Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Λήστευε την τράπεζά της και "έφαγε" ισόβια Σαν κεραυνός όμως είχε ακουστεί πριν από δέκα χρόνια και η αποκάλυψη ότι η κατηγορουμένη είχε «τζογάρει» μέσα σε τέσσερα χρόνια το ποσό των 43,5 εκατομμυρίων ευρώ από λογαριασμούς, κερδίζοντας από τόκους!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΔΑΜ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥ ΤΗΣ;;;

Σε δέκα χρόνια θα είναι έξω και θα ξεκοκκαλίζουν τα κλεμένα...
 

Καλλιόπη Σουφλή

Λήστευε την τράπεζά της και "έφαγε" ισόβια


Σαν κεραυνός ακούστηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, η λέξη «ισόβια» της προέδρου σε βάρος της πρώην διευθύντριας του υποκαταστήματος τράπεζας στη Ζάκυνθο Α.Α. 
 
Σαν κεραυνός όμως είχε ακουστεί πριν από δέκα χρόνια και η αποκάλυψη ότι η κατηγορουμένη είχε «τζογάρει» μέσα σε τέσσερα χρόνια το ποσό των 43,5 εκατομμυρίων ευρώ από λογαριασμούς, κερδίζοντας από τόκους! 
 
 
Καταδικάστηκε επίσης ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας Δ.Γ. σε κάθειρξη 17 ετών, και με τη δυνατότητα η έφεση που θα ασκούσε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. 
 
Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν και δύο υπάλληλοι της τράπεζας που εργάζονταν στα ταμεία.
 
 
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
 
 
Η Α. είχε καταφέρει να δημιουργήσει προθεσμιακούς λογαριασμούς 148 πελατών από την τράπεζα, από το 2003 μέχρι και το 2007, χωρίς να τους περνάει στο κεντρικό σύστημα, καθώς τους έδινε φωτοτυπημένα παραστατικά με τα οποία εμφανίζονταν ότι διέθεταν προθεσμιακό λογαριασμό.
 
 
Η ίδια φέρεται να κέρδιζε χρήματα από τα υψηλά επιτόκια, διότι στο μεσοδιάστημα προέβαινε στις αναλήψεις των χρημάτων αυτών χωρίς οι δικαιούχοι να το γνωρίζουν και στη συνέχεια τα χρήματα επανατοποθετούνταν, αφού είχαν αποδώσει τόκο. 
 
 
Ο υπάλληλος που καταδικάστηκε φέρεται να είχε τον ρόλο του επιβλέποντα και κάθε φορά που ένας λογαριασμός επρόκειτο να λήξει, τοποθετούσε τα χρήματα του δικαιούχου κατ' εντολή της διευθύντριας.
 
 
ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ
 
 
Η Α. είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών διότι το υποκατάστημα έδινε υψηλότερα επιτόκια από άλλες τράπεζες, με αποτέλεσμα η φήμη του να εξαπλωθεί από στόμα σε στόμα και να προσελκύει πελάτες από διάφορα μέρη της χώρας. 
 
 
Ετσι, με τα επιπρόσθετα χρήματα που τοποθετούσε στους λογαριασμούς των πελατών λόγω των ασυνήθιστα μεγάλων επιτοκίων κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και δεν έλεγχαν τις κινήσεις των λογαριασμών τους.
 
 
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ
 
 
Η αντίστροφή μέτρηση ξεκίνησε όταν τον Ιούλιο του 2007 στην περιφερειακή διοίκηση εμφανίστηκαν δύο παραστατικά, σύμφωνα με τα οποία, δύο πελάτες διατηρούσαν προθεσμιακούς λογαριασμούς στην τράπεζα. 
 
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο σύστημα της τράπεζας δεν είχαν καν περαστεί οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί και τότε ξεκίνησε το ξήλωμα του πουλόβερ.
 
 
Ειδικό κλιμάκιο βρέθηκε με ελικόπτερο από την Αθήνα στη Ζάκυνθο και έκανε φύλλο και φτερό το αρχείο. 
 
 
Η Α. ζήτησε ένα περιθώριο τεσσάρων μηνών για να μπορέσει να τακτοποιήσει τα οικονομικά ανοίγματα που είχε δημιουργήσει, κάτι που βέβαια δεν έγινε δεκτό. 
 
 
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, πάντως, ήταν εκείνος που βοήθησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης, καθώς στα γραφεία βρέθηκαν τέσσερις κούτες με παραστατικά, όπου πελάτες φέρονταν να είχαν ανοίξει προθεσμιακούς λογαριασμούς.
 
 
ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ
 
 
Η συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, στάθηκε η αιτία να αλλάξει η τράπεζα το ηλεκτρονικό σύστημά της. 
 
Οπως φάνηκε από την έρευνα, τα παραστατικά που έδινε στους πελάτες η διευθύντρια δεν είχαν περαστεί και στο αποθεματικό της τράπεζας. 
 
Ετσι η Τράπεζα εμφανιζόταν να είχε εισπράξει ή και δώσει χρήματα που δεν ήταν περασμένα στο ταμείο.
 
 
Η κατηγορουμένη στην απολογία της δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες πράξεις ήταν σε γνώση της κεντρικής διοίκησης και δεν είχε κάνει κάποια παρατυπία. 
 
Υποστήριξε επίσης για τα παραστατικά ότι δεν είχαν αρχειοθετηθεί επειδή η ίδια είχε μεγάλο φόρτο εργασίας. 
 
Στον συγκατηγορούμενό της που επίσης του επιβλήθηκε ποινή βαριάς καθείρξεως, δόθηκε η δυνατότητα να παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο, καθώς χάρη στη συμβολή του αποκαλύφθηκαν οι ατασθαλίες στο εσωτερικό του υποκαταστήματος σε σύντομο διάστημα.
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ...;;; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ...;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κυρία Σουφλή δεν δεσμεύθηκε η περιουσία γιατί είναι ιδιωτικό χρήμα και όχι του Δημοσίου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κύριε Ηλιόπουλε και κυρία Σουφλή μία ερώτηση…
  Η καταδικασθείσα διευθύντρια από την Ζάκυνθο είναι το πρόσωπο που αναφέρεται στους παρακάτω συνδέσμους; Γιατί τα αρχικά του ονοματεπωνύμου της, τα χρηματικά ποσά αλλά και άλλα πολλά συμπίπτουν… Αν πρόκειται περί του ίδιου προσώπου τότε και οι καταγγελίες της… Τζίφος…
  http://imerazante.gr/2010/12/21/20775

  http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/20030

  http://www.fimes.gr/2013/04/michalis-sallas-aggeliki-agoulou/#axzz4edeKn8fz

  Και άλλη μια ερώτηση… Γιατί αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο δεν αποκαλύπτετε το όνομά της μετά την καταδίκη; Και γιατί όταν καταδικάζονται φτωχοί άνθρωποι για διάφορα πράγματα, ή ληστές του κοινού ποινικού, ή τρομοκράτες τους σεντράρετε κανονικά; Έχει διαφορά η κλεψιά; Και στο έγκλημα διακρίσεις ανάλογα την κοινωνική ή την οικονομική τάξη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα ερωτήματά σας, πρέπει να τα θέσετε στην πηγή της ανάρτησης, στην οποία ο κ. Ηλιόπουλος, υπογράφει το ρεπορτάζ.

   Διαγραφή
 5. ΤΩΡΑ ΕΔΕΣΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ