Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Μπήκαμε στη τελευταία φάση της χρεοκοπίας!
Η τελευταία και πιο βίαιη φάση της χρεοκοπίας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ με φόντο τις παραδομένες ελληνικές οικογένειες οι οποίες όμως για να ζήσουν τα παιδιά τους θα μπουκάρουν αλά Αργεντινή και Βενεζουέλα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

Πριν φτάσουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, μήπως να μπουκάραμε στο ΠΟΡΝΕΙΟ - ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ, και να τους τινάζαμε ΟΛΟΥΣ στον αέρα;

ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ... ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 Αποτέλεσμα εικόνας για χρεοκοπίας


«H πιο αδίστακτη φοροληστεία του κράτους κατά των πολιτών του βρίσκεται σε εξέλιξη με πάνω από 1000 κατασχέσεις σε ημερήσια διάταξη. 


Την ίδια στιγμή μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ παρακoλουθούν σοκαρισμένες τα έσοδα να καταρρέουν καθώς οι πολίτες έχουν μειώσει έως και 15% τις δαπάνες για τις αγορές βασικών τροφίμων όπως το γάλα και το ψωμί…
Η τελευταία και πιο βίαιη φάση της χρεοκοπίας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ με φόντο τις παραδομένες ελληνικές οικογένειες οι οποίες όμως για να ζήσουν τα παιδιά τους θα μπουκάρουν αλά Αργεντινή και Βενεζουέλα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Στο μεταξύ όλο και πιο λίγοι φορολογούμενοι πληρώνουν τις υποχρεώσεις στην εφορία ενώ τα έσοδα από τον ΦΠΑ καταρρέουν. Οι μόνοι που εξακολουθούν να κινούν την αγορά είναι οι κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι και κάποιοι προνομιούχοι συνταξιούχοι.
Η στιγμή της κοινωνικής έκρηξης πλησιάζει αλλά γι΄αυτό δεν δίνουν δεκάρα οι κυβερνώντες. 
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν μια ώρα ακόμη στην εξουσία. 
Ο Τσίπρας με τις πλάτες των δανειστών στους οποίους ξεπουλάει λιμάνια, αεροδρόμια, γη, αέρα και θάλασσα την ίδια στιγμή που οι Σκουρλέτηδες της κυβέρνησής του αυξάνουν τον κομματικό στρατό με προσλήψεις στο δημόσιο. 

Η κατάσταση εκεί έξω είναι απελπιστική. 

Τα σημάδια πλέον φανερά. 

Αλλά οι εξουσιομανείς του Σύριζα δεν τα λαμβάνουν υπόψη τους, ως τη στιγμή που θα ακουσθεί το μπαμ.Ο Λευκός Ομπάμα από την άλλη είναι λίγος, πολύ λίγος κι αυτό το διαπιστώνει κανείς από το ημερήσιο πρόγραμμά του το οποίο είναι εκτός σημερινής πραγματικότητας. Την στιγμή που στην ατζέντα του θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν άνθρωποι της αγοράς που στενάζει κάτω από την φορομπηχτική χούντα ο Λευκός Ομπάμα εξαντλείται σε κάτι ανώδυνες συναντήσεις και περιοδείες. 


Το πιο πιθανό είναι να τον πάρει σβάρνα κι αυτόν η κοινωνική έκρηξη-καταιγίδα» καταγγέλει το kourdistoportocali


 

ΣΤΟ μεταξύ όπως μεταδίδει δημοσιογράφος καθημερινής εφημερίδας, το νέο Μνημόνιο Τσίπρα είναι η απόλυτη ΚΟΛΑΣΗ για τους αδύναμους και τους συνταξιούχους:


 

Ανοικτό το ενδεχόμενο περικοπών και στις επικουρικές συντάξεις το 2019 αφήνουν τα προσχέδια των δύο μνημονίων, της Κομισιόν (MoU) και του ΔΝΤ (MEFP) που έφτασαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπουν την άρση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, την κατάργηση του βέτο του υπουργείου Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις και την παράταση της αναστολής των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του προγράμματος.


 

Το Memorandum of Understanding, το μνημόνιο των ευρωπαϊκών θεσμών, είναι ένα κείμενο 51 σελίδων και έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών χθες λίγο πριν από το μεσημέρι. Το Memorandum of Economic and Financial Policies του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εστάλη μετά τις 5 το απόγευμα. Τα δύο προσχέδια αποτελούν τη βάση των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν σήμερα με τους θεσμούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να είναι όλα έτοιμα μέχρι το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

 

Το προσχέδιο των ευρωπαϊκών θεσμών MoU, το οποίο περιήλθε σε γνώση της «Κ», αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
 

1. Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 διαμορφώθηκε στο 3,2% του ΑΕΠ. Το παράδοξο είναι πως την ίδια περίπου ώρα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, έλεγε ότι το πλεόνασμα, βάσει του ορισμού του προγράμματος ανήλθε στο 4,2% του ΑΕΠ. Η εκτίμηση για 3,2% του ΑΕΠ είναι σε αγκύλες στο κείμενο, δηλαδή τελεί υπό διαπραγμάτευση, αλλά είναι ασαφές εάν οι τεχνοκράτες των ευρωπαϊκών θεσμών απλώς δεν πρόλαβαν να ενσωματώσουν τα τελικά στοιχεία ή θεωρούν ότι μόνο αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα είναι από μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και το υπόλοιπο 1% του ΑΕΠ από προσωρινά μη επαναλαμβανόμενα μέτρα.
 

2. Το 2019 θα ληφθούν μέτρα μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης ύψους 1% του ΑΕΠ μέσω της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις. Ικανοποιώντας το αίτημα της ελληνικής πλευράς, το προσχέδιο προβλέπει ότι η περικοπή της προσωπικής διαφοράς θα είναι έως 22%. Εάν κατόπιν αυτού δεν επιτυγχάνεται ο στόχος του 1%, τότε θα περικοπούν ανάλογα οι προσωπικές διαφορές και στις επικουρικές.
 

3. Στα εργασιακά αναφέρεται ρητώς ότι έως το τέλος του προγράμματος θα συνεχίσουν να ισχύουν όσα αποφασίστηκαν με τα προηγούμενα μνημόνια. Μάλιστα, ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα αποκατασταθούν η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις που δεν τις υπογράφουν, καθώς και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, που προβλέπει ότι η κλαδική σύμβαση υπερισχύει της επιχειρησιακής αν έχει καλύτερους όρους για τον εργαζόμενο. Επίσης, στο προσχέδιο δεν υπάρχει αναφορά για το τι θα ισχύσει μετά το τέλος του προγράμματος. Η κυβέρνηση θέλει, για λόγους εντυπώσεων, να καταγραφεί στο μνημόνιο ότι οι εργασιακές σχέσεις θα αποκατασταθούν μετά το τέλος του προγράμματος.
 

4. Σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις καταργείται το δικαίωμα βέτο του υπουργείου Εργασίας και η όλη διαδικασία εποπτεύεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Ωστόσο, δεν προβλέπει αύξηση του ορίου.
 

5. Στα ενεργειακά προβλέπει σταδιακή μείωση της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ κατά περίπου (around) 40%. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα προσπαθήσει να καταστεί πιο ελαστικός στόχος (30%-40%), προκειμένου να είναι ευκολότερα επιτεύξιμος και να περιοριστούν οι πιθανότητες πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων. Επίσης, μειώνονται οι ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που υποχρεούται να πωλήσει η ΔΕΗ σε ιδιώτες μέσω δημοπρασιών, σε 16% φέτος, 19% τον επόμενο χρόνο και 22% το 2019. Αρχικά, οι θεσμοί ζητούσαν να φτάσει έως το 33% της παραγωγής της ΔΕΗ από λιγνίτες και υδροηλεκτρικά.
 

6. Το προσχέδιο προβλέπει επίσης την κατάργηση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είτε αυτοί αφορούν το μέγεθος των καταστημάτων είτε τις περιοχές που δραστηριοποιούνται.
 

7. Τέλος προβλέπει την πλήρη εφαρμογή του master plan του ΤΑΙΠΕΔ, όπου περιλαμβάνονται όλες οι αποκρατικοποιήσεις, όπως το 17% της ΔΕΗ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το 65% της ΔΕΠΑ κ.ά.


 

Οι διαπραγματεύσεις με τα κλιμάκια των θεσμών αρχίζουν από σήμερα το απόγευμα με τα ενεργειακά και το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων στην ατζέντα. Στόχος είναι οι δύο πλευρές να φτάσουν σε τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) έως τις 3 Μαΐου. Στη συνέχεια θα πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα έως τις 15 του μήνα, ώστε οι θεσμοί να υποβάλουν στο Eurogroup της 22ας Μαΐου έκθεση συμμόρφωσης (Compliance Report).

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

7 σχόλια:

 1. Κοντά είναι!!
  Έρχεται ή ΝΕΜΕΣΙΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941:
  Οι Γερμανοί προελαύνουν στην Αθήνα. Ο Ελληνικός λαός πολέμησε σκληρά και τους δυσκόλεψε όσο κανένας άλλος, αλλάζοντας έτσι τον ρουν της ιστορίας, πέρα κάθε προοπτική και πρόβλεψη! Στην είσοδό τους τους υποδέχεται με παράθυρα κλειστά, για να δείξει την περιφρόνησή του. Ο Εύζωνας Κωνσταντίνος Κουκίδης αφού υπέστειλε την Ελληνική σημαία από την Ακρόπολη, για να μην την αγγίξουν τα βρωμόχερα των Γερμανών, τυλίγεται με αυτήν και πέφτει από το βράχο της Ακρόπολης! « ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ»!

  ΣΗΜΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017:
  ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ! Μόνο που δεν μπήκαν με πόλεμο. ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ! Όλοι μαζί και σε στενή συνεργασία, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, απεργάζονται ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! Ενός λαού, που αυτή τη φορά δεν έκλεισε παράθυρα, για να δείξει την περιφρόνησή του, αλλά «μοιραίος και άβουλος αντάμα», συνέχισε και συνεχίζει την ανέμελη μιζέρια του, ως να μην τον αφορά το θέμα!
  Κανένας Κουκκίδης δεν βρέθηκε να διαμαρτυρηθεί με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την πατρίδα! Μόνο κάτι συντεχνιακές «παρέες» μαζεύονται και φωνάζουν όταν θίγεται η τσεπούλα τους! Γι’ αυτό και η φωνή τους δεν έχει αξία, άρα ούτε και δύναμη. Δεν βγαίνει από την καρδιά! Βγαίνει από το στομάχι!

  ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ! ΕΜΕΙΣ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ! ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ, ΑΠΛΩΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ!!
  ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το ''να σηκωθούνε ο Λεωνίδας και οι τρακόσιοι να τους καμαρώσουνε'' που είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν, είναι απείρως χειρότερο από θειάφι και φωτιά από τον ουρανό, που τουλάχιστον θα μας λύτρωναν.

   Διαγραφή
  2. ...με τους τριακοσιους σπαρτιατες που πεθαναν ηταν ολοι στο συνολο εξι χιλιαδες που ''επεσαν'' στις θερμοπυλες και ειδικα οι επτακοσιοι ανδρες θεσπιεις που επεσαν ολοι και δεν ''γλυτωσε'' κανεις , ενω δυο σπαρτιατες την ''εκαναν''ασχετο αν ''επεσαν'' αυτοι μετα στις πλαταιες.ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΞΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ.

   Διαγραφή
 3. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ... ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κατά τα άλλα, ο Άξελ παριστάνει ακόμα τον αριστερό!!!
  Όλα όμως έχουν ένα τέλος και το δικό του είναι πολύ, μα πολύ κοντά, όπως και του συνεταίρου του καμμένου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μονη λυση να δέσουμε χεροποδαρα σε μια νύχτα ολα τα μουνοπανα της Βουλής μονο ετσι υπαρχει περίπτωση σωτηρία μας.αλλιως στο δρόμο ολοι μας και στα σπίτια μας τα λαθροπιθηκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ