Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.6 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΕ…


 

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι το πιστωτικό ίδρυμα που «φωτογράφισε» χθες η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.635.000 ευρώ για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. 

 

Το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ) πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην οδό Συγγρού 87 και έβγαλε «λαβράκι».

 

Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί επιθεωρητές μπήκαν στο κτίριο στις 5 το απόγευμα, κατάφεραν να εντοπίσουν 146 εργαζόμενους που συνέχιζαν να δουλεύουν, χωρίς να έχουν καταγραφεί για υπερωριακή απασχόληση και άλλους 97 που αποχωρούσαν. 

 

Ζητήθηκαν έγγραφες εξηγήσεις από τη διοίκηση της Τράπεζας, οι οποίες δόθηκαν, αλλά δεν έπεισαν την ηγεσία του ΣΕΠΕ και έτσι επιβλήθηκε το ανωτέρω πρόστιμο.

 

Στην ουσία, η διοίκηση της τράπεζας προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία βιβλίου καταγραφής υπερωριών για όσους δούλευαν στο έλεγχο που έγινε στις 31 Μαρτίου στα κεντρικά γραφεία της, ισχυριζόμενη ότι αρκετοί εξ αυτών είναι στελέχη της επιχείρησης, άρα δουλεύουν χωρίς ωράριο…


Επίσης, κάποιοι άλλοι αποτελούν δανειζόμενους εργαζόμενους, οι οποίοι επίσης μπορούν να έχουν διαφορετικό ωράριο από τους υπόλοιπους.


Από την διασταύρωση των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το ΣΕΠΕ προέκυψε ότι μόλις 37 από τους εργαζόμενους που βρέθηκαν να δουλεύουν κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ανήκαν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγοριοποιήσεις. 

Για τους υπόλοιπους η επιχείρηση δεν είχε κάποια δικαιολογία και έτσι για κάθε υπάλληλο από τους 109 που απέμειναν επιβλήθηκε πρόστιμο στην επιχείρηση, ύψους 15.000 ευρώ, που συνολικά φτάνει το 1.635.000 ευρώ. 


Επισημαίνεται ότι το ΣΕΠΕ είχε συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό καταγγελιών κατά της Τράπεζας Πειραιώς, πριν αποφασίσει την αιφνιδιαστική «επίσκεψη» στα κεντρικά γραφεία της. 

Οι περισσότερες αφορούσαν περιπτώσεις παραπόνων για υπέρβαση ωραρίου, γεγονός που οδήγησε στο να πραγματοποιηθεί ο συγκεκριμένος έλεγχος.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ