Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

NEO ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και νέα μείωση στις συντάξειςΓια πρώτη φορά παραδέχεται το υπουργείο Εργασίας μέσω κύκλων του πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις με πρόσχημα να μετριαστούν οι επικείμενες περικοπές στις κύριες συντάξεις.


Τώρα τους θέλω αυτούς που ψήφισαν και ξαναψήφισαν Τσίπρα και Καμμένο, να τους δω να ψοφάνε...
Και δεν έχω έλεος για κανέναν τους, γιατί όλοι ήταν ενημερωμένοι.
Και τους αξίζει να ψοφήσουν, γιατί αυτοί που παρέμειναν ΕΛΛΗΝΕΣ, θα επιβιώσουν... με ένα παξιμάδι, τρεις ελιές και πίστη, γιατί κουβαλούν στις πλάτες τους, τις κάσες τους ανοιχτές....  όπως έλεγε κι ο Αρχάγγελος Ohne Gnade... ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του...


Καλλιόπη Σουφλή 

συνταξεις


Για πρώτη φορά παραδέχεται το υπουργείο Εργασίας μέσω κύκλων του πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις με πρόσχημα να μετριαστούν οι επικείμενες περικοπές στις κύριες συντάξεις.Και αυτό μόλις επτά μήνες μετά την εκκίνηση των προηγούμενων περικοπών.
 


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διαρροές κύκλων του υπουργείου Εργασίας, «στο τραπέζι είναι και οι επικουρικές συντάξεις προκειμένου να είναι ηπιότερη η μείωση των κύριων συντάξεων».
 


Σύμφωνα με τις πρώτες, αν και ανεπιβεβαίωτες ακόμη, πληροφορίες, το σενάριο που εξετάζεται είναι να τεθεί ένα πλαφόν (στα 1000 ή στα 1200 ευρώ) βασιζόμενο στο άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης τις οποίες λαμβάνει κάθε ασφαλισμένος, πάνω από το οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν οι σχεδιαζόμενες περικοπές.
 


Πιο αναλυτικά, εκείνο το οποίο εξετάζει το υπουργείο Εργασίας είναι να διαμορφωθεί ένας μηχανισμός «μικτών» μειώσεων τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις, προκειμένου να μην επωμιστούν τις επικείμενες περικοπές αποκλειστικά οι κύριες συντάξεις.
 


Ωστόσο, ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τους Θεσμούς, δεδομένου ότι το ΔΝΤ δίνει έμφαση στη μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τις συντάξεις, ενώ οι επικουρικές συντάξεις δεν χρηματοδοτούνται καθόλου από τον κρατικό προϋπολογισμό, παρά μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
 


Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ προτείνει την εφάπαξ κατάργηση από 1η/1/2019 της προσωπικής διαφοράς η οποία θα προκύψει μετά τον επαναϋπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων. Από της δική της πλευρά η κυβέρνηση, μέχρι πρότινος, υποστήριζε τη σταδιακή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε δύο χρόνια (2019-2020). Και στη μία και στην άλλη περίπτωση προκύπτουν μειώσεις έως 35-40% για τις αποδοχές περίπου των μισών συνταξιούχων της χώρας (1 εκατομμύριο επί συνόλου 2 εκατομμυρίων πλην ΟΓΑ).
 


Το ΔΝΤ δεν ζητά τα μέτρα από το 2018


 

«Παραμένει υπό συζήτηση η δοσολογία των περικοπών στις συντάξεις», σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Εργασίας.
«Το ΔΝΤ θέλει εφάπαξ το 2019, εμείς σε δύο δόσεις», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ επισημαίνεται επίσης πως » το ΔΝΤ δεν ζητά μέτρα από το 2018″.
 


Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «στο τραπέζι είναι και οι επικουρικές συντάξεις προκειμένου να είναι ηπιότερη η μείωση των κύριων συντάξεων».
 

Όσον αφορά στα Εργασιακά «είναι πάντα ανοικτά έως ότου κλείσει όλη η συμφωνία», σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Εργασίας.
 

Οι ίδιες πηγές, όσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων, εξέφρασαν την πεποίθηση πως » αύριο κλείνουμε».Πηγή:capital.grΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ