Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Σε εποπτεία η Ελλάδα για 3 – 5 χρόνια και μετά το 2018 – Βόμβα από τις Βρυξέλλες
Δεν θα τελειώσουν όλα τα 2018, γιατί ακόμη και με επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χρειάζονται 3 έως 5 χρόνια έως ότου αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις και αυτό απαιτεί εποπτεία (σ.σ.: με άλλα λόγια, είπε ότι μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μπορούν να δοθούν μετά το 2018, αλλά με εποπτεία και λήψη άλλων μέτρων από την πλευρά της Αθήνας).


Και μετά, θα χρειαστούν άλλα 3-5 μέτρα υπό εποπτεία... και μετά και μετά... 
ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΝΤΩΝΙΑ...

Αναρωτιέμαι, αυτός ο πανηλίθιος λαός, πότε θα αντιληφθεί ότι αφενός μεν όσοι ψήφισαν ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΕΓΙΝΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, και αφετέρου, όσοι ψηφίζουν και προτίθενται να ψηφίσουν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΑ (δηλαδή όσοι ψηφίσουν κοινοβουλευτικά) είναι ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. (τα μη μνημονιακά κόμματα, είναι το... άλλοθι των οβριών).

Στόχος των εχθρών της Ελλάδας, είναι η πλήρη καταστροφή του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Δείχνουν πως μέχρι τώρα, τα έχουν κατεφέρει περήφημα... καταφέροντας να διαλύσουν και να διαφθείρουν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Η Ελλάδα, έχει ήδη τελειώσει και... δεν το ξέρουμε...
Οι μέρες που έρχονται, θα είναι πρωτόγνωρες για την πολυχιλιετή ιστορία της Ελλάδας, που βαδίζει προς την δύση της και τον ολοκληρωτικό αφανισμό της. 


Καλλιόπη  Σουφλή

Ενα ακόμη… ψαλίδισμα στις προσδοκίες για ομαλή πορεία της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, χωρίς εποπτείες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, βάζουν αξιωματούχοι της Κομισιόν.Συγκεκριμένα, κοινοτική πηγή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για το θέμα του χρέους δεν θέλησε να απαντήσει, αλλά τόνισε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης θα αποφασιστούν μόνο με επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. 

Δεν θα τελειώσουν όλα τα 2018, γιατί ακόμη και με επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χρειάζονται 3 έως 5 χρόνια έως ότου αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις και αυτό απαιτεί εποπτεία (σ.σ.: με άλλα λόγια, είπε ότι μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μπορούν να δοθούν μετά το 2018, αλλά με εποπτεία και λήψη άλλων μέτρων από την πλευρά της Αθήνας).

Ακόμη τόνισε:

Για να κλείσει η αξιολόγηση απαιτούνται 140 προαπαιτούμενα, εκ των οποίων έχουν γίνει τα 40.
Από τα υπόλοιπα 100, τα 80 απαιτούν νόμους ή αποφάσεις για να μπορέσουν να εφαρμοστούν.
Τα μέτρα της συμφωνίας αναμένεται να έχουν ψηφιστεί από τις 16 μέχρι τις 18 Μαΐου.
Η Κομισιόν ετοιμάζεται στις 11 του μήνα να ανακοινώσει αναθεώρηση των προβλέψεων για το ΑΕΠ από το 2,7% στο 2%, λόγω των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση.


Το υπερπλεόνασμα του 2016 οφείλεται σε καλύτερη επίδοση ΑΕΠ στα μέτρα του 2015 και 2016 και σε κάποια προσωρινά έσοδα, όπως το αυξημένο μέρισμα από την ΤτΕ.


Για το 2018 η Κομισιόν πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί το 3,5% και να διατηρηθεί με το ισχύον πακέτο μέτρων.


Δεν έχει αποφασιστεί πώς θα γίνει η εκταμίευση της δόσης, η οποία θα είναι περίπου 7 δισ. ευρώ,  συν ένα ποσό για την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου. Η εκταμίευση θα γίνει χωρίς προαπαιτούμενα, μια και έξω.


Σε σχέση με την εμπλοκή του ΔΝΤ, «εμείς υποστηρίζουμε τις προβλέψεις μας για 3,5%, αλλά συμφωνήσαμε με το Ταμείο προκειμένου να μπει γρήγορα στο πρόγραμμα. Οι καθυστερήσεις ήταν επιζήμιες, ήταν ένα ερώτημα το αν θα έκλεινε επιτυχώς το πρόγραμμα αν καθυστερούσαμε κι άλλο».Για την 3η αξιολόγηση το πακέτο θα είναι πιο ελαφρύ και θα αφορά εφαρμογή και όχι νέα μέτρα. Αλλά αυτό είναι πρόκληση με βάση τα δεδομένα του παρελθόντος.


Σε ερώτηση πώς μπορούν να επηρεάσουν τυχόν πρόωρες εκλογές, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι «δεν χτίζουμε βάσει εκλογικού κύκλου».

 Σημείωσε, όμως, ότι «οι προβλέψεις μας στηρίζονται στη συμφωνία και στη συνεχή εφαρμογή της».

Το καλύτερο σενάριο προβλέπει ολική συμφωνία στις 22 Μαΐου, δηλαδή και για το χρέος, με κάθε τρόπο.

«Θα χρειαστούν 4 με 5 εβδομάδες για να γίνει η εκταμίευση της δόσης από την πλευρά της Κομισιόν, άρα στο καλύτερο σενάριο πάμε για τέλος Ιουνίου, ενώ το ΔΝΤ είπε ότι θα χρειαστεί 5 με 6 εβδομάδες, οπότε πάμε για εκταμίευση πριν μπούμε στις πληρωμές του Ιουλίου».
Σε σχέση με τα αδιάθετα 21 δισ. από την ανακεφαλαιοποίηση δεν θέλησε να πει τι θα γίνει και περιορίστηκε να δηλώσει ότι τα χρήματα του ESM είναι  διαθέσιμα μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2018 και από εκεί και πέρα είναι θέμα του ESM και του Eurogroupg τι θα γίνει με αυτά τα χρήματα.

Ρωτήθηκε εάν η Ελλάδα έχει δικαίωμα να διαθέσει μέρος του υπερπλεονάσματος και το 2017 (αν υπάρξει) για κοινωνικές δράσεις. Απάντησε ότι διατηρείται το δικαίωμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2018, δηλαδή όταν θα επικυρωθούν τα στοιχεία της Εurostat και αυτό είναι πολύ κοντά στην τελική αξιολόγηση. Αρα ναι, αλλά πρέπει να δει κανείς τη μεγάλη εικόνα (σ.σ.: με άλλα λόγια, υπάρχει τυπικά η δυνατότητα, αλλά δεν θα αφήσουν να μοιραστεί).

Επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ  θα ζητήσει διαβεβαιώσεις από τη ΝΔ πως θα εφαρμόσει αυτά που θα ψηφιστούν (σ.σ.: στην πραγματικότητα ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα τα ακυρώσει). Υπήρξαν και στο παρελθόν περιπτώσεις που ζητήθηκαν τέτοιες διαβεβαιώσεις, είπε, παραπέμποντας στην επιστολή που είχαν ζητήσει από τον Σαμαρά.

Συμφωνήσαμε σε μεταβατικό διάστημα για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, οι δανειστές επιμένουν ότι οι εισφορές πρέπει να υπολογίζονται επί του τζίρου, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση των εισφορών.


imerisia


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Σημειωστε το και δωστε το στα εγγονια σας '''..νεες συζητησεις το 2082 επανω στα θεματα τα σημερινα '' με χιλιαδες προβληματα αλυτα επι δεκαδες χρονια ενω των σημερινων ασιατων-σκουλικιων τα εγγονια τοτε θα ροφουν το αναιμικο αιμα το υπαρχον....ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κρατήστε το για να το δώσετε στα εγγόνια σας, όταν οι υπερικανοποιητικές, μετά τον ερχομό της ανάπτυξης, συντάξεις θα σας επιτρέψουν ων ουκ έστιν αριθμός αεροπορικά ταξείδια, προκειμένου να ψάξετε και να ανακαλύψετε τα εγγόνια σας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου και θα έχουν μεταναστεύσει διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην επιβίωση. Θα είναι τότε μάνα εξ ουρανού, για τα εγγόνια σας, να πληροφορηθούν περί των ''νέων ελπιδοφόρων, ως μεταμνημονιακών, συζητήσεων του 2082'', μετά το πέρας των οποίων, νομοτελειακά, θα είναι πλέον θέλημα Θεού, να ξαναγυρίσουν στην Πατρίδα, για να μη ''τα φάει'' η ξενιτιά. Γένοιτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://mignatiou.com/2017/05/tha-imaste-i-kivernisi-pou-evgale-ti-chora-apo-ta-mnimonia-ipe-o-tsipras-se-ko-siriza-enopsi-metron/


  ΟΤΑΝ Ο ΑΞΕΛ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ, ΕΝΝΟΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
  ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τελικα σαν κρατος πετυχαμε τα παντα οπως και το οτι τα τρισεγγονα ελληνοπαιδα μπορουν να ξαναγυρισουν στην ελλαδα ανετα , δηλαδη μετα το 2085 ,και φυσικα να εχουν διαβατηριο το τριτο το μακρυτερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ