Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Πίσω από την συμφωνία, το χρέος και το QE κρύβεται το άσχημο προσωπείο του 4ου μνημονίου που αποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

 Για να μπορέσει η Ελλάδα να δανειστεί από το 2018 χρειάζεται είτε ένα μηχανισμό εγγυήσεων τύπου ποσοτικής χαλάρωσης και ΕΚΤ, είτε ένα μνημόνιο. 

Το καλοκαίρι του 2018 θα έχει τελειώσει το QE η ποσοτική χαλάρωση και το ερώτημα είναι το εξής.
Πως θα βγει η Ελλάδα στις αγορές εάν δεν υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας; Αυτό το δίχτυ προστασίας δεν θα είναι η ΕΚΤ αλλά ένα τέταρτο μνημόνιο.Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δανειστές που θα έχουν επιμηκύνει τα ελληνικά δάνεια πάνω από το 2060 και το ΔΝΤ που θα έχει δανείσει ξανά την Ελλάδα 3-4 δισεκ. δεν θα ζητήσουν ένα μηχανισμό προστασίας έναντι του ρίσκου δανεισμού που έχουν αναλάβει; Αυτός ο μηχανισμός είναι το τέταρτο μνημόνιο.
Γιατί όμως υφίσταται θέμα 4ου μνημονίου; - Οι 5 λόγοι 
Πίσω από την μεγάλη συμφωνία, πίσω από την ανακούφιση πολιτικών και επενδυτών ότι η αξιολόγηση κλείνει και έρχεται η συμφωνία, πίσω από τις ωραίες αναφορές περί ανάπτυξης και προοπτικών, πίσω από την διάθεση για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου στο χρηματιστήριο, πίσω από τις αναφορές ότι θα διευθετηθεί το ελληνικό χρέος….κρύβεται το πραγματικό πρόσωπο της συμφωνίας.
 


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδεχθεί και υπογράφει ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο.
Όλοι θα εστιαστούν στο αφορολόγητο εάν είναι 5500 ή 5800 ευρώ ή στις συντάξεις που όντως δέχονται μεγάλη μείωση.
 


Άλλοι θα αναλύσουν τις διαστάσεις του χρέους, το πώς θα έχει μετατραπεί σε βιώσιμο – εάν μετατραπεί – και βεβαίως κάποιοι θα εξυμνούν το QE την ποσοτική χαλάρωση που δεν έχει καμία επίδραση για τον μέσο πολίτη.
 


Άλλοι θα αναλύουν πως το ΔΝΤ αποφάσισε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα – εάν συμμετάσχει – και ότι αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης.
Όμως πίσω από όλα αυτά κρύβεται το 4ο μνημόνιο το οποίο έχει ένα άσχημο προσωπείο – ούτε καν πρόσωπο -.
 


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομίζοντας ότι μεταφέροντας τα βάρη στο 2019 και 2020 χρονιές όπου δεν θα βρίσκεται στην εξουσία… θα επιβαρύνει την ΝΔ και ότι θα διασωθεί πολιτικά με την λογική ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη. 

Όμως η κοινωνία ήδη κατανοεί ότι το 4ο μνημόνιο είναι γεγονός. 
Γιατί όμως υφίσταται θέμα 4ου μνημονίου; - Οι 5 λόγοι

1)Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα μέτρα για το 2019 και 2020 για να εφαρμοστούν από την Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος αυστηρός μηχανισμός ελέγχου;
 

Έχει κανείς καμία αυταπάτη ότι αυτός ο μηχανισμός θα είναι το 4ο μνημόνιο;

2)Το ΔΝΤ για να δανείσει την Ελλάδα εκ νέου με 3-4 δισεκ. πέραν από μεταρρυθμίσεις και αναδιάρθρωση χρέους θα ζητήσει και ένα μηχανισμό για μετά την λήξη του τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2018.
 

Ο μηχανισμός αυτός είναι το 4ο μνημόνιο.

 

3)Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δανειστές προσφέροντας μια λύση στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα ζητήσει επίσης ένα μηχανισμό ασφαλείας από την Ελλάδα ότι θα τηρεί επί μακρόν τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή;

Πιστεύει κανείς ότι οι δανειστές θα πουν το 2018 όπου θα δοθεί και η λύση για την αναδιάρθρωση του χρέους ότι… Ελλάδα πάρε ένα δώρο ένα αντάλλαγμα επειδή εμείς οι ευρωπαίοι είμαστε τόσο καλοί; 4)Για να μπορέσει η Ελλάδα να δανειστεί από το 2018 χρειάζεται είτε ένα μηχανισμό εγγυήσεων τύπου ποσοτικής χαλάρωσης και ΕΚΤ, είτε ένα μνημόνιο. Το καλοκαίρι του 2018 θα έχει τελειώσει το QE η ποσοτική χαλάρωση και το ερώτημα είναι το εξής.


Πως θα βγει η Ελλάδα στις αγορές εάν δεν υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας;
Αυτό το δίχτυ προστασίας δεν θα είναι η ΕΚΤ αλλά ένα τέταρτο μνημόνιο.5)Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δανειστές που θα έχουν επιμηκύνει τα ελληνικά δάνεια πάνω από το 2060 και το ΔΝΤ που θα έχει δανείσει ξανά την Ελλάδα 3-4 δισεκ. δεν θα ζητήσουν ένα μηχανισμό προστασίας έναντι του ρίσκου δανεισμού που έχουν αναλάβει; Αυτός ο μηχανισμός είναι το τέταρτο μνημόνιο.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. ΑΧ ΠΟΙΕΣ ΑΓΟΡΕΕΕΕΕΣ;;;;;ΟΥΤΕ ΤΟ 3050 ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΟΠΩΔΥΤΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥΣΤΡΟΝΙΑ ΛΕΣΒΙΕΣ ΚΑΣΣΩΡΕΙΕΣ [ΚΑΙ ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ] ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ] ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑ ΟΧΙ ΑΓΟΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.pentapostagma.gr/2017/04/%ce%b8%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%81%ce%b7%ce%be%ce%b7%cf%82-%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1.html


    ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ