Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Μπροστά στη λαιμητόμοΤο ΔΝΤ πήρε ό,τι ήθελε, τα μέτρα λιτότητας των 3,6 δις που θα αφαιρεθούν από τις χειμαζόμενες , εισοδηματικά κατώτερες, λαϊκές τάξεις - αν τελικά θα είναι αυτό το ποσό και δεν αυξηθεί, καθώς τα δεδομένα στην Οικονομία, έχουν υποχωρήσει περεταίρω, προ δόξαν της ατέρμονης «αντίστασης».

Παράλληλα θα δώσει αντίμετρα Μπιάφρας (π.χ συσσίτια στα σχολεία), ενώ έστησε τη λαιμητόμο: Αν το 2018 παρατηρηθεί υστέρηση στον στόχο του πλεονάσματος, και οι δύο μειώσεις (αφορολόγητο και συντάξεις), θα εφαρμοστούν το 2019 – Αρμαγεδδών. 
Σε αυτή την περίπτωση φυσικά το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει άρδην, και όχι με όρους κανονικής μεταβλητότητας.
 
 Το ΔΝΤ πήρε ότι ήθελε, γιατί αντί για κυβέρνηση Ελλήνων, έχουμε κυβέρνηση με πουτάνες φτηνές, σαν αυτές των κωλόμπαρων.
ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ... ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Καριόληδες ψηφοφόροι της δεύτερης φοράς αριστερα... κρυφθείτε στα λαγούμια σας, γιατί όταν ξεσπάσει η οργή, δεν θα βρίσκετε τόπο να σταθείτε... ούτε κι εσεις...


Του Γιάννη Σιδέρη

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στις εκλογικές τους περιφέρειες τα περασμένα Χριστούγεννα με ρετουσαρισμένες τις αριστερές περγαμηνές τους. Είχαν ως δώρο για το ποίμνιο, το βοήθημα που ονομάστηκε 13η σύνταξη. 
 
Τώρα στους ψηφοφόρους τους θα κομίσουν έναν καταστροφικό μπουναμά, την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, αλλά οι ευχετήριες κάρτες, θα γράφουν για ένα ακόμη… θρίαμβο.

Το Μαξίμου ακάθεκτο, δηλώνει ικανοποιημένο γιατί επετεύχθη, λέει, ο στόχος για «μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο»! 
 
Ακάθεκτο λες και είμαστε στις πρώτες μέρες της Πρώτης Φοράς Αριστεράς (ΠΦΑ), τότε που κάθε λέξη τους γινόταν αυτομάτως πιστευτή, από ένα αποσβολωμένο λαό, ο οποίος - πάλι - είχε πεισθεί ότι εμφανίστηκαν νέοι Μεσσίες. 
 
Παραποιεί την πραγματικότητα, όπως στα εργασιακά, για τα οποία υποστηρίζει ότι «συμφωνήθηκε η επαναφορά στην ευρωπαϊκή κανονικότητα με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από τον Σεπτέμβριο του 2018» – αν και απέτυχε για τον Ιανουάριο του 18 που επεδίωκε. (Ο Σεπτέμβριος ήταν προαποφασισμένος και θα γινόταν ούτως ή άλλως, με την ολοκλήρωση του προγράμματος – νόμος 4024 του 2011).

Ποιος από μηχανής Θεός με την καίρια παρέμβασή του, συνετέλεσε στο θαύμα; Μα φυσικά ο έλληνας πρωθυπουργός, αφού κατά το Μαξίμου «τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2016 ( η υπέρογκη φορολογία δηλαδή) και οι συνομιλίες του έλληνα πρωθυπουργού σε κορυφαίο επίπεδο, συνέβαλαν καθοριστικά να βρεθεί κοινό έδαφος και λύση στο Eurogroup». Οπερ, η καταλυτική παρέμβαση πρωθυπουργού, έφερε αυτά που ήδη είχαν συμφωνηθεί στις 23 του Μάρτη, όταν ο πρωθυπουργός ανάγκασε τον Τσακαλώτο να στείλει επιστολή, διαφοροποίησης της συμφωνίας.

 
Το ΔΝΤ τα πήρε όλα

 
Το ΔΝΤ πήρε ό,τι ήθελε, τα μέτρα λιτότητας των 3,6 δις που θα αφαιρεθούν από τις χειμαζόμενες , εισοδηματικά κατώτερες, λαϊκές τάξεις - αν τελικά θα είναι αυτό το ποσό και δεν αυξηθεί, καθώς τα δεδομένα στην Οικονομία, έχουν υποχωρήσει περεταίρω, προ δόξαν της ατέρμονης «αντίστασης».

Παράλληλα θα δώσει αντίμετρα Μπιάφρας (π.χ συσσίτια στα σχολεία), ενώ έστησε τη λαιμητόμο: Αν το 2018 παρατηρηθεί υστέρηση στον στόχο του πλεονάσματος, και οι δύο μειώσεις (αφορολόγητο και συντάξεις), θα εφαρμοστούν το 2019 – Αρμαγεδδών. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει άρδην, και όχι με όρους κανονικής μεταβλητότητας.

(Και να σκεφθεί κανείς ότι οι γερμανοτσολιάδες Σαμαροβενιζέλοι είχαν βρει το αφορολόγητο 7 χιλιάδες, το ανέβασαν στις 9,5, ο Αλέξης τους κατήγγειλε και υποσχόταν να το ανεβάσει στις 12, αλλά αντί των 12 το κατεβάζει κάτω από τις 6 χιλ. (5.600 για τους άγαμους, 5.900 για τους υπόλοιπους).

Ουσιαστικά η μόνη διαπραγμάτευση που έκανε το Μαξίμου, ήταν διττή, αλλά ευτελούς στόχευσης: Αφενός μεν προσπάθησε η μείωση των συντάξεων να μετατεθεί στο 2020, ώστε ο κ. Τσίπρας να έχει άπλετο χρόνο μπροστά του, να φτάσει απρόσκοπτα στο χρόνο λήξης των μνημονίων και ισχυρίζεται ότι έβγαλε τη χώρα από τον ζυγό τους, (η οποία χώρα ήταν προγραμματισμένη να βγει ούτως ή άλλως, αφού τελειώνει το πρόγραμμα), και ότι ως αριστερός που είναι, πάλεψε ενάντια στους δήμιους του νεοφιλελευθερισμού και της αντεργατικής πολιτικής και προστάτεψε τους εργαζόμενους.

Ο άλλος στόχος ήταν να μακρηγορήσει την διαπραγμάτευση προκειμένου να στεγανοποιήσει την Κ.Ο., να την πείσει ότι νυν υπέρ πάντων είναι ο αγών για τη διατήρηση στην εξουσία, υπό το πρόσχημα της καλυτέρευσης των όρων σε μεταγενέστερο χρόνο, ώστε η κυβέρνηση να δράσει υπέρ του λαού. Στην ουσία και να τους εμβάλει την άποψη ότι η μη ψήφιση θα είναι λιποταξία, γιατί ότι αν πέσουν τώρα, έπεσαν για πάντα, και αυτό θα είναι προδοσία προς την Αριστερά!

Τα ανωτέρω απορρέουν από διαρροές και πληροφορίες. Μπορούμε να υποθέσουμε τα μελλούμενα: Δεν αποκλείεται, όταν η επόμενη κυβέρνηση εφαρμόζει τα μέτρα που ο ίδιος έχει ψηφίσει, σε κάθε δυσκολία, να ορθώνει με στεντόρεια φωνή το επιχείρημα ότι ο ίδιος διαπραγματεύτηκε σκληρά γιατί δεν ήταν υποτακτικός στους Δανειστές.

Το ότι το επιχείρημα αυτό έχει κονιορτοποιηθεί, και θα είναι σαθρό, δεν απασχολεί την ηγεσία. Απευθύνονται στους πεπεισμένους δικούς της, οι οποίοι προς το παρόν δεν είναι ολιγάριθμοι, αφού ακόμη πιστεύουν ότι αντιστάθηκε. 
 
Οι συνθήκες στις οποίες διάγει ο λαός δεν αποτελούν το πρώτιστο ενδιαφέρον της. Αλλιώς δεν θα φερόταν τόσο σκληρά προς αυτόν, καθυστερώντας επί ένα χρόνο τη διαπραγμάτευση για να πετύχουν μια από τα ίδια, με αντίτιμο την καθήλωση της Οικονομίας και χωρίς κανένα αντιστάθμισμα.

 
Εγκαίνια με τη διαπλοκή
 

Αν χαρτογραφήσουμε το κυβερνητικό δρομολόγιο του κ. Τσίπρα, και τον τρόπο του πολιτεύεσθαι, βλέπουμε μία πορεία χωρίς ενδοιασμούς. 
 
Προχθές στην σήραγγα Τεμπών, έκοψε την πρώτη από μια σειρά κορδέλες που προτίθεται να κόψει, σε τμήματα δρόμων.

Ηταν ο ίδιος κ. Τσίπρας, επίτιμος επικεφαλής του «δεν πληρώνω», που μιλώντας στη Βουλή ως αντιπολίτευση, χαρακτήριζε ληστρικά τα διόδια και τα κατήγγειλε ως διαρκές έγκλημα (προχθές, εν τη παρουσία του, τα διόδια αυξήθηκαν!).

Τώρα καλεσμένος της διαπλοκής, κόβει κορδέλες και δέχεται αύξηση διοδίων, λησμονώντας τι δικές του διακηρύξεις και του συγκυβερνήτη του, ο οποίο χαρακτήριζε εγκληματική ομάδα τους εργολάβους. ! (Και φυσικά η διαπλοκή τη δουλειά της κάνει, προσεταιρίζεται πρόθυμους κυβερνήτες και συναλλάσσεται μαζί τους. Δεν ψηφίσαμε αυτή για κυβέρνηση, αλλά αυτούς που θα την κατατρόπωναν!).
 

Πηγή Liberal


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. http://www.pentapostagma.gr/2017/04/%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%bf-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%ac%ce%ba%ce%b7.html


    ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΖΙ.
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ... ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ