Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… ΣΥΜΦΩΝΙΑ! Μαχαίρι στις επικουρικές, στα 5.681 το αφορολόγητο – Λευκός καπνός από το Hilton«Υπάρχει άσπρος καπνός, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα» ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, λίγο πριν τις 06.00 τα ξημερώματα.Ευκλειδίτσα μου, δεν ήξερα πως το... οθωμανικό, λέγεται ... άσπρος καπνός...

Δεν ήξερα πως το... "ότι πείτε, αφεντικά", λέγεται ... άσπρος καπνός...

Δεν ήξερα πως η πλήρης υποτέλεια, και η απόλυτη φτωχοποίηση ενός λαού, λέγεται... άσπρος καπνός...

Δεν ήξερα, πως ο απόλυτος φασιστερός Ανθελληνισμός σας, λέγεται... άσπρος καπνός...
Νόμιζα πως είναι μαύρος, σαν την ψυχή σας... κατράμι...

Αλλά βίσκετε λαό ραγιάδων και τα κάνετε...


Καλλιόπη Σουφλή


tsakalotos-troika


«Υπάρχει άσπρος καπνός, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα» ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, λίγο πριν τις 06.00 τα ξημερώματα.Το ξύπνημα με συμφωνία σημαίνει ότι κλείνει ο κύκλος των ατέρμονων διαπραγματεύσεων που άρχισαν τον περασμένο Οκτώβριο για τη δεύτερη αξιολόγηση σε επίπεδο τρόικας, καθώς υπάρχει πλέον συμφωνία η οποία αναμένεται να χαρακτηριστεί από την τρόικα preliminary agreement (τεχνική προκαταρκτική συμφωνία) εν αναμονή του συμβιβασμού για το χρέος που οδηγεί στο staff level agreement (τεχνική συμφωνία).


Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία μετά από 12 ώρες διαπραγματεύσεων οι οποίες άρχισαν στις 18.00 το απόγευμα της Πρωτομαγιάς.


Σημαίνει επίσης ότι προωθούνται τις επόμενες ημέρες τα πολυνομοσχέδια με τα μέτρα στη Βουλή για την ψήφιση τους οπωσδήποτε πριν από το Eurogroup στις 22 Μαΐου που θα σφραγίσει την τεχνική συμφωνία. Στην κυβέρνηση αναμένουν στη συνέχεια από τους Ευρωπαίους να κάνουν μια κίνηση για το χρέος που θα εξασφαλίσει και την είσοδο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.


Τα βασικά σημεία της συμφωνίας:


- Από 1.1.2019 περικόπτεται ως 18% η προσωπική διαφορά στις κύριες συντάξεις. Το μέτρο θα θίξει 900.000 συνταξιούχους που παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από τα 700 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν απώλειες από λίγα ευρώ ως ακόμη και πάνω από 300 ευρώ το μήνα για τις υψηλές συντάξεις. Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, οι συνταξιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με πολλά έτη ασφάλισης κι εν γένει όσοι λαμβάνουν πάνω από 1300 ευρώ (ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, πρώην ευγενή Ταμεία). Η μέση μείωση της σύνταξης θα είναι 9% σε κύριες και επικουρικές.


- Από 1.1.2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ ακόμη και για τους φτωχότερους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση του αφορολόγητου θα φέρει απώλειες ακόμη και για όσους παίρνουν σύνταξη πάνω από 474 ευρώ, καθώς πλέον δεν θα καλύπτονται από το αφορολόγητο. Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος που παίρνει 720 ευρώ το μήνα και μέχρι τώρα δεν πληρώνει φόρο θα πληρώνει φόρο πάνω από 600 ευρώ το χρόνο.


- Το 2018 προβλέπονται μέτρα 447 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. ευρώ.


- Στο Δημόσιο έρχεται νέα αξιολόγηση και κινητικότητα και επιβάλλεται «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων. Ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί από 49.448 τον Δεκέμβριο του 2016 σε 49.104 τον ίδιο μήνα του 2017 και σε 48.420 τον Δεκέμβριο του 2019. Ο λόγος της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνει ένα προς τρία το 2018 εφόσον τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι.


- Πωλείται το 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.


- Αλλαγές έρχονται στον τρόπο λειτουργίας των αγορών. Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται κι εκτός φαρμακείων.


- Στα εργασιακά οι αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται με δέσμευση της κυβέρνησης η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων. Παράλληλα καταργείται η υπουργική απόφαση που απαιτείται ως τώρα για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων και αντικαθίσταται από ένα σύστημα προειδοποίησης. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει «λοκ άουτ» στη συμφωνία, ότι δεν αυξάνεται το όριο των ομαδικών απολύσεων πάνω από το 5%, ότι ο έλεγχος για τις ομαδικές απολύσεις πηγαίνει στο ανώτατο συμβούλιο εργασίας (άρα καταργείται το υπουργικό βέτο) και η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την επαναφορά της αρχής της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης από τον Σεπτέμβριο του 2018 μετά το τέλος του προγράμματος.


- Τα θετικά αντίμετρα θα εφαρμόζονται από το 2019 αν η κυβέρνηση ξεπεράσει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ όπως είπε κυβερνητικός αξιωματούχος κι όχι 3,7% όπως προέβλεπε το προσχέδιο της συμφωνίας.


Προβλέπουν πακέτο φορολογικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ το 2019 και στοχευμένο πακέτο κρατικών δαπανών 1% το 2020.


α) Φοροελαφρύνσεις:


■ μείωση του ποσοστού του φόρου στις επιχειρήσεις από 29% σήμερα σε 26% το 2019 (εκτιμώμενο κόστος στα κρατικά έσοδα 0,2% του ΑΕΠ),


■ μείωση του χαμηλότερου συντελεστή φυσικών προσώπων από 22% σήμερα σε 20% το 2019. Δεν αναφέρεται άλλη μείωση συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα. Αφορά μόνο όσους έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, με στόχο να μετριαστούν οι απώλειες (κατά περίπου 10%) από τη μείωση των 650 ευρώ στην έκπτωση φόρου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες (εκτιμώμενο κόστος για το κράτος 0,5% του ΑΕΠ),


■ προοδευτική μείωση των συντελεστών με τους οποίους υπολογίζεται η εισφορά αλληλεγγύης, διατηρώντας τα υφιστάμενα όρια εισοδήματος. Αυτό ουσιαστικά θα σημάνει ελάφρυνση κυρίως στα υψηλά,


■ επανασχεδιασμός (και όχι μείωση έως 40%) του ΕΝΦΙΑ με ελάχιστο κόστος για το Δημόσιο (μόλις 0,1% του ΑΕΠ ή περίπου 200 εκατ. ευρώ). Αρα η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να μειωθεί κάτω από τα 2,4 δισ. από 2,65 δισ. ευρώ σήμερα.


β) Στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

■ αύξηση των στεγαστικών επιδομάτων, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στο ΚΕΑ (έως 0,2% του ΑΕΠ)

■ αύξηση του επιδόματος τέκνων (έως 0,1% του ΑΕΠ)

■ σχολικά γεύματα (έως 0,1% του ΑΕΠ)

■ νηπιαγωγείο/βρεφονηπιακοί σταθμοί (έως 0,15% του ΑΕΠ)

■ μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες Υγείας (μέχρι 0,1% του ΑΕΠ),
Υψηλής απόδοσης δημόσιες επενδύσεις όπως:

■ για την ενεργειακή απόδοση, τη γεωργία κ.ά. (0,2%-0,3% του ΑΕΠ)

■ ενεργητικές πολιτικές για την αγορά εργασίας (έως 0,1%-0,2% του ΑΕΠ).ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

10 σχόλια:

 1. Θα δούν όμως τον μαύρο καπνό τότε θα τους πιάσει τσιρλιο!!

  Τότε να δούμε πόσο;! μαγγες είναι τα πουστρονια,με τα ροζ στριγκακια!!

  Ε ρε γλέντια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πότε είπες θα γίνει αυτό;;;;;;;;;;;;;;;

   Διαγραφή
  2. ΛΟΧΑΓΕ ΞΥΠΝΙΟς ΦΑΙΝΕΣΑΙ.

   Διαγραφή
 2. Αρα εκτος απο σταλινικος σκυλος ειναι και ο πάπας!! αφου βγηκε λευκος καπνος ,βγαλαμε νεο πάπα..
  Μπραβο στον σταλινικο σκυλο! Ηρθαμε ολοι προ των ευθυνων μας.Θα χορεψουμε τα νταουλια και τους ζουρναδες!Θελω! Και γουσταρω ,εδω που φτασαμε!Ηρθε η ωρα να αναμετρηθουμε! οτι και να κανουν θα αναμετρηθουμε..
  'Κλαιει" η φωφη..."κλαιει" ο κουλης.."κλαινε" ολοι,ακομα και ο κκες κουτσουμπας και ο συντροφος μιχαλολιακος "κλαει',και ο λεβεντης "κλαιει"..Επωδυνα ναι! ολοι "κλαινε" για εμας...Για αυτους ποιος θα κλαψει?...
  Παμε τωρα εκλογες,καθως "δεν" θα τα "ψηφισει" ο κουλης-τους βγαινουν ετσι και αλλοιως και μπορουν να ¨βγαλουν" "αντιστασιακο"-αρα "εχουν" το χαρτι για να μας "κυβερνησει"..Παμε!!! με τρελα!!...ολα πουτανα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το τέταρτο μνημόνιο πιστεύω ότι διέλυσε κάθε αμφιβολία ακόμα και του πιο εθελόδουλου ραγιά, για την προδοσία που έχει συντελεστεί σε αυτή τη χώρα.
  Ολες τις προηγούμενες φορές τα μνημόνια ήταν απόρροια των δανειακών συμβάσεων.
  Ηταν οι υποχρεώσεις που αναλάμβαναν να φέρουν εις πέρας οι Ελληνικές κυβερνήσεις προκειμένου να λάβουν τα χρήματα των δανειακών συμβάσεων.
  Αυτή τη φορά έχουμε ένα μνημόνιο χωρίς χρήματα. Αυτή τη φορά οι πρώην δανειστές υπογράφουν ένα μνημόνιο με την Ελληνική κυβέρνηση χωρίς να δανείζουν τίποτα, αλλά ελέγχουν και κατευθύνουν την κυβέρνηση έξω από τα νόμιμα και Συνταγματικά πλαίσια.
  Λειτουργούν καθαρά ως κατακτητές, απαιτώντας την άνευ όρων παράδοση της χώρας. Και οι πολιτικοί απατεώνες στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν γιαυτό.
  Πλέον ο κάθε Ελληνας ξέρει ποιο είναι το χρέος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. το παραπανω σχολιο 8.30,ειπε τα πραγματα ακριβως οπως εχουν! σημερα αποδειχτηκε πως λειτουργουν ξεκαθαρα πλεον ως κατακτητες,με σκοπο το αφανισμο των ελληνων.
  ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα πουστρονια στην βουλή
  Το γουσταρουνε πολύ!
  Παιζουν μακριά γαϊδουρα
  Και τα γλυφουνε τα πούρα !!

  Αλεξια και ευλειδιτσα
  Είναι ζορικα κορίτσια
  Το πετάξανε το στριγκ
  Και ανεβήκανε στο ριγκ!!

  Είναι μαζί με τους θεσμούς
  Κάνουνε λογαριασμούς
  Ρε τι!! μπουνιδια τι!! κλωτσιδια
  Δύο μουνοπανα Αρχιδια!!

  Μας επεξανε στα ζάρια
  Δύο κωλοπαιδα ζαγαρια
  Μας γυρίζουν στα παζάρια
  Σηκωθείτε παλικάρια !!

  Να του γαμησουμε το σπίτι
  Κάθε πουστη και αλήτη !!!
  Τι; περιμένουμε ακόμα
  Θα μας θαψουνε στο χώμα !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έχουμε Π Ό Λ Ε Μ Ο, Καθείς και Ο Αγών Του, Καθείς και Τα Όπλα Του, Καθείς και Η Ιστορική Του Ευθύνη.

  Η Απάντηση Των, εν ατύπω συνόδω, +Ιερομονάχου Καλλίστου Τζουλακίντζε και +Iερομονάχου Γρηγορίου Ζιώγου στις Απαιτήσεις των Δανειστών.

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.

  Ποδόλουτρο και Κανατόλουτρο ΔΕΝ είναι έγκυρο Βάπτισμα.
  +Ιερομονάχου Καλλίστου Τζουλακίντζε
  +Iερομονάχου Γρηγορίου Ζιώγου
  Η κάτωθι μελέτη στοχεύει στο να κατανοήσουν άπαντες,
  1. Τι σημαίνει Βάπτισμα
  2. Τα «Βαπτίσματα» των αιρετικών είναι άκυρα
  3. Γίνονται δεκτά από την Εκκλησία [ εαν και εφόσον ] εάν υπάρχει ο αποστολικός τύπος των τριών καταδύσεων.

  Ας δούμε τι γράφει το Πηδάλιο και ποιά είναι η εμπειρία της Εκκλησίας:

  Κανών Αποστολικός 46ος :
  Όποιος Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος ήθελεν αποδεχθή ως ορθόν και αληθινόν το βάπτισμα των αιρετικών, ο τοιούτος προτάζομεν να καθαιρεθεί. Επειδή ποίαν συμφωνία έχει ο Χριστός με τον διάβολον; Ή πιστός μετά του απίστου;
  Κανών Αποστολικός 47ος :
  Επίσκοπος ή πρεσβύτερος τον κατά αλήθεια έχοντα βάπτισμα, εάν άνωθεν βαπτίση. ή τον μεμολυσμένο παρά των ασεβών εάν μη βαπτίση καθαιρείσθω…
  Κανών Αποστολικός 50ος :
  Ει τις Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος μη τρία βαπτίσματα (3 καταδύσεις ), μιας μυήσεως επιτελέση αλλά εν βάπτισμα ( 1 κατάδυση ), το εις τον θάνατον του Κυρίου διδόμενον καθαιρείσθω…
  ( σ.σ. Εάν με την 1 κατάδυση είναι άκυρο, τότε το χωρίς καμμία, που μπορεί να σταθεί; )
  Κανών Αποστολικός 68ος :
  …τους γαρ παρά των τοιούτων (σ.σ. αιρετικών ), βαπτισθέντας ή χειροτονηθέντας, ούτε πιστούς, ούτε κληρικούς είναι δυνατόν.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 255μ.χ συνεκλήθη τοπική σύνοδος αποκλειστικά για το θέμα του βαπτίσματος, γνωστή ως Εν Καρθαγένη. Απόφαση της συνόδου: Έξω της Εκκλησίας κανένας δεν δύναται να βαπτισθεί, επειδή είναι ένα της Ορθοδόξου Εκκλησίας το βάπτισμα.
  258 μ.χ. συνεκλήθη τοπική σύνοδος στην Ικονία με έξαρχο τον Φιρμιλιανό Καισαρείας. Απόφαση της συνόδου: Καμιά Ιεροπραξία των αιρετικών να μην είναι δεκτή.
  325 μ.χ. η 1η οικουμενική σύνοδος στον 19ο Κανόνα ορίζει να βαπτίζονται οι αιρετικοί Παυλιανιστές.
  Ο Μέγας Βασίλειος: στον 1ο Κανόνα του δέχεται το βάπτισμα των σχισματικών με την αναμύρωση ( χάριν των επισκόπων της Ασίας, δηλονότι είχαν απαράλλαχτο τον Ορθόδοξο τύπο του Μυστηρίου). Γιά τους αιρετικούς Εγκρατίτες ορίζει να βαπτισθούν εξ’ άπαντος, διότι ίδιον επινόησαν βάπτισμα, παραχαράξαντες την εν τω βαπτίσματι παράδοσιν.
  Στον 47ο Κανόνα του ο Βασίλειος επιδιορθούμενος διατάσει κατηγορηματικά την ακρίβεια των Αποστολικών Κανόνων – εξ’ ‘απαντος βάπτισμα
  381 μ.χ. η 2η οικουμενική σύνοδος στον 7ο Κανόνα δέχεται το βάπτισμα των βλάσφημων αιρετικών Αρειανών και Μακεδονιανών [σ.σ. εξαναγκάστηκαν…] κατά ακρωτάτη οικονομία, επειδή διεσώθη ο Ορθόδοξος τύπος του βαπτίσματος. Τους αιρετικούς όμως που παραχάραξαν τον αποστολικό τύπο του Μυστηρίου, τους βάπτισαν ακινδύνως. (Ευνομιανούς – Μοντανιστάς – Σαββελιανούς).
  451 μ.χ. η 4η οικουμενική σύνοδος στον 14ο Κανόνα ορίζει να βαπτίζονται οι αιρετικοί που παραχάραξαν τον Ορθόδοξο τύπο του Μυστηρίου.
  691 μ.χ. η Πενθέκτη οικουμενική σύνοδος στον 2ο Κανόνα σφραγίζει τους Κανόνες του Μ. Βασιλείου και της τοπικής συνόδου Εν Καρθαγένη, δίνοντας τους πλέον κύρος Οικουμενικό και Αλάθητο.
  Το 1755 μ.χ. συνεκλήθη Πανορθόδοξος σύνοδος για το Ράντισμα των Παπικών.
  Τους δ’ εξ αυτών αβαπτίστως βαπτιζομένους ως αβαπτίστους αποδεχόμεθα, προσερχομένους τη ορθοδόξω πίστει, κι ακινδύνως αυτούς βαπτίζομεν, κατά τους αποστολικούς και συνοδικούς κανόνας, οις αραρότως επιστηρίζεται η αγία του Χριστού και αποστολική και καθολική Εκκλησία, η κοινή μήτηρ πάντων ημών. Και επί ταύτη τη κοινή ημών διαγνώσει και αποφάνσει σφραγίζομεν τον Όρον ημών τούτο, ταις αποστολικαίς και συνοδικαίς διαταγαίς συνάδοντα, διαβεβαιούντες αυτόν δι’ ημετέρων υπογραφών. Εν έτει σωτηρίω αψνε’.
  † Κύριλλος ελέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και οικουμενικός πατριάρχης. † Ματθαίος ελέω Θεού πάπας και πατριάρχης της μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας και κριτής της Οικουμένης. † Παρθένιος ελέω Θεού πατριάρχης της αγίας πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης.

  ΠΗΓΗ http://scripta---manent.blogspot.gr/2017/05/blog-post_15.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ