Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «Ε.Τ.» Στην «γωνία» ο Τσίπρας, έκθετος ο Παππάς για το ταξίδι με τον Αρτεμίου στην Καραϊβική


 Οι επαφές που φέρεται να είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με τον (προστατευόμενο από τον Νικολάς Μαδούρο) επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλες σοβαρότατες υποθέσεις, αφήνουν έκθετο τον Νίκο Παππά αλλά και το Μαξίμου, που χθες σιώπησε στις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας.

Βρε, ανέκαθεν οι μπολσεβίκοι, είχαν παρτίδες με ότι πιο σάπιο και διεφθαρμένο... 
Κι αυτοί που μας κυβερνούν, είναι κομιτατζήδες και μολσεβίκοι του διαβόλου...
Σε Παναμάδες και σε Καραϊβικές ετοιμάζονται να πάνε, με τα κλεμμένα και τα λεηλαημένα από την πώληση της Πατρίδας μας.
 

Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. Και μην ξεχνάτε κι τις...αδυναμίες... αγκαλίτσες και ... ναζάκια... και νομοσχεδια για τους ανώμαλους... 
Τυχαίο;Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για το ταξίδι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στην Βενεζουέλα με τον Κύπριο επιχειρηματία, Αρτέμη Αρτεμίου.

Οι επαφές που φέρεται να είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με τον (προστατευόμενο από τον Νικολάς Μαδούρο) επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλες σοβαρότατες υποθέσεις, αφήνουν έκθετο τον Νίκο Παππά αλλά και το Μαξίμου, που χθες σιώπησε στις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας.

Ερώτηση ΝΔ στον Τσίπρα

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, «σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει σήμερα ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό alter ego του».
Παράλληλα τονίζεται πως «είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις. Διαφορετικά, η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής».


Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια:

«Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει σήμερα ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό alter ego του, για το σκοπό του ταξιδιού του κ. Παππά στην Βενεζουέλα και την Καραϊβική.


Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκανε ο κ. Παππάς σε αυτή την αποστολή με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Χαλίλ, που διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές για βαριά αδικήματα.

Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις. Διαφορετικά, η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής».

Ερώτηση Βενιζέλου στον Τσίπρα

πίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, για το ταξίδι του τότε διευθυντή του γραφείου του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου «τεκμηριώνει με μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό την πραγματοποίηση επίσκεψης στη Βενεζουέλα, το 2013, του τότε διευθυντή του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, τις επαφές του με συγκεκριμένο επιχειρηματία, τη μεταφορά του με το ιδιωτικό αεροσκάφος και τη φιλοξενία του σε ξενοδοχείο του επιχειρηματία αυτού σε νησί της Καραϊβικής, με τη συνοδεία Κύπριου δικηγόρου».


Ερωτά ειδικότερα τον πρωθυπουργό:


«Πρώτον, αν αυτού του τύπου οι επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από την Ελληνική κυβέρνηση, μέλη ή στελέχη της.


Δεύτερον, αν αυτού του τύπου οι επαφές επηρέασαν και πώς πολιτικές επιλογές της Ελληνικής Κυβέρνησης από τις 26.1.2015 έως σήμερα».

Αντιδράσεις αμέσως μετά το δημοσίευμα


Απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα ζητούσε από την Κυριακή η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της μετά το δημοσίευμα του «Ε.Τ.» της Κυριακής: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013, καθώς είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για… ζαρζαβατικά, όπως είχε αρχικά υποστηρίξει ο αποτυχημένος υπουργός-καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππάς».


Η Ν.Δ. συνέχιζε αναφέροντας ότι αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές. 

«Ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν πως δεν τον γνώριζαν, όχι μόνο ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα, αλλά τον συνόδεψε σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής, μάλιστα με το ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία, που σύμφωνα με το δημοσίευμα εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο. 

Ηρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη και για μήνες σιωπά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς», τονίζει η Ν.Δ. και ζητούσε να μάθει:

1. Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά;

2. Γνώριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;

3. Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον εν λόγω επιχειρηματία;

4. Φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο του, στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;

5. Συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με το συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν ναι, πότε και γιατί;

6. Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών; «Οσο και να κρύβονται, η αλήθεια θα μαθευτεί. Αυτά για αρχή», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Με 50 «αόριστες» λέξεις η απάντηση Παππά


«Περσινά ξινά σταφύλια», ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης: «Το κόμμα της Novartis, του “Κήρυκα Χανιών”, των κρυμμένων -από το “πόθεν έσχες”- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει “Βενεζουέλα”. 

Φαίνεται ότι η Προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η Εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως», αναφέρεται στη (μη) απάντηση του κ. Παππά.

 

ΝΔ: «Εχασε την ψυχραιμία του»

 

«Ο κ. Παππάς έχει χάσει την ψυχραιμία του. Αρνείται ως τώρα να δώσει εξηγήσεις για την αποστολή του στη Βενεζουέλα και τις σχέσεις του με τον γνωστό μεσάζοντα Αρτεμίου και το καθεστώς Μαδούρο», ήταν η ανταπάντηση της Ν.Δ.: 

« Και τώρα οφείλει να απολογηθεί και για το μυστικό ταξίδι του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Μαχέντ Χαλίλ, ο οποίος είναι υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ. Η σιωπή του δείχνει ενοχή. Αραγε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τι λένε για όλα αυτά; Γιατί οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους».

Σχόλιο Άδωνι Γεωργιάδη

 

Σχόλιο μέσω Διαδικτύου έκανε και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης: «Αγαπητέ Νίκο Παππά, ωραίο το ιδιωτικό τζετ, δεν μας είπες πώς σου φάνηκε… και η Καραϊβική σούπερ; Για διακοπές ή για δουλίτσες πήγες;».

 Εξηγήσεις ζητά και το Ποτάμι

 

Για πολλά και αναπάντητα ερωτήματα «για το μυστικό ταξίδι του Νίκου Παππά με τον Mr offshore, κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα» έκανε λόγο, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι: 

«Τα ερωτήματα είναι παλιά και αναπάντητα. Οι νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για πτήσεις με ιδιωτικό αεροσκάφος και φιλοξενία στην Καραϊβική από επιχειρηματία του καθεστώτος Μαδούρο επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του υπουργού. Ο κ. Παππάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Και μετά ας κάνει όσες επιθέσεις θέλει στο παλιό σύστημα. Η μέθοδος “δείχνω τους άλλους” όταν πρέπει “να απολογηθώ ο ίδιος” είναι ξεπερασμένη και παλαιοκομματική».


Μάλιστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: Η απάντηση του κ. Παππά για το ταξίδι Βενεζουέλα-Καραϊβική θυμίζει το παλιό ανέκδοτο που καταλήγει «και εσείς όμως βασανίζετε τους μαύρους».
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΙΟ...!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩΩΩΩΩ!ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ!ΕΝΑ ΟΥΖΑΚΙ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΠΙΟΥΝΕ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΡΑΒΙΔΟΓΑΡΙΔΩΝ.....ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΑ;ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!ΑΜΕΣΩΣ.ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΤΙΑΞΕΤΕ
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ