και το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και ο γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα διεθνούς οικονομικής συνεργασίας Γιώργος Τσίπρας. 
Από τουρκικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχε ο πρωθυπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB), Γκου Σου, και κατόπιν με τον πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας (ICBC), Τζουν Λι.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Τον τσούζουν οι εθνοφύλακες τον σουλτάνο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ Ο ΣΚΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ;;;;;ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί δεν του απάντησε ο Τσίπρας, θέλετε αποστρατικοποίηση στα νησιά για να κάνετε ότι κάνετε και στην Κύπρο το 1974; Γιατί εάν δεν γινόταν πραξικόπημα και τα φυλάκια μας ήταν επανδρωμένα και η Εθνική Φρουρά είχε τον κατάλληλο οπλισμό μέσα στα φυλάκια μας , ούτε ένας τούρκος στρατιώτης δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του στην Κύπρο. Γιατί δεν του είπε στον σουλτάνο τα τουρκικά στρατεύματα του είναι παράνομα στην Κύπρο και δεν υπάρχει καμία συμφωνία που δικαιολογεί την παρουσία τους στην Κύπρο και φύγε τα από την Κύπρο ΤΩΡΑ;
  Ελληνοκύπρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο σουλτάνος ως παρανοϊκός ηγέτης από την μια λέει πως η συνθήκη της Λοζάνης πρέπει να επανεξεταστεί κι από την άλλη ότι πρέπει να εφαρμοστεί. Ο πινόκιο που παριστάνει τον πρωθυπουργό είπε πως θα τον στηρίξει για την βίζα & για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του; Τίποτα περί παραβιάσεων εναερίου χώρου της Ελλάδας, τίποτα για τα μιλιούνια λαθρομεταναστών που μας στέλνει με το ΝΑΤΟ δήθεν να περιπολεί, τίποτα για την Ίμβρο & Τένεδο & την Αγιά Σοφιά & Κύπρο & ΑΟΖ & 12 μιλια και... Να μας βγαίνει κι από πάνω ο σουλτάνος, να είναι ελεύθερα τα νησιά για να τα πάρει όπως την Κύπρο κι ο χάχας να τον κοιτά. Τον τάραξε στο οθωμανικό και δεν πήρε είδηση, παρουσιάζοντας επιτυχή την συνάντηση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ