Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΥΚΑΔΩΝ! Ο Καμμένος το πούλησε σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ...Χωρίς χώρο εκπαίδευσης μένουν πλέον οι φημισμένοι βατραχάνθρωποι.

ΟΙ ΦΛΕΒΕΣ, το νησί απέναντι σχεδόν από τη Βουλιαγμένη, είναι δρομολογημένο-και έχει, μάλιστα, εξαγγελθεί από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο- να παραχωρηθεί για αξιοποίηση σε έναν πολυε­θνικό τουριστικό οργανισμό, έναντι αναμενόμενου τιμήματος, περίπου 100.000.000 ευρώ.
Και τι είναι ρε χοντρέ οι Φλέβες; Ιδιοκτησία σου;
Χοντρέ, έχεις σκεφθεί πως θα έρθει η στιγμή που θα παρακαλάς να σε σκοτώσει ο λαός, από τα βασανιστήρια που θα υποστείς εσύ και οι άλλοι προδότες;;;Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Εντάξει... δεν το πούλησε ακόμα, αλλά... θα το πουλησει... 
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΑΝΑΘΛΙΟΙ!ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΥΚΑΔΩΝ! Ο Καμμένος το πούλησε σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ...


Ο Καμμένος παραχωρεί τις Φλέβες σε πολυεθνικό τουριστικό οργανισμό αντί 100.000.000€. 


Χωρίς χώρο εκπαίδευσης μένουν πλέον οι φημισμένοι βατραχάνθρωποι.

ΟΙ ΦΛΕΒΕΣ, το νησί απέναντι σχεδόν από τη Βουλιαγμένη, είναι δρομολογημένο-και έχει, μάλιστα, εξαγγελθεί από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο- να παραχωρηθεί για αξιοποίηση σε έναν πολυε­θνικό τουριστικό οργανισμό, έναντι αναμενόμενου
τιμήματος περίπου 100.000.000 ευρώ. 

Το γεγονός αυτό είναι γνωστό και θεωρητικώς κανείς δεν θα μπορούσε να έχει αντίρρηση, αφού η έκταση δεν πωλείται, αλλά παραχωρείται για συγκεκριμέ­νο χρονικό διάστημα, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό θα λάβουν μέρος του προσδοκώμενου τιμήματος. 


Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, έγκειται στο ότι εδώ και δεκαετίες το «Ναυτικό Οχυρό Φλεβών», όπως είναι η επίσημη ονομασία, αποτελεί τον πιο σημαντικό, ίσως, χώρο εκπαιδεύσεως των φημισμένων «βατραχιών» του Π.Ν., δηλαδή των υποβρύχιων καταστροφέων της ΔΥΚ, του Αρχηγείου Στόλου.

Εκεί πραγματοποιείται η εκπαίδευση στις καταδύσεις μεγάλου βάθους, ανορθόδοξου πολέμου και εκρηκτικών, ενώ σε αυτή τη νησίδα γίνο­νται και ασκήσεις τόσο των βατραχανθρώπων όσο και αυτών μαζί με άλλους συναδέλφους τους επίλεκτων μονάδων του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΝ και του Αρχηγείου Στόλου, αφού οι δύο στους τρεις ναυάρχους, οι οποίοι ηγούνται των προαναφερθέντων Γενικών Επιτελείων και του Αρχηγείου, προέρχονται από τους βατραχανθρώπους του Π.Ν. -ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (Α/ΓΕΕΘΑ) και ο αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος (ΑΣ), οι οποίοι στο παρελθόν έχουν υπηρετήσει για χρόνια στη ΔΥΚ και έχουν διατελέσει και διοικητές της, ενώ και ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικό­λαος Τσούνης γνωρίζει άριστα το θέμα.


«Το πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ είναι σοβαρό και κερδισμένη θα είναι και η χώρα και το Π.Ν. Επ’ αυτού, δεν γεννάται θέμα. 

Από την άλ­λη, πρέπει να βρεθεί λύση και με το ζήτημα της εκπαιδεύσεως της ΔΥΚ. Είχαμε παλαιότερα ως εναλλακτικό μέρος εκπαιδεύσεως τη Γυάρο, την οποία προ ετών την πήρε το υπουργείο Πολιτισμού και την ανακήρυξε “χώρο πολιτιστικής και εθνικής κληρο­νομιάς” και έγινε Μουσείο Αντιστάσεως.

Πάμε Γυάρο;

»Εμείς υποχρεωθήκαμε να φύγουμε από εκεί. Αν φύγουμε και από τις Φλέβες, τότε θα προκληθούν σοβαρότατα προβλήματα εκπαίδευσης, καθώς δεν θα υπάρχει τέτοιος χώρος σε σχετικά μικρή από­σταση από τη ΔΥΚ. 

Σκεφτόμαστε να αποταθούμε στην πολιτεία και να ζητήσουμε να επανέλθει στο Π.Ν. και στη ΔΥΚ τουλάχιστον ένα έρημο τμήμα της Γυάρου, μακριά από εκεί όπου είναι οι εγκαταστάσεις» μας είπε πρόσφατα κορυφαία ναυτική πηγή, με την οποία συζητούσαμε το όλο θέμα.


Ας σημειωθεί ότι το «Ν.Ο. Φλεβών» αποτελεί από τα μέσα της δεκαετίας του ΄20 ναυτική εγκατάστα­ση και στη δεκαετία του ’30 είχαν τοποθετηθεί εκεί ναυτικά πυροβόλα για την προστασία του λιμανιού του Πειραιά και του Ναυστάθμου Σαλαμίνος. 

Μεταπολεμικώς, από τότε που συγκροτήθηκε η μονά­δα των βατραχανθρώπων του Π.Ν., αποτελούσε την πιο σημαντική περιοχή εκπαίδευσής τους.


Από τον ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-09/04/2017)ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ