Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ή ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ;;;








Το σύστημα έχει ρίξει την προπαγάνδα την οποία μασάνε όλοι, ότι τάχα δεν πρόκειται οι τράπεζες να πάρουν τα σπίτια γιατί δεν έχουν τι να τα κάνουν.

Γνωστός μου λοιπόν μικρός κατασκευαστής, είχε διαθέσει όλη την προσωπική περιουσία του, για να φτιάξει ένα συγκρότημα εξοχικών κατοικιών σε ένα νησί. 
 
 
Λόγω του ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων του το διέθεσε για την αγορά του κτήματος, πήρε επιπλέον και ένα δάνειο από μια τράπεζα για να τις αποπερατώσει.

Δεν πρόλαβε όμως να πουλήσει ο άνθρωπος κάτι και τον γονάτισε η κρίση. αφού κανείς πλέον δεν πήγαινε να αγοράσει εξοχική κατοικία. Ακόμα και κάποιους πελάτες που έβρισκε, έβρισκε εμπόδιο από την τράπεζα, η οποία δεν ελευθέρωνε την αντίστοιχη κατοικία από την υποθήκη, για να την πουλήσει ο άνθρωπος, αλλά του ζητούσε ποσά μεγαλύτερα από το τίμημα, ενώ γνώριζε ότι δεν είχε επιπλέον μετρητά για να δώσει. Έτσι ο άνθρωπος βρέθηκε σε αδιέξοδο.

Η τράπεζα λοιπόν, χωρίς δισταγμό, προχώρησε και έβγαλε τις κατοικίες αυτές στον πλειστηριασμό και φυσικά τις αγόρασε πακέτο η ίδια η τράπεζα με χαμηλό τίμημα, παρακρατώντας ταυτόχρονα και το συμβολικό τίμημα με το οποίο υπερθεμάτισε, για τα χρήματα που είχε δανείσει μαζί με τους τόκους. Ο δε κατασκευαστής, όχι μόνο δεν πήρε ευρώ στα χέρια του, αλλά επιβαρύνθηκε με ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος για το τίμημα του πλειστηριασμού!!!

Στη συνέχεια η τράπεζα, η οποία, όπως είπαμε, πήρε πίσω τα χρήματά της, μοσχοπούλησε τις κατοικίες (καθόσον είχε προφανώς τις διασυνδέσεις για να το κάνει) και κέρδισε ένα σωρό χρήματα.

Αποτέλεσμα: Ο άνθρωπος που επένδυσε έχασε τα πάντα καταστράφηκε πλήρως και ταυτόχρονα τον κυνηγάει το κράτος για ΦΠΑ και φόρους δήθεν εισοδήματος, ενώ η τράπεζα που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί από τα δικά μας χρήματα, κέρδισε και από πάνω.

Αυτά, για όλους αυτούς που μασάνε την προπαγάνδα τους συστήματος και εφησυχάζουν, νομίζοντας ότι είναι ασφαλείς, ενώ θα έπρεπε να ανησυχούν γιατί αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά όλων μας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, όλοι όσοι καταστράφηκαν από λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα πρέπει άραγε να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, όταν ελευθερωθεί η χώρα, ώστε να επανεξεταστούν οι απώλειες των περιουσιών τους;


 
Πέτρος Χασάπης - hassapis-peter


Πηγή



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ