Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Ποια είναι τα επόμενα βήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν και η απειλή για την Ελλάδα
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
To τουρκικό δημοψήφισμα έλαβε τέλος με τα γνωστά αποτελέσματα είτε άρεσε είτε δεν άρεσε στον ξένο παράγοντα και τώρα ξεκινούν τα ερωτήματα: 
Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Τούρκου υπερπροέδρου πλέον στην εσωτερική και την εξωτερική πολιτική σκηνή.
Oι επιλογές του είναι προκαθορισμένες και μία από αυτές περιλαμβάνει και την Ελλάδα.
Ήδη ο Τούρκος πρόεδρος έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και να επιβάλλει τα νομοθετήματα που θα τον καταστήσουν πολιτικά πανίσχυρο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2019.
Εδώ όμως τίθεται ένα ζήτημα. Για να τις κερδίσει θα πρέπει να κατακτήσει πάνω από το 50% των ψήφων. Δεν πρόκειται πλέον για βουλευτικές εκλογές που μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση με ποσοστά άνω του 42-43%.
Θεωρητικά πάντα όλοι όσοι εκπροσωπούν την τουρκική αντιπολίτευση θα μπορούσαν να υποστηρίξουν έναν κοινό υποψήφιο σε έναν ενδεχόμενο β' γύρο και να αποσπάσουν την προεδρία από τον Ρ.Τ.Ερντογάν.
Με βάση το δημοψήφισμα ο Ρ.Τ.Ερντογάν μπορεί να υπολογίζει μονάχα σε ένα οριακό 50% και κάτι το οποίο όμως μέχρι το 2019 μπορεί να κατέβει αισθητά καθώς η Τουρκία αρχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα οποία ο ξένος παράγοντας θα φροντίσει να ενταθούν ώστε να επιστρέψει με αυτόν τον τρόπο στην εξουσία ο κεμαλικός παράγοντας που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Δύση (κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα καθώς δεν θα έχουν κανέναν ενδοιασμό οι Δυτικοί να ξαναστηρίξουν όπως και παλιότερα απρόσκοπτα και αδίστακτα όλες τις τουρκικές θέσεις ενάντια στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, κάτι που φοβούνται να κάνουν τώρα λόγω της αντιπάθειάς τους προς τον Ρ.Τ.Ερντογάν)
Συνεπώς δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι το 2019 θα έχει αναλάβει την απόλυτη εξουσία την οποία ο ίδιος δημιούργησε. Είναι άλλο ένα στοίχημα του Τούρκου προέδρου. Όμως μέχρι τώρα έχει κερδίσει όλα τα στοιχήματα.
Θα αναγκααστεί λοιπόν να διευρύνει τις πολιτικές του συμμαχίες και για αυτό θα κάνει αυτό που χθες δημοσιεύσαμε στην ανάλυση του pronews.gr, δηλαδή θα ενοποιήσει το ισλαμικό και το κεμαλικό αφήγημα.
Το ισλαμικό αφήγημα στηρίζεται πάνω στο «Μεγάλο Τουράν» που ξεκινάει από τις παρυφές της δυτικής Μογγολίας για να καταλήξει μέχρι τον Καύκασο και την Μικρά Ασία, ενώ το κεμαλικό αφήγημα στηρίζεται πάνω στην κατασκευασμένη ψευδοϊστορία των «αρχαίων Τούρκων» της Μικράς Ασίας από τους οποίους προέρχονται και οι Έλληνες! 
Αυτή την «ιστορία» την κατασκεύασε ο ίδιος ο Κεμάλ, όταν του εξήγησαν πως τους βλέπουν οι Ευρωπαίοι στο εξωτερικό: Ως «Μογγόλους νομάδες Τούρκους»
Τότε σκεπτικός είπε «αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα» και έκτοτε η Τροία έγινε... τουρκική, ο Όμηρος... Ομέρ και οι Χετταίοι ένδοξοι πρόγονοι... των Τούρκων και άλλα όμορφα που δεν είναι της παρούσης.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν θέλει πλέον να γίνει μόνο ένα είδος Χαλίφη, θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές γιατί χρειάζεται ευρείες πλειοψηφίες.
Θα επιδιώξει μάλιστα με την πολιτική συνισταμένη του προφίλ του να προσεταιρσθεί τους κουρδικούς πληθυσμούς τους οποίους ως είδε και στο δημοψήφισμα τους έχει χάσει συντριπτικά.
Αυτό θα είναι το μεγάλο του στοίχημα και ίσως δεν ήταν καθόλου τυχαίο τις τελευταίες ημέρες ξεφύτρωσαν στην Τουρκία αναφορές περί τουρκοκουρδικής ομοσπονδίας
Ο Αρσλάν Μπουλούτ, σε άρθρο του στην Yenicag πριν μερικές ημέρες, σχολιάζοντας την πολιτική του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ αναφορικά με τους Κούρδους, υποστήριξε ότι το προεδρικό σύστημα αποσκοπεί στην δημιουργία μίας ομοσπονδίας.
Υπάρχει όμως και μια άλλη πρόταση που είναι πολύ επικίνδυνη για την Ελλάδα. Να δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κρίση στο Αιγαίο για να συσπειρώσει πάλι την τουρκική κοινωνία γύρω από το πρόσωπο του Ερντογαν.

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ