Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Τέρμα στον μύθο του «ιουδαιο-χριστιανισμού»! Είναι ένα κατασκεύασμα που εξυπηρετεί πολιτικές ατζέντες και τον Σιωνισμό. Δεν έχει καμία θεολογική και ιστορική βάση.


 
 
Ο όρος «ιουδαιο-χριστιανισμός» είναι ένα κατασκεύασμα που εξυπηρετεί πολιτικές ατζέντες. Δεν έχει καμία θεολογική και ιστορική βάση. 
 
 
Στις ΗΠΑ, όπου είναι ευρύτερα διαδεδομένος και εν γένει «αποδεκτός» ο όρος, γίνεται συχνά επίκλησή του όταν πρέπει να νομιμοποιηθεί ο πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας» από την υπερατλαντική «υπερδύναμη» ή όταν ανακύπτουν θέματα «ηθικής» στην δημόσια σφαίρα. Συχνά ο όρος ταυτίζεται με τον «συντηρητισμό», ακόμα και με την «παλιά», «χρυσή» εποχή του καπιταλισμού (!) στις ΗΠΑ, ως αντίθεση στην μετα-χριστιανική επί Ομπάμα λίμπεραλ Αμερική.

Στην Ευρώπη από την άλλη, παρατηρείται τελευταίως δυτικά πατριωτικά και αντι-ισλαμιστικά κινήματα και κόμματα να αποθεώνουν το κράτος του Ισραήλ και να έχουν ενσωματώσει στον λόγο τους φιλο-ισραηλινές (ή φιλο-σιωνιστικές) θέσεις με την δικαιολογία του «κοινού μετώπου» κατά του τζιχαντισμού και της ισλαμοποίησης. Την ίδια ώρα βέβαια, οι επίσημοι φορείς των εβραϊκών κοινοτήτων στις χώρες τους, όχι μόνο δεν… συγκινούνται, αλλά τείνουν χέρι συμμαχίας προς τους μουσουλμάνους ομόλογούς τους για τον «κοινό μέτωπο» κατά του «ρατσισμού» και της «ισλαμοφοβίας»…

Στον αχανή χώρο του διαδικτύου (και στο ελληνόφωνο κομμάτι του) είναι σύνηθες ο όρος «ιουδαιο-χριστιανισμός» να εκτοξεύεται με ευκολία ως δηλητηριώδες «τσιτάτο» από άτομα που γνωρίζουν ελάχιστα ή τίποτα περί πίστεως. Ο ΚΟ είχε παρουσιάσει παλαιότερα δύο αναλυτικότατα άρθρα για τον "μύθο της κοινής «ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης»" (Μέρος 1ο και Μέρος 2ο)
 
 
Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το θέμα, ας σπεύσει να διαβάσει. 
 
 
Ο όρος είναι εξαιρετικά προσβλητικός για τους Χριστιανούς και όμως αναπαράγεται συνεχώς ως «μομφή» εναντίον του Χριστιανισμού από αδαείς που θεωρούν τους εαυτούς τους «γνώστες». 
 
 
Στην παγκόσμια ιστορία, είναι αμέτρητες οι μορφές του -  υπό ευρεία έννοια – χριστιανικού κόσμου (κληρικοί, ομολογητές, πολιτικοί, στρατιωτικοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες κλπ), που έχουν σταθεί σκληρά επικριτικοί στον Ιουδαϊσμό και στην εν γένει εβραϊκή επιρροή σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο στις χώρες τους και στον ευρωπαϊκό ή δυτικό, γενικότερα, πολιτισμό. 
 
 
Μερικές τέτοιες μορφές και η σκέψη τους έχουν παρουσιαστεί από τον ΚΟ
 
 
Είναι περίεργο με πόση αφέλεια (;) υιοθετούν κάποιοι έναν τόσο αδόκιμο όρο όπως είναι ο «ιουδαιο-χριστιανισμός», την στιγμή που είναι μόνιμη η κατηγορία ότι ο Χριστιανισμός «γέννησε» τον αντισημιτισμό, αν και αυτό ιστορικά δεν ισχύει
 
 
Δεν θα μας φτάσει ο καιρός να θυμηθούμε τόσους και τόσους ανθρώπους που ήταν ενσυνείδητα χριστιανοί ή προέρχονταν από ένα βαθύ χριστιανικό περιβάλλον (πέρα από θεολογικά - δογματικά κριτήρια) σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως “αντισημίτες” (θυμηθείτε τον Κοσμά τον Αιτωλό) και μέχρι σήμερα λογίζονται ως τέτοιοι (χαρακτηριστική περίπτωση ο Κορνήλιος Κοντρεάνου στην Ρουμανία). Να ήταν ταυτόχρονα και «ιουδαιο-χριστιανοί»;

 
 
Είναι προκλητικό και ίσως ύποπτο, εάν δεν οφείλεται στην βαθιά αμάθεια, να επιμένει κάποιος μετά από όλα αυτά, στον μύθο του «ιουδαιο-χριστιανισμού». Από τις βλάσφημες και λυσσαλέες επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού (και όχι την απλή άρνηση της χριστιανικής πίστης – δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει ή να μην πιστεύει τίποτα), η μόνη που ωφελείται είναι η Νέα Τάξη
 
Στην Ελλάδα μόνον οι ενσυνείδητα ανιστόρητοι ή οι διασπαστές της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού ή οι εθνομηδενιστές, αμφισβητούν την συμβολή της Ορθοδοξίας στην διατήρηση του Ελληνισμού και σε όλους τους αγώνες του έθνους. Πολλοί κρίνουν την Εκκλησία βλέποντας το σήμερα. 
 
 
Η εκκοσμίκευση, η αλλοίωση του εθνικού – θρησκευτικού φρονήματος του λαού μας, η αποσάθρωση των αξιών, η επέλαση της αριστερής ιδεοληψίας σε κάθε επίπεδο της ζωής μας, η ενοχοποίηση του πατριωτισμού (πολλώ μάλλον του εθνικισμού) μπόρεσαν να βρουν χώρο και και να επηρεάσουν και τον κόσμο της Εκκλησίας. Αλλά, ιστορικά και θεολογικά δεν γεννήθηκε, ούτε υπήρξε ποτέ κάποιος «ιουδαιο-χριστιανισμός».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όμως, στην Αμερική, η καλλιεργημένη μαζική κουλτούρα των τελευταίων δεκαετιών, η «συνεισφορά» του εβραϊκού στοιχείου στον «επηρεασμό της δημόσιας συζήτησης» και τα γεωπολιτικά παιχνίδια, ευνόησαν την υποστήριξη τέτοιων μυθευμάτων. «Συντηρητικοί», Neocons, Χριστιανοί Σιωνιστές (φονταμενταλιστές ευαγγελικοί) και όσοι εντάσσονται στην άλλοτε κραταιά «Χριστιανική Δεξιά», θεωρούν τους εαυτούς τους υπερασπιστές των «Ιουδαιο-Χριστιανικών αξιών». 
 
Στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα σιωνιστικά οράματα.       

Ήδη το 1845, ο πρωτο-σιωνιστής «αφομοιωμένος» Εβραίος και βαφτισμένος χριστιανός, μετέπειτα πρωθυπουργός της Αγγλίας (το 1866 και την εξαετία 1874-80), Benjamin Disraeli, στο βιβλίο του “Sybil” αρχίζει και μιλάει για «Εβραιο-Χριστιανισμό» και να διακηρύττει ότι μια «ιουδαιο-χριστιανική» εκκλησία θα «αναζωογονούσε» την πνευματικότητα της Αγγλίας, ενώ ο ίδιος οραματιζόταν μία «ανακαινισμένη Σιών». 
 
 
Ο ίδιος, σε όλη την πορεία του, θεωρούσε τον εαυτό του «Ιουδαιο-χριστιανό», αν και πίστευε ότι οι Εβραίοι αποτελούσαν την εκλεκτή τάξη του Θεού.

Αν και ο όρος πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, κέρδισε την δημοτικότητα του στη δεκαετία του 1940. 
 
 
Ο Αϊζενχάουερ υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης των «δυτικών αξιών» μίλησε για την «ιουδαιο-χριστιανική ιδέα», σύμφωνα με την οποία “όλοι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν ίσοι” (φράση που περιέχεται στην αμερικάνικη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας). 

Αλλά ο όρος είναι θεολογικά και ιστορικά αδόκιμος.
Ιουδαίοι και Χριστιανοί είχαν και εξακολουθούν να έχουν θεολογικά, ιστορικά και πολιτιστικά «θέματα», με τους Ιουδαίους να επικεντρώνονται στους διωγμούς που υπέστησαν οι Εβραίοι από ορισμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες στο παρελθόν. (Αν και ιστορικά, προηγήθηκαν οι διωγμοί της Χριστιανικής Εκκλησίας στο ξεκίνημά της, από τους Ιουδαίους). 
 
 
Οι κύριες χριστιανικές πεποιθήσεις, ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος εν Χριστώ και έγινε ιλασμός των αμαρτιών όλων των ανθρώπων επάνω στον Σταυρό του Γολγοθά, είναι απόλυτη βλασφημία από ιουδαϊκή ή και μουσουλμανική σκοπιά. 
 
 
Να μην αναφέρουμε τις δηλητηριώδεις και εξαιρετικά βλάσφημες ραββινικές επιθέσεις κατά του Χριστού και κατά των Χριστιανών που βρίσκονται στο Ταλμούδ, το οποίο παρεμπιπτόντως, είναι αυτό που «καθοδηγεί τη ζωή και το πνεύμα του εβραϊκού λαού» (ραβίνος Ben Zion Bokser, 1966) και όχι… η Παλαιά Διαθήκη, που δέχεται τόσες επιθέσεις. 
 
 
Οι ραββινικές επιθέσεις εναντίον των χριστιανικών πεποιθήσεων όμως, δεν ήταν μια απάντηση στις χριστιανικές διώξεις, όπως θα νόμιζε κάποιος, δεδομένου ότι παρήχθησαν στην Βαβυλωνία, σε μια κυρίως ζωροαστριστική κοινωνία και ως εκ τούτου οι συγγραφείς του Ταλμούδ ήταν πιθανό να είχαν συναντήσει αιρετικούς Μονοφυσίτες, οι οποίοι ζούσαν στη Βαβυλωνία, και όχι Χριστιανούς.

 
Περαιτέρω, για τους Ιουδαίους, οι Μουσουλμάνοι ποτέ δεν αντιπροσώπευαν ένα θρησκευτικό πρόβλημα, όπως αυτό που αντιπροσώπευε ο Χριστιανισμός, διότι οι θεολογικές και τελετουργικές διαφορές μεταξύ Ιουδαίων και Μουσουλμάνων είναι πολύ λιγότερο σημαντικές. Όπως ο Maimonides (ένας από τους σπουδαιότερους ραβίνους) επεσήμανε τον 13ο αιώνα, οι Εβραίοι μπορούν να προσευχηθούν στον Αλλάχ, επειδή η μουσουλμανική και ιουδαϊκή αντίληψη της θεότητας είναι η ίδια. Οι μουσουλμανικοί διατροφικοί και τελετουργικοί νόμοι και ο αυστηρός διαχωρισμός των φύλων μοιάζουν επίσης με τους αντίστοιχους ιουδαϊκούς. 
 
 
Σε αντίθεση με τους Ορθόδοξους Ιουδαίους, ένας μουσουλμάνος επιτρέπεται να φάει κρέας ζώου που σφάχτηκε με εβραϊκό τελετουργικό (Kosher), αλλά ένας Ορθόδοξος Ιουδαίος δεν επιτρέπεται την φάει κρέας Halal
 
 
Ενώ είναι αλήθεια ότι μερικοί Εβραίοι προκειμένου να αποφύγουν την Καθολική Ιερά Εξέταση κατέφυγαν στην Καλβινιστική Ολλανδία και στο ολλανδικό New Amsterdam στο Μανχάταν, πολύ περισσότεροι Εβραίοι κατέφυγαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπου είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν για αιώνες ειρηνικά Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας,Τούρκοι και Εβραίοι είχαμε άριστες σχέσεις», Αρχιραβίνος του Τελ Αβίβ Yisrael Meir Lau, σε τούρκικο κανάλι)
 
 
Μέχρι την έκρηξη των εχθροπραξιών μεταξύ Εβραίων και Αράβων Μουσουλμάνων για το θέμα του κράτους του Ισραήλ, οι Εβραίοι στη Δύση συνέχιζαν να μιλάνε πολύ πιο ευνοϊκά για τους μουσουλμάνους από ό, τι για τους Χριστιανούς.

Ακόμη και ο «πολύς» μαρξιστής φιλόσοφος Slavoj Zizek τόλμησε να πει:

«Συνήθως μιλάμε για τον εβραϊο-χριστιανικό πολιτισμό - ίσως, έχει έρθει η ώρα, ιδιαίτερα καθώς βλέπουμε τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, να μιλήσουμε για τον εβραϊο-μουσουλμανικό πολιτισμό, ως έναν άξονα που βρίσκεται σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό».

Ο όρος «ιουδαιο-χριστιανισμός» και τα παράγωγά του (ιουδαιο-χριστιανική ηθική, ιουδαιο-χριστιανικές αξίες κλπ) έχει δεχθεί επίθεση από τον εβραϊκό κόσμο. Τουλάχιστον από εκείνους που θέλουν να τον κρίνουν με βάση τους κανόνες της πίστης και την ιστορία.

O Adam Zagoria-Moffet, ραβινικός φοιτητής σε Ιουδαϊκή Θεολογική Σχολή των ΗΠΑ με ειδικότητα στον Ιουδαϊκό Μυστικισμό και την Καμπάλα, αντιπαρέρχεται το επιχείρημα Αϊζενχάουερ περί «ιουδαιο-χριστιανικής ιδέας» ως πυλώνα των «δυτικών αξιών» και αντιθέτως γράφει ότι ολόκληρο το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού βασίζεται στην αντίθεση προς τον Ιουδαϊσμό και επικαλείται το έργο του David Nirenberg Anti-Judaism: The Western Tradition(«Αντι-Ιουδαϊσμός: Η Δυτική Παράδοση»)
 
 
Στο βιβλίο αυτό ο Nirenberg επιδιώκει να δείξει πόσο θεμελιωδώς «αντι-ιουδαϊστική» είναι η ιστορία της Δύσης.

Όπως και άλλοι λόγιοι της ιουδαϊκής θρησκείας, ο Zagoria-Moffet επικαλείται την αντίθεση μεταξύ αξιών του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού, την μακραίωνη ιστορία της «χριστιανικής θρησκευτικής βίας κατά των Εβραίων», από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των λίβελων του αίματος, των Σταυροφοριών, των πογκρόμ, των απελάσεων, και του καψίματος των ιουδαϊκών βιβλίων, όλα αυτά που μαρτυρούν την βαθιά ριζωμένη απόρριψη και αποστροφή των Εβραίων από τους Χριστιανούς. 
 
 
Ακόμη και εξέχοντες Πατέρες της Εκκλησίας, όπως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Τερτυλλιανός ορίζουν ότι ο Χριστιανισμός βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ιουδαϊσμό. Επικαλείται στη συνέχεια την ομιλία «Κατά Ιουδαίων» (“Adversus Judaeos” στα λατινικά) του ιερού Χρυσοστόμου, μία ομιλία που παρεμπιπτόντως είναι «χαμένη» από τα χριστιανικά και μη βιβλιοπωλεία και ουδέποτε μεταφράστηκε στα νεοελληνικά.

Επικαλείται επίσης, τον πανεπιστημιακό καθηγητή ποινικού δικαίου Stephen Feldman που λέει : «Για τους Χριστιανούς, η έννοια της ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης δείχνει ότι ο Ιουδαϊσμός ‘εξελίχθηκε’ στον χριστιανισμό και ότι ο Ιουδαϊσμός κατά κάποιο τρόπο ‘ολοκληρώθηκε’ με τον Χριστιανισμό. Η έννοια της ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης ρέει από τη χριστιανική ‘θεολογία της αντικατάστασης’, σύμφωνα με την οποία η χριστιανική Καινή Διαθήκη αντικαθιστά την εβραϊκή (Παλαιά). Ως εκ τούτου, πρώτον, ο Ιουδαϊσμός χρειάζεται αναμόρφωση και αντικατάσταση, και, δεύτερον, ο σύγχρονος Ιουδαϊσμός παραμένει ένα “λείψανο”».

Ο Feldman τονίζει «Ο μύθος της κοινής «ιουδαιο-χριστιανικής» παράδοσης παραβλέπει ύπουλα τις πραγματικές και σημαντικές διαφορές μεταξύ Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού».   

Οι ίδιοι οι ραβίνοι ανοιχτά διδάσκουν ότι «ο Ιουδαϊσμός είναι Ιουδαϊσμός διότι απορρίπτει τον Χριστιανισμό, και ο Χριστιανισμός είναι Χριστιανισμός, διότι απορρίπτει τον Ιουδαϊσμό» (ραβίνος Eliezer Berkovits, “Disputations and Dialogue:  Readings in the Jewish Christian Encounter”, ed. F.E. Talmadge, Katv, 1975, σελ. 291).

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας που ειδικεύτηκε στο θέμα του Ιουδαϊσμού Jacob Neuser, δηλώνει ότι ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός «αφορούν διαφορετικούς ανθρώπους να μιλούν για διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους» (Jacob Neuser, 1990.  Jews and Christians:  The Myth of a Common Tradition.  New York and London:  Trinity Press International and SCM Press, σελ. 28).

Ο Neusner θα πει επίσης: «Θεολογικά και ιστορικά, δεν υπάρχει πράγμα που λέγεται “ιουδαιο-χριστιανική παράδοση”. Είναι ένας κοσμικός μύθος που ευνοείται από ανθρώπους που δεν είναι πραγματικά οι ίδιοι πιστοί».

Αν και ο ιστορικός Χριστιανισμός προσδοκεί και αποβλέπει στην αιώνια Βασιλεία του Θεού, σύμφωνα με τους σιωνιστές ηγέτες, ο Ταλμουδικός Ιουδαϊσμός αποβλέπει στην «τελειοποίηση του επίγειου βιότοπου του ανθρώπου» (Gershon Mamlak, Midstream, Ιαν., 1989, σελ.31).

Ο Δρ Mamlak γράφοντας στο περιοδικό του Ιδρύματος Theodor Herzl, παραδέχεται ότι «πολλοί Εβραίοι γέμισαν τις τάξεις των διαφόρων “επαναστατικών κινημάτων” (βλ. κομμουνιστικά κόμματα, Σχολή της Φραγκφούρτης, φεμινιστικό κίνημα, κίνημα υπέρ των αμβλώσεων, κίνημα υπέρ των “δικαιωμάτων” των ομοφυλόφιλων κλπ) προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτή τους η επιθυμία».

«Και η μεσσιανική εποχή», υποστηρίζει ο εύγλωττος Σιωνιστής συγγραφέας Leon Simon, «σημαίνει για τον Εβραίο όχι μόνο την εδραίωση της ειρήνης επί της γης και την ευημερία για τους ανθρώπους, αλλά και την καθολική αναγνώριση του Εβραίου και του Θεού του». . .

Και συνεχίζει: «Γιατί ο Ιουδαϊσμός δεν έχει κανένα μήνυμα προσωπικής σωτηρίας, όπως έχει ο Χριστιανισμός. Όλες του οι ιδέες συνδέονται με την ύπαρξη του εβραϊκού έθνους» (“Studies in Jewish Nationalism” / «Σπουδές στον Εβραϊκό Εθνικισμό», 1920).

«Ο Ιουδαιο-Χριστιανισμός είναι ουσιαστικά μια εφεύρεση της αμερικανικής πολιτικής», θα παραδεχθεί ο Εβραίος θεολόγος Arthur A. Cohen.
 
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, κι αλλού


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

25 σχόλια:

 1. Πολύ καλό άρθρο. Απλό, κατανοητό, και πάνω απ'όλα αληθές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύγε Ανώνυμε 13 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2017 - 2:00 Π.Μ., συμφωνώ απολύτως. Πολύ καλό άρθρο. Απλό, κατανοητό, και πάνω απ'όλα αληθές με μία και μόνη προϋπόθεση : Να μην μπεις στον Κόπο να διαβάσεις Τα Ιερά Ευαγγέλια ή, Αν διαπράξεις Το θεοκατάρατον Αυτό Αμάρτημα, να προσπαθήσεις, έστω και επί ματαίω, να πείσεις εαυτόν και αλλήλους πως Τα Ιερά Αυτά Κείμενα, Των οποίων Η (αναντίρρητα) Ιδανική Γραφή δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεων, ψεύδονται ασυστόλως κι εσκεμμένως προκειμένου Οι Εβραίοι να σφετεριστούν Την Ορθοδοξία Μας.
   ΓΙΑΤΊ ΣΤΑ ΙΕΡΆ ΕΥΑΓΓΈΛΙΑ, ΕΝΏ ΑΝΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΓΕΓΟΝΌΤΑ όπως λ.χ.
   Το Γεγονός ότι Ο Χριστός, ως γνωστόν ξυλουργός το επάγγελμα, ουδέποτε εφοίτησε σε Εβραϊκά πνευματικά σχολεία, στα οποία φοιτούσαν υποχρεωτικά οι Εβραίοι εκείνης της εποχής, που προορίζονταν να γίνουν ραβίνοι.
   ΚΑΤΆ ΙΩΆΝΝΗΝ Κεφ. 7 εδ. 14 ''Όταν ήταν ήδη στα μισά της εορτής, ανέβηκε ο Ιησούς στο ναό και δίδασκε. 15 Θαύμαζαν τότε οι Ιουδαίοι και έλεγαν: «Πώς αυτός ξέρει γράμματα, ενώ δεν έχει μάθει;» 16 Αποκρίθηκε λοιπόν σ’ αυτούς ο Ιησούς και είπε: «Η δική μου διδαχή δεν είναι δική μου, αλλά εκείνου που με έστειλε.''
   και Το Γεγονός ότι Ο Χριστός, θεραπεύοντας Σάββατο μία γυναίκα, απέρριψε ΈΜΠΡΑΚΤΑ Την Εβραϊκή Αργία Του Σαββάτου.
   ΚΑΤΆ ΛΟΥΚΆΝ Κεφ. 13 εδ. 14 ''Αποκρίθηκε τότε ο αρχισυνάγωγος, αγανακτώντας επειδή το Σάββατο θεράπευσε ο Ιησούς, και έλεγε στο πλήθος: «Έξι ημέρες είναι κατά τις οποίες πρέπει να εργάζεται κανείς. Σ’ αυτές λοιπόν να έρχεστε και να θεραπεύεστε και όχι την ημέρα του Σαββάτου». 15 Του αποκρίθηκε τότε ο Κύριος και είπε: «Υποκριτές, καθένας σας το Σάββατο δε λύνει το βόδι του ή τον όνο από τη φάτνη και δεν το οδηγεί και το ποτίζει; 16 Και αυτή που είναι θυγατέρα του Αβραάμ, την οποία έδεσε ο Σατανάς, ιδού, δεκαοχτώ έτη, δεν έπρεπε να λυθεί από τούτο το δεσμό την ημέρα του Σαββάτου;'',
   ΤΑ ΟΠΟΊΑ (ΓΕΓΟΝΌΤΑ) ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ (ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΑ) ΕΝΔΕΊΞΕΙΣ ΚΙ ΕΠ'ΟΥΔΕΝΊ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΌΤΙ Ο Χριστός δεν ήταν Εβραίος και Ο όρος ''Ιουδαιο-Χριστιανισμός'' είναι ένα Κατασκεύασμα, χωρίς καμία Θεολογική και Ιστορική βάση, που, απλά, εξυπηρετεί Πολιτικές Ατζέντες,

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Διαγραφή
  2. ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΡΗΤΆ, επ'ευκαιρία της θεραπείας δύο τυφλών,
   ΚΑΤΆ ΜΑΤΘΑΊΟΝ Κεφ. 20 εδ. 30 ''Και ιδού, δύο τυφλοί που κάθονταν δίπλα στην οδό, όταν άκουσαν ότι ο Ιησούς περνάει από εκεί, έκραξαν λέγοντας: «Ελέησέ μας, Κύριε, γιε του Δαβίδ». 31 Το πλήθος τότε τους επιτίμησε για να σωπάσουν. Εκείνοι περισσότερο έκραξαν λέγοντας: «Ελέησέ μας, Κύριε, γιε του Δαβίδ». 32 Και στάθηκε ο Ιησούς, τους φώναξε και είπε: «Τι θέλετε να σας κάνω;» 33 Του λένε: «Κύριε, να ανοιχτούν οι οφθαλμοί μας». 34 Τους σπλαχνίστηκε τότε ο Ιησούς και άγγιξε τα μάτια τους, και αμέσως ξαναείδαν και τον ακολούθησαν.''
   και, επειδή η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως, για να μη μείνει ΚΑΜΊΑ ΑΜΦΙΒΟΛΊΑ, επ'ευκαιρία της θεραπείας χωλών, τυφλών, κουλών (sic), κωφάλαλων κ.λ. αναξιωτάτων δούλων Του Ομοουσίου Πατρός Του,
   ΚΑΤΆ ΜΑΤΘΑΊΟΝ Κεφ. 15 εδ. 29 ''Και όταν ο Ιησούς έφυγε από εκεί, ήρθε δίπλα στη λίμνη της Γαλιλαίας και, αφού ανέβηκε στο όρος, καθόταν εκεί. 30 Τότε τον πλησίασαν πλήθη πολλά, έχοντας μαζί τους χωλούς, τυφλούς, κουλούς, κωφάλαλους και άλλους πολλούς, και τους έριξαν κοντά στα πόδια του και τους θεράπευσε. 31 Ώστε το πλήθος θαύμασε, βλέποντας κωφάλαλους να μιλούν, κουλούς υγιείς και χωλούς να περπατούν και τυφλούς να βλέπουν. Και δόξασαν το Θεό του Ισραήλ.''
   Ταύτα και μένω αφού τα Ευαγγέλια υπάρχουν σε μετάφραση

   http://kainidiathiki.agiooros.org/

   κι ο καθένας, διαβάζοντάς τα, μπορεί πλέον να φτάσει στα δικά του Συμπεράσματα. Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο γιατί διαχρονικά Η (κάθε) Εξουσία θέλει, εξουσιαστικώ δικαίω, Αθέατη την πίσω πλευρά του Φεγγαριού, ακόμη κι όταν Αυτή αποτελεί Ιστορικά Αποδεδειγμένη Αλήθεια. Έτσι, ενώ διαβάζεις πως, κατά τον Ι.Καποδίστρια, ''Ει ο Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών'', ουδέποτε διάβασες Την μετ' Απόδειξη Αλήθεια ''Ει ο Θεός μεθ' ημών, ουδείς, πλην των ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ και ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΜΑΥΡΟΜΙΧΆΛΗ, καθ' ημών”. Κι ας πάλεψαν οι δόλιοι οι γονείς σου με το υστέρημά τους να σε κάνουν Άνθρωπο θωρακίζοντάς σε, όπως πίστευαν, ΓΝΩΣΤΙΚΆ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΊΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΈΡΟΥ.

   Διαγραφή
 2. ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΝΕΟ-ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ...

  ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ (ΠΡΟΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ) : ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ" ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν λέγοντας Ορθόδοξη Εκκλησία, εννοείς αυτούς με τις χρυσοποίκιλτες μήτρες και τις βαρύγδουπες δηλώσεις, που απαρνούνται ακόμη και τον Σταυρό τους και τον βγάζουν όταν επισκέπτονται λαθροεισβολείς, τότε ανώνυμε 4.45, ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.
   ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
   Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ, ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ!!

   Διαγραφή
  2. Αναντίρρητα, καθείς και Η Ευθύνη Του για Τη Σωτηρία Της Ψυχής Του, καθείς και Η (εξ Αυτής) Θεοπιστία Του, καθείς και οι Επιλογές Του για να δει, μεταθανάτια πάντα, ''Θεού Πρόσωπο.'' Σε κάθε περίπτωση, εν προκειμένω, Η Πίστη Σου σεσωκέ Σε ΑΦΟΎ είτε στις κατακόμβες, με τη ''δική'' Μας Σ.Κ., θα αξιωθείς χίλιες και μία Μαγικές Νύχτες είτε στον Ιερό Ναό όπου, συναινούσης της Πανθρησκείας για Τη Χειροτονία και των Γυναικών, θα ιερουργεί και θα κηρύττει Τον Θείον Λόγον, όπως μόνο αυτή ξέρει, θέλει και μπορεί με Ιεράν Εικόνα ανά χείρας, καταρώμενη ακατάπαυστα (δίκην μυδραλιοβόλου) τον Πάπα και με καπελάκι Adidas για τον ήλιο, η Κα Ελένη Λουκά θα αξιωθείς, ιδών Το Φώς Το Αληθινόν, να κάνεις ''καινούργιο συκώτι''. Θα πεις : Μα, δε θα πρέπει να ''κλείσω στασίδι'' πριν από βδομάδες, αν όχι μήνες; γιά να παραδεχθείς, στη συνέχεια, πως είναι χρέος Σου Η Ιώβια Υπομονή, Η Γλυκιά Αναμονή και Η Αρετή στο Όνομα Της Απόλυτης, Ομολογιακής και Μαρτυρικής Σου Θεοπιστίας.
   Έτσι, ως εκ της (έστω και εις μικρόν) Δικαιώσεως του διαχρονικού Σου Αγώνα, θα αξιωθείς Θεοδώρητον Ηθικόν Ακμαιότατον, που'χες να βιώσεις από την Εποχή του Οραματιστή Μεγάλου Ηγέτη μας Αντρέα, που δήλωνε Βαθειά Συγκινημένος για την ande portas Εθνική μας Παλλιγενεσία με Εγγυητή Το Φως στο Τούνελ. Εκείνο Το Φως, που, Πιστό στο μελλούμενο ραντεβού Του με Την Ιστορία, έκτοτε παραμένει πάντα Εκεί, παρά την πικρίαν Του γιατί δεν ήρθε να το ''αλλάξει'', όπως Του υποσχέθηκαν, καραφλό σκαλπ χρυσαυγίτη, απαστράπτον στον ήλιο. Εκείνο το Φως της Ελπίδας, ταγμένο να κρατάει άσβεστη τη Φλόγα του Αγώνα για Του Χριστού Την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία. Εκείνο το Αναστάσιμο Φως, Θεία Δέσμευση για την Τελική Παλλαϊκή Αντεπίθεση και Νίκη. Γιατί κατά την Προαιώνιον Διασυμπαντικήν Νομοτέλειαν, Τελικά πάντα Η Αλήθεια νικάει το ψέμα, Το Δίκαιο νικάει το άδικο και Το Φως νικάει το σκότος. Κι αρκεί Εσύ, δεόμενος ενθέρμως στον Επουράνιον Πατέρα Σου, να αξιωθείς Αιώνιον Ζωήν προκειμένου να'σαι παρών στη, μετά Νίκην, Θριαμβική Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και, επ'ευκαιρία, να πάρεις αυτόγραφα από το Γκουρού Αλέκο, τη Νεραϊδόμορφον Κυρά Τασία και Τον Πατέρα Της Νίκης, μετά Του Ομοουσίου Του Υιού και Διαδόχου, Πρόεδρο Βασίλη. Γένοιτο.

   Διαγραφή
 3. Αυτο δα..ελλειπε να καταγομαστε απο τους ορχεις του ιασονα και οχι απο τους ορχεις του ΚΑΙΝ. Τι δολοφονοι θα ειμασταν εαν δεν ειμαστε απο αυτον ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο μύθος του «ιουδαιο-χριστιανισμού» το χαπακι των απιστων , των αμοφωρτων και κατσαπιαδων !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ας το αντιληφθουμε επιτελους ολοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ!Αν βεβαια εχουμε τα κοτσια!Τα φοβικα συνδρομα και το πνευματικο ραχατι δεν βοηθουν!!... Αντιπαλο δεος του ανα τους αιωνες Σιωνισμου ειναι ο Ελληνισμος.Ο Χριστιανισμος ως παραγωγο του Σιωνισμου αν και εξανθρωπισθηκε και εκπολιτισθηκε αρκετα απο τις ιδεες και το Φως της Ελλαδος δεν παυει να ειναι ενα εκ κατασκευης ΜΗ Ελληνικο ιδεολογημα.Απλα για να εξαπλωθει καβαλικεψε το καθαροαιμο αλογο του Ελληνισμου που ως τοτε κυριαρχουσε.Με την μεταφραση των εβδομηκοντα διαφαινεται οτι πριν τον Χριστο ακομα ειχε ξεκινησει το σχεδιο παγκοσμιας εξαπλωσης του Σιωνισμου.Απλα εψαχναν να βρουν τον τροπο εξαπλωσης.Η Ελληνοφωνια των χριστιανικων ευαγγελιων κηρυγματων και συγγραμματων μετεπειτα ηταν η κυρια μεθοδος.Ο Χριστιανισμος ειναι αληθεια οτι διωκεται απο την διαχρονικα ΝΤΠ.Και αυτο γιατι ο Ελληνισμος που εμπεριεχεται εστω κατ ελαχιστο σαυτον ειναι μια ιδεολογια η κοσμοθεαση καλυτερα ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΧΘΡΙΚΗ στον εβραισμο.Αυτα τα ψηγματα του Ελληνισμου διωκουν οι σιωνιστες νεοταξιτες στον χριστιανισμο.Τα προταγματα του Ελληνισμου Ελευθερια, Δικαιοσυνη,Δημοκρατια, Τυραννοκτονια, Αμφισβητηση Ανθρωπισμος κλπ ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΕΧΘΗ για τους νεοταξιτες.Οπως δυστυχως ειναι και για τους χριστιανους που τα πολεμησαν με μανια.Μη κρυβομαστε.Ειναι μια αληθεια που πρεπει να αποδεχθουμε αν ειμαστε εντιμοι.Οσο συνδεουμε τον Ελληνισμο με τον χριστιανισμο θα δαγκωνουμε την ουρα μας.Ειναι συνταγη πνευματικης διαστροφης.Και κατι αλλο.Ο Ελληνισμος ακομη και χωρις καμια εκπροσωπηση χωρις ενα διευθυντικο κεντρο ΑΡΧΕΙ σημερα παγκοσμια μεσω του πνευματος των ιδεων και κυριοτερα μεσω των ανθρωπινων συμπεριφορων.Ο Σιωνισμος με τα απιστευτα τρισεκατομμυρια και την τερατωδη οργανωση στην ουσια εχει για αντιπαλο ενα πολιτισμο που ειναι φυτεμενος στο θυμικο στην καρδια και στο νου των ανθρωπων ανα τη γη .Στο τελος ο Σιωνισμος ως ΝΤΠ θα συντριβει(ειναι βεβαιο και κανενας να μη εχει αμφιβολιες) και ξανα παλι απο την αρχη.Πρεπει ομως και οι ΕΛΛΗΝΕΣ οπου γης να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ και να ΠΑΛΕΨΟΥΝ.Ισως αυτη να ειναι η ενοτητα των αντιθεσεων που ελεγε ο Ηρακλειτος ισως αυτο να ειναι το process που κινει την ανθρωπινη ιστορια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εύγε !για το άρθρο και τους σχολιαστές,
  Έτσι είναι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σας αρέσει,δεν σας αρέσει,ο χριστιανισμός είναι δημιούργημα εβραικής μήτρας. Καμμία σχέση οι υψηλές ηθικές αξίες και διδάγματα των αρχαίων ελλήνων και ο ηρωικώς τρόπος ζωής με τις αιμομιξίες,αυνανισμούς και χρηματισμούς των γαμψομύτηδων εβραίων....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβως ετσι 13 Απρ 2017 1:50ΜΜ και δυστυχως αυτο δεν μπορει να γινει αντιληπο απο του χριστιανους της ορθοδοξιας, οπως επισης δεν μπορει να γινει αντιληπτο απο τα "ξαδερφια τους" ισλαμιστες, οτι μητρα του ισλαμισμου ειναι παλι ο εβραισμος/ιουδαισμος. ο χριστιανισμος, προεκυψε απο τον Χριστο που ειναι απογονος του Ισραηλ (Ιουδαισμος), ενω απο τον Ισμαηλ (αδερφο του Ισραηλ, με κοινο πατερα τον Αβρααμ) προεκυψε ο Ισλαμισμος. Κοινοι πατερες των 3 θρησκειων στα δηθεν ιερα βιβλια τους, κατα χρονολογικη σειρα (Ιουδαισμος, χριστιανισμος. ισλαμισμος)ειναι ο Αβρααμ, ο Μωυσης.

   Διαγραφή
  2. Το αρθρο κανει μια απεγνωσμενη προσπαθεια, δηθεν επιστημονικη, να παντρεψει εμμεσως πλην σαφως τον Χριστιανισμο με τον Ελληνισμο (ως αντισταση κατα της ΝΤΠ), δυο εννοιες ξεκαθαρα αντιδιαμετρικες, που δεν εχουν καμια κοινη συνισταμενη. Οπως επισης μας παρουσιαζει το αυτονοητο και φυσιολογικο και απολυτα λογικο, οτι χριστιανισμος δεν ειναι εννοιες απολυτα ιδιες με τον Ιουδαισμο και τον Μουσουλμανισμο, αλλα αποκρυπτει εντεχνα την διαχρονικη ΑΜΕΣΗ σχεση και αλληλεπιδραση του Ιουδαισμου (μητρα) στον Χριστιανισμο και Ισλαμισμο και των μεταγενεστερων αιρεσεων τους, οπως ειναι και η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, που ακομη πολλοι εδω μεσα δεν εννουν να καταλαβουν και αντιληφθουν οτι ειναι ΑΙΡΕΣΗ, αλλα την αποκαλουν ως την δηθεν """Αληθινη""" Θρησκεια και εφερε την χωρα μας σε αυτην την καταντια, καθως ολοι οσοι την κυβερνησαν ανεπιτυχως ηταν βαπτισμενοι ορθοδοξοι και πηραν τις ευλογιες απο το Αγ.Ορος!!

   Ακομη καποιοι δυστυχως δεν μπορουν να καταλαβουν (ή δεν το χωραει ο νους τους) να συδεσουν την Χεγκελιανη διαλεκτικη που συνηθως εφαρμοζεται στην πολιτικη της ΕΥΡΩΠΗΣ και του υπολοιπου κοσμου (ΘΕΣΗ - ΑΝΤΙΘΕΣΗ που φερνει την ΣΥΝΘΕΣΗ) οτι εφαρμοζεται κατα αντιστοιχια απο την Εβραιοιουδαικη ηθικη στην Θρησκεια, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (ΘΕΣΗ) - ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ (ΑΝΤΙΘΕΣΗ) που φερνει την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΣΥΝΘΕΣΗ)!! Το ιδιο γινεται και με τις αλλες θρησκειες.

   Διαγραφή
 8. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ...;;; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ...;;; ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΕΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ ΙΧΒΙ...;;; ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΙΧΒΕ...;;; ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΕΓΡΑΦΕ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΠΟΥΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ... ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ, ΑΘΕΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ... Σ΄ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ... ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Β. ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κυρία Σούφλη, γιατί δεν λέτε λέξη για τις φοβερές ύβρεις των Πατέρων της ΕΚκλησίας εναντίον του Ελληνισμού; Η λογική σας είναι ότι αφού βρίζουν τους Εβραίους οι Πατέρες, ΔΕΝ υφίσταται Ιουδαιοχριστιανισμός. Με την ίδια λογική, αφού βρίζουν και τους Έλληνες, δεν υφίσταται Ελληνοχριστιανισμός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ποιός σας είπε, πως αποδέχομαι ότι μου έχει διαστρεβλώσει και σερβίρει στα κείμενά της η εβραϊλα;

   Διαγραφή
 10. Ζαχαριας IX - 13
  Διοτι ενετεινα σε Ιουδα εμαυτω τοξον επλησα τον Εφραιμ και εξεγερω τα τεκνα σου Σειων επι τα τεκνα των Ελληνων και ψηλαφησω σε ως ρομφαιαν μαχητου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το αρθρο ειναι εξαιρετικο (κατα την γνωμη μου) και αναφερεται στον ορο 'Ιουδαιο - Χριστιανισμος' ( Judo Christianity), και οχι στην σχεση του Ιουδαισμου με την Ελληνιστικη περιοδο και την Ελληνικη φιλοσοφια και αρχαια θρησκεια.

  Οπως πολυ σωστα θεωρει ο συγραφεας, Ιουδαισμος και Χριστιανισμος βρισκονται σε διαμετρικα αντιθετες θεσεις και δεν μπορουν να ταυτιστουν επ' ουδενι λογω.

  Μια απλη αναγνωση της Παλαιας Διαθηκης (Τορα) και του Ταλμουδ, πανω στα οποια βιβλια εχει βασισθει ο Ιουδαισμος, θα πεισει τον καθενα για το ποσο διαφορετικος ειναι ο Χριστιανισμος, ο οποιος εχει ως βαση του την Καινη Διαθηκη με τις αφηγησεις των Ευαγγελιστων και τις επιστολες του Αποστολου Παυλου. Τα δε ΗΘΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ της Καινης Διαθηκης δεν εχουν τιποτα το κοινο με τις αιμομιξιες, δολοφονιες κλπ της Παλαιας Διαθηκης.

  Αυτο γινεται απολυτα φανερο κι απο το γεγονος οτι οι αθλιοι Φαρισαιοι σταυρωσαν Τον Ιησου Χριστο επειδη ακριβως τους ελεγε για το ποσο ειχαν ξεφυγει απο τις Θεικες Διδαχες.

  Δεν ειναι λοιπον δυνατον να συνυπαρξουν και να συμπροσευχηθουν ποτε Χριστιανοι και Ιουδαιοι αφου αυτοι ειναι που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ Τον ιδρυτη της Χριστιανικης Πιστης. Ο δε ορος "ιουδαιο/χριστιανισμος" ειναι απολυτα παραπλανητικος και χρησιμοποιειται σαν 'εργαλειο' για την εξαπλωση και αποδοχη του σιωνισμου απο τους χριστιανους της δυσης.

  Θανος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Leporello Gatos
   13 Απριλίου 2017 - 5:53 μ.μ

   "Δεν ειναι λοιπον δυνατον να συνυπαρξουν και να συμπροσευχηθουν ποτε Χριστιανοι και Ιουδαιοι αφου αυτοι ειναι που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ Τον ιδρυτη της Χριστιανικης Πιστης".

   https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwip2vaZoKLTAhUJ1RQKHe8eCk4QFggiMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.impantokratoros.gr%2FD456D4D3.el.aspx&usg=AFQjCNFVN1ms6-lEyFsFvnQg689k1-rePA

   και ομως θα συνυπαρξουν και θα συμπροσευχηθουν

   Διαγραφή
  2. Leporello, Gatos!!!!κάτι μού λέει αυτό τό όνομα.
   Γεγονότα καί μόνο.
   1)Τόν χριστιανισμό τόν "εφτειαξε"ο αρχηγός Σαούλ ό Ιουδαίος.
   2)Κανένας από αυτούς τούς 12 δέν ήταν ΕΛΛΗΝ.
   3)Διδάσκουν,διαδίδουν καί τό κατόρθωσαν τήν Ιουδαική ιστορία.
   4)Εαν συγκρίνεις αυτά πού διδάσκουν μέ τήν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ,συγνώμη,αλλά είναι γιά γέλια.
   5)Οί έλληνόφωνοι αλλαξοπίστησαν,ξέχασαν τούς προγόνους τους καί τό ΤΡΕΛΟ.....ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!!!!!!!!
   6)ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟΝ (απλώς εκμεταλεύονται τήν ΘΕΙΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ γιά τήν κατώτερη καί θνήσκουσα πλευρά γιά τήν οποία ζούν και απολαμβανουν ανευ κόπου ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ).
   Αυτός είναι ο ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΛΠ.
   7)Δέν υπάρχουν πλέον ΕΛΛΗΝΕΣ,(ολίγοι μόνον),τό βλέπετε μπροστά σας,οί περισσότερι ή έχουν συμφέρον μέ τήν θρησκεία καί σκίζουν τά ιμμάτιά τους,ή έχουν τόν φόβο τού θεού μέσα τους πού ευθύνονται γ΄αυτό οί θρησκείες.
   Καί άλλα πολλά....
   Καλά νά περάσετε όλοι σας πιστοί καί μή.

   60+years old.

   Διαγραφή
  3. ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ... ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ - ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...;;; ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ...;;; ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΩΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΑΡΧΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΡΑ, ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ, ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΤΟΝ ΙΑΣΩΝΑ, ΤΟΝ ΘΗΣΕΑ, ΤΟΝ ΜΙΝΩΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΝΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ...

   Διαγραφή
  4. H απαντηση στο ερωτημα σας 'ανωνυμε 1¨20 πμ. εγκειται στο γεγονος οτι, η "εβραικη μυθολογια" οπως την αποκαλειτε ανηκει στο πεδιο των θρησκευτικων σπουδων.

   Η σπουδη των δικων μας αρχαιων προγονων εμπιπτει στο πεδιο της ιστοριας, την οποια δυστυχως, εχουμε παραμελησει παντελως.
   Και γι' αυτο υπευθυνοι ειναι οι ακαδημαικοι, οι πανεπιστημιακοι αλλα και πολυ περισσοτερο, οι εκαστοτε υπουργοι Παιδειας (?) που λες και το κανουν επιτηδες ( ...μηπως πραγματικα το κανουν ετσι?..), ωστε οι Ελληνοπαιδες να μην μαθαινουν την τοσο πλουσια ιστορια μας.

   Μαθαινοντας για την Δημιουργια απο την Βιβλο, την οργη Του Θεου με το ανθρωπινο γενος κλπ κλπ δεν πρεπει να μας εμποδιζει να μαθαινουμε την Ελληνικη ιστορια η οποια σε πολλα σημεια συνταυτιζεται και επιβεβαιωνει την Βιβλο, λογου χαριν, την υπαρξη γιγαντων στην Γη, τον κατακλυσμο του Νωε ( Δευκαλιωνα κατ' εμας) κλπ κλπ

   Η Βιβλος επισης ομιλει περι 'ημιθεων' οπως και η Ελληνικη μυθολογια ( Ηρακλης, Θησευς κλπ) ως γονους 'θεων' και γηινων γυναικων.

   Το θεμα της διδασκαλιας ( η' μη ) της ιστοριας μας στα σχολεια ειναι τραγικο και αν ειστε γονιος νεων, ισως θα επρεπε να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ απο τον πολιτικαντη που ψηφιζετε να φερει το θεμα στην βουλη προς συζητηση, αν και νομιζω οτι οι αθλιοι νεοταξιτες / ψευδομαρξιστες θα κανουν το παν για να 'θαψουν' το θεμα.

   Παγια αυτη η τακτικη τους.

   Θανος Κ.

   Διαγραφή
  5. Ανωνυμε 1¨05 πμ.

   Το ονομα κατι σας λεει!

   Leporello: Στην Οπερα 'Don Giovanni'ο Λεπορελλο ειναι ο υπηρετης του γυναικοκατακτητη.
   Gatos: To Ισπανικο ονομα για τους απανταχου γατους.

   Τυγχανει λοιπον εγω να εχω τον γατο της φωτογραφιας μου που ακουει στο οπερατικο ονομα ..Λεπορελλο!

   Σας ελυσα την απορια σας?

   Θανος Κ.

   Διαγραφή
 12. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ??????


  http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81/

  Ο ΙΑΤΡΟΣΙΚΑΣΤΗΣ κος ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΗΛΘΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι εκανε ιατροδικαστικη εξεταση αφου τον τηλεμετεφερε στο παρελθον ο χριστιανικος θεος για να δει το χρονικο της σταυρωσης του Γιεσουα...τι θα σκαρφιστουν καποιοι συστημικοι στο Βημα για να διατηρησουν την ψευδη ιστορια..ποσο κουτοχορτο θα τρωμε ακομα!!

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ