Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Tablighi Jamaat: Η ισλαμική μασονία της τρομοκρατίας No 2 Αυτός είναι ο μηχανισμός ενός κινήματος που εξαπλώνεται ως ιστός αράχνης παντού γύρω μας, μία υβριδική οργάνωση που χρησιμοποιεί τις δυτικές αδυναμίες, ως Δούρειο Ίππο για την εξάπλωσή της, ανάμεσα στις αλλόθρησκες κοινωνίες. 
Το Α΄ΜΕΡΟΣ, εδώ


Γράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics & Daily News
Όπως προαναφέραμε το Tablighi Jamaat διατείνεται πως διαθέτει καθαρά θρησκευτικές θέσεις για το Ισλάμ, χωρίς καμία διάθεση εμπλοκής σε πολιτικά και οικονομικά θέματα. Μάλιστα υποστηρίζει πως δε διαθέτει καμία χρηματοδότηση, δεν διαθέτει εισφορές από εγγραφές μελών και ανανεώσεις, παρά το γεγονός ότι συντηρεί ένα κεντρικό αρχηγείο στη Δυτική Ινδία και από ένα αρχηγείο σε κάθε μία από τις 213 χώρες στις οποίες έχει εξαπλωθεί! Άραγε μήπως είναι προϊόν θαύματος;

 

Φοβού τους Tablighi Νο2: Ένα κίνημα «Από το Ισλάμ για το Ισλάμ»

 

Το καλύτερο μέρος, ίσως, από όλες τις οξύμωρες θεωρίες του Tablighi Jamaat είναι πως δεν προσπαθεί να προσηλυτίσει οπαδούς από άλλες θρησκείες, αλλά αναφέρεται μόνο σε μουσουλμάνους! Μάλιστα υποστηρίζει ότι επιθυμεί την προώθηση του σεβασμού μεταξύ των μουσουλμάνων διαφορετικών σεχτών... Μία πραγματικά πρωτόγνωρη θέση, υπέρ της ανεξιθρησκίας, από ένα ισλαμικό κίνημα, η οποία του επιτρέπει να δραστηριοποιηθεί με μεγάλη ευκολία στις δυτικές κοινωνίες.

Όμως απέναντι σε αυτή την, πραγματικά, φιλειρηνική θέση, αντιπαρατίθεται η μία εκ των έξι θέσεων του κινήματος: Επιστροφή στις πατροπαράδοτες ρίζες του ισλαμισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστοί μουσουλμάνοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις αψιμαχίες μεταξύ τους και να εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας το λόγο του Μωάμεθ σε κάθε άκρη της υφηλίου. Αλήθεια πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αν οι πιστοί άλλων θρησκειών ανά τον κόσμο διαφωνήσουν;Φοβού τους Tablighi Νο3: Ένα κίνημα «Ελβετία των θρησκειών»

 

Αρχικά θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι ακριβώς σημαίνει ότι η οργάνωση δε διαθέτει χρηματοδότηση. Οι χρηματοδοτήσεις, παγκοσμίως, είναι μία διαδικασία η οποία αφήνει στοιχεία πίσω της και ανιχνεύεται. Για την ύπαρξή τους απαιτούνται στοιχεία ταυτότητος, καταχωρήσεις και κινήσεις λογαριασμών. 

Όταν δεν υπάρχουν απουσιάζουν και όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία. Επομένως για ένα κίνημα στο οποίο η μυστικότητα και η omerta διαθέτουν τόσο υψηλή αξία, αντιλαμβανόμαστε ότι η δήλωση απουσίας χρηματοδοτήσεων εξασφαλίζει πως κανείς δε μπορεί να αναζητήσει στοιχεία για τα μέλη του! 

Οι ακόλουθοι του Tablighi Jamaat μπορούν να κινούνται σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμούν, χωρίς να γνωρίζει κανείς την πραγματική τους ταυτότητα. 

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το κίνημα αποφεύγει τα ΜΜΕ και τα social media και κάθε δημοσιοποίηση της δραστηριότητάς της, αποθαρρύνει τα μέλη της σε συναντήσεις με τους Πρεσβύτερους αυτής και δε διαθέτει επίσημα βιβλία προώθησης των ιδεών της, αντιθέτως χρησιμοποιεί ιδιόχειρες σημειώσεις και αλληλογραφία μεταξύ των μελών, σε ένα σκηνικό που τουλάχιστον θυμίζει μυθιστόρημα του Dan Brown. 

Ωστόσο, το ερώημα παραμένει: Πώς υποστηρίζονται όλες αυτές οι υποδομές και πώς καταφέρνει ένα κίνημα να εξαπλώνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό;


Έχει ο Θεός… έχουμε κι εμείς!Συνεργοί στην εξάπλωση του κινήματος είναι τόσο η Σαουδική Αραβία και η ουαχαμπίτικη βασιλική οικογένεια, όσο και οι Ντεομπαντιστές της ΝΑ Ασίας με τα δίκτυα εξάπλωσης και υποστήριξης, που παρέχουν σε όλη την περιοχή. Αν και οι πιστοί του Tablighi Jamaat υποστηρίζουν, ότι καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδα των αποστολών τους, η χρηματοδότηση αυτών γινόταν κεκαλυμμένα, μέσω της συνοδείας τους από ουαχαμπίτες ιεραπόστολους, που αποστέλλονταν από τη Σαουδική Αραβία για «καθοδήγηση και παροχή συμβουλών». 


Άλλωστε, όπως έχουμε προαναφέρει, το κίνημα δεν έχει αυτοχαρακτηριστεί ως σέχτα, γεγονός που επιτρέπει σε πιστούς διαφόρων σεχτών να εντάσσονται στους κόλπους του. 

Λόγω του ανωτέρω το κίνημα δύναται να διαθέτει θρησκευτικά σχολεία, σε διάφορες χώρες, ακόμα και θεοκρατικές, όπως η Σαουδική Αραβία. Τα σχολεία αυτά έχουν την έγκριση, ακόμα και μεγάλων μορφών των σεχτών που δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές, όπως του Σαουδάραβα Σεΐχη 'Abd al 'Aziz ibn Baz, ο οποίος επέκρινε τη θεωρία του κινήματος και καλούσε τους πιστούς του να παρακολουθούν τα κηρύγματά του! Όπως είναι λοιπόν φυσιολογικό, οι σουνίτες ιεραπόστολοι, που αποστέλλονται σε διάφορες αποστολές, δύναται να είναι και ακόλουθοι του Tablighi Jamaat, λειτουργώντας ουσιαστικά επ’ ωφελεία του.

Οι Ουαχαμπίτες της Σαουδικής Αραβίας πληρώνουν ιεραπόστολους του κινήματος στην Αφρική, με μισθούς μεγαλύτερους, ακόμα και από αυτούς, που δίνει η Ε.Ε. σε δασκάλους στη Zanzibar. Με δεδομένη την οικονομική υποστήριξη προώθησης θεωριών, οι οποίες κινούνται εκτός του ευρωπαϊκού ιδεώδους και με ποσά μεγαλύτερα, από όσα διαθέτει η Ε.Ε. για την προώθηση της δικής της κουλτούρας, πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η επέκταση του μουσουλμανικού εξτρεμισμού;

Άλλο παράδειγμα είναι η συγχρηματοδότηση της κατασκευής του σουνιτικού τζαμιού στο Dewsbury της Αγγλίας το 1978, το οποίο μετά έγινε το περιφερειακό αρχηγείο του Tablighi Jamaat στη χώρα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Το ενδιαφέρον του κινήματος για την Αγγλία, ιδιαίτερα για το Λονδίνο οφείλεται στον αυξημένο αριθμό Ινδών και Πακιστανών, καθώς και μεταναστών της ΝΑ Ασίας, που διαμένουν εκεί.

Η «φτωχή» οργάνωση δε διαθέτει ένα αρχηγείο μόνο στο Λονδίνο, μία από τις ακριβότερες περιοχές real estate, παγκοσμίως. Το αρχηγείο του κινήματος, στις ΗΠΑ, είναι το τζαμί Al-Falah στο Queens, της Νέας Υόρκης. Από εκεί οι ιεραπόστολοι του κινήματος, στα πλαίσια του dawa, το οποίο προαναφέραμε, διατρέχουν όλη τη χώρα, επισκεπτόμενοι διάφορα τζαμιά σουνιτών. 


Ωστόσο, η αλήθεια για τα έξοδα των μελών του κινήματος, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι λίγο διαφορετική… Το κόστος του προσηλυτισμού στις ΗΠΑ καλύπτεται από την προθυμία διαφόρων μουσουλμανικών οργανισμών «βιτρίνα», που ελέγχονται από τη Σαουδική Αραβία, όπως ο World Muslim League, ο World Assembly of Muslim Youth (WAMY), το ίδρυμα Haramain Foundation, ο οργανισμός International Islamic Relief Organization (IIRO) και άλλοι, για να ξοδέψουν μεγάλα ποσά, ώστε να συνεισφέρουν στην θρησκευτική εγκαθίδρυση και επέκταση του κινήματος έχουν βοηθήσει καταλυτικά στη στρατολόγηση νέων μελών. 

Ως εκ τούτου, ο Ουαχαμπιτισμός και ο Ντεομπαντισμός αποτελούν σχεδόν αποκλειστικά τις σέχτες των μουσουλμανικών πληθυσμών των ΗΠΑ.


Στο κυνήγι του επόμενου τζιχαντιστή

 

Κάθε εβδομάδα στην ανατολική πλευρά του Λονδίνου (σ.σ. η οικονομικά πιο υπανάπτυκτη περιοχή της πόλης) διοργανώνονται συνεδρίες, φονταμενταλιστικού ισλαμικού περιεχομένου, που παρακολουθούν χιλιάδες νέων. 


Σύμφωνα με τις δυτικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, αυτές οι συνεδρίες εκτιμάται ότι αποτελούν το γόνιμο έδαφος για τη στρατολόγηση νέων τζιχαντιστών.

 Θα υπενθυμίσουμε ότι σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφέρει πως η ισλαμική τρομοκρατία αναζητά τα επόμενα μέλη της σε αυτοπεριθωριοποιημένα μέλη της κοινωνίας, σε φτωχογειτονιές και γκέτο.

Για τις εν λόγω συνεδρίες το Tablighi Jamaat, χρησιμοποιεί κτίρια σε βιομηχανικές ζώνες, πλησίον γειτονιών των, προς στρατολόγηση, νεαρών, τα οποία μάλιστα φυλάει με δικό του προσωπικό. Το εν λόγω προσωπικό ασφαλείας δεν περιφρουρεί απλά το χώρο, ο οποίος λειτουργεί εκείνη τη στιγμή ως προσωρινό τζαμί, αλλά παρέχει προστασία και στην ιεραρχία του τοπικού αρχηγείου κινήματος, που βρίσκεται στο χώρο. Μυστικότητα, ομάδες ασφαλείας, απρόσιτοι ηγέτες… ένα σκηνικό βγαλμένο από το «Νονό» του Scorsese!

 

Ένα Υβριδικό Κίνημα


Το Tablighi Jamaat είναι ένα κίνημα που συνεχώς εξελίσσεται. Ξεκίνησε ως ένα κίνημα με καθαρά τοπικό χαρακτήρα, επικεντρωμένο στις Ινδίες, επεκτάθηκε σε όλη τη Ν. Ασία, έγινε ένα κίνημα προσηλυτισμού στη Δύση και πλέον εξελίσσεται στη νέα φάση του. Το Tablighi Jamaat προτίθεται, αν δεν έχει γίνει ήδη, να καταστήσει εαυτόν ως το κίνημα – ομπρέλα για όλες τις μουσουλμανικές οργανώσεις και κινήματα.

Αρχικά, βασίζεται ολοένα και περισσότερο στους τοπικούς «ιεραποστόλους» παρά στους Tablighi της Νότιας Ασίας, γεγονός που του επιτρέπεται λόγω της εξάπλωσης, σε παγκόσμιο επίπεδο, που πέτυχε τις προηγούμενες δεκαετίες. Μάλιστα, λειτουργώντας, όπως προαναφέραμε, σε μασονικά πρότυπα, προχωρά σε στρατολόγηση μελών σε Δυτικές Χώρες, δημιουργώντας ομάδες, οι οποίες υιοθετούν τον τρόπο λειτουργίας και δράσης του Tablighi Jamaat, χωρίς να γνωρίζουν τη σχέση τους με το κίνημα.

Τέτοιο ρόλο διαδραματίζει η «ISLAMIC CIRCLE OF NORTH AMERICA» (ICNA), οργάνωση που ιδρύθηκε το 1968, ως παρακλάδι της «ISLAMIST MUSLIM STUDENT ASSOCIATION» . Η ICNA είναι η μόνη μεγάλη αμερικανική μουσουλμανική οργάνωση, η οποία έχει δηλώσει «υποταγή» στον ιδρυτή της Tablighi, ILYAS. Η μηνιαία έκδοση της ICNA, «The Message», έχει επαινέσει τον ILYAS, ως έναν από τους τέσσερις σημαντικότερους ισλαμιστές ηγέτες των 100 τελευταίων ετών. Παρότι οι σχέσεις μεταξύ ICNA και TABLIGHI JAMAAT δεν είναι σαφείς, οι δύο οργανώσεις έχουν κάποια κοινά στοιχεία:

1) Ασπάζονται τα ακραία παρακλάδια του ισλαμισμού, τον Ντεομπαντισμό και τον Ουαχαμπιτισμό.

2) Επιδεικνύουν απαξίωση για τις δυτικές δημοκρατικές αξίες και αντιτίθεται έντονα σε κάθε αντιτρομοκρατική νομοθεσία, π.χ. την «Patriot Act»,

3) Παρέχουν ηθική και οικονομική στήριξη σε όλους τους μουσουλμάνους που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Σε ένα editorial, στο βασικό έντυπο της ICNA, το Σεπτέμβριο του 1989, γινόταν μνεία στον «αμέτρητο αριθμό των μουσουλμάνων που χάθηκαν μέσα στις δυτικές αξίες», κάτι που «αποτελεί βασικό θέμα ανησυχίας». Το 2003 και 2004, η ICNA συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει κρατούμενους, ύποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες, συμμετείχε σε διαδηλώσεις με «φιλο-τρομοκρατικό» χαρακτήρα και ξεκίνησε εκστρατείες για λογαριασμό του καταγγελθέντος μέλους της «HAMAS» SAMI AL-ARIAN.

4) Ξεκίνησαν τη στρατολόγηση μελών από τους αμερικανικούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς νότιο-ασιατικής καταγωγής

5) Απαιτούν από τα μέλη τους πλήρη αφοσίωση στο «ιεραποστολικό έργο» τους. Πολλά από τα μέλη τους διαθέτουν τουλάχιστον 30 ώρες την εβδομάδα για την αποστολή τους, χωρίς να γίνεται σαφής η προέλευση του εισοδήματός τους, για την προσωπική τους συντήρηση. Πολλοί δεν έχουν καν εργασίες πλήρους απασχόλησης.

6) Τα μέλη τους είναι οργανωμένα σε μικρές ομάδες εργασίας, όχι μεγαλύτερες των οκτώ ατόμων, που ονομάζονται «NeighborNets». Αυτοί οι πυρήνες παρέχουν στήριξη και ενίσχυση για νέους στρατολογηθέντες, οι οποίοι επιδιώκουν να γεμίζουν ένα κενό στη ζωή τους.

Αυτός είναι ο μηχανισμός ενός κινήματος που εξαπλώνεται ως ιστός αράχνης παντού γύρω μας, μία υβριδική οργάνωση που χρησιμοποιεί τις δυτικές αδυναμίες, ως Δούρειο Ίππο για την εξάπλωσή της, ανάμεσα στις αλλόθρησκες κοινωνίες. Στο επόμενο μέρος της έρευνας θα αναλύσουμε το μηχανισμό εξάπλωσης του Tablighi Jamaat και τον τρόπο που αυτή η άγνωστη, μέχρι χτες, οργάνωση έχει καταφέρει να γιγαντωθεί και να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


 http://www.geopolitics.com.gr/2017/04/tablighi-jamaat-no-2.html
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΟΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥ... ΣΤΟΝ Κ... ΤΟΥΣ. ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ, ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ασιατισμος τελικα κυριαρχισε παγκοσμιως με αποτελεσμα εξαφανηση φυλων-λαων και πολιτισμων.Τα ''περιπτερα ''[διαφορες στοες ] που ανοιξαν και ανοιγουν θα πνιξουν τα παντα [αυτο ηδη εγινε ].Ομως , ομως ''χαιρομαι'' διοτι μεταξυ των ασιατων κυκλοφορει εξ αιματος ολα τα αρνητικα του ανθρωπινου γενους απο μαλακυνση μεχρι πανηλιθιοτητα τριτου βαθμου , να τους βλεπω οπως τα ζωα σε ζωολογικο κηπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ