Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Σχέδιο της κυβέρνησης για «εξάπλωση» των μεταναστών σε όλη την επικράτεια

Δεν είναι τυχαίο ότι η Λιβαδειά λειτούργησε ως πόλη-πιλότος λόγω της δημάρχου Γιώτας Πούλου που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. 


ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ...

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ HOTSPOT...

ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΑ ΨΩΜΙΑ....

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ... ΚΡΥΠΤΕΙΕΣ...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Όταν τα λαθροτζιχάντια, θα βιάζουν τις μάνες, τις συζύγους, τα παιδιά σας, καριόλια, μην ακουστεί κιχ... και μην ζητήσετε βοήθεια...
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ.Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και σε ένα πλάνο που μελετά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας υπάρχει στόχευση σε πόλεις με πληθυσμό ανάλογο της Λιβαδειάς (περίπου 10.000-15.000 μόνιμοι κάτοικοι) και με προφανή προβλήματα στην οικονομία τους, οι οποίες μπορούν να στεγάσουν ομάδες 500 έως 1.500 ανά περίπτωση προσφύγων με την ίδια ακριβώς μέθοδο:
μέσω της ενοικίασης κατοικιών από τους κατοίκους των περιοχών (άρα να υπάρχει άμεσο οικονομικό όφελος) και με κουπόνια που τα τοπικά καταστήματα θα δέχονται ως αμοιβή για τρόφιμα ή άλλες υπηρεσίες που θα παρέχουν.

Σκοπός της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι, για την επιβάρυνση, που θα υπάρξει από τη μεταφορά μουσουλμάνων κατοίκων να υπάρχει οικονομικό αντάλλαγμα για τις τοπικές κοινωνίες, άρα οι όποιοι αναμενόμενοι κραδασμοί να απορροφηθούν μέσω της ανάταξης της εκεί οικονομίας. 

Ηδη μετά τη Λιβαδειά ανάλογη έρευνα για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει επέκταση αυτού του μέτρου γίνεται σε πόλεις της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και γενικότερα στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας. 


Στα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνονται πόλεις που δεν βρίσκονται κοντά στα σύνορα, έχουν πληγεί από την κρίση και γενικότερα πρωταγωνιστούν στις λίστες με τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας.


Θα αποφευχθούν για προφανείς λόγους περιοχές όπως η Θράκη, όμως αυτό το οποίο φοβούνται στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι οι πιθανές αντιδράσεις των τοπικών αρχών. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η Λιβαδειά λειτούργησε ως πόλη-πιλότος λόγω της δημάρχου Γιώτας Πούλου που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Δεν είναι όμως βέβαιο ότι δήμαρχοι άλλων πόλεων θα είναι τόσο θετικοί να λειτουργήσουν με το ίδιο μοντέλο, καθώς η ένταξη ενός πληθυσμού της τάξης των 1.000 προσφύγων σε πόλεις με 10.000 κατοίκους αποτελεί πρωτότυπο και σύνθετο πείραμα. 


Πάντως ήδη από το υπουργείο έχει ζητηθεί να υπάρξει πρόβλεψη και οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τη δράση, ενώ ως νομοί ενδιαφέροντος είναι εκείνοι στους οποίους το κυβερνών κόμμα έχει ισχυρή κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση ώστε να υπάρξουν αναχώματα σε περίπτωση εντόνων διαμαρτυριών. 

Παράλληλο πάντως δέλεαρ με το οποίο το υπουργείο θα επιδιώξει να πείσει όσους θα «αντισταθούν» είναι οι αμοιβές που θα δίνονται σε όσους εργαστούν στις υποδομές φιλοξενίας. 


Οπως προκύπτει από έγγραφα που παρουσιάζουμε, ένα στέλεχος που εργάζεται αυτή τη στιγμή ως συντονιστής έργου στις δομές της Λιβαδειάς θα λαμβάνει ετησίως 24.933,33 ευρώ, ο οικονομικός διευθυντής του προγράμματος προσωρινής στέγασης θα λαμβάνει 22.666,66 ευρώ, ενώ οι αμοιβές είναι ανάλογου ύψους και για τις θέσεις διευθυντή Προσωπικού, Παροχών και Προμηθειών, λογιστών κ.λπ. 

Μόνο στη Λιβαδειά, πριν από λίγες ημέρες προκηρύχθηκαν 24 τέτοιες καλά αμειβόμενες θέσεις, ενώ σε κάθε πόλη που θα εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Πρόκειται για διόλου αμελητέα έσοδα για ανθρώπους που μέχρι σήμερα είναι άνεργοι και τα οποία οπωσδήποτε θα αμβλύνουν αντιστάσεις και αντιδράσεις. 

Πάντως, πηγές μας αναφέρουν ότι οι προσλήψεις που μέχρι στιγμής προωθούνται δεν γίνονται με βάση την εντοπιότητα των στελεχών, αλλά αφορούν και πρόσωπα από όλη τη χώρα, με πολλούς αλληλέγγυους και πρώην ή νυν στελέχη ΜΚΟ να σπεύδουν. 
Ταυτόχρονα οι φόρμες ενοικίασης διαμερισμάτων τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι πολίτες λαμβάνουν και ήδη έχουν υπογραφεί στη Λιβαδειά δίνουν μισθώματα έως 400 ευρώ τον μήνα για διαμερίσματα 60-90 τ.μ., με ενεργειακό όμως πιστοποιητικό που θα βαρύνει τον ιδιοκτήτη και θέτουν μια σειρά προϋποθέσεων. 


Σκέψεις υπάρχουν τα ποσά αυτά να αυξηθούν για μεγαλύτερης επιφάνειας διαμερίσματα, ενώ έλεγχος για τη διάχυση αυτών των χρημάτων υπάρχει και από τον ΟΗΕ. 


Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς παρουσιάζονται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: και στη Λιβαδειά υπήρξαν αντιδράσεις παρά την εικόνα συναίνεσης που επιχειρήθηκε να δοθεί, ενώ πολλοί πρόσφυγες αρνήθηκαν να μεταβούν εκεί ζητώντας να μείνουν κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα. 


Την ίδια στιγμή, προετοιμασία για το δύσκολο -όπως προδιαγράφεται- μέλλον στις Υπηρεσίες Ασύλου και τα hot spots κάνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς διαβλέπει περαιτέρω κινδύνους εξεγέρσεων των φιλοξενούμενων προσφύγων. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζουμε σήμερα, στις 13 Φεβρουαρίου με προσωπική εντολή ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας προχώρησε στην προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «παροχή υπηρεσιών διαχείρισης πλήθους και ασφάλειας στην Υπηρεσία Ασύλου». 


Πρόκειται για την κάλυψη μιας επιτακτικής ανάγκης καθώς, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, θα υπάρξει προϋπολογισμός που θα φτάσει έως τις 621.240 ευρώ (σε δεύτερη φάση θα ανέλθει έως και τις 931.860 ευρώ λόγω περίπτωσης επέκτασής της) για υπηρεσίες φύλαξης του πλήθους στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου Αττικής, στο κέντρο μετεγκατάστασης στον Αλιμο, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στην Πάτρα, στη Σάμο, στη Θράκη και την Κρήτη. 


Το μεγαλύτερο ποσό θα δοθεί για το ΠΓΑ Αττικής (223.200 ευρώ), ενώ στις υπηρεσίες που θα παρασχεθούν, εκτός του ελέγχου εισόδου και εξόδου των προσφύγων, θα είναι και η παρέμβαση σε περιπτώσεις που κάποιοι εξ αυτών θα παρεκτρέπονται.

Πρόκειται για μια ενέργεια εκτός κυβερνητικής πεπατημένης αν κρίνουμε από την προσπάθεια να πεταχτούν εκτός νοσοκομειακού συστήματος οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και καθαρισμών και να επιβληθούν νέα δεδομένα με προσλήψεις υπαλλήλων στο Δημόσιο. 

Οπως αναφέρει αρμόδια ευρωπαϊκή πηγή με γνώση των θεμάτων, η εν λόγω επιλογή έγινε από την πλευρά του κ. Μουζάλα, καθώς ο ίδιος γνωρίζει τους κινδύνους που προκύπτουν, τον όγκο των φιλοξενουμένων σήμερα, αλλά και το τι πρόκειται να ακολουθήσει και για τον λόγο αυτό δεν θέλει να βρεθεί το υπουργείο του προ απροόπτου. 

Μάλιστα είναι άμεση ανάγκη να υπάρξουν φύλακες πεπειραμένοι που θα μπορούν να δώσουν λύσεις, αν και ήδη η Αστυνομία επιβλέπει χώρους που χρειάζεται να φυλαχθούν. 

Η χρηματοδότηση αυτής της υπηρεσίας βασίζεται στο Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ενταξης 2014-2020 με 75% πόρους από την Ε.Ε. και 25% από την Ελλάδα. ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ..5Η ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ. ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ "ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΣΕΙ" ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΧΩΡΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΙΣΙΔΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ, ΕΝΤΑΞΕΙ..ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΗΤΑΝ, ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕ ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αργησες να φυγεις .Επρεπε πριν πεντε τουλαχιστον χρονια πριν.

   Διαγραφή
 3. Τι να κανι κλοβι νταμερισμα.....απιτο μιζουνετο ανετο αβηλιο,το αμαξ νανε γκερμανι και 1000 γιουρο μινιμ,εντε γιαπολι καμναμ το ιπουμουνιμας εχι τελοσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΝΑΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΙ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙ.ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 38% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ 2015) ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ 15% ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 85% ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΓΕΡΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΕΣ
  ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ ΣΤΕΓΝΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΟ
  ΠΟΥΛΙ,ΚΑΤΙ ΤΣΙΤΙΔΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΙΝΔΟΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙ ΕΡΓΑΤΙΑ,ΚΑΤΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΚΣΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΧΜΕΤ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ " ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΑΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΡΩΜΙΟΙ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΜΙΣΘΩΝΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ.ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΑΣ"ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ (ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΙΣ EKKΛΗΣΙΕΣ)
  CAPTAIN

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. CAPTAIN, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΑΛΛΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΤΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΗΤΑΝΕ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ, ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ, ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΟΥΜΕ ΝΕΡΟ.

   https://youtu.be/xLBx9_mxyDk?t=34

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ