Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΚΑΛΥΨΗ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Πως λειτουργεί το δίκτυο πρακτόρων του Ερντογάν Στον άτυπο τουρκικό στρατό που δρα στην ελληνική επικράτεια, πρωταγωνιστούν ηλικιωμένοι Δυτικοευρωπαίοι που τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο Αιγαίο για «να χαρούν τη σύνταξή τους στον ήλιο» μέχρι παρακρατικές ομάδες. Κοινός παρονομαστής είναι η σχέση τους με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες…


tourkoi  kataskopoi


Ενας άτυπος τουρκικός στρατός που δρα εντός της ελληνικής επικράτειας σχεδιάζει και προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη τουρκική κίνηση η οποία σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και ενδείξεις είναι η δημιουργία ενός «θερμού» επεισοδίου στην Ελλάδα.
Βέβαια, οι Τούρκοι πράκτορες που δρουν στην Ελλάδα υπό τις εντολές τους Ερντογάν χρειάζονται μία κάλυψη και αυτή σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται η δημοσιογράφος Νεφέλη Λυγερού σε άρθρο της στο Πρώτο Θέμα, είναι πολλές ΜΚΟ που λειτουργούν ως «βιτρίνες» στα κατασκοπευτικά του δίκτυα.


Το αχανές πεδίο των ΜΚΟ έδωσε πρόσφορο έδαφος για κάλυψη, αλλά και για στρατολόγηση.
Μία χαρακτηριστική περίπτωση ΜΚΟ που φαίνεται να λειτουργεί απόλυτα υπό τον έλεγχο της Τουρκίας είναι η ΜΚΟ Ένωση του Ισλαμικού Κόσμου (IJNIVV) που ιδρύθηκε από ακραίους ισλαμιστές της Τουρκίας το 2005 και ασχολείται με τις μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους.
 


Σε αυτή συμμετέχει n περιβόητη «φιλανθρωπική» ΜΚΟ International Humanitarian Relief (ΙΗΗ), n οποία κατηγορείται ότι μετέφερε κρυφά οπλισμό σε τζιχαντιστές στη Συρία.
Τέλος, δυτικές πηγές υποψιάζονται ότι η IHH χρησιμοποιείται και ως άτυπη τράπεζα για χρηματοδότηση Τούρκων κατασκόπων.
 


Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες στην Ελλάδα δρουν και επιχειρησιακά στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών τα οποία διαθέτουν ειδική εκπαίδευση.
Η δράση τους αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τις ελληνικές Αρχές ασφαλείας επειδή αυτοί είναι που θα υλοποιήσουν σχέδια υπονόμευσης ή προβοκάτσιες.
 


Για την ακρίβεια, στην Αθήνα φοβούνται τις λεγόμενες κατασκευασμένες αφορμές που μπορεί η Άγκυρα να χρησιμοποιήσει σαν σπίθες ανάφλεξης.
Εκφράζεται, μάλιστα, φόβος μήπως εν όψει του δημοψηφίσματος ο Ερντογάν υποκύψει στον πειρασμό του τυχοδιωκτισμού.
 


Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το κύριο πεδίο δράσης αυτής της κατηγορίας των εκπαιδευμένων πρακτόρων είναι ο Έβρος και ευρύτερα η Θράκη.
Τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί δεν είναι και τόσο σημαντικό περιστατικό.
 


Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θεωρείται μεμονωμένο και είναι ακριβώς αυτό που προκαλεί ανησυχία, δεδομένου ότι η Άγκυρα με όργανο ηγετικά στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας εφαρμόζει στη Θράκη μια στρατηγική σταδιακής «άλωσης».


Σε αυτή την προσπάθεια, σύμφωνα με καλά ενημερωμένους παράγοντες, πρωταγωνιστούν ο υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ, ο ψευτομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, Τούρκοι επιχειρηματίες που κάνουν δουλειές στην περιοχή και οι περισσότεροι από τους μειονοτικούς δημοσιογράφους.


Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι καταγγελίες που έχουν οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας ότι μειονοτικοί παράγοντες που δεν ακολουθούν τις εντολές του τουρκικού προξενείου πιέζονται ασφυκτικά και σε ορισμένες περιπτώσεις δέχθηκαν απειλές ακόμα και για τη ζωή τους.
 


Πρόσφατο κρούσμα είναι η περίπτωση των δύο μειονοτικών δημοσιογράφων οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως οπαδοί του Γκιουλέν.
 


Ο εξόριστος ιμάμης, άλλωστε, έχει αναγορευθεί στο απόλυτο κακό από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο φορτώνει σε αυτόν και τους οπαδούς του την ευθύνη για κάθε κακό.


Αρμόδια πηγή μας ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί και μυστηριώδεις «εξαφανίσεις» Τούρκων πολιτών που εισήλθαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα.Αυτό, όμως, που ανησυχεί όσο τίποτε άλλο τις ελληνικές Αρχές είναι η πιθανή παγίδα θανάτου για τους οκτώ Τούρκους φυγάδες που ζήτησαν και πήραν άσυλο, όπως και ένα στημένο επεισόδιο τύπου Ίμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, κάτι τέτοιο θεωρείται πιθανό και από δυτικά κράτη, γράφει η Νεφέλη Λυγερού στο Πρώτο Θέμα.Οι αποκαλύψεις του Τούρκου δημοσιογράφου


Ο Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, πρώην διευθυντής της αγγλόγλωσσης έκδοσης της Zaman και αυτοεξόριστος στη Σουηδία από πέρσι το καλοκαίρι, φοβούμενος για τη ζωή του, μίλησε για τα tweet του, στα οποία προειδοποίησε για θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα που πιθανώς θα επιχειρήσει το καθεστώς της Άγκυρας:

«Οι πληροφορίες μου βασίζονται σε δυο ξεχωριστές και έμπιστες πηγές που έχουν γνώση πάνω σε θέματα τέτοιας φύσεως», εξηγεί στο Πρώτο Θέμα ο Μποζκούρτ και συνεχίζει:


«Ήταν περισσότερο γενικές αναφορές και αποφάσισα να μοιραστώ τις πληροφορίες μέσω μιας μικρής ανάρτησης στο Twitter.
»Στο παρελθόν είχα γράψει εκτενώς για προβοκάτσιες που στόχευαν την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί από το ισλαμιστικό καθεστώς του Ερντογάν και τους νεο-εθνικιστές συνεταίρους του.


»Οι τωρινές πληροφορίες αφορούν τον αυξημένο αριθμό ενεργών κατάσκοπων στην Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες.
»Γνωρίζοντας καλά τον τρόπο λειτουργίας αυτών των τύπων στα σκοτεινά στενά της τουρκικής πρωτεύουσας, πιστεύω πως υπάρχει λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα».


»Είναι γνωστό πως πολλές χώρες πραγματοποιούν κατασκοπευτικές ενέργειες με σκοπό την συλλογή πληροφοριών, σεβόμενοι όμως τους κανόνες του παιχνιδιού.


Οι κατάσκοποι

  Στον άτυπο τουρκικό στρατό που δρα στην ελληνική επικράτεια, πρωταγωνιστούν ηλικιωμένοι Δυτικοευρωπαίοι που τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο Αιγαίο για «να χαρούν τη σύνταξή τους στον ήλιο» μέχρι παρακρατικές ομάδες. Κοινός παρονομαστής είναι η σχέση τους με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες…

Περί τα τέλη Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», αλλοδαπός «εργαζόμενος» σε ΜΚΟ με πλούσια δράση στη Λέσβο συνελήφθη να έχει στήσει ολόκληρο σύστημα υποκλοπών. Οι αρχές ασφαλείας υποψιάζονται ότι στόχος του ήταν να παρακολουθεί και να καταγράφει για λογαριασμό της ΜΙΤ όχι μόνο τις κινήσεις του Λιμενικού Σώματος, αλλά και τις απόρρητες συνομιλίες των λιμενικών με τις Ενοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί. 


Μετά τη σύλληψή του αποδείχτηκε ότι πρόκειται για Ισπανό υπήκοο 40 ετών, που είχε δηλωθεί στις Αρχές ως εθελοντής με αντικείμενο την πρώτη υποδοχή και την περίθαλψη προσφύγων που έφταναν στο νησί. Μετά από μυστική επιχείρηση, οι Αρχές τον αιφνιδίασαν και τον συνέλαβαν. Στο αυτοκίνητό του είχε ειδική κεραία ραδιοσυχνοτήτων και εξειδικευμένο ακριβό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για κατασκοπεία.


Η υπόθεση έφυγε γρήγορα από τη δικαιοδοσία της τοπικής Αστυνομίας και πέρασε στα χέρια της ΕΥΠ. 


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, πάντως, διέταξε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα ο συγκεκριμένος εξοπλισμός υποκλοπών. Προς το παρόν, ο συλληφθείς δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς ο επίμαχος εξοπλισμός βρέθηκε στην κατοχή του. 


Τις υποψίες ότι χρησιμοποιείτο και για την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Στρατού ενισχύουν οι σχέσεις του συγκεκριμένου «εθελοντή» με Τούρκους δουλεμπόρους και πιθανόν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
 


Η πιο ενδιαφέρουσα μέχρι σήμερα περίπτωση, όμως, αφορά τον ηλικιωμένο Γερμανό Κ. Χ. Κ., που συνελήφθη στις 15 Οκτωβρίου 2014 με τις ίδιες κατηγορίες. 


Ο συνταξιούχος, που ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα, τελικά κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη. Τον εντόπισαν να φωτογραφίζει ένα ελληνικό φυλάκιο μέσα από το αυτοκίνητό του. 


Μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του ένα ζευγάρι κιάλια, διάφοροι φακοί για κάμερες και πολλά στικάκια μνήμης. 


Η φωτογραφική του μηχανή περιείχε φωτογραφίες εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού και κυβερνητικών-δημόσιων κτιρίων στην Κω, η οποία απέχει μόλις 3 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές. 


Στο σπίτι του βρέθηκαν σημειωματάρια και τουρκικά έγγραφα, αλλά και πολλές ακόμα φωτογραφίες ελληνικών αμυντικών θέσεων, στρατιωτικών οχημάτων, σταθμών τηλεπικοινωνιών κ.ά. 

Ο συγκεκριμένος δεν άργησε να ομολογήσει:
«Κατοικούσα για δύο χρόνια στον οικισμό Πελεζίκι ως συνταξιούχος. Για μία εικοσαετία διετέλεσα στέλεχος του στρατού της Ανατολικής Γερμανίας, ενώ έζησα για αρκετά χρόνια και στην Τουρκία. Εκεί στρατολογήθηκα με στόχο να συγκεντρώνω πληροφορίες για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού. Συνέλεγα στοιχεία και φωτογραφίες, αλλά ουδέποτε άνοιξα κάποιο ντουλάπι ή εισχώρησα σε κάποιον χώρο για να αφαιρέσω απόρρητες πληροφορίες».


Η ομολογία του αποδείχτηκε κομβική στο να θέσουν οι ελληνικές αρχές υπό παρακολούθηση δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις, αλλά και να κατανοήσουν εις βάθος τους τρόπους λειτουργίας αυτού του εντυπωσιακά οργανωμένου δικτύου. 


Πρόκειται κυρίως για Ευρωπαίους που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα μετά από χρόνια παραμονής στην Τουρκία. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν αξιόλογη θητεία στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας τους και ως εκ τούτου είχαν αποκτήσει στοιχειώδεις γνώσεις. Ελληνικές πηγές αποκαλύπτουν ότι τα άτομα αυτό εκπαιδεύθηκαν σε τακτικές κατασκοπείας την περίοδο που ζούσαν στην Τουρκία.


Η ομολογία του Γερμανού φώτισε διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους τρόπους συναλλαγής των ερασιτεχνών κατασκόπων με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες τους προσφέρουν χρηματική αμοιβή, που συνήθως σήμερα κυμαίνεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν.«Εγώ λάμβανα 2.000 ευρώ τον μήνα. Τα χρήματα αυτά έμπαιναν σε λογαριασμό που είχα σε γερμανική τράπεζα». Οι συναντήσεις των Ευρωπαίων κατασκόπων με τους Τούρκους χειριστές τους δεν γίνονται μόνο στην Τουρκία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γίνονται ακόμα και στην Ελλάδα. «Τα ραντεβού μας πραγματοποιούνταν κατά κύριο λόγο στη Ρόδο». 


Οπως μας ανέφερε απόστρατος αξιωματικός, η στρατολόγηση μη Τούρκων πολιτών είναι συνήθης τακτική των Τούρκων. Την ίδια άλλωστε, είχαν ακολουθήσει και στην Κύπρο λίγο πριν από την εισβολή. 

Τότε, εκτός από Τουρκοκύπριους, κατασκόπευαν για λογαριασμό της Αγκυρας και πολλοί Βρετανοί. Εκαναν χαρτογράφηση των οχυρωματικών έργων στις ακτές. 

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η δράση αυτή, στην οποία πρωταγωνίστησαν απλοί πολίτες, έπαιξε καίριο ρόλο στον σχεδιασμό και εντέλει στην επιτυχία της τουρκικής εισβολής το 1974.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. εχουν προστεθει και αλβανοι και πακιστανοι ας το ψαξουν καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ