Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΕΔΗΝ! Τα νοσοκομεία χωρίς φύλαξη, τα λουκέτα των 2 ευρώ και τα ιατρικά μηχανήματα που κοστίζουν μια περιουσία


  
Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε «πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν καθόλου φύλαξη. 

Σε όλα τα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει καμία φύλαξη. 

Τα περισσότερα μάλιστα βρίσκονται έξω από τα χωριά ή τις πόλεις και είναι εύκολο να κλαπούν

Κινδυνεύουν και οι ασθενείς ,ενώ καταγράφονται καθημερινά πάρα πολλές κλοπές ασθενών και προσωπικού.

Η Κυβέρνηση άραγε δεν γνωρίζει αυτή την κατάσταση που επικρατεί;;;;

Και η κυβέρνηση αυτή τα γνωρίζει, όπως τα γνώριζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις...

ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΡΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.... 
ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΚΥΡΙΟΙ... ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΒΑΡΥΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΠΑΤΟΥ;;;

ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.

Καλλιόπη Σουφλή

nosokomeio-696x464


Την πλημμελή φύλαξη των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω μείωσης των προϋπολογισμών τους κατά 50% τα τελευταία επτά χρόνια, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ.Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε «πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν καθόλου φύλαξη. Σε όλα τα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει καμία φύλαξη. Τα περισσότερα μάλιστα βρίσκονται έξω από τα χωριά ή τις πόλεις και είναι εύκολο να κλαπούν».
 


Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «πολλά Κέντρα Υγείας, κλείνουν το μεσημέρι λόγω έλλειψης Ιατρών και Προσωπικού (Πρέβεζα, Ηλεία, Καρπενήσι, Ιτέα κ.α.). 

Εδώ μπορούν οι κλέφτες με φορτηγό να το σηκώσουν όλο. 

Μέσα στα Κέντρα Υγείας υπάρχουν ολοκαίνουργια Ιατρικά μηχανήματα, που δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού. Οδοντιατρικά, Ακτινολογικά, Μικροβιολογικά ιατρικά μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ. 

Εντελώς καινούργια και αφύλακτα. Μπορούν με φορτηγά και μπουλντόζες να τα σηκώσουν όλα χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι».


«Τα Νοσοκομεία διαθέτουν μηδενικό μπάτζετ για τεχνική υποστήριξη. 

Οι κωδικοί των προϋπολογισμών για την συντήρηση, ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ. 

Οι κλειδαριές είναι της πλάκας και ανοίγουν με όλα τα κλειδιά. 

Χαλάνε οι πόρτες και τοποθετούνται λουκέτα των 2 ευρώ για να κλειδώνουν μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ.

 Τα Ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν δεν θα αντικατασταθούν, επειδή τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα. Η ταλαιπωρία των πολιτών θα μεγαλώσει. 

Η οδός που θα στραφούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων για αντικατάσταση των μηχανημάτων είναι γνωστή. Σε Ιδρύματα για δωρεές ή στη φιλανθρωπία. 

Δεν γίνεται όμως έτσι Δημόσια Υγεία» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και σημειώνει πως «οι καταγραφές συμβάντων από επικίνδυνα στοιχεία ή κλέφτες είναι καθημερινές».
 


Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ κατέγραψε τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας τα οποία, όπως αναφέρει, έχουν ελλιπή ή καθόλου φύλαξη:


ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ: ( 670 κλίνες ) 6 άτομα μόνιμο προσωπικό φύλαξης. 3 άτομα σε αλλότρια καθήκοντα .

Το προσωπικό της ασφάλειας καλύπτει μόνο τη μία πύλη σε κυκλικό ωράριο , ενώ τη δεύτερη πύλη στο άλλο πενταόροφο κτίριο του νοσοκομείου μόνο πρωί , με αποτέλεσμα να κλειδώνει η κεντρική είσοδος του κτιρίου που είναι κι έξοδος κινδύνου. Οι άλλες τέσσερεις είσοδοι μένουν αφύλακτες. 

Δεν υπάρχει προσωπικό ασφάλειας για τις κλινικές , τους λοιπούς χώρους, και για τις εφημερίες με προσελεύσεις 1000 ασθενών με συνωδά μέλη. 

Το προσωπικό και ειδικότερα το νοσηλευτικό, το απόγευμα και τη νύχτα , έχει ν΄ αντιμετωπίσει συνοδούς-επισκεπτήριο ενώ κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα , λόγω ότι κάνει μόνος ωράριο και κυκλοφορούν ελεύθερα χρήστες ,άστεγοι, κ.ά (λόγω και των ΟΚΑΝΑ ) σε όλο το νοσοκομείο. 

Κινδυνεύουν και οι ασθενείς ,ενώ καταγράφονται καθημερινά πάρα πολλές κλοπές ασθενών και προσωπικού.
 

ΠΓΝΘ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: ιδιωτική ασφάλεια, στην πύλη μόνο το πρωί και σε 8 εφημερίες το μήνα απόγευμα και νύχτα. Το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται, στις κλινικές και λοιπούς χώρους.

ΓΝΘ. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ: Την πύλη καλύπτουν με αλλότρια καθήκοντα 1 τηλεφωνητής,2 βοηθοί θαλάμου κι 1 φύλακας. Το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται, στις κλινικές και λοιπούς χώρους.

ΓΝΘ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Η πύλη μόνο φυλάσσεται από ιδιωτική ασφάλεια ανά 12ωρο , με κάλυψη και του τηλεφωνικού κέντρου καμία κάλυψη στις εφημερίες .Το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται, στις κλινικές και λοιπούς χώρους.

ΓΝΘ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Η ασφάλεια και φύλαξη του νοσοκομείου είναι πλημμελή με τον υπάρχων αριθμό υπαλλήλων ιδιωτικής ασφάλειας,
λαμβάνοντας υπ΄ όψη τις εφημερίες με προσέλευση άνω των 1300 ασθενών και συνοδών


ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ : 3 μόνο φύλακες με συμβάσεις εργασίας. Το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται.

ΓΝ ΝΑΟΥΣΑΣ : Κανένας υπάλληλος για τη φύλαξη του Νοσοκομείου

ΓΝ ΚΙΛΚΙΣ- ΓΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΑΣ: Κανένας υπάλληλος για τη φύλαξη των Νοσοκομείων. Ειδικά με τις ιδιαιτερότητες στην παραμεθόρια περιοχή που βρίσκονται και τους πρόσφυγες ή μετανάστες
 

ΓΝ ΒΕΡΟΙΑΣ : 2 Μόνο θυρωροί. Το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται, στις κλινικές και λοιπούς χώρους.
 

Κ. ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΣΕΡΡΩΝ . Χωρίς φύλαξη , βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές , με κίνδυνο για το προσωπικό που κάνει νύχτες 1 στο ωράριο.
 


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ : Τα προβλήματα είναι σε όλα τα νοσοκομεία σχεδόν ίδια ,με
ότι αναφέρθηκαν για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»: Υπηρετούν 6 άτομα- δυσκολία κάλυψης βαρδιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Υπηρετούν 10 άτομα (5 μόνιμοι-5 συνεργείου)- Δυσκολία κάλυψης βαρδιών αφού εκτός της εσωτερικής φύλαξης υπάρχουν 2 πύλες εισόδου στο Νοσοκομείο.
 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Δεν υπάρχει εντελώς φύλαξη – μπάτε σκύλοι αλέστε.
 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ: Δεν υπάρχει εντελώς φύλαξη – μπάτε σκύλοι αλέστε. Όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει !!!!
 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Μόνιμα ακάλυπτη εντελώς η απογευματινή βάρδια. Συχνά φαινόμενα κλοπών σε προσωπικό και επιθέσεων (βίαια περιστατικά) σε γιατρούς και νοσηλεύτριες.
 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Νοσοκομείο με τόσες ιδιαιτερότητες δεν υπάρχει εντελώς φύλαξη!!!! Έχει τρείς πύλες εισόδου, δεν υπάρχουν μπάρες στις δύο, και στη μία χρέη μόνο θυρωρού εκτελεί ένας ηλεκτρολόγος. Εσωτερικά δεν υπάρχει καμία κάλυψη-συχνές επιθέσεις από ασθενείς.
 

ΠΓΝΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Υπηρετούν ως ιδιωτική Security 9 υπάλληλοι συν 1 για τα ρεπο
2 την νύχτα, πρόβλημα στην φύλαξη, αλλεπάλληλες κλεψιές σε ιχ και μηχανάκια
 

ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Υπηρετούν (2) μόνο την νύχτα δηλαδή 11-7 το πρωί ,
προβλήματα βίας καθώς και κλεψίματα στους ασθενείς. Ανεπαρκής η φύλαξη..
 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Δεν υπάρχει φύλαξη
 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: υπάρχει φύλαξη αλλά δεν επαρκεί.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Υπάρχει φύλαξη αλλά μόνο στα ΤΕΠ .Προβλήματα πολλά.
 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Δεν υπάρχει φύλαξη.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Δεν υπάρχει φύλαξη.
 

Γ.Ν.ΔΡΑΜΑ: Δεν έχει φύλαξη, έχει βγει προκήρυξη
 

Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: Καθόλου φύλαξη, μόνο κάποιες ημέρες βράδυ.
Γ.Ν. ΚΥΜΗΣ: Δεν υπάρχει φύλαξη.
 

Γ.Ν. ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Δεν υπάρχει φύλαξη
Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ: Δεν υπάρχει φύλαξη
 

Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Δεν υπάρχει φύλαξη
Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Δεν υπάρχει φύλαξη
 

Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ: Ελλιπή φύλαξη, λόγω μείωσης προϋπολογισμού
Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Ελλιπή φύλαξη
 

Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Ελλιπή φύλαξη
Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Δεν υπάρχει φύλαξη********Η Κυβέρνηση άραγε δεν γνωρίζει αυτή την κατάσταση που επικρατεί;;;;
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ;;;;ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ;;;;ΣΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κλοπες αυτες σπανε λιγο τις μαλακιες των κρατικων νοσοκομειων - υπηρεσιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ