Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ : Ραγδαίες εξελίξεις και πρωτοφανείς διώξεις σε μοναχούς της Μονής Κουτλουμουσίου. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ- ΑΠΕΙΛΕΣ- ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ- 
ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΡΗΞΗΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 
 Σας μεταφέρουμε αποκλειστικές απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες που μόλις έφτασαν στο ιστολόγιο μας από το Άγιο Όρος (Τρίτη 11 το βράδυ)

Χθες, Δευτέρα, το απόγευμα,  3 πατέρες της Κουτλουμουσίου προσπάθησαν να εισβάλουν παράνομα στο κελί του π.Μακαρίου -δηλαδή να το καταλάβουν. Ο π.Μακάριος απουσίαζε ενώ μέσα φιλοξενούνταν 2 εκδιωκόμενοι πατέρες της Μονής Κουτλουμουσίου. Οι φιλοξενούμενοι πατέρες αρνήθηκαν να τους ανοίξουν.

Σήμερα (Τρίτη 25/4/2017), στις 11 πμ περίπου, ήρθαν μαζί με αστυνομικούς απαιτώντας και πάλι το κελί του π.Μακαρίου. Οι πατέρες κ πάλι δεν άνοιξαν και η κλειδωμένη καγκελόπορτα απέτρεψε τους αστυνομικούς να εισβάλουν μέσα.
Ίδια απόπειρα εισβολής έγινε και σε δεύτερο κελί την περίπου ίδια ώρα, πιθανότατα από τα ίδια άτομα.
Αντίστοιχη απόπειρα εισβολής στο κελί του π,Μακαρίου, έγινε και στις 6 μμ σήμερα (και πάλι μαζί με την αστυνομία)


ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΟΝ "ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ". 
ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ.

Οι πατέρες π.Μακάριος, π.Ιλαρρίων και π.Ιωσήφ, όλοι της Μονής Κουτλουμουσίου, έκαναν ΗΔΗ 2 φορές ΕΦΕΣΗ στην απόφαση του μοναστηριού να τους διαγράψει από το μοναχολόγιο (επειδή λόγω μνημόνευσης του αιρετικού οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίου εφαρμόζοντας τους Ιερούς Κανόνες οι ευσεβείς Αγιορείτες αρνούνταν να συμμετέχουν στις ακολουθίες).

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, η ΕΦΕΣΗ θα έπρεπε να διαβιβαστεί ΑΜΕΣΑ στην Επιστασία, η οποία έχει προθεσμία 5 ημερών να τους καλέσει σε απολογία. 

Η Επιστασία ΟΥΔΕΠΟΤΕ τους κάλεσε, γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ της προωθήθηκε από την Μονή, οι εφέσεις των 3 μοναχών. Η τελευταία έφεση είχε ημερομηνία 29/3/2017 (16/3/2017 με το π.η.).
Εφόσον ΔΕΝ κλήθηκαν σε απολογία -πέρα από την σοβαρότατη παρανομία της Μονής Κουτλουμουσίου-  οι ΕΦΕΣΕΙΣ τους θεωρούνται ότι έγιναν δεκτές, άρα παραμένουν εγγεγραμμένοι στο μοναχολόγιο της Μονής.


ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ

Η Μονή Κουτλουμουσίου ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ να παραλάβει τις εφέσεις των πατέρων που διέκοψαν την μνημόνευση του Βαρθολομαίου. Αρνούνταν να τους δώσουν Αριθμό Πρωτοκόλλου οπότε οι πατέρες υποχρεωνόταν να τις καταθέτουν μέσω δικαστικού επιμελητή που έπρεπε να έρθει από εκτός Αγίου Όρους (υποβαλλόμενοι σε πολλαπλάσια έξοδα).


ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ Π.ΙΛΑΡΡΙΩΝΟΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Ο π.Ιλαρρίων, διαμένει στο κελί του εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια, και το κελί είναι εντός του μοναστηριού. 
Ο π.Ιλαρρίων, μετά από πλήθος γεγονότων, αναγκάστηκε για 1η φορά, να κλειδώσει το κελί του (αλλάζοντας τον μύλο). 
 
Πατέρες την μονής κατέστρεψαν τον μύλο της κλειδαριάς -όπως οι ίδιοι του ομολόγησαν, πιθανότατα με τρυπάνι, με αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή, της Ζωοδόχου Πηγής, στις 6 μμ, όταν επέστρεψε στο μοναστήρι από την θεία λειτουργία όπου είχε πάει, να μην μπορεί να εισέλθει ούτε καν για να πάρει τα πράγματα του, τα οποία έχουν ουσιαστικά δεσμεύσει -απέμεινε μόνον με ένα μικρό σάκο με τον οποίο πήγε να φιλοξενηθεί στο κελί του π.Μακαρίου. 
 
Πατέρες της μονής ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να του επιτρέψουν να πάρει τα πράγματα του, εν γνώσει τους ότι είναι μόνον με αυτόν τον μικρό σάκο.
 
Ομοίως εκδίωξαν και δεύτερο μοναχό που επίσης συνέχιζε να ζει μέσα στο μοναστήρι, ο οποίος επίσης αρνείται να συμμετέχει στην μνημόνευση του Βαρθολομαίου.


Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ "ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΕΣ ΤΟΥς"

Ο π.Ιλαρρίων απευθύνθηκε το Σάββατο το πρωί στις τοπικές αστυνομικές αρχές καταγγέλλοντας την απόπειρα παραβίασης/διάρρηξης του κελιού του. Ζήτησε από την αστυνομία να κάνει αυτοψία. Η αστυνομία ζήτησε να υπάρχει και ένας "Επιστάτης" (της Επιστασίας), αλλά η Ιερά Κοινότητα τους απάντησε ότι ΔΕΝ μπορεί να δεχθεί την καταγγελία και ότι πρέπει "το μοναστήρι" να τους κάνει την καταγγελία!!!


ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Σήμερα (Τρίτη) το πρωί, αστυνομικοί και πατέρες της Κουτλουμουσίου, ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ το αυτοκίνητου άλλου μοναχού  από το κελί του (αυτοκίνητο που είχε πληρώσει ο ίδιος - απλά τα αυτοκίνητα στο Άγιο Όρος υποχρεωτικά εγγράφονται σε κάποια μονή). Το αυτοκίνητο -όπως πληροφορηθήκαμε- βρίσκεται τώρα στο προαύλιο της μονής Κουτλουμουσίου! Με τον τρόπο αυτό εκβιάζουν τους πατέρες αφού χάνουν τα κελιά τους, ακόμη και τα οχήματα που έχουν αγοράσει οι ίδιοι, για να αποδεχτούν να μνημονεύουν τον Βαρθολομαίου..


ΝΤΡΟΠΗ ...
 
Όπως φαίνεται κάποιοι "Αγιορείτες" ΔΕΝ έζησαν Πάσχα. Τους έχει κατακυριεύσει ο
σατανάς και πασχίζουν να κάνουν ότι μπορούν για να "τιμωρήσουν" τους αγωνιστές, ευσεβείς πατέρες που δεν προσκυνούν την αίρεση του Οικουμενισμού.

Θα σας κρατήσουμε σε διαρκή ενημέρωση.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

16 σχόλια:

 1. ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΕΡΙΚΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΩΣΤΑ - ΤΑΥΡΟ, δεν ήξερες, δε ρώταγες τουλάχιστον Τον Πνευματικό Σου να σου πει ότι Οι Αδίκως Διωκόμενοι Αγιορείτες Γέροντες δικαιούνται ΤΟ ΕΎΓΕ ΜΌΝΟ ΕΦΌΣΟΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ ΤΗΡΉΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΉΚΟΝ ΝΑ ΑΓΑΠΆΝΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΎΣ ΤΟΥΣ

   ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΊΟΝ Κεφ. 5 εδ. 43 ''Ακούσατε ότι ειπώθηκε: Να αγαπήσεις τον πλησίον σου και να μισήσεις τον εχθρό σου. 44 Εγώ όμως σας λέω, αγαπάτε τους εχθρούς σας, εύχεστε προς τον Θεό αγαθά για εκείνους οι οποίοι σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων οι οποίοι σας μεταχειρίζονται υβριστικώς και περιφρονητικώς και σας καταδιώκουν αδίκως, 45 για να γίνετε γιοι του Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς, γιατί τον ήλιο του τον ανατέλλει πάνω σε κακούς και καλούς και βρέχει πάνω σε δίκαιους και άδικους. 46 Γιατί αν αγαπήσετε όσους σας αγαπούν, ποιο μισθό θέλετε να έχετε; Και οι τελώνες το ίδιο δεν κάνουν; 47 Και αν χαιρετήσετε τους αδελφούς σας μόνο, τι περισσότερο κάνετε; Και οι εθνικοί το ίδιο δεν κάνουν; 48 Να είστε λοιπόν εσείς τέλειοι όπως ο Πατέρας σας ο ουράνιος είναι τέλειος''.

   ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΑΞΙΩΘΟΎΝ ΤΌΣΟΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΊΑΝ ΤΙΜΩΡΊΑΝ ΤΩΝ ΕΝ ΑΔΊΚΩ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΏΝ ΔΙΩΚΤΏΝ ΤΟΥΣ

   ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΊΟΝ Κεφ. 13 εδ. 36 ''Τότε άφησε τα πλήθη και ήρθε στην οικία. Και τον πλησίασαν οι μαθητές του λέγοντας: «Διασαφήνισέ μας την παραβολή των ζιζανίων του αγρού». 37 Εκείνος αποκρίθηκε και είπε: «Αυτός που σπέρνει τον καλό σπόρο είναι ο Υιός του ανθρώπου, 38 και ο αγρός είναι ο κόσμος, και ο καλός σπόρος, αυτοί είναι οι γιοι της βασιλείας. Ενώ τα ζιζάνια είναι οι γιοι του Πονηρού, 39 και ο εχθρός που τα έσπειρε είναι ο Διάβολος, και ο θερισμός είναι η συντέλεια του αιώνα και οι θεριστές είναι άγγελοι. 40 Όπως ακριβώς, λοιπόν, μαζεύονται τα ζιζάνια και κατακαίγονται σε φωτιά, έτσι θα είναι κατά τη συντέλεια του αιώνα. 41 Θα αποστείλει ο Υιός του ανθρώπου τους αγγέλους του, και θα μαζέψουν από τη βασιλεία του όλα τα σκάνδαλα και όσους πράττουν την ανομία 42 και θα τους ρίξουν στο καμίνι της φωτιάς. Εκεί θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών. 43 Τότε οι δίκαιοι θα ακτινοβολήσουν σαν τον ήλιο μέσα στη βασιλεία του Πατέρα τους. Όποιος έχει αυτιά ας ακούει''.

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Διαγραφή
  2. ΌΣΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΆ ''ΚΟΊΜΗΣΙΝ'' ΔΙΚΑΊΑΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΉΝ ΤΟΥΣ

   ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΊΟΝ Κεφ. 5 εδ. 6 ''Μακάριοι όσοι πεινούν και διψούν τη δικαιοσύνη, γιατί αυτοί θα χορταστούν. 8 Μακάριοι οι καθαροί στην καρδιά, γιατί αυτοί θα δουν το Θεό. 10 Μακάριοι οι καταδιωγμένοι εξαιτίας δικαιοσύνης, γιατί δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών. 11 Μακάριοι είστε, όταν σας βρίσουν και σας καταδιώξουν και πούνε κάθε κακό πράγμα εναντίον σας, λέγοντας ψέματα εξαιτίας μου. 12 Χαίρετε και αγαλλιάζετε, γιατί ο μισθός σας είναι πολύς στους ουρανούς. Γιατί έτσι καταδίωξαν τους προφήτες που ήταν πριν από εσάς''.

   Ή Μήπως τον ρώτησες και σου'πε πως Ο Ματθαίος έγραψε Το Ιερόν Του Ευαγγέλιον για να Το διαβάζει Ο Ίδιος ναρκισσευόμενος -κλασσική διαταραχή προσωπικότητος- ως επί της γης Κομιστής Του Λόγου και (συνακόλουθα) Της Γνώσεως Του Αληθούς Θελήματος Του Επουρανίου Πατρός Του;
   Ή Μήπως τον ρώτησες και σου'πε πως Ο Θείος Λόγος και (συνακόλουθα) Το Αληθές Θέλημα Του Επουρανίου Πατρός μας αναφέρεται αποκλειστικά στους ανάξιους δούλους κι ουχί στους Αγιορείτες Γέροντες, εξ ορισμού Ισαποστόλους Του Κυρίου, Θεού και Δημιουργού Των Πάντων, Ορατών τε και Αοράτων;
   Ή Μήπως τον ρώτησες και σου'πε, το πιθανότερο, πες Εσύ ένα ΕΎΓΕ και ποιός θα ψάξει να βρει ψύλλους στα άχυρα;
   Φιλικά πάντα

   Διαγραφή
 2. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κωλογερική κατάντια. Κωλογερική coza-nostra στις διαταγές του αντίχριστου.Να πιστεύουν αλήθεια ότι οι προσευχές τους εισακούονται από Τον Θεό????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχω μια απορία.
  Υπάρχουν 20 μονές στο άγιον όρος.
  Σκήτες, κελλιά, ασκητήρια.
  Γιατί συνεχίζουν να μνημονεύουν τον Οικ.Πατριάρχη?
  Γιατί διώκονται οι μοναχοί που διέκοψαν το μνημόσυνο?
  Έχω μια υποψία για το ποιος ηγούμενος στο περιβόλι της Παναγίας κινεί τα νήματα υπέρ του οικουμενισμού.
  Όμως καλύτερα ας μην λέμε ονόματα.
  Πιθανόν να κινεί και τα νήματα της δικαιοσύνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΟΥΟΥΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΤΡΑΓΟΙ ΤΑΥΡΑΜΠΑΔΕΣ ΨΑΛΙΔΟΚΩΛΟΙ..ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στην φωτο πανω απο την πορτα , συγχαρητηρια τους δινω , ιδεογραμματα κινεζικα-θιβετ , και βλεπω οτι τα χουια δεν κοβονται...αρε πουτανα ανατολη που μας βαρβαρωνεις μια ζωη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κινεζικο ειναι το ματι σου καραγκιοζη . Ετσι ειναι τα κινεζικα ρε ελληναρα ....

   Διαγραφή
  2. 1''17 χατσιαβατη λαθος εκανα ματσουριανα ειναι τα γραμματα ρε αιθιοπα..

   Διαγραφή
 7. Ο Γέροντας Παΐσιος έμενε σε ένα Κουτλουμουσιανό κελί το γνωστό σε όλους Παναγούδα.Αν αυτός ο σύγχρονος Άγιος διέκοπτε το μνημόσυνο του Πατριάρχη τα ίδια θα του έκαναν?
  Το ερώτημα είναι ρητορικό.
  Όμως όποιος επιθυμεί ας απαντήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ : ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΝΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ, ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟ, ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΙ. ΘΥΜΗΣΟΥ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ.

   Διαγραφή
 8. Αναφερεται πολυ στο κειμενο η βασανος του συγχρονου Ιλαρριωνα και το μυαλο μου που πηγε ? στον Ιλαρριωνα στην Ελευσινα [ελευσινια μυστηρια ] που στην εξωπορτα του ναου ορθιος ων , κατεφθασαν οι χριστιανοι του ΑΛΑΡΙΧΟΥ {ΑΡΑΛΙΧΟΥ-ΑΡΑΛΗ ] και τον κατεσφαξαν και ρημαξαν τα παντα ...αυτος γιατι δεν ειναι αγιος ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σεβαστοί μας Αγιορείτες Πατέρες, θα μας επιτρέψετε να αναφερθούμε, κάτι που δεν κάναμε μέχρι σήμερα λόγω Της, επιβαλλόμενης από Την Πατερική μας Παράδοση, Ταπεινότητάς μας, σε ένα δικό Μας Προφητάνακτα, που Η Προφητεία Του, σε αντίθεση με ων ουκ έστιν αριθμός Εσχατολογικές Προφητείες Φιρμάτων Προφητών, Ε Κ Π Λ Η Ρ Ώ Θ Η Κ Ε.
  Έναν Άνθρωπο κι ουχί Θεάνθρωπο, με Μία και Μοναδική Ζωή, εγγυώμενη πως, μετά Σταύρωση, δε θα υπάρξει Ανάσταση για Την Επανενθρόνησή Του, εκ Δεξιών του Ομοουσίου Του Πατρός.
  Έναν Ευγενή, που δε συνεμορφώθη προς Τα Ταξικά Του Καλά και Συμφέροντα αλλά, δραπετεύοντας κατά Συνείδησιν από την Τάξη Του, πέρασε στην αντιπέρα όχθη, Εκείνη Των μη προνομιούχων, Των πτωχών και Των αδυνάτων.
  Έναν Έλληνα που αγάπησε Τον Τόπο, πόνεσε Το Λαό και, τοις Κείνων ρήμασι πειθόμενος, δε δείλιασε μπροστά στο Χρέος. ΈΤΣΙ,

  Η ενεργειακή πολιτική της σύγχρονης Ελλάδας. "Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα"

  Τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου 1952, εκτελέστηκαν στο στρατόπεδο του Γουδή ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Ηλίας Αργυριάδης, ο Νίκος Καλούμενος και ο Δημήτρης Μπάτσης. Κι αν για τους τρεις πρώτους μπορούμε να πούμε ότι πλήρωσαν με τη ζωή τους το "έγκλημά" τους να είναι μαχητικοί κομμουνιστές, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο τέταρτος εκτελέστηκε για ένα...βιβλίο!

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πράγματι, η καταδίκη του Δημήτρη Μπάτση σε θάνατο απετέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους. Γόνος πλούσιας μεγαλοαστικής οικογενείας (ο πατέρας του Αντώνης ήταν ναύαρχος!) είχε σπουδάσει νομικά, οικονομικά και κοινωνιολογία. Το κακό ήταν ότι ασχολήθηκε και με την μαρξιστική θεωρία. Το ακόμη χειρότερο ήταν ότι, υπό το πρίσμα αυτής ακριβώς της θεωρίας, τόλμησε το 1947 να γράψει ένα πολύκροτο βιβλίο με τίτλο "Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα". Μέσα από τις σελίδες εκείνου του βιβλίου κατέδειξε, με εξαιρετική σαφήνεια και απλότητα, τις δυνατότητες της βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας. Φυσικά, μέσα από την εμπεριστατωμένη ανάλυση του Μπάτση, προέκυπταν αβίαστα συμπεράσματα κατά της ακολουθούμενης πολιτικής του ξεπουλήματος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στο ξένο κεφάλαιο.
  Πράγματι, τόσο το κατεστημένο της εποχής όσο και οι εκπρόσωποι του -εγχωρίου και ξένου- κεφαλαίου, ταράχτηκαν όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του Μπάτση. Έτσι, όχι μόνο δεν έσκυψαν πάνω του για να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα αλλά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμποδίσουν την κυκλοφορία του. Εύλογα, λοιπόν, ανάμεσα στα μέτρα που πήραν ήταν και η δολοφονία του συγγραφέα ώστε να του κλείσουν το στόμα μια για πάντα. Το βιβλίο του Μπάτση εξαφανίστηκε για 30 ολόκληρα χρόνια, ώσπου ο "Κέδρος" το ξανακυκλοφόρησε το 1977, σε συνεργασία με την κόρη του συγγραφέα, Ελένη Μπάτση-Λυκιαρδοπούλου.
  "Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα" δεν είναι ένα εύκολο βιβλίο. Ο μεγάλος του όγκος (κάπου 600 σελίδες, μαζί με τα παραρτήματα), οι -απαραίτητοι- οικονομικοί και τεχνικοί όροι που περιλαμβάνει, η θεωρητική και τεχνική ανάλυση σε κάθε επί μέρους θέμα και το κόστος του (45 ευρώ), δεν το καθιστούν προσιτό στον οποιονδήποτε. Όμως, αποτελεί απαραίτητη πηγή για κάθε μελετητή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μιας και καταδεικνύει, σχεδόν προφητικά, την πορεία του τόπου από τότε μέχρι σήμερα. Απολύτως δικαιολογημένα, το βιβλίο του Μπάτση και η περίφημη "έκθεση Βαρβαρέσσου" συνιστούν τα δυο πολυτιμότερα κείμενα εκείνης της εποχής, όταν ο τόπος έβγαινε από το καμίνι της κατοχής και πάλευε να αναστηλώσει τα ερείπιά του.

  ΠΗΓΗ http://teddygr.blogspot.gr/2011/05/1.html

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΚΑΙ Ο πρόλογος του Δημήτρη Μπάτση από το βιβλίο του Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα, εκδ. Κέδρος. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

  Για το χτίσιμο αυτής της νέας Ελλάδας δουλεύουν σήμερα, μέσα σε τραγικές πραγματικά συνθήκες και αψηφώντας κάθε κίνδυνο, όλοι οι επιστήμονες που βλέπουν μπροστά, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι των επιστημών, πλάι και μαζί με τον αδάμαστο Ελληνικό Λαό, προσφέροντας ακόμη και την ζωή τους, ό,τι πολυτιμότερο δηλαδή έχουν, προσπαθώντας έτσι να στεριώσουν, όσο το δυνατό περισσότερο, την νίκη του.
  Σε όλους αυτούς τους πραγματικούς ηρωικούς αγωνιστές, προσφέρω και εγώ την μικρότατη αυτή συμβολή.

  Δημήτρης Μπάτσης

  Αθήνα, ΕΜΠ , Ιούνιος 1947»

  ΠΗΓΗ http://attikanea.blogspot.gr/2015/06/blog-post_531.html

  Και όχι μόνο δεν αγιοκατατάχθηκε, ελλείψει Τυπικών Προσόντων, και δεν υπάρχει έστω κι ένα ξωκλήσι εις Μνήμην Του, αλλά, επειδή την ιστορία τη γράφουν οι νικητές, δε δόθηκε Το Όνομά Του σ'ένα δρόμο, έστω και σ'ένα λερό σοκάκι -πόσα τέτοια έχει η Χώρα;- δυστυχώς δεν περίσσεψε κανένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ