Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ «ΗΤΤΗΘΗΚΕ» ΖΗΤΩ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ
Ασφαλώς και δεν ηττήθηκε η διαπλοκή μετά από αυτές τις εξελίξεις που παραμένει άτρωτη ! Ηττήθηκε όμως η αξιοπιστία της Κυβέρνησης που έψαχνε καιρό τώρα ένα εύπεπτο πρόσχημα ώστε να πλασάρει το φιάσκο ! Ηττήθηκε η αλήθεια και η λογική!

Δεν μένει παρά οι τοπικές κοινωνίες να το αποδεχθούν, να το εμπεδώσουν , να μη μιλήσουν για επαχθείς όρους και να πληρώνουν κανονικά όταν θα έρθει η ώρα !

Βέβαια η ευκολόπιστη και εν πολλοίς αμέτοχη περί τα διαλαμβανόμενα κοινωνία μας, αγνοεί τι την περιμένει μετά από αυτά τα σούρτα φέρτα των ταγών μας παντός τύπου και επιπέδου.

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.

Το πράσινο φως δόθηκε, διαβάζουν οι δύσμοιροι ιθαγενείς αυτού του τόπου, για την υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ για την διαχείριση των σκουπιδιών. 
Η συνέχεια της απεραντοσύνης των σκουπιδιών με όποια ερμηνεία και να την εκλάβει ο καθένας!

Δεν μένει παρά οι τοπικές κοινωνίες να το αποδεχθούν, να το εμπεδώσουν , να μη μιλήσουν για επαχθείς όρους και να πληρώνουν κανονικά όταν θα έρθει η ώρα !

Βέβαια η ευκολόπιστη και εν πολλοίς αμέτοχη περί τα διαλαμβανόμενα κοινωνία μας, αγνοεί τι την περιμένει μετά από αυτά τα σούρτα φέρτα των ταγών μας παντός τύπου και επιπέδου.

Αγνοεί κυρίως ότι το μάρμαρο που θα κληθεί να πληρώσει, θα είναι μάρμαρο κατηγορίας «Διονύσου» και βάλε ! 
 
Γιατί η οικονομική επίπτωση που θα έχει στην τσέπη κάθε πολίτη θα είναι λίαν τσουχτερή ! Ένας ΕΝΦΙΑ ακόμη, έτσι για τα κάλλη της εταίρας διαπλοκής, εκείνης που όλοι αναγνωρίζουμε της ύπαρξη της , που όλο την χτυπάμε και παντού βρίσκεται!

Μάθαμε λοιπόν ότι οι οδύνες έφεραν τον τοκετό ! Θα υπογραφεί οσονούπω το κατασκεύασμα η μάλλον το καταπίστευμα Τατούλη και θα εξαλειφθεί δια παντός από την Πελοπόννησο η τριτοκοσμική ντροπή μας η ανεξέλεγκτη σκουπιδοπαρουσία παντού!

Πάρε κόσμε λασπόνερο να ξεδιψάσεις, γιατί περί αυτού πρόκειται ! Βέβαια επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι το παιχνίδι παιζόταν εξ αρχής με σημαδεμένη τράπουλα. 
 
Από τη μια η επισπεύδουσα επί μια πενταετία Περιφερειακή Αρχή, με διεθνή διαγωνισμό παρακαλώ, δεν μας είπαν βέβαια ποτέ, πόσοι αλλοεθνείς νομιμοποίησαν αυτόν τον διαγωνισμό.

Με ανταγωνιστικό διάλογο προσφορών και αντιπροσφορών, με τιμές που τις μάθαμε μόλις πριν από λίγο καιρό! Και σήμερα μαθαίνουμε ότι αλλάζουν τα δεδομένα . 
Άλλες εγγυημένες ποσότητες , διαφορετικές μονάδες μεταφόρτωσης, διαφορετικά τα χρόνια διαχείρισης ! Η τιμή βέβαια των 80,50 ευρώ ανά τόνο αμετάβλητη! Για την ταμπακιέρα κουβέντα !
Άρα άλλαξαν ριζικά οι όροι του ανταγωνιστικού διαλόγου, προκύπτει κατά συνέπεια νομικό ζήτημα εγκυρότητας της διαδικασίας ανάθεσης. 
Επομένως οι εταιρείες που μετείχαν στον διαγωνισμό έχουν κάθε λόγο να κάνουν ένσταση επί των δεδομένων του ανταγωνιστικού διαλόγου. Γιατί αλλάξαν όλα!
Να δούμε θα κάνουν ένσταση ?

Βέβαια πρόδηλα άδικα θα περιμένουμε ! Γιατί ?
Οι εταιρείες που διαχειρίζονται ή που θέλουν να διαχειριστούν τα σκουπίδια της χώρας μετριούνται στα δάχτυλα, τα έχουν βρει μεταξύ τους , η μία διευκολύνει την άλλη σε κάθε βήμα!

Ασχέτως που για άλλους λόγους και όχι της παρούσης , τα σκουπίδια της Πελοποννήσου κοστολογούνται ως παντεσπάνι !

Η πίττα εν ολίγοις έχει διανεμηθεί καιρό τώρα ! Ας είναι καλά η διαπλοκή!

Περιμέναμε όμως από αυτή τη Κυβέρνηση που διακήρυττε με κάθε τρόπο την πρόθεση της να πατάξει τη διαπλοκή ενός βρώμικου και απίθανου κατεστημένου που απομυζά χρόνια τώρα αυτή τη κοινωνία , ότι θα έκανε κάτι !

Περιμέναμε αν μη τι άλλο να στείλει στον «καφέ κάδο» όλο αυτό το κύκλωμα και να επιλύσει το ζήτημα των σκουπιδιών με διαφορετικούς όρους σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της ολοκληρωμένης διαχείρισης και της μη οικονομικής εξόντωσης των πολιτών.

Μάταιη προσμονή όμως! Φαίνεται ότι μπέρδεψε τους κάδους ! Αντί για τον καφέ έστειλε τη διαπλοκή στον μπλε κάδο ! Και σήμερα ανάστησε μια παραπαίουσα Περιφερειακή Αρχή αλλά και σέρνει συνειδητά σε ομηρία την κοινωνία της Πελοποννήσου με μια κακή και αντιεπιστημονική διαχείριση στερεών αποβλήτων που μόνον ολοκληρωμένη δεν είναι και που εν τέλει οδηγεί στην οικονομική αφαίμαξη της κοινωνίας εν είδει κεφαλικού φόρου σε όφελος της αναδόχου ΤΕΡΝΑ !
Ασφαλώς και δεν ηττήθηκε η διαπλοκή μετά από αυτές τις εξελίξεις που παραμένει άτρωτη ! 
Ηττήθηκε όμως η αξιοπιστία της Κυβέρνησης που έψαχνε καιρό τώρα ένα εύπεπτο πρόσχημα ώστε να πλασάρει το φιάσκο ! Ηττήθηκε η αλήθεια και η λογική!
Κέρδισε η ιδεολογία της ανέξοδης ευκολίας με τη διάχυτη παρουσία της! Από φαρισαισμούς και υποκρισία άλλο τίποτα! Κρίμα για την πολιτική όταν αυτή εκφέρεται με επαμφοτερίζοντα πολιτικό λόγο!

Δεν μένει παρά να παρακολουθήσουμε τις συνέχειες γιατί το έργο αρχίζει να έχει ενδιαφέρον, όταν μάλιστα η προσομοίωση των παντός τύπου σκουπιδιών εκληφθεί ως κομμάτι της τροφικής αλυσίδας που πάντα προηγούνται τα αρπακτικά και έπονται τα τρωκτικά !ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ