ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ!!!

Η ΝΕΑ Μ.Κ.Ο ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΜΑΡΤΩΛΗ" Μ.Κ.Ο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!

ΣΎΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΗΜΤΣΑ!!

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ "ΑΜΑΡΤΩΛΟ" ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ??
ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ??


«Οι εικόνες που αντικρίσαμε στην Αϊτή περιγράφονται με μία μόνο λέξη «συγκλονιστικές». Η χώρα βρίσκεται σε πλήρη καταστροφή. Χιλιάδες παιδιά στους δρόμους, ενώ παντού οι άνθρωποι αναζητούν λίγο φαγητό.
Από τους ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας περιθάλπονται περίπου 3.000 χιλιάδες άνθρωποι. Το σχολείο και η εκκλησία έχουν πλήρως καταστραφεί.»

 
Μ' αυτόν τον τρόπο περιέγραψε ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με στελέχη του οργανισμού την κατάσταση που είδε στη σεισμόπληκτη χώρα.


Ο Γενικός Διευθυντής της «Αλληλεγγύης» ανέφερε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 23 τόνων, που συγκεντρώθηκε με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παραδόθηκε με επιτυχία στις διεθνείς οργανώσεις, τους Γιατρούς του Κόσμου και τη Μητρόπολη Μεξικού.


Ο κ. Δήμτσας επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής στην Αϊτή και σε συναντήσεις που υπήρξαν με κυβερνητικά στελέχη παρουσιάστηκαν προτάσεις τόσο από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη όσο και από τον ίδιο προσωπικά αναφορικά με τους τρόπους συνέχισης της βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής.


Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Πρωθυπουργός της χώρας, είπε ο κ. Δήμτσας, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη βοήθεια που μεταφέρθηκε λέγοντας ότι έφτασε σε κρίσιμη στιγμή καθώς τα τρόφιμα άρχιζαν να εξαντλούνται.


Επίσης ο κ. Δήμτσας τόνισε ότι πριν το Πάσχα από την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» και τις Ιερές Μητροπόλεις θα σταλεί και νέα ανθρωπιστική βοήθεια ενώ με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα εξεταστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες το ενδεχόμενο ανέγερσης κατοικιών φιλοξενίας για τα ορφανά του δρόμου της πρωτεύουσας Port-au-Prince.


«Καθημερινά βρισκόμαστε σε επαφή με τους ιερείς της Μητροπόλεως Μεξικού και Νήσων Καραϊβικής,ενημερωνόμαστε για την τρέχουσα κατάσταση και είμαστε έτοιμοι εκ νέου να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας» κατέληξε ο κ. Δήμτσας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Μ.Κ.Ο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:


«Στενές επαφές» του μίστερ Siemens Ελλάς Μιχ. Χριστοφοράκου με την ηγετική ομάδα της Εκκλησίας επί Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αποκαλύπτουν έγγραφα της δικογραφίας αλλά και πηγές της Εκκλησίας που είναι σε θέση να γνωρίζουν.
Παρών ο Κυρ. Μητσοτάκης στην παρασημοφόρηση του άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens Γερμανίας Χάινριχ Φον ΠίρερΠαρών ο Κυρ. Μητσοτάκης στην παρασημοφόρηση του άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens Γερμανίας Χάινριχ Φον ΠίρερΣτο περίφημο πλέον ημερολόγιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας και συγκεκριμένα κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Απρίλιο 2004 καταγράφονται τουλάχιστον έξι επαφές του Μιχ. Χριστοφοράκου με τον πρώην επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη», Δημ. Φουρλεμάδη.

Τη σχέση εμπιστοσύνης, που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ανδρών, αποδεικνύουν όχι μόνο οι συχνές εγγραφές του ημερολογίου αλλά και η «δωρεά» που έκανε ο κ. Χριστοφοράκος στην «Αλληλεγγύη» και καταγράφεται και στα αρχεία της οργάνωσης. Στις 22 Απριλίου 2004 υπάρχει η σημείωση: «κυρία Β..., γραφείο Φουρλεμάδη -κλειστό κύκλωμα, με κάμερες, θα στείλει κάποιον...».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ.Ε.» πράγματι χορηγήθηκαν δωρεάν μηχανήματα για κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο εγκαταστάθηκε στη μονάδα ψυχικής υγείας της οργάνωσης. Την ίδια περίοδο αγοράστηκε από τη Siemens και άλλο παρόμοιο κύκλωμα, το οποίο εγκαταστάθηκε στη μονάδα κακοποιημένων γυναικών και ακόμα δεν έχει εξοφληθεί. Γι' αυτό το λόγο έχει υποβληθεί και αγωγή από τη γερμανική εταιρεία εναντίον της οργάνωσης της Εκκλησίας.

Το δεύτερο στοιχείο, που αποδεικνύει επίσης την αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών, είναι η από τα τέλη Απριλίου προετοιμασία της παρασημοφόρησης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Γερμανίας Χάινριχ φον Πίρερ από τον τότε αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση δεν είναι μόνο η παρουσία και πολιτικών σε αυτή την τελετή, που έγινε στις 21 Αυγούστου του 2004. Από τις 27 Απριλίου 2004 κανονίζεται συνάντηση (πάντα) του Δ. Φουρλεμάδη με τον Μιχ. Χριστοφοράκο, με θέμα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «...εβδομάδα-συνάντηση, παρασημοφόρηση...».

Η εκδήλωση οργανώθηκε λίγους μήνες αργότερα. Σε αυτή, όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες της εποχής, παραβρέθηκαν τόσο οι πρωταγωνιστές, Φον Πίρερ, Χριστοφοράκος, Χριστόδουλος αλλά και ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέεβα, αλλά και ο τότε υφυπουργός Θ. Νάκος.

Η βράβευση του τότε ιχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας δεν ήταν μια απλή εκδήλωση. Ο Φον Πίρερ, επί εποχής του οποίου έσκασε το πολύκροτο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία, που ζημίωσε την εταιρεία με 1,5 δισ. ευρώ από τις μίζες που πληρώθηκαν σε διάφορα κράτη, έχει διατελέσει και σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων του σκανδάλου, μετά το 2006, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί, στις 25 Απριλίου του 2007. Το Δεκέμβριο του 2009 του επιβλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει προσφυγή του πρώην εργοδότη του εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ.Ε.», όταν το 2006 ήρθαν και στη χώρα μας οι ελεγκτές της Debevoise and Plimpton, της αμερικανικής εταιρείας που αποκάλυψε και το ελληνικό σκέλος του σκανδάλου, ρωτούσαν επιμόνως τότε τα στελέχη της Siemens Ελλάς και αργότερα κατηγορούμενου Μαυρίδη και Χριστοφοράκο, για το ρόλο του Φον Πίρερ στις μίζες και γενικότερα στην πορεία του «μαύρου» χρήματος προς τη χώρα μας. Δεν πήραν, όμως, ποτέ ξεκάθαρες απαντήσεις.

Σήμερα, με την αποκάλυψη αυτή της «Κ.Ε.», φαίνεται ότι στις σχέσεις του Μιχ. Χριστοφοράκου με τους πολιτικούς υπήρχε και τρίτος πόλος, με ισχυρούς παράγοντες της Εκκλησίας. Μέρος, λοιπόν, των χορηγιών του επικεφαλής της Siemens Ελλάς κατέληξε, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα και από το ρεπορτάζ και προς οργανώσεις της Εκκλησίας, χωρίς να αποκλείονται και περαιτέρω δωρεές.  

ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ,ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μεταξύ κατεργαραίων «Αλληλεγγύη»;

Πάει για παραγραφή ο κ.Φουρλεμάδης;   
alt
Χρυσόστομος τ.Ζακύνθου: «Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί "Αλληλεγγύης", στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή»..


Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος


Κύριε Ροΐδη,  

Ο μητροπολίτης τ. Ζακύνθου Χρυσόστομος άνοιξε (λίγο) το στόμα του και ξεμπροστιάζει το φίλο του, τον Αρχιεπίσκοπο "Αλληλεγγύης"-"Αποστολής", Βουλιαγμένης, Βοιωτοπεδίου, Σιβιτανιδείου, Λαυρεντιάδη, Κατάρ, Ασωπού (Βουργένι) και Οινοφύτων (Στανιάτες) κ.Λιάπη:
«Η Εκκλησία ακόμα ελέγχεται από το σύστημα Χριστόδουλου ("Free Sunday": 25-12-2011)
M.:" ...; ...; ...; ...;.Το μόνο που άλλαξε ήταν, αντί Χριστόδουλου, Ιερώνυμος. Ο ένας φώναζε δυνατά ό,τι ήθελε να κάνει, ενώ ο άλλος το κάνει μουλωχτά ...; ...; ...;.
Δ.: Καθ' οδόν το τσουνάμιΦοβάστε κάτι αντίστοιχο και σήμερα; 
Μ.:Στο δρόμο είναι το τσουνάμι.
Δ: Τότε υπήρξαν οικονομικές και άλλες υποθέσεις που είχαν πλήξει την τότε ηγεσία της Εκκλησίας ...; 
Μ: Γιατί, δεν έχουμε οικονομικές τώρα; Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα ...; φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο;
Δ.:Η υπόθεση της «Αλληλεγγύης» ανάγεται πάντως στην προηγούμενη περίοδο ...; 
Μ:Σύμφωνοι, αλλά τι έγινε; Έμεινε ατιμώρητος με τόσα εκατομμύρια που φέρεται ότι έχει καταχραστεί. 
Δ: Για ποιον μιλάτε;
Μ:Για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη. Έχει στείλει γράμμα στην επιτροπή [σ.σ.: της Εκκλησίας] που τον κάλεσε και τους είπε: «Δεν έρχομαι, αλλά να ξέρετε ότι τα λεφτά που ζητάτε τα έχω εγώ για να πληρώσω τα δικαστήρια όταν με κατηγορήσουν δημοσιογράφοι, ο Ζακύνθου κ.ά.». Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πίσω τα χρήματα και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Δεν πρέπει να βρει τους ενόχους; Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που όζουν. Η «Αλληλεγγύη» κάνει με μια εταιρεία ένα συμφωνητικό για τη μεταφορά επισιτιστικής βοήθειας στο εξωτερικό. Το έργο κοστολογήθηκε 2 εκατ. ευρώ. Η μεταφορά δεν γίνεται και η εταιρεία καλείται να πάρει την αποζημίωσή της, που ανήρχετο σε 1,2 εκατομμύρια! Το μεγάλο κακό όμως είναι αλλού: ότι μιλούσαν για πρόγραμμα που είχε ήδη λήξει! Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί "Αλληλεγγύης", στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή. Και επί τη ευκαιρία, ο κ. Δήμτσας [σ.σ.: γενικός διευθυντής της ΜΚΟ που διαδέχτηκε την «Αλληλεγγύη»] δεν ήταν και πριν συνεργάτης του Χριστόδουλου; ...; 
Δ: Επιτρέψτε μου να επιμείνω στην υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης ...; 
Μ: Είναι σαφέστατη υπόθεση αμέλειας ή εγκληματικής πράξης ...; 
Δ: Ισχυρίζεστε δηλαδή ότι η απομάκρυνση του μητροπολίτη Ιωαννίνων και του κ. Ζαμπέλη από την Οικονομική Υπηρεσία οφείλεται στην υπόθεση αυτή; 
Μ: Και σε αυτή.
Δ: Κάποια πρόσωπα της προηγούμενης κατάστασης μπορεί να παίζουν ρόλο στο να μη διαλευκαίνονται οι υποθέσεις;
Μ: Ναι, ακριβώς αυτόν το ρόλο παίζουν. Αυτός είναι επικίνδυνος ρόλος ...; ...; ...; ...; ...;..
Δ: Όταν μιλάτε για αρχηγούς που δεν έχουν κότσια ...;
Μ: Εννοώ και τον Αρχιεπίσκοπο. Όταν έχεις αδυναμίες, πρέπει να κρύβεσαι. Να μην ανεβαίνεις σε σκαλοπάτια ψηλότερα από εκείνα που μπορείς.
Δ: Άρα κι εσείς στηρίξατε μια κακή επιλογή.
Μ:Βεβαίως. Εκ των υστέρων το αναγνωρίζω ...;.
Δ:Δεν βλέπετε κάτι θετικό σε αυτά τα τέσσερα χρόνια;
Μ:Ναι. Ότι δεν βγαίνουμε στους δρόμους να κραυγάζουμε. Ένα χαμηλό προφίλ περνάει πιο εύκολα και τις ανομίες ...;
".
###
Κύριε Ροΐδη, 
για την σκανδαλώδη «Αλληλεγγύη» που μεταβαπτίστηκε παρουσία των κ.κ.Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη σε «Αποστολή» και ξεπλύθηκε, θυμίζω πως εκκρεμεί αίτημα του  Υπ.Εξωτερικών για επιστροφή στα άδεια Ταμεία μας έντοκα 5,6 εκατ. ευρώ. Για το πόρισμα-καταπέλτης για τα (πανάκριβα) έργα του κ.Φουρλεμάδη, των δυο επισκόπων καιπολλών λαϊκών μπορεί να διαβάσετε εδώ.
«Ενας επίσκοπος, που πληροφορήθηκε όσα ανέφερε το πόρισμα, σχολίασε σκωπτικά: 'Ο μακαριστός μού είχε ζητήσει να υπογράψω ένα έγγραφο κι εγώ αρνήθηκα, λέγοντάς του ότι είναι παράνομο. Εκείνος μου απάντησε: Να υπογράψεις ή να πας στο διάβολο. Εγώ πήγα στο διάβολο'». Όπως σωστά καταγγέλλει ο Ζακύνθου η υπόθεση ακολουθεί την κλασσική οδό της παραγραφής. Κι όμως επισημάνθηκαν εξοργιστικές σπατάλες και ατασθαλίες με λεφτά των φορολογούμενων, του φίλου του Χριστόδουλου κ.Φουρλεμάδη και αρκετών ακόμη λαϊκών,  ενώ έγινε προσπάθεια οι μητροπολίτες Θερμοπυλών Ιωάννης και Βελεστίνου Δαμασκηνός να πέσουν στα μαλακά με την έωλη δικαιολογία πως εκτελούσαν δουλικά εντολές του Χουντόδουλου.
Θέλω να το τονίσω  αυτό: To τωρινό κουκούλωμα συντελείται ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, η οποία εδώ και καιρό σιωπά αιδημόνως σε οποιαδήποτε σχεδόν βρωμοδουλειά σχετίζεται με την Εκκλησία την ίδια ώρα που η σύνταξη των 400 ευρώ λεηλατείται από τα μέτρα του μεγαλοσυνταξιούχου κ.Παπαδήμου. Για να είμαι δίκαιος το ΚΚΕ δεν καταδέχεται να ασχοληθεί, γιατί προσδοκά τη μέλλουσα ζωή της μπρεζνιεφικής Κόλασης, ειδικά δε τώρα έχει βαρύ πένθος με την απώλεια του Ουράνιου Τιμονιέρη της Β.Κορέας. Η υπόλοιπη Αριστερά είναι απασχολημένη με διασπάσεις, επαναστάσεις του γλυκού νερού και ανίερες συμμαχίες. Οι κ.κ.Παπαδημούλης και Ψαριανός όμως (ΣΥΝ-'Δημ.Αρ'.) οι οποίοι ασχολούνται και με τα επίγεια γιατί σιωπούν; Εδώ υπάρχουν λεφτά που χαρίζονται σε ιδιώτες καταχραστές με τρόπο προκλητικότατο.
Υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο συνεχίζει και απολαμβάνει μια περίεργη ασυλία, ίσως γιατί ξέρει πολλά. Είναι ο κ.Φουρλεμάδης της αλλυλεγγύης των τάνγκα και των σάπιων κοτόπουλων. Παραθέτω σχετικά δημοσιεύματα:
Α) « ...;ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης, με αγωγή που κατέθεσε στρέφεται εναντίον του στενού φίλου του κ. Χριστοδούλου Δημ.Φουρλεμάδη, ώστε το προστατευόμενο και αναδασωτέο «φιλέτο» της Μονής να μη μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο. Ο αειθαλής μοναχός σηκώνει το γάντι που του «πέταξε» ...; ο πρόεδρος της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» ...; Δ.Φουρλεμάδης, αλλά και η ΜΚΟ καταθέτοντας σε βάρος του αγωγή αποζημίωσης 300.000 ευρώ.  Μέσω αντίθετης αγωγής στρέφεται εναντίον του κ. Φουρλεμάδη ...; ζητώντας από το δικαστήριο να του επιδικάσει το ποσό των 300.000 ευρώ για την «ηθική» βλάβη που του προκλήθηκε από τη «ψευδή», όπως τη χαρακτηρίζει αγωγή, αλλά κυρίως εξαπολύει «καυτά βέλη» εναντίον του στενού φίλου τού Αρχιεπισκόπου. Τον ονοματίζει «εγκέφαλο» της προσπάθειας άλωσης του πεντελικού δάσους, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο κατάφερε να κατασκευάσει πέντε (5) μονοκατοικίες μέσα στο αναδασωτέο και προστατευόμενο από τη νομοθεσία περί βυζαντινών αρχαιοτήτων «φιλέτο» αλλά ότι προλείανε το έδαφος για ανέγερση εβδομήντα δύο (72) ακόμα οικίσκων. ...;..Σωρεία αναληθειών ...; ...;.»
Β) «Φέσια 14,6 εκατ. ευρώ (Μ. ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ «Κυρ.Ελευθεροτυπία», 2/8/2009). Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εισέπραττε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» από το υπουργείο Εξωτερικών για συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία, ωστόσο, δεν εκτελέστηκαν ποτέ. ...;..περιγράφεται αναλυτικά η πορεία των κονδυλίων που οδήγησαν σε έλλειμμα 14.600.000 ευρώ! Σε αυτό περιλαμβάνονται και τα 7.400.000 ευρώ που εισπράχθησαν, για να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, η οποία ποτέ δεν έγινε καθώς διαπιστώθηκε πως τα κοτόπουλα που θα πήγαιναν στη χώρα είχαν αλλοιωθεί. Σε 800.000 ευρώ ανέρχονται οι προκαταβολές που εισέπραξε η «Αλληλεγγύη» για έργα που δεν ολοκλήρωσε, ενώ εμφανίζεται να χρωστά επίσης 4.000.000 ευρώ σε τράπεζες και 2.000.000 σε ιδιώτες. Παθητικό ύψους 770.000 ευρώ εμφανίζει, τέλος, και η εφημερίδα «Πολίτης» που εξέδιδε η οργάνωση ...;Μυστήριο καλύπτει και τα αυθαίρετα σπίτια της Μονής Πεντέλης και τα 450.000 ευρώ τα οποία έχει εισπράξει ο εργολάβος Β. Πανακάκης. Ο ηγούμενος της Μονής επίσκοπος Θερμοπυλών δηλώνει άγνοια, ενώ ο εργολάβος υποστηρίζει ότι εισέπραξε χρήματα από τον ταμία της Μονής όσο και από τον Δ. Φουρλεμάδη
Γ) «Η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα «Αλληλεγγύη» (Ελευθεροτυπία, 4 /9/2010Θ.ΤΣΑΤΣΗΣ). Την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., η «Αλληλεγγύη» φαίνεται, σύμφωνα με στοιχεία να έλαβε μόνο από την ΥΔΑΣ περίπου 3.000.000 ευρώ, προκαλώντας την αντίδραση άλλων ΜΚΟ. Το πρώτο γραφείο βρισκόταν στο Κολωνάκι. Ενα δυαράκι στον ημιώροφο μιας πολυκατοικίας. Εκεί δούλευαν 3-4 υπάλληλοι με επικεφαλής τον Δ.Φουρλεμάδη. Εχοντας σπουδάσει Ιατρική στη Ρουμανία και με γνωριμίες στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ρουμανίας, ο Δ. Φουρλεμάδης επελέγη προσωπικά από τον Χριστόδουλο για να αναλάβει τη διεύθυνση της ΜΚΟ, η οποία αν και εξασφάλισε πολλά χρήματα αλλά και την προσφορά εθελοντικής εργασίας για 8 χρόνια, έφτασε στην εκκαθάριση. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, η «Αλληλεγγύη» μετακόμισε σε ιδιόκτητα γραφεία ενός εξαώροφου κτιρίου. Και το 2006, δε, σε πολυτελή γραφεία. «Πού βρήκαν τόσα χρήματα;» αναρωτιούνταν πολλοί, ...;τα περισσότερα έργα γίνονταν κατ' αρχήν με τη συνδρομή του υπ.Εξ. και άλλων υπουργείων, όπως του υπ. Υγείας και του υπ.Εργασίας. Και οι λίγοι υπάλληλοι ξεπέρασαν τους 100 ...;..αντί για τον αναγκαίο ρουχισμό, στα κιβώτια της «Αλληλεγγύης» βρίσκονταν ...; στρινγκ και γούνες»
Δ) «SIEMENS: ΔΩΡΕΕΣ ΜΙΧ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜ. ΦΟΥΡΛΕΜΑΔΗ. Ευλόγησε και την «Αλληλεγγύη» (Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ, Μ. ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ «Κυρ. Ελευθεροτυπία», 14/2/2010)«Στενές επαφές» του μίστερ Siemens Ελλάς Μιχ. Χριστοφοράκου με την ηγετική ομάδα της Εκκλησίας επί Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ...;».
Ε) Άγνωστες λεπτομέρειες, συνοπτική παρουσίαση για την «Αλληλεγγύη» στο «Δαυλό» (Γ.Σ.Π. τ.311- 3/200Cool: «Η χριστοδουλική αυλή έφαγε ατιμωρητί από το Υπ.Εξ 5.600.000 ?Σιωπηλt «συγχώρεση»