Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Τα περί αναθεώρησης του Συντάγματος, είναι στάχτη στα μάτια και βούτηρο στο ψωμί, όσων μας έχουν βάλει σ' αυτό το λούκι (βίντεο) Σε αυτό το θέμα την αποστομωτική απάντηση την έλαβε η συστημική αριστερά από έναν αριστερό Συνταγματολόγο (άλλωστε οι συστημικοί αριστεροί έχουν ανάγκη να παριστάνουν κάτι που δεν είναι, αλλά τους γυρίζει μπούμερανγκ ενίοτε).Αναφέρομαι στον κύριο Κασιμάτη (και μπράβο του), που ήταν σαφής: 

"Αναθεώρηση σε περίοδο κατοχής είναι βούτυρο στο ψωμί όσων μας έχουν βάλει σε αυτό το λούκι" (σε ελεύθερη μετάφραση).https://youtu.be/riZdrZSclToΚαι τίθεται ένα ερώτημα (ρητορικό).

Σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες "αποτυχίες" του ...σωτήριου προγράμματος επιτροπείας, γιατί δεν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο;

Τι προτείνεται αντ' αυτού;
Περαιτέρω εξαθλίωση και μαρασμός της ελληνικής κοινωνίας και οικογένειας και (τυχαίο, να υποθέσω) εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας (γιατί η Ελλάδα είναι πλούσια, αλλά δεν έχει σοβαρό πολιτικό σύστημα και το έχουν αξιοποιήσει αυτό πάσης φύσεως κοράκια ώστε να μας έχει φορεθεί καπέλο δυναστικής ξενοκρατίας από την δολοφονία του Καποδίστρια και μετά).

Τις προάλλες ακούστηκε και το άλλο ...κουφό από ένα γερμανικό ινστιτούτο.
Να προσλάβει η ευρωπαϊκή επιτροπή (που τόσο καιρό μας ...διασώζει) "άριστους" (χίλιους περίπου) για να φτιάξουν την δημόσια διοίκηση.

Μα αποδεικνύεται ότι ήθελαν την απαξίωση της δημόσιας διοίκησης για να το παίζουν μετά αυτοί διασώστες.
Κινούνται παντού εκ του πονηρού.

Γιατί δεν θεσμοθετούν απλά:

1. Την ευθύνη της υπαλληλίας να κρίνεται για το αν κάνει σωστά την δουλειά του κάθε υπάλληλος χωρίς πλατείες "κλαυθμών και οδυρμών" και όσα ιστορικά συνεπάγονται;
2. Γιατί δεν ενθαρρύνουν τις υπάρχουσες αξιοκρατικές διαδικασίες του ελληνικού κράτους και αντίθετα τις υπονομεύουν συστηματικά και ποσοτικά για να ασκούν τα κόμματα προσωποπαγή πολιτική;
3. Γιατί θέλουν ...ειδική εμπειρία για να προσλάβουν τους χίλιους «αρίστου» που μοστράρουν;
Εμπειρία σε τι;
Στο να ξεπουλάνε χώρες;;;

Μας έχει επιβληθεί κατοχή.
Και αυτή είναι η πραγματικότητα.
Γι' αυτό και θέλουν αντίστοιχης ποιότητας πολιτικό προσωπικό.


Και επίσης δεν έχω καταλάβει κάτι ακόμα...
Γιατί ένα γερμανικό ινστιτούτο υπαγορεύει το "καλό" μας;
Γιατί δεν υπάρχει ένα ακομμάτιστο, αδιάβλητο ινστιτούτο εθνικής αναφοράς με Κασιμάτηδες, Κοντογιώργηδες, κλπ να εισηγείται πολιτικές για το μέλλον της χώρας;

Ξεκάθαρα λοιπόν...
Το χρέος ήταν η πρόφαση.
Η ουσία είναι ο δημόσιος πλούτος της χώρας και ένα δουλοπρεπές και ξεκομμένο από κάθε εθνική-κοινωνική αναφορά κομματικό σύστημα που παίζει ρόλους επιστάτη της ξένης κηδεμονίας μόνο για την καρέκλα της εξουσίας.


Τα περί αναθεώρησης λοιπόν, είναι στάχτη στα μάτια ως συνήθως...

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να περνάει τέτοια δράματα, είμαστε πλούσια χώρα, αλλά δεσμευμένοι σε άφρονες πολιτικές υπόδουλης κομματαρχικής λογικής.
 

απλός πολίτηςΟ/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Προετοιμασία προτεκτοράτου και μέσα από το Σύνταγμ...":

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ