Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Η οικογένεια Μπαλτάκου, οι εφοπλιστές και η «μυστηριώδης» εταιρεία Vigil Maritime Ο πολύς ... κύριος Μπαλτάκος... που αν κάνεις μια βόλτα μόνον στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΛΗΣ, με το όνομά του. βγάζεις σπυράκια σαν της ανεμοβλογιάς, ποιά πρόσωπα τον θέλουν μαζί τους πολιτικά ή έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον εν λόγω... ή  ποιά είναι η κόρη Μπαλτάκου...

 Δυο χρόνια πριν τα έβγαζαν στον αέρα, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ (εδώ).
Χάριν στις έρευνες που έκανε ένας ΕΛΛΗΝΑΣ. Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ.

Ας ξεκινήσουμε και με τα πρόσωπα που τον... στήριξαν τον πατέρα Μπαλτάκο, με την εικοσάχρονη επιχειρηματία κορούλααπό τον ... Μητροπολίτη Πειραιά... ναι καλέ... τον Σεραφείμ... (περίεργα πράγματα... στήριξη στον Μπαλτάκο; ΄Ωπα ρε μεγάλε... δεν ήξερες, δεν ρώταγες;;; Τι δουλειά έχουν τα ράσα με τους Μπαλτάκους;;;... άσε που παρέσυρες κι άλλους "πατριώτες', να δηλώσουν την στήριξή τους σ' αυτόν... και να σου πω... έχω δικά τους μηνύματα, ότι τους... συμβούλεψες να ενταχθούν στις... "ΡΙΖΕΣ")...

 

Μετά, συναντάμε τον μεγάλο και τρανό Φράγκο Φραγκούλη... (ρε, να χτυπιέσαι στα γέλια είναι οι... σωτήρες που νοιάζονται για μας)... 

Είναι κι εκείνος ο Καρατζαφύρερ... κι αυτός τον θέλει τον Μπαλτάκο...
Είναι βλέπετε και η... "Αθηναϊκή Λέσχη"... εκεί που μαζευεται η Μασσονία... 

 

Κι ο Καπερνάρος τον θέλει...
Κι άλλοι τον θέλουν... 
Βρε, λέτε να θέλουν ολοι αυτοί (εξαιρουμένου βέβαια του Πειραιώς), ν' ανοίξουν επιχείρηση και η εικοσάχρονη (πριν τρια χρόνια) κόρη του Μπαλτάκου, θα τους συμβουλέψει;

Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΜΕ ΠΑΤΟΣ... 
ΜΟΝΟΝ ΣΑΠΙΛΑ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Και μην μου πείτε "τι σχέση έχει η κόρη και οι επιχειρήσεις της με τον μπαμπά", γιατί θα θυμώσω...


Η οικογένεια Μπαλτάκου, οι εφοπλιστές και η «μυστηριώδης» εταιρεία Vigil Maritime


Πέπλο μυστήριου καλύπτει τις δραστηριότητες εταιρείας που έχει μεταξύ των μέτοχων της, την κόρη του Παναγιώτη Μπαλτάκου και οι οποίες, στην διάρκεια των τριών χρονών ύπαρξης της εταιρείας, προκαλούν δεκάδες ερωτήματα.Στις 30/01/2013, συστήνεται η εταιρία περιορισμένης ευθύνης VIGIL MARITIME AND INDUSTRIAL SECURITY ΕΠΕ με έδρα την οδού Κουντουριώτου 14 στα Μελίσσια Αττικής και μετοχικό κεφάλαιο 3.000 ευρώ, κανέναν εργαζόμενο και με έξοδα εγκατάστασης, δηλαδή σύσταση της εταιρίας, μόλις 140.80 ευρώ!!!

Μέτοχος στην εταιρία εμφανίζεται η 20χρονη τότε Αλεξία Μπαλτάκου, κόρη του παντοδυνάμου την εποχή εκείνη, Παναγιώτη Μπαλτάκου γενικού γραμματέα στην κυβέρνηση Σαμαρά και αδερφή του Δημήτρη Μπαλτάκου, αξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού.


Το πώς και γιατί η νεαρή «Aγγλοσπουδασμένη» Αλεξία, αποφάσισε μαζί με την Άννα-Μαρία Κωνσταντάκη και τον Κωνσταντίνο Προκοπίου, να στήσουν την εταιρεία, στο καταστατικό της οποίας - μεταξύ άλλων - αναγράφεται ότι σκοπό έχει τη «διαμεσολάβηση για παροχή υπηρεσιών εκπαιδεύσεως και παροχή υπηρεσιών εκπαιδεύσεως: 

α)ασφαλούς χρήσεως οπλών σε κλειστούς χώρους (Close Quarters Battle- C.Q.B)

β)διαχείρισης κρίσεως και αντιμετώπισης ενόπλων εισβολέων τρομοκρατικών ή πειρατικών ενεργειών (Maritime Operations – Deterrence of armed intruders or pirates)», προκαλεί απορίες.

Κατά... σύμπτωση, την περίοδο εκείνη βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο των ενόπλων πειρατικών επιθέσεων σε ποντοπόρα πλοία με ομηρίες και καταβολή λύτρων από την πλευρά των ναυτιλιακών εταιριών ύψους δεκάδων εκατομμύριων δολαρίων...

Ήδη από το 2011, μετά από αίτημα των Ελλήνων Εφοπλιστών το Υπουργείο Ναυτιλίας νομοθετεί την παροχή ένοπλης ασφάλειας εντός των πλοίων και οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται φτάνουν τις 53, την εποχή της κορύφωσης.

Σύμφωνα με τις φήμες εκείνης της περιόδου, δεκάδες απόστρατοι, άνδρες των ειδικών δυνάμεων, προερχόμενοι κυρίως από τον Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό, επιστρατεύονται, ενώ ακόμα και εν ενεργεία στελέχη επικαλούμενα «μαϊμού» αναρρωτικές άδειες σπεύδουν να παράσχουν τις καλοπληρωμένες υπηρεσίες τους...

Οι δραστηριότητες της VIGIL MARITIME AND INDUSTRIAL SECURITY ΕΠΕ διαρκούν τρία μόλις χρόνια τα οποία καλύπτονται από ένα πέπλο μυστήριου...

Καινοφανή και παράδοξα στη λειτουργία της εταιρείας

Στην βραχύβια πορεία της VIGIL MARITIME AND INDUSTRIAL SECURITY ΕΠΕ παρατηρούνται κάποια καινοφανή και παράδοξα...

Για παράδειγμα, η γενική τακτική συνέλευση των μέτοχων εμφανίζεται να πραγματοποιείται στις 11/03/2015, δυο ολόκληρα χρονιά μετά τη σύστασή της, όλως αντιθέτως από τα ρητώς προβλεπόμενα της τότε ισχύουσας νομοθεσίας.

Εμφανίζει δε την πρώτη εταιρική χρήση που διαρκεί 23 μήνες (!) από 30/01/2013 έως 31/12/2014.

Στον πρώτο από τους δυο, όλους κι όλους, ισολογισμούς που αναρτήθηκαν εμφανίζει στο ενεργητικό, στα διαθέσιμα, να έχει ταμείο (cash) 1005,73 ευρώ , ενώ ταυτόχρονα από αυτό πέρασαν 76.956,75 ευρώ.

Στις απαιτήσεις, φαίνεται να της χρωστούν οι πελάτες 12.253,19 ευρώ. Το άθροισμα των παραπάνω ποσών, 90.215,67 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στον λογαριασμό αποτελέσματος χρήσης, όπου εμφανίζει πωλήσεις αξίας 243.371 ευρώ !

Από την άλλη στο παθητικό καταγράφει ότι μεταφέρει στην επόμενη χρήση μόλις 423,88 ευρώ, ενώ δηλώνει κύκλο εργασιών 243.371 ευρώ...

Δηλώνει δε ότι κατέβαλε σε φόρους, τέλη κ.α. 76.998,48 ευρώ...

Στις 08/08/2016 ανακοινώνει στο ΓΕΜΗ με συμβολαιογραφική πράξη ότι αλλάζει έδρα η εταιρεία και σκοπό των δραστηριοτήτων της.

Στις 11/11/2016 (3 μήνες μετά την αλλαγή έδρας και σκοπού) γνωστοποιεί στο ΓΕΜΗ ότι λύνεται η εταιρεία και τίθεται σε εκκαθάριση.

Στις 24/11/2016 κατατίθεται τελικός ισολογισμός και διαγράφεται από το ΓΕΜΗ. Στον τελικό ισολογισμό, σε αντίθεση με τον προηγούμενο δεν εμφανίζει πάγια και απαιτήσεις, ενώ εμφανίζει τελικές υποχρεώσεις που ανέρχονται σε 22.067,34 ευρώ.
Το επίσης παράδοξο που παρατηρείται είναι ότι η εταιρεία οδηγείται σε εκκαθάριση χωρίς να υπάρχει αποχώρηση εταίρου με καταγγελία καταστατικού ή θάνατος ενός η περισσοτέρων εταίρων – μέτοχων, όπως ρητά προβλέπεται από την νομοθεσία .


Από τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το www.newsbomb.gr προκύπτουν εύλογα, τα ακόλουθα αναπάντητα - μέχρι στιγμής – ερωτήματα για τη δράση της συγκεκριμένης εταιρείας:

- Δραστηριοποιήθηκε στην διαμεσολάβηση για παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης που αφορά στην ασφαλή χρήση οπλών σε κλειστούς χώρους (Close Quarters Battle- C.Q.B); Και αν ναι, αυτό έγινε μόνο εντός της Ελλάδας ή και σε άλλες χώρες; Και σε ποιες;

-Συμμετείχε στην διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση ενόπλων εισβολέων τρομοκρατικών ή πειρατικών ενεργειών (Maritime Operations-Deterrence of armed indtruders of pirates); Με ποιους Έλληνες και όχι μόνο, Εφοπλιστές και ναυτιλιακές εταιρείες και σε πόσα πλοία παρείχαν service, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλους εξιδεικευμένους οργανισμούς;

-Παρείχε σεμινάρια ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης χερσαίων οχημάτων και πλωτών μέσων υπό αντίξοες συνθήκες ή συνθήκες κίνδυνου στην Ελλάδα ή σε άλλη χωρά;

-Εκπαίδευσε προσωπικό στην παροχή πρώτων βοηθειών και αντιμετώπιση τραυμάτων σε θύματα ατυχημάτων ή θύματα ενόπλων συμπλοκών; Και αν ναι, πού και ποτέ;


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Σόιμπλε: Προχωράμε σε ίδρυση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

    http://www.tilegrafima.gr/diethni/soible-prochorame-se-idrysi-evropaikou-nomismatikou-tameiou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ