Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Επιστολή της Ομάδας Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας προς το Υπουργείο Εργασίας


ΠΡΟΣ : Υπουργό Εργασίας
ΚΟΙΝ.: Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης
26 Απριλίου 2017


Για μια ακόμη φορά νοιώθουμε την ανάγκη να υπερβούμε τις δυσκολίες της πάθησής μας και να συγκεντρωθούμε απ’όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό των 12.000 ελλήνων ασθενών με Σκλήρυνση κατά πλάκας από τις υπάρχουσες ευνοϊκές ρυθμίσεις βελτίωσης του επιπέδου ζωής των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και απευθυνόμαστε στην κοινωνική ευαισθησία σας διεκδικώντας :1. Ενταξη της Σκλήρυνσης κατά πλάκας στις Χρόνιες και μη Αναστρέψιμες Παθήσεις.

Η νόσος παραμένει μη αναστρέψιμη και συνεχώς επιδεινούμενη ενώ οι υπάρχουσες φαρμακευτικές αγωγές είναι για την καθυστέρηση της εξέλιξης και όχι τη θεραπεία της, συνυπολογίζοντας σε αυτό και την πληθώρα σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που επιφέρουν.
Παρά τις επίμονες αναφορές στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας (έχουμε καταθέσει σχετικό ψήφισμα με 18.000 υπογραφές) παραμένουμε δέκτες υποσχέσεων και αναμένουμε την σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής από το 2013.


2. Θέσπιση επιδόματος Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, ισόποσου με το εξωιδρυματικό – παραπληγικό επίδομα.

Με στατιστικό δεδομένο ότι η νόσος εμφανίζεται κατά κανόνα σε άτομα ηλικίας 20-40 ετών, τα οποία δεν έχουν προλάβει να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για πλήρη συνταξιοδότηση οπότε δικαιούνται την κατώτατη, η κάλυψη βασικών αναγκών και επιβίωσης βασίζεται στη λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος. Με το υπάρχον καθεστώς δεν θεωρούνται δικαιούχοι βοηθήματος χωρίς την ύπαρξη παραπληγίας. Επειδή η πάθησή μας δεν επιφέρει μόνο κινητικά προβλήματα αλλά και όρασης, μνήμης, συγκέντρωσης, κόπωσης κλπ, τα οποία επιβαρύνουν τις συνθήκες διαβίωσης μας, η δική μας θέση είναι θεσμοθέτηση ειδικού για την πάθηση, ισόποσου με το παραπληγικό, επιδόματος χορηγούμενου με την πιστοποίηση ποσοστού αναπηρίας 50% και δια βίου.


Έχοντας πλήρη συναίσθηση της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας επηρεάζοντας το βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών, αναντίρρητα όμως και σε μεγαλύτερο βαθμό των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, θεωρούμε ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια δεδομένου ότι η επίλυση των θεμάτων μας θα έδινε τη δυνατότητα αποσυμφόρησης των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και ως εκ τούτου θα εξοικονομούσε πόρους από τις εργατοώρες απασχόλησης όλων των εμπλεκομένων φορέων (απασχόληση ιατρών για τη χορήγηση γνωματεύσεων, διοικητικού προσωπικού για την κατάθεση φακέλων και τη λήψη αποφάσεων, επιστημονικού προσωπικού για την πιστοποίηση της αναπηρίας) καθώς και του κόστους των διαγνωστικών εξετάσεων που επιβαρύνουν τα ταμεία.


Είναι πλέον η στιγμή λήψης αποφάσεων και όχι ανανέωσης των υποσχέσεων. 

Αυτό που πραγματικά διεκδικούμε και δικαιούμαστε όπως κάθε έλληνας πολίτης είναι η δυνατότητα να ζούμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.  

Η άμεση λήψη μέτρων είναι πλέον για εμάς η μόνη λύση και είμαστε αποφασισμένοι να τη διεκδικήσουμε με σθένος.Για την Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας


Η Συντονιστική Επιτροπή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά,οι σϋντροφοί σας,είμαστε μαζί σας!!!
    Μας διδάσκετε,παίρνουμε δύναμη από σας,είστε τό άλλο μισό του ένα μας!!!
    Σευχαριστώ που ήρθες στην ζωή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ