Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Χ. Θεοχάρης: Επιτακτική ανάγκη η ηλεκτρονική διακυβέρνηση


«Η κατάργηση της επαφής κράτους - πολίτη είναι σήμερα ένα από τα ζητούμενα ενός ευρύτατου προγράμματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα αναθεμελιώσει τον δημόσιο τομέα στη χώρα μας και θα μετατρέψει την ανάπτυξη από μια κενή περιεχομένου λέξη σε μια ατμομηχανή ευημερίας και προόδου»

Βιάζεται το νεοταξίτικο σκουπίδι... Βιάζεται να εφαρμοστεί η πλήρης υποτέλεια.

Ξαναψηφίστε το ρε... 
Γιατί μόνο να εκλέγετε τέτοια σκουπίδια, είστε ραγιάδες μου.


Καλλιόπη Σουφλή

  Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε την επιτακτική σημασία ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, ένα θέμα «για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά, αλλά έχουν γίνει λίγα».


Το ελληνικό δημόσιο έχει ακόμη αρκετά προβλήματα άλυτα σε σχέση με τις κυβερνο-επιθέσεις αλλά και με τα θέματα ασφάλειας δεδομένων, ενώ δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και με τον ιδιωτικό τομέα, συμπέρανε κατά την ομιλία που παρέθεσε στο πλαίσιο πραγματοποίησης του 1ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου του Economist ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.


Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι «η οδηγία της Ε.Ε. για τον γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο».


Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε την επιτακτική σημασία ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, ένα θέμα «για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά, αλλά έχουν γίνει λίγα». Στο πλαίσιο αυτό, προέτρεψε για την ενοποίηση ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και άλλων αριθμών ταυτοποίησης, τη δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας, καθώς και την αυτοματοποίηση της επικοινωνίας και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών και του ιδιωτικού τομέα.

«Η κατάργηση της επαφής κράτους - πολίτη είναι σήμερα ένα από τα ζητούμενα ενός ευρύτατου προγράμματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα αναθεμελιώσει τον δημόσιο τομέα στη χώρα μας και θα μετατρέψει την ανάπτυξη από μια κενή περιεχομένου λέξη σε μια ατμομηχανή ευημερίας και προόδου», σημείωσε ο βουλευτής.


Αναφερόμενος ευρύτερα στο διεθνές περιβάλλον, παρατήρησε ότι «λαϊκισμός, τρομοκρατία και κυβερνο-τρομοκρατία συνιστούν ένα εξαιρετικά αποσταθεροποιητικό μείγμα για την πολιτική πραγματικότητα των φιλελεύθερων κοινοβουλευτικών συστημάτων».ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Οι ...ειδήμονες που πλασάρουν τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης.
  Έχουν μια λύση για όλα με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού υποτίθεται.

  α.π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χοντρά ψέματα έλεγαν κι όταν μας έβαλαν στην Ε.Ο.Κ. (=Ευρωπαϊκή Ένωση).
  http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20150528/low/newego_LARGE_t_901_106584209.JPG

  Δυστυχώς, ο λαός τους πιστεύει. Η εξουσία τον έχει πείσει ότι ό,τι κάνει, το κάνει για το καλό του λαού (π.χ. μνημόνια, κάρτα του πολίτη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ένα μιασμα από τα 300 θελει να φερει προγοδο στο κυνοβουλιο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ωραίο λαιμό έχει!!
  Το παλικάρι ότι πρέπει!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ