Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Στο σφυρί και πρώτες κατοικίες άνω των 300.000 € την Τετάρτη 


Σε πλειστηριασμούς κατοικιών αξίας άνω των 300.000 ευρώ με επισπεύδοντες, τράπεζες, ταμεία , δημόσιο και ΟΤΑ θα συμμετάσχουν αύριο οι συμβολαιογράφοι.«Μετά από έξι και πλέον μήνες αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών, διαπιστώνει μέχρι και σήμερα ότι καμία νομοθετική ρύθμιση ή γενικότερα πρωτοβουλία για λύση δεν έχει αναληφθεί όχι μόνο από την Πολιτεία και κατ” επέκταση από ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και οποιονδήποτε κοινωνικό θεσμό ή φορέα, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη διενέργεια πλειστηριασμών».


Ακόμη, η συντονιστική επιτροπή, διαπιστώνει ότι «η αποχή μας σχεδόν καθολική από τους πλειστηριασμούς οπωσδήποτε διευκόλυνε τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα οφειλών τους προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Δήμους, όπως και στις Τράπεζες για οφειλές δανείων τους, και των οποίων η πρώτη κατοικία βρίσκεται σε κίνδυνο».


Παράλληλα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ότι «ένας αριθμός συμπολιτών μας, μεγάλος κι αυτός με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας ως δικαιολογία και καλυπτόμενοι από την αποχή μας, αποφεύγουν την εκπλήρωση ή τον διακανονισμό των οφειλών τους, ενώ έχουν τη σχετική δυνατότητα, αδικώντας κατάφωρα όσους από τους συμπολίτες μας προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και εξοφλούν ή διακανονίζουν τις οφειλές τους με το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους Δήμους, τις Τράπεζες και τους ιδιώτες πιστωτές τους».


Μάλιστα, η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, «αποφάσισε, συνεχίζοντας πάντοτε την αποχή από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, να επιτρέψει, εκτός των άλλων και τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ».


Επίσης, αναφέρει ότι «όλοι οι διενεργούμενοι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κατόπιν αδείας που θα χορηγείται από τους Συλλόγους ή τη συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβάλλεται κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».


Κατόπιν αυτών, για αύριο Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, «θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, ανεξαρτήτως του ύψους της επισπευδόμενης απαίτησης, μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο κατοικία του οφειλέτη (φυσικού προσώπου)».


«Επισπεύδοντες», σημειώνεται, «είναι οι Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ΟΤΑ, για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης, δηλαδή ύψος εγγραφής κατάσχεσης ίσο με ή πάνω από 300.000 ευρώ.


Διευκρινίζεται, δε ότι για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης (εγγραφής κατάσχεσης) κάτω από 300.000 ευρώ, δεν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατοικιών οφειλετών (φυσικών προσώπων) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.

 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

7 σχόλια:

 1. ΓΙΑΤΙ μονο σημερα συμβαινει αυτο ? στην μεγαλουπολι που ζουσα εγω αρκετα συχνα την δεκαετια του '60-'70 ακουγα τα ουρλιαχτα απελπισιας αλλα και τις λιγοθυμιες ανθρωπων που εχαναν τα σπιτια των.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ....ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμείς τι φταίμε,είμαστε απλοί συμβολεογράφοι που κάνουμε πλειστηριασμούς αρχικά σ αυτό το ποσό,μετά θα κατέβει πιο κάτω μην ανησυχείτε....

  (Άμεσος τριπλασιασμός όλων των βουλευτικών αποζημιώσεων εδώ και τώρα.Σύλλογος πασσών τε βουλευτών)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΙ ΦΤΑΙΤΕ?ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΣΕΙΣ .ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΤΕ

   Διαγραφή
  2. Άντε καλά!!
   Δεν κατάλαβες ότι κάνει πλάκα!!
   Μετά λέμε πως; φτάσαμε εδώ::

   Διαγραφή
 4. Δεν αφορά ακίνητα αξίας άνω των 300.000 αλλά σε όσα έχουν σωρευτικά εγγραφεί κατασχέσεις άνω των τριακοσίων χιλιάδων. Μπορεί δλδ το εκπλειστηριαζόμενο ακίνητο να έχει αξία 50,100 ή 200 χιλιάδες, μπορει, προφανώς, να είναι η πρώτη κατοικία ή το ιδιόκτητο κατάστημα ενός εμπόρου και βεβαίως πρώτα οι μη ελληνικές πλέον τράπεζες, που θα λάβουν την μερίδα του λέοντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν φταίμε εμείς,είμαστε απλοί συμβολεογράφοι,εφοριακοί,τραπεζικοί,αστυνομικοί,δικαστικοί,πολιτικοί,στρατιωτικοί,που κάνουμε αυτά που προστάζει ο νόμος.....δηλαδή τι θέλετε τώρα,να υποσκελίσουμε νόμους και διατάγματα για το χατήρι κάποιων.Η νομιμότητα θα τηρηθεί προς άπαντες....Ρότζερ ελήφθη,όβερ.

  (Άμεσος τριπλασιασμός όλων των βουλευτικών αποζημιώσεων εδώ και τώρα.Σύλλογος πασσών τε βουλευτών)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ