Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ. Την σκοτεινήν αυτήν ιστορίαν θα την μάθει εις όλας του τας λεπτομέρειας ο Ελληνικός Λαός. Θα χυθεί πλήρες φως και τότε θα αποδειχθή ποιοι είναι οι προδόται.
Αν ο ελληνικός λαός γνώριζε ή ήθελε να γνωρίσει την πραγματική ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του ΚΚΕ - ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, σήμερα, δεν θα ζούσε η Πατρίδα μας την μεγαλύτερη τραγωδία στην Ιστορία της.

Έστω και τώρα όμως, διαβάστε τη και τιμωρείστε τους υπαίτιους και αυτούς που τους έδωσαν συγχωροχάρτι... από τον "εθνάρχη" Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά, την δωσίλογη κυβέρνηση Παπαδήμου, μέχρι και τους σημερινούς απογόνους τους... τους κατσαπλιάδες που μας κυβερνούν....


Καλλιόπη Σουφλή

    Μύθος 1ος

 

    Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δεν είχε σχέση με το ΚΚΕ. Ήταν ανεξάρτητο και δεν είχε πολιτικούς ή άλλου είδους σκοπούς παρά μόνο την απελευθέρωση της χώρας από τη «χιτλερική λαίλαπα».

 

Κατάρριψη : 

 

   Την εποχή εκείνη τόσο το ΕΑΜ όσο και ο ΕΛΑΣ απέβλεπε ακόμη σε οικονομικές και πολιτικές διεκδικήσεις και όχι σε ένοπλη αντιστασιακή δράση εναντίον των δυνάμεων κατοχής.   
    Ο Γιάννης Πετσόπουλος στη σελίδα 37 του βιβλίου του «Τα πραγματικά αίτια διαγραφής μου από το ΚΚΕ»  σημειώνει :«Η ηγεσία του ΚΚΕ όχι μονάχα στην αρχή κλωτσούσε, μα και κατάγγελνε το αντάρτικο για τυχοδιωκτισμό και τα σαμποτάζ για προβοκάτσια. «Με την κουμπούρα δεν τρώει ο λαός ψωμί», έλεγε στην εισήγησή του ο Γιώργος Σιάντος».    Η στάση αυτή προκύπτει και από την εισήγηση του γγ του ΚΚΕ Γιώργου Σιάντου, κατά τη διάρκεια της 8ης ολομέλειας της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ (πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου 1942), αλλά και από την Παράγραφο 10 της απόφασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Σεπτέμβριος 1941 και προκήρυξη πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ της 19 Απριλίου 1942. Περισσότερα εις: «Το ΚΚΕ Επίσημα Κείμενα», τόμος πέμπτος, σελίδες 51 και 69-70).

 

Ο τότε γγ του ΚΚΕ Γιώργος Σιάντος. Πίστευε τότε ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ΚΚΕ ένοπλο αντάρτικο.

    Ο Κρις Γουντχάουζ (δεύτερος αρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων στα βουνά με τους αντάρτες) στο βιβλίο του «Το μήλο της έριδος» (1948) γράφει για τους σκοπούς του ΕΑΜ :«Δια τους ηγέτας του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ η πάλη κατά των Γερμανών ήτο δευτερεύουσα μέριμνα, η οποία ανελαμβάνετο μόνον δια σκοπούς εξυπηρετούντας τον αρχικόν σκοπόν της κατακτήσεως της εξουσίας».    

Ο Nicolas Hammond στο βιβλίο του “Περιπέτειες με τους Αντάρτες” σελ 210 γράφει:“Η τακτική του ΕΛΑΣ ήταν να κρατάει αμυντική στάση και να οπισθοχωρεί μπροστά στις Γερμανικές επιδρομές”   Ο γενικός γραμματέας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Θανάσης Χατζής γράφει : 
«Το ΚΚΕ ήταν η ψυχή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ο εγκέφαλος και η ραχοκοκαλιά όλων των Ελλήνων.   Εγκύκλιος του ΚΚΕ το Δεκέμβριο του 1943 προς τα στελέχη του γράφει : «Το απελευθερωτικό κίνημα είναι μορφή οξύτατου ταξικού αγώνα. Η λαϊκή δημοκρατία πρέπει να είναι η προβαθμίδα για την πραγματοποίηση της δικτατορίας του Προλεταριάτου στη χώρα μας»
 .

    Ο Ε. Καλαμπαλίκης διοικητής της X Μεραρχίας του ΕΛΑΣ στο βιβλίο του «Η Εθνική Αντίσταση 1940-1944 ζητά δικαίωσιν» γράφει : «Το ΚΚΕ ΔΕΝ τόλμησε να βάλει στην ονομασία του ΕΛΑΣ και τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΕΥΘΥΣ ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ π.χ. «Κομμουνιστικός ή Σοσιαλιστικός Απελευθερωτικός Στρατός». Οι πολιτικοί σκοποί του ΕΑΜ κυκλοφόρησαν στους μη κομμουνιστές μετά το ’44. Δεν τόλμησαν να τους κυκλοφορήσουν κατά το διάστημα της κατοχής μεταξύ των Εθνικοφρόνων ΕΑΜιτών».

 

     Ο Βουκμάνοβιτς Τέμπο, Γιουγκοσλάβος στρατηγός της αντίστασης στο βιβλίο του «Το ΚΚΕ στον αγώνα της Εθνικής Απελευθέρωσης» στη σελίδα 15 γράφει : «Μοιραίο αποτέλεσμα της γραμμής αυτής ήταν η στρατιωτική αδράνεια των μονάδων του ΕΛΑΣ, εκτός αν πλήττονταν από τις εχθρικές δυνάμεις. Ορισμένες μάλιστα μονάδες του ΕΛΑΣ είχαν λάβει ρητή διαταγή να μην επιτίθενται κατά των αμυντικών θέσεων του εχθρού, για να μην προκαλούν την αντίδρασή του»

 

      Ο Κώστας Καραγιώργης ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του Ριζοσπάστη και αργότερα «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» του ΕΛΑΣ σε υπόμνημά του προς το ΚΚΕ αναφέρει : «Κατά πρώτο λόγο η γενική τακτική είναι, να υποχωρούμε μπροστά στον προελαύνοντα εχθρό, μη λυπόμενοι το έδαφος, που χάνουμε. Να διατηρούμε τις δυνάμεις μας ακέραιες για τους μελλοντικούς σκοπούς μας. Αυτά μας διατύπωσε ο Σιάντος. Στην νοοτροπία ο ΕΛΑΣ πρέπει να κινείται πάνω στο παλιό καραβανάδικο πνεύμα (ο Κατσαβρός τα θυμάται), ραχάτι, καλοπέραση πολιτικολογία και πολεμικός συμβιβασμός στην ουσία με τον κατακτητή».

 

   Ο Θεόδωρος Μακρίδης, στρατιωτικός εγκέφαλος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ κατά την κατοχή, στο βιβλίο του «Ιστορία της Αντίστασης», τόμος Α’, σελ 410 γράφει«Εγώ αναφέρομαι στο γεγονός ότι οι ΕΛΑΣίτες εκεί στη Μακεδονία προτίμησαν να τρέξουν στη Θεσσαλονίκη, που μπορούσαν να την έχουν οποιαδήποτε στιγμή στα χέρια τους, αντί να εξοντώσουν τις Γερμανικές δυνάμεις στην περιοχή τους...»ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 


    Μας λένε ότι το "πατριωτικό ΕΑΜ" οργάνωσε κινητοποιήσεις για να μη σταλούν εργάτες στη Γερμανία! Επιπλέον δεν στάλθηκε στρατιωτική μονάδα στο πλευρό των Γερμανών μόνο από την Ελλάδα!   Είναι έτσι; Οι ... ίδιοι "πατριώτες" κομμουνιστές με προκηρύξεις τον Σεπτέμβριο αλλά και στις 5 Οκτωβρίου 1942 καταγγέλλουν την ανατίναξη του κτηρίου στο οποίο στεγάζονταν η φιλογερμανική οργάνωση «Ε.Σ.Π.Ο» (Εθνική Σοσιαλιστική Πολιτική Οργάνωσις) από την οργάνωση ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ «Π.Ε.Α.Ν» (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζόμενων Νέων). Αναφέρονται τα εξής : 

 «Η κομμουνιστική οργάνωσι Αθήνας δηλώνει και άλλη μια φορά πως οι κομμουνιστές καταγγέλλουν την ατομική τρομοκρατία.... Εμείς οι κομμουνιστές σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρήσι του ατομικού σαμποτάζ, που ξεφεύγει από την οργανωμένη μορφή και καταντά όπλο στα χέρια του εχθρού...Η ανατίναξη της Ε.Σ.Π.Ο είναι προβοκάτσια (!), που είχε σαν συνέπεια άσκοπα θύματα!»

 Μάλιστα αποκαλούν την Π.Ε.Α.Ν «Αντεθνική συμμορία που τη καθοδηγούν πράκτορες του κατακτητή!»   Η Ε.Σ.Π.Ο είχε ως σκοπό εκμεταλλευόμενη την πείνα και τη δυστυχία του λαού, να σχηματίσει στρατιωτικό τμήμα που θα πολεμούσε στο πλευρό των Γερμανών στο Αν. Μέτωπο! 


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!   Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Λονδίνου και της Μόσχας μίλησαν με ενθουσιασμό για το εγχείρημα, χαρακτηρίζοντάς το ως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ (ΑΤΟΜΙΚΟ κατά τους κομμουνιστές!) στην τότε κατεχόμενη Ευρώπη!Αυτοί που συμμετείχαν ήταν :


--Αντώνης Μυτιληναίος--τεχνικός OTE
--Σπύρος Γαλάτης--φοιτητής Νομικής
--Νίκος Λάζαρης-- φοιτητής Νομικής
--Νίκος Μούρτος--Τεχνικός
--Τάκης Μιχαηλίδης-- φοιτητής Χημείας
--Σπύρος Στανωτάς-- φοιτητής Ανωτάτης Εμπορικής
--Ιουλία Μπίμπα--Δασκάλα
--Αικατερίνη Μπέση--Οικιακά
    

Από προδοσία συνελήφθησαν πολλά στελέχη της Π.Ε.Α.Ν αλλά και ο αρχηγός και εκτελέστηκαν στην Καισαριανή άλλοι τον Ιανουάριο και άλλοι τον Φεβρουάριο του 1943.    Στα Δεκεμβριανά οι κομμουνιστές συνέλαβαν τον Νίκο Λάζαρη που δεν είχε συλληφθεί από τους Γερμανούς και κατετάγη αντάρτης του Ζέρβα και τον εκτέλεσαν ως ΠΡΟΔΟΤΗ! Ο νοών νοείτω!

 Πηγή


Ο Β. Μπαρτζώτας-Φάνης επικεφαλής της Κομμουνιστικής οργάνωσης Αθήνας (Κ.Ο.Α.) στη μελέτη του «Η πολιτική των στελεχών του ΚΚΕ τα τελευταία δέκα χρόνια» μας το βεβαιώνει κατηγορηματικά :
 
    «Το Α΄ Σώμα Στρατού του ΕΛΑΣ, είχε επεξεργαστεί το φθινόπωρο του 1943 και την Άνοιξη του 1944 πρακτικά το ζήτημα της εξουσίας και δώσαμε όλα τα στελέχη του κόμματος στον ΕΛΑΣ. Η επιτροπή πόλης της ΚΟΑ αποφάσισε στις αρχές του Σεπτέμβρη 1944 την ένοπλη εξέγερση». (Το Δεκεμβριανό Κίνημα – Πολιτική και Κοινωνική Βιβλιοθήκη).Την προετοιμασία αυτή «προδίδουν» και τα λόγια του Βελουχιώτη στον αποχαιρετισμό του προς την 3η Μεραρχία του ΕΛΑΣ (Πελοποννήσου) :


«Ο Μωρηάς τώρα είναι ελεύθερος από κατακτητές. Όμως δεν είναι ελεύθερος από εσωτερική αντίδραση. Πρέπει να συντριβεί κι αυτή για να μπορεί ο ΕΛΑΣ να πει πως εξεπλήρωσε απόλυτα την αποστολή του. Πιστεύω απόλυτα πως ο ΕΛΑΣ Πελοποννήσου θα εκπληρώσει απόλυτα το καθήκον του. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε το έργο σας θαρραλέα και αποφασιστικά. Ο νους μου φτερουγίζει στη στιγμή που θα ξανασυναντηθώ μαζί σας σε καινούργιες μάχες και δόξες και εύχομαι αυτή η στιγμή να μην αργήσει».    Πάλι ο Bουκμάνοβιτς-Τέμπο στο βιβλίο του «Le Parti Communiste De Grece Dans La Lutte De Liberation National», (Παρίσι 1949) γράφει ότι ο Σιάντος που υπερηφανευόταν για την αριθμητική δύναμη και πολεμική ικανότητα του ΕΛΑΣ, σε ερώτησή του «γιατί τότε δεν κάνετε μεγάλης έκτασης επιχειρήσεις κατά των Γερμανών;», απάντησε πως «σκοπός του είναι η διατήρηση ανέπαφης της δύναμης του ΕΛΑΣ για τη μάχη κατάκτησης της εξουσίας στην Αθήνα κατά την απελευθέρωση»  O Βουκμάνοβιτς-Τέμπο. Δεξί χέρι το Τίτο και αρχιτέκτονας του «Μακεδονικού» κρατιδίου των Σκοπίων. Ήταν ο σύνδεσμος με το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ και έγραψε αρκετά για αυτό το θέμα. Εδώ σε σύσκεψη με τον Τίτο (ο δεύτερος από δεξιά με το καπέλο)


    Για να «διασκεδαστούν» οι φόβοι των φανατικών κομμουνιστών από τις διακηρύξεις του ΕΑΜ, κυκλοφόρησε μεταξύ των στελεχών του ΚΚΕ το 1943 η παρακάτω εγκύκλιος :«Το απελευθερωτικόν κίνημα είναι μορφή οξυτάτου λαϊκού αγώνα. Μορφή που στη πραγματικότητα δεν αναιρεί, αλλά επιβεβαιώνει την πάλη των τάξεων, έστω και αν φαινομενικά σταματάει η διεκδίκηση των σκοπών του Προλεταριάτου. 

Η Λαϊκή Δημοκρατία, που πρέπει γενικά να προπαγανδίζεται, στους ΕΑΜίτες πρέπει για τον συνειδητά ενταγμένο κομμουνιστή να είναι μόνο προβαθμίδα, το μεταβατικό δηλ. στάδιο για τη πραγματοποίηση του σοσιαλισμού, δηλ. της δικτατορίας του προλεταριάτου στη χώρα μας. 


Βέβαια η προσεκτική και συστηματική προπαγάνδα των καθαρά κομουνιστικών σκοπών μέσα στις καινούργιες λαϊκές μάζες των ΕΑΜιτών πρέπει να αποβλέπει στο να αυξήσει τον αριθμό των οπαδών μας». Αυτό όμως πρέπει να γίνεται έτσι ώστε να μην τρομάζει εκείνους που δεν είναι ακόμη ψυχικά και σωματικά προετοιμασμένοι γι’ αυτό το σκοπό».    Πάλι ο Βουκμάνοβιτς-Τέμπο στο βιβλίο του «Le Parti Communiste De Grece Dans La Lutte De Liberation National», (Παρίσι 1949) σελ 25 γράφει :

 

«To KKE έδρα υποχθονίως εντός του EAM. Τα μέλη του κόμματος δεν έπρεπε να λαμβάνουν τον λόγον ενώπιον των μαζών ως κομμουνισταί. Οι κομμουνισταί δεν είχαν το δικαίωμα να ομιλούν εξ’ ονόματος του κόμματος, αλλά μόνον εξ’ ονόματος του ΕΑΜ. 

Γενικώς το κόμμα απέκρυπτε συστηματικώς το πρόσωπόν του από τας μαγάλας μάζας του Ελληνικού λαού».

 

   «Δεν ημπορούμεν – εδήλουν εις τον αντιπρόσωπον του Γιουγκοσλαβικού Κομμουνιστικού Κόμματος τα μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ Τζήμας και Καραγιώργης – να επιτρέψωμεν όπως το απελευθερωτικόν κίνημα λάβει εντονότερον «χρώμα», διότι τότε η αντίδρασις θα μας κατηγορούσε ότι δημιουργούμεν ένα κομμουνιστικόν στρατόν.»

 
   Και δηλούντες τούτο εξετέλουν πιστώς τας εντολάς του Μπολσεβικικού Κόμματος της Ρωσσίας, το οποίο είχε δώσει αναλόγους διαταγάς και εις το ΚΚΓ.»

 
    Τον Ιανουάριο του 1943 το προσωπείο πέφτει! Η «Κομμουνιστική επιθεώρηση» του μήνα δημοσιεύει την απόφαση της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΚΚΕ τον Δεκέμβριο του 1942, η οποία αποκαλύπτει τα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ σχέδια του ΚΚΕ που κρύβονται πίσω από το ΕΑΜ :


«… Το κόμμα μας αμέσως μετά την ξενικήν υποδούλωση, χάρη στη θαρραλέα επέμβαση των απελευθερωθέντων εξορίστων στελεχών μας και τη βοήθεια των κρατουμένων μελών του στο στρατόπεδο Ακροναυπλίας, ανασυγκροτεί την κομματική καθοδήγηση, αναδιοργανώνει τις δυνάμεις του σε όλη τη χώρα για άμεσο πολιτικό σκοπό την αποκατάσταση των λαϊκών ελευθεριών και κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού. Πάνω στη βάση αυτή συγκροτείται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) με λίγα κόμματα και λαϊκές οργανώσεις στην αρχή…Οι Έλληνες μπολσεβίκοι να είναι βέβαιοι ότι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για καινούργιες και σοβαρές κλίκες αντάξιες του ιστορικού προορισμού του καινούργιου κόμματος. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ διακηρύττει ότι κεντρικό καθήκον του ΚΚΕ παραμένει η απελευθέρωση της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού από κάθε εξωτερική και εσωτερική σκλαβιά… Η συγκρότηση προσωρινής Κυβέρνησης από τα κόμματα και τις οργανώσεις που αγωνίζονται σύμφωνα με τους σκοπούς του ΕΑΜ, αμέσως μετά το διώξιμο του ξένου καταχτητή, η οποία θα αποκαταστήσει τις λαϊκές ελευθερίες, θα ενεργήσει δημοψήφισμα για τη λύση του Πολιτειακού ζητήματος και εκλογές συντακτικής εθνοσυνέλευσης αποτελεί τον πιο σωστό τρόπο λύσης του εσωτερικού ζητήματος… Η πραγματοποίηση του έμμεσου πολιτικού σκοπού του κόμματος μας – Εθνική απελευθέρωση και λαοκρατική λύση του εσωτερικού καθεστώτος – αποτελεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μοναδική επαναστατική θέση. Μόνο αυτή ανοίγει πλατειά τον δρόμο για την πραγματοποίηση των πάρα πέρα στρατηγικών σκοπών του όμματος μας την εγκαθίδρυση της λαϊκής δημοκρατίας … το κόμμα μας αγωνιζόμενο για την πλήρη ισοτιμία των εθνικών μειονοτήτων που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβη κάθε προσπάθεια διαφώτισης τους. Οι εθνικές μειονότητες πρέπει να οργανωθούν πάνω στη βάση της κοινής αδελφικής αντιφασιστικής πάλης με τον Ελληνικό λαό …»


Στις 15 Φεβρουαρίου του 1943, στο έντυπο του ΕΑΜ Μακεδονίας «Ελευθερία», στη Θεσσαλονίκη γράφει :«Ας αγκαλιάσουμε τα επερχόμενα γεγονότα, τη θύελλα που θα ξεσπάσει πάνω στη χώρα μας κι ας αγωνιστούμε για τη λευτεριά του λαού. Ας αντισταθούμε σε κάθε αντίδραση των προδοτών κι ας μη επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση αντιλαϊκού τυραννικού καθεστώτος μέσα στο τόπο μας. Έλληνες, Μακεδόνες, Εβραίοι, Βλάχου ενωθείτε για τη λευτεριά».Να κάνω κανένα σχόλιο για το «Μακεδόνες»; Ας το αφήσω καλύτερα…


ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

 


    Γράμμα του Μάρκου, αρχιστράτηγου του ΔΣ προς το Ζαχαριάδη. Αν και γράφτηκε το 1948 φανερώνει τους σκοπούς του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ εις βάρος της χώρας μας…


Περιέχεται στο βιβλίο «Η Ελληνική ανταρσία», (The Greek Sedition, σελ.210) του F.A. Voigt.

 
  «Σύντροφε,
  Ως αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, είμαι υποχρεωμένος να σας επαναλάβω εγγράφως τα όσα σας εξέθεσα προφορικώς προ της αναχωρήσεως μου δια Μόσχαν, λόγω της στρατιωτικής τακτικής την οποίαν ακολουθούν το Στρατιωτικόν Αρχηγείον και η Κυβέρνησις της Μόσχας.
  Γνωρίζετε καλώς το ιστορικόν μήνυμα του συντρόφου Στάλιν του Δεκεμβρίου 1944, το οποίον μας παρεκίνησε να κυρήξουμε την λαϊκήν εξέγερσιν με τα γνωστά και τραγικά αποτελέσματα άτινα μας οδήγησαν εις Βάρκιζαν και άτινα οφείλονται εις το γεγονός ότι όταν απηφθύνθημεν δια βοήθειαν προς την Μόσχαν ο σύντροφος Στάλιν, λησμονών τας υποσχέσεις του ωμίλησεν περί διπλωματικών υποχρεώσεων.
  Ότε τέλος η Γερμανία ηττήθη ο σύντροφος Στάλιν αντελήφθη ότι ήτο ελεύθερος πλέον να δράση και ότι ηδήνατο να στραφή προς την γωνίαν εκείνη του κόσμου, την αποκαλούμενην Ελλάδα, γνωρίζων ότι αύτη του ήτο απαραίτητος δια την συμπλήρωσιν των φιλοδόξων του σχεδίων, γεγονός όπερ εξεμεταλεύθημεν δια να φέρουμε εις πέρας την πολιτικήν μας της συστάσεως λαϊκής δημοκρατίας εις την χώραν μας και να πραγματοποιηθεί ούτω το όνειρον μας, το οποίον επί 28 έτη μας έβγαζεν εις το πεζοδρόμιον (δηλαδή διαδηλώσεις, οχλαγωγίες εις τας οδούς).

  Από της στιγμής εκείνης αρχίσαμεν να εξαναγκάζομεν τα μεγάλα και μικρά χωριά της Ελλάδος εις την εξέγερσιν, συμπεριλαμβανομένην εις αυτό τούτο το επιτελικό σχέδιο των συμμάχων μας δια να δυνηθώμεν να προκαλέσωμεν την οικονομικήν κατάρρευσιν της χώρας και να εξαναγκάσωμεν την Κυβέρνησιν των Αθηνών να μας δεχθή εις τας γραμμάς της, όπερ θα εσήμαινεν το πρώτον βήμα προς κατάληψιν της εξουσίας. Ότε όμως αντελήφθημεν ότι η Κυβέρνησις των Αθηνών ήτο αποφασισμένη να εξοφλήση άπαξ δια παντός τας διαφοράς της μεθ’ ημών, απεφασίσαμεν να δημιουργήσωμεν κανονικόν στρατόν εκ 50.000 ανδρών δια να καταλάβωμεν τη βοηθεία των ενόπλων δυνάμεων την Κυβέρνησιν. Το αντίτιμον της επιτεύξεως των άνω ήταν η υπέρ των γειτόνων μας νέα διευθέτησις των συνόρων μας και η εκ των προτέρων αποδοχή των δυσμενών όρων του συμφώνου ειρήνης. Ούτως ο σύντροφος Στάλιν έφερεν εις πέρας τους σκοπούς του σχετικώς προς την Αλβανίαν, Γιουγκοσλαυΐαν και Βουλγαρίαν, δίδων εις αυτάς τα όσα ήθελαν εις βάρος μας, δια να δυνηθώμεν να προβούμεν εις την απόπειραν συντρίψεως του Έλληνος πολεμιστού, του παραδείγματος τούτου του θάρρους.
 
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
 
Στρατηγός ΜΑΡΚΟΣ-Τέλος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Ι. Ιωαννίδης γράφει στα απομνημονεύματά του : - 
ΠΡΟΣΟΧΗ !

 -«Παρόλα όσα γράφτηκαν, σκοπός μας ήταν πάντοτε η προλεταριακή επανάσταση. Κατά την Κατοχή το ΚΚΕ, με φανατισμό, χρησιμοποίησε ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ κάθε μέσο, ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ(!!). ΕΤΣΙ Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΗΤΑΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΚΕ»

 
πηγη Μύθος 2ος :

 
    Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ δεν έδειξε καμία διάθεση για την κατάληψη της εξουσίας ούτε με τα Δεκεμβριανά, ούτε ΠΡΙΝ, ούτε με τον «εμφύλιο». Γι’ αυτό δεν επεδίωξε ΠΟΤΕ την μονοπώληση της «Εθνικής Αντίστασης»


  Κατάρριψη : 
 
   Το ΚΚΕ ευθυγραμμίστηκε με το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ της 23ης Αυγούστου 1939 και διακήρυττε ότι δεν πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον του άξονα κατηγορώντας το Μεταξά ότι...προετοιμάζει πόλεμο!   


Το σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότωφ υπεγράφη στη Μόσχα στις 23 Απριλίου 1939. Το ΚΚΕ ουδεμία αντίσταση έκανε μέχρι της 22 Ιουνίου 1941 που η Γερμανία επετέθη κατά της Ρωσίας. Τότε το ΚΚΕ κάλεσε τον Ελληνικό λαό να υπερασπίσει την …Σοβιετική Ένωση.
   


 Σχετικά με τους σκοπούς του ΕΑΜ αυτοί που επέκριναν το Βελουχιώτη για την καθυστέρησή του στην ενέργεια του Γοργοποτάμου μας ενημερώνουν:«Η δράση είναι συνυφασμένη και μ’ αποτυχίες και σφάλματα. Και στην περίπτωση του Άρη υπήρξε σημαντικό σφάλμα η άρνηση του Άρη ν’ ανατινάξει χωρίς συζητήσεις την Γέφυρα του Γοργοποτάμου... Έτσι η γέφυρα του Γοργοποτάμου ανατινάχτηκε αλλά δύο μοιράστηκαν την δόξα του εγχειρήματος, με δεύτερο τον Άρη. Η ολιγωρία του Άρη στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν μεγάλο σφάλμα που σήμερα κρίνεται μεγαλύτερο, αν λάβουμε υπ’ όψη και τον βασικό σκοπό του Εαμικού κινήματος που ήταν η μονοπώληση του αγώνα της Εθνικής αντίστασης...»
 

   (Διονύσης Μπενετάτος σημαίνων στέλεχος του ΕΑΜ, «Το χρονικό της κατοχής» σελ. 86)
   Άλλη μια απόδειξη είναι και το γεγονός ότι λίγες μόνο ημέρες μετά την επιχείρηση, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 1942 συνήλθε στην Αθήνα η Δεύτερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ. Αυτή αποφάσισε τότε εμμέσως πλην σαφώς («Το ΚΚΕ Επίσημα κείμενα», τόμος πέμπτος-1940-1945, σελ. 91-92)  την εξόντωση όλων των Εθνικών οργανώσεων αντίστασης αλλά και κάθε αντιτιθέμενου σε υποταγή από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Η απόφαση αυτή ήταν σύμφωνη με το νόημα της ΑΡΧΗΣ που είχε διατυπώσει ο γγ του ΚΚΕ Γεώργιος Σιάντος κατά την οποία : «Πας τις αρνούμενος να συνεργασθή με το Κομμουνιστικόν Κόμμα θα θεωρηθή γκεσταπίτης» (!!!)

 

    («Ο Γεώργιος Καρτάλης και η εποχή του, 1934-1957», Κομνηνός Πυρομάγλου, τόμος Α’, σελ 351).


   Στην περιοχή των Καλαβρύτων, κοντά στα χωριά Βεσσίνι και Λεχόυνι υπάρχουν δυο απέριττα μνημεία, δυο σταυροί. Στη βάση των μνημείων αυτών είναι γραμμένα τα ονόματα 42 νέων παιδιών. Δεν ήσαν δολοφόνοι ή προδότες. Μόλις είχαν τελειώσει την σχολή αστυφυλάκων και πήγαιναν σιδηροδρομικώς εις την Πάτρα για να συμπληρώσουν τη δύναμη της Αστυνομίας της Πόλεως.
   Ήταν Κυριακή 9 Απριλίου του 1944, των Βαΐων, Ώρα 7η πρωινή. Οι καμπάνες των γύρω χωριών ηχούσαν χαρμόσυνα και καλούσαν τους πιστούς στην εκκλησία για τη μεγάλη γιορτή. Οι αστυφύλακες, φτωχά παιδιά του λαού, αμέριμνοι κατευθύνοντο προς την Πάτρα. Έξω από την Κόρινθο στο 157 χιλ. της οδού Αθηνών – Πατρών μεταξύ του Δερβενίου και της Αιγείρας, οι δολοφόνοι του ΚΚΕ – ΕΑΜ εκτροχίασαν την αμαξοστοιχία, την ακινητοποίησαν και άρχισαν να βάλλουν εναντίον των επιβατών από όλες τις κατευθύνσεις. Πολλοί τραυματίστηκαν – αστυφύλακες και πολίτες, άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Δυο σιδηροδρομικόι, ένας αστυφύλακας και ένας Γερμανός στρατιώτης εφονεύθησαν αμέσως.
   Οι 42 αστυφύλακες που ευρίσκοντο στην αμαξοστοιχία, συνελήφθησαν. Άλλοι τραυματίες και άλλοι κατάκοποι, ημιθανείς, φαντάσματα αληθινά του εαυτού τους. Μαζί με αυτούς και δυο χωροφύλακες.
   Η πομπή των συλληφθέντων αστυφυλάκων, μαζί με 4 γυναίκες που κατευθύνοντο και αυτές σε ένα ενδιάμεσο χωριό, εκινείτο προς Ζαχώλη. Τα βασανιστήρια οι εξευτελισμοί και οι προπηλακισμοί δεν περιγράφονται. Άλλους τους τρυπούσαν με τη ξιφολόγχη, άλλους κτυπούσαν, έδερναν.
   Μαστιγούμενοι βάναυσα κατά την πορεία, οι τραυματίες μετά τη Ζαχώλη, ήταν αδύνατο να κινηθούν, Και η διαταγή έφτασε την Μεγάλη Πέμπτη 13-4-1944. Όσοι δεν μπορούν να κινηθούν, να εκτελεστούν αμέσως. Και οι δολοφόνοι χωρίς καθυστέρηση εξετέλεσαν τη διαταγή. Οι αρχιφύλακες Παπαδημητρόπουλος Νικόλαος, Μουτζούρος Σπυρίδων, οι αστυφύλακες Πετρινιώτης Ευάγγελος, Σταματόπουλος Γρηγόριος, Φειδός Βλάσιος και οι χωροφύλακες Φουράκης Αντώνιος και Αβλύχος Ανδρέας έπεφταν από τις δολοφονικές σφαίρες.
   Οι υπόλοιποι 35 αστυφύλακες και οι 4 κοπέλες συνέχισαν την βασανιστική πορεία. Οι εξευτελισμοί, οι ταπεινώσεις και τα ανήκουστα βασανιστήρια συνεχίστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Τη Κυριακή του Πάσχα 14 Απριλίου 1944 η πομπή των μελλοθανάτων είχε φτάσει στο Σουληνάρι, της περιοχής Καλαβρύτων. Τότε έφτασε και η διαταγή από το ΚΚΕ – ΕΑΜ. Να εκτελεστούν όλοι, αμέσως, χωρίς καμία διάκριση.
   Πριν από την ομαδική σφαγή, οι δολοφόνοι του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ υπέβαλαν τα θύματα τους σε πρωτοφανή βασανιστήρια. Τους έσπασαν τα πόδια και τα χέρια, τρύπησαν το σώμα τους με μαχαίρια, τους έβγαλαν τα μαλλιά.
   Ήταν 16 Απριλίου του 1944. Κυριακή του Πάσχα. Η μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης.Ορισμένοι ζητάνε «επίσημο έγγραφο το ΚΚΕ» που να μιλάει για κατάληψη της εξουσίας θα ρωτήσω : Πως από τη μια κατηγορούνε τους Άγγλους και την εξόριστη κυβέρνηση ότι ήρθαν να πάρουν την εξουσία από το ΚΡΑΤΑΙΟ ΕΑΜ και από την άλλη μας λένε ότι δεν ήθελαν την εξουσία;    Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ ήταν εναντίον της κατοχικής κυβέρνησης αλλά εναντίον και της εξόριστης! Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος!    Βάλτε την φαντασία στο full

 «ΤΟ ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ σας ενημερώνει πως την επόμενη εβδομάδα θα προβεί σε καταλήψεις όλων των δημόσιων κτηρίων και των καίριων σημείων της πρωτεύουσας με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας μια που οι «μοναρχοφασίστες» δεν αναγνωρίζουν ότι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ πολέμησε εναντίον των κατακτητών!»


ΠΕΡΙ ΕΔΕΣ - ΖΕΡΒΑ    

 

    Το μίσος των κομμουνιστών για το Ζέρβα είναι μεγάλο γιατί έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο κρατώντας τα καλύτερα τμήματα του ΕΛΑΣ μακριά, και έτσι ευτυχώς σώθηκε η Αθήνα στα Δεκεμβριανά...

    Το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΚΚΕ Παντελής Καραγκίτσης (ψευδώνυμο Ορφέας Βλαχόπουλος) μας ενημερώνει...Η προσπάθεια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ ξεκίνησε από την κατοχή. Κατηγορούσε τις αντιστασιακές οργανώσεις σαν συνεργάτες των Γερμανών και αν δεν προσχωρούσανε σε αυτό (οι… πρώην συνεργάτες!) τις διαλύανε!

 

   Σκοπός των κομμουνιστών δεν ήταν η αντίσταση, αλλά η κατάληψη της Εξουσίας ύστερα από την αποχώρηση των Γερμανών. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΛΟΓΩ 4Ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.  


Οι «καπεταναίοι» παίρνουν επίτηδες ονόματα αγωνιστών του ’21 και τη νεολαία τη βαφτίζουν ΕΠΟΝ για να συγχέεται με την ΕΟΝ. Έπρεπε όμως να μείνουν η μοναδική στρατιωτική δύναμη, έτσι στρέφονται εναντίον όλων των Εθνικών-Πατριωτικών και πραγματικών αντιστασιακών οργανώσεων. Διαλύουν την ΕΚΚΑ και δολοφονούν τον συνταγματάρχη ΨΑΡΡΟ μαζί με 152 παλικάρια του στο ΚΛΙΜΑ Δωρίδας, διασπάνε τις Εθνικές ομάδες αντίστασης στη Θεσσαλία, όχι μόνο δεν βοηθάνε τα τμήματα του ΕΔΕΣ όταν αυτά μάχονται εναντίον του εχθρού (Κλειδί-Σκουληκαριά 17-24/1/43, Κάτω Παναγιά 14-24/2/43, Ποταμούλα-Βάλσαμο 9-21/3/43) αλλά συνεργάζονται με τους Γερμανούς και επιτίθενται εναντίον του Ζέρβα (Τζουμέρκα 31-10-1943, επίθεση Γερμανών και ΕΛΑΣ κατά ΕΔΕΣ)   Στη Μέση Ανατολή ΕΑΜΟΕΛΑΣΙΤΕΣ με πρωτοφανείς δολιοφθορές αχρήστευσαν τα οχήματα και τον συμμαχικό οπλισμό, διέβρωσαν μονάδες και εξευτέλισαν τελείως την Ελλάδα στους συμμάχους σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις του πολέμου...       Για να δούμε κάτι από την εγκληματική δράση των αριστερών εναντίον των ΕΘΝΙΚΩΝ αντιστασιακών οργανώσεων...     Να πούμε για την επίθεση ΕΛΑΣ και βουλγάρων εναντίον των εθνικών αντάρτικων ομάδων του Φωστερίδη (Τσαούς-Αντών) στην Κρηνίδα στις 21 Σεπτεμβρίου 1944;   Να θυμηθούμε την προδοτική θέση απέναντι στους αντάρτες της ΠΕΑΝ στην έκρηξη της φιλοναζιστικής ΕΣΠΟ που έγραψα στην αρχή;


    Να πούμε για τον δόλιο τρόπο με τον οποίο καλούσαν τις αντιστασιακές ομάδες για συζήτηση και τις ανάγκαζαν να ενταχθούν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλιώς τους πετσόκοβαν όπως έγινε με το 5/42 σύνταγμα του συνταγματάρχη Ψαρρού;


πηγή


Συνταγματάρχης Ψαρρός    Από την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Εθνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων («Η Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων 1941-1945», σελ. 100-112).Αφοπλισμός του 5/42 Σ.Ε. στη Στρώμνη Γκιώνας    Το απόγευμα της 13ης Μαΐου, στη Στρώμνη, ο Άρης Βελουχιώτης με τους καπεταναίους που επεσκέφθησαν τον Συνταγματάρχη Ψαρρό, συνεζήτησαν φιλικότατα και συνεφώνησαν για κοινή αντιμετώπιση της Ιταλικής επίθεσης.    Δυστυχώς παρά τα συμφωνηθέντα, ο Βελουχιώτης κατά τα μεσάνυχτα και μετά την υποκλοπή των συνθηματικών κύκλωσε το 5/42 με πολλαπλάσιες δυνάμεις του ΕΛΑΣ και ζήτησε τελεσιγραφικά από τον Ψαρρό “Να διαλύσει το 5/42 σε 3 ώρες και να παραδώσει τον οπλισμό του στον ΕΛΑΣ, διαφορετικά θα κοκκίνιζαν τα νερά του Μόρνου από τη σφαγή”.    Ο Ψαρρός κατάπληκτος από την σατανική πλεκτάνη του ΕΛΑΣ αποφάσισε να αυτοδιαλύσει το 5/42, για να αποφύγει την αιματοχυσία.    Ο Συνταγματάρχης Ψαρρός συλλαμβάνεται αιχμάλωτος από τον Άρη Βελουχιώτη και οδηγείται στο Μαυρολιθάρι, με επέμβαση όμως της Αγγλικής Αποστολής αφέθη ελεύθερος με τους αξιωματικούς του.    Την 28ην του ίδιου μηνός εκδίδεται εντολή από το Αρχηγείο του ΕΛΑΣ να αποφεύγονται αφοπλισμοί και επιθέσεις εναντίον ανταρτών και άλλων Ανταρτικών Οργανώσεων και επί πλέον να επιστραφεί ο οπλισμός του 5/42. Και τα δύο όμως έμειναν στα χαρτιά.


    Αρκετοί αντάρτες του 5/42 που διέφυγαν ένοπλοι, απετέλεσαν βραδύτερα τον πυρήνα αναδημιουργίας του 5/42 Συντ/τος.

 
    Την 29ην Μαΐου εκλήθη ο Συντ/ρχης Ψαρρός στο στρατηγείο του MAYERS και παρουσία της τριπλής ηγεσίας του ΕΛΑΣ, του διαβίβασε την απόφαση του Στρατηγείου Μ. Ανατολής για την ανασυγκρότηση του 5/42. Την πρώτη μέρα του Ιουνίου ο Ψαρρός επέστρεψε στη Παρνασσίδα. 

Μέσα σε μια εβδομάδα το Σύνταγμα είχε πλήρως ανασυγκροτηθεί.


Συνταγματάρχης Δημήτριος Ψαρρός

Διοικητής του ηρωικού Συντάγματος 5/42

κατά την κατοχή.

Επίθεση του ΕΛΑΣ στη Ταράτσα Γκιώνας

 

    Στις 23 Ιουνίου χίλιοι περίπου αντάρτες του ΕΛΑΣ υπό τον Καπετάν Νικηφόρο επιτίθενται κατά των 200 ανταρτών του 5/42 ΣΕ στη περιοχή Ταράτσας της Γκιώνας. 

Ολοήμερη η μάχη. 

Το 5/42 είχε απώλειες τρεις νεκρούς: Τον Αξιωματικό της αεροπορίας Ηλία Τσίγκα και άλλους δυο αντάρτες, καθώς επίσης και πέντε τραυματίες. 

Οι απώλειες του ΕΛΑΣ δεν ανακοινώθηκαν.Επίθεση ΕΛΑΣ στο Ευπάλιο

 


    Την 1ην Απριλίου 1944 οι κάτοικοι του Ευπαλίου Δωρίδος υποδέχθηκαν θερμά τους άνδρας του Δεδούση και το βράδυ διασκέδαζαν όλοι μαζί στο Γυμνάσιο του χωριού. Μετά τα μεσάνυχτα το Τάγμα του Κρόνου του ΕΛΑΣ επετέθη αιφνιδιαστικά για να αφοπλίσει το Τάγμα Δεδούση.


    Οι αντάρτες του 5/42 έκαναν αντεπίθεση, έδιωξαν τους επιτεθέντες και συνέλαβαν αιχμαλώτους. Στη μάχη σκοτώθηκε ένας αντάρτης του 5/42.
 

Η Τελική Διάλυση του 5/42

 


    Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τριών οργανώσεων ΕΛΑΣ – ΕΔΕΣ – 5/42 για τον σχηματισμόν Κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητος και ενοποίηση του αντάρτικου αγώνος, η ηγεσία του ΚΚΕ αποφάσισε να διαλύσει οριστικά το 5/42 που αποτελούσε σοβαρότατο εμπόδιο στη κάθοδο του ΕΛΑΣ προς Αθήνας για την κατάληψη της εξουσίας.


    Προς τούτο ο ΕΛΑΣ τον Μάρτη του 1944 κινητοποίησε πολλαπλάσιες δυνάμεις του 5/42 από διάφορες κατευθύνσεις προς την τοποθεσία Τρικόρφου – Κλήματος Δωρίδας, όπου τελικά συγκεντρώθηκαν τα τμήματα του 5/42 μετά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις μεγάλων Γερμανικών δυνάμεων στην Παρνασσίδα.

 
    Της τελικής σύγκρουσης προηγήθηκαν σωρεία προκλητικών ενέργειών και επεισοδίων του ΕΛΑΣ εις βάρος του 5/42 Σ.Ε. στο Σερνικάκη από τον Νικηφόρον, απαγωγή Υπολ/γου Βλάικου και οπαδών του Συντάγματος, αφοπλισμός ανταρτών του 5/42 στην Ερατεινή από τον Κρόνον κλπ.


   Ο Λοχαγός Δεδούσης ευρισκόμενος στη Βόρεια Δωρίδα, μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα αυτά, εθεώρησε καθήκον του να πάρει έκτακτα μέτρα άμυνας. Δια λόγους ασφαλείας δημιουργήθηκαν τα γεγονότα Πενταγιών – Κροκύλείου – Μανάγουλης – Καστρακίου, Τριζονίου (αφοπλισμοί, συλλήψεις, επιθέσεις κλπ)


    Την 14-4-1944 ο Σιάντος. Γεν. Γραμματεύς του ΚΚΕ, δίδει την εντολή “Να ξεκαθαριστεί η κατάσταση με το 5/42 Σ.Ε. δυναμικά και κεραυνοβόλα χωρίς χρονοτριβές”. Η εντολή ανατέθηκε στον Άρη Βελουχιώτη. 

Το πρωί του Πάσχα (16 Απριλίου) και ενώ οι καμπάνες των χωριών καλούσαν τους Χριστιανούς στις εκκλησίες για το “Χρηστός Ανέστη” το Τάγμα Νικηφόρου επιτέθηκε σφοδρότατα από το χωριό Μαραθιά κατά των τμημάτων Κούτρα και Καϊμάρα προς διαρπαγή των εφοδίων του 5/42 Σ.Ε. (Σκάλα Καραΐσκου) και αποκοπή των τμημάτων αυτών από το υπόλοιπο του Συντάγματος που είχε εγκατασταθεί επί των υψωμάτων του κλήματος. 

Μετά την απόκρουση του ΕΛΑΣ ο Συντ/ρχης Ψαρρός απελευθέρωσε 60 αιχμαλώτους ΕΛΑΣίτας.
    

Από τους άνδρες του 5/42 τραυματίστηκαν σοβαρότατα οι εξής:


   Α) Ο ανθ/γος Κοκορέλης Κ. ο οποίος διεσώθει από τον Λοχαγό Καϊμάρα που τον βρήκε σε αφασία κατά την ώρα της αντεπιθέσεως. Ο ήρωας αυτός έμεινε ανάπηρος εφ’ όρου ζωής και πάλεψε επί 38 χρόνια σαν τον Διγενή με τον χάρο στα “μαρμαρένια αλώνια”.


   Β) Ο έφεδρος ανθ/γος Πριγγής Ευαγ. Γραμματέας της Εισαγγελίας Φωκίδος, που τραυματίστηκε στο πόδι. Ο αγνός αυτός ήρωας δεν θέλησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γαλαξιδίου, αλλά παρέμεινε κλινήρης στο "σκάλωμα" και την επόμενη εσφάγη από αντάρτες του ΕΛΑΣ πάνω στο κρεβάτι του.


   Την Τρίτη πρωινή ώρα της 17 Απριλίου 1944 το 5/42 Σ.Ε. δέχεται αιφνιδιαστική και σφοδρότατη επίθεση σε όλο το μέτωπό του από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, που ήταν δεκαπλάσιες του Συντάγματος.


   Το 5/42 Σ.Ε. εξαναγκάσθηκε να αμυνθεί σθεναρά, πλην όμως ο αγώνας ήταν άνισος, οι δε απώλειες πολύ σημαντικές. Τα τμήματα του 5/42 πιεζόμενα αναγκάζονται να αναδιπλωθούν προς νότο και τελικά μετά τη διάσπαση του κλοιού του ΕΛΑΣ από το στρατηγείο Καϊμάρα να διαφύγουν προς ανατολάς και τμήμα 40 ανταρτών να διαφύγουν με βάρκα στην Πελοπόνησο. Έτσι διαλύθηκε το 5/42 Σ.Ε.


   Ο Συνταγματάρχης Ψαρρός, παρά τις επίμονες συστάσεις των Αξ/κων του να ακολουθήσει τα διαφυγόντα τμήματα και να σωθεί, αρνήθηκε και έμεινε στο “σκάλωμα”, όπου παραδόθηκε στο Τάγμα του Νικηφόρου, με σκοπό, όπως είπε, “Να περισώσει ότι μπορέσει, έστω και με προσωπική του θυσία”, εννοώντας τους αιχμαλώτους, τους τραυματίες και τους οπαδούς του Συντάγματος. Ο Νικηφόρος απέστειλε τούτον υπό συνοδεία στον Άρη Βελουχιώτη, αλλά δυστυχώς τον συνάντησε καθ’ οδόν ο εξτρεμιστής Ταγ/ρχης Ζούλας του ΕΛΑΣ ο οποίος τον εκτέλεσε, όπως αναγράφει ο ίδιος στην έκθεση του την 2/3/1951. “Τον Ψαρρό τον σκότωσα εγώ, όπως είμαστε σύμφωνοι με τον Άρη” (Βιβλίο Γρ. Φαράκου σελίδα 296) 


   Δυστυχώς την ίδια τύχη είχαν πολλές δεκάδες Αξιωματικών και ανταρτών του 5/42, οι οποίοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Συνολικά θυσιάστηκαν για την Λευτεριά της Πατρίδος 303 αγνοί αγωνιστές του 5/42 Σ.Ε. (πεσόντες ηρωικά ή εκτελεσθέντες) ως κατωτέρω:  Πεσόντες στη μάχη με τον ΕΛΑΣ:27

Εκτελεσθέντες από τον ΕΛΑΣ αντάρτες: 206

Εκτελεσθέντες από τον ΕΛΑΣ οπαδοί: 70

Συνολικά 303


Όπως λέει και ο Ζούλας, τον Ψαρρό τον σκότωσα εγώ όπως ήμασταν σύμφωνοι με τον Άρη (του ήρωα!)...(αφού βέβαια ήταν γραμμή του κόμματος...) πηγή   Να πούμε για τα πραγματικά ολοκαυτώματα των αγωνιστών της Π.Α.Ο από τον ΕΛΑΣ; Στην Τριάδα, στον Προμαχώνα, η σφαγή στη Βροντού στις 21.9.44, στα ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΝΙΚΟΚΛΕΙΑΣ και ΜΑΪΜΟΥ ΝΤΕΡΕ, στην Αρναία (1.11.44);

 
    Να πούμε για τη μάχη των Βουλγάρων με τους αντιστασιακούς των οργανώσεων Ε.Α.Ο-Ε.Σ.Ε.Α (Εθνικές Αντάρτικες Ομάδες – Ένωση Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος) στις 8.4.1944;    Επιθέσεις κατά του Ε.Σ. της οργάνωσης της Πελοποννήσου στις 15 Ιουλίου 1943, στις 5 Αυγούστου, στις 6, στις 15, στις 17, στις 24, στις 16 Σεπτεμβρίου, στις 23, στις 10 Οκτωβρίου, στις 16, στις 21, στις 28 στην Παληόχωρα Ταΰγετου.    Να πούμε για την αντιστασιακή οργάνωση Ε.Σ.Α.Π. (Ελληνικός Στρατός Απελευθερωτικής Προσπάθειας),  του Κωστόπουλου που εντάχθηκε και ο Σαράφης τον Ιανουάριο του ’43; 


Την 1η Μαρτίου 1943 αφοπλίζει ο ΕΛΑΣ τους κοιμώμενους αντάρτες του Κωστόπουλου (που είχαν πάει εκεί για να πάρουν πίσω τον Ταγματάρχη Αντωνόπουλο που είχε συλλάβει ο ΕΛΑΣ) και τους περιφέρει δεμένους στα ΑΓΡΑΦΑ ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ! 

Φτυσίματα και αποδοκιμασίες από αντάρτες και κατοίκους. 

Τα ίδια στο Καρπολέσι και στη Σπινάσα. 

Στις 10 Μαρτίου στη Σπερχειάδα εκτελούνται 7, ενώ οι άλλοι με επέμβαση της Αγγλικής Αποστολής και προσωπικά του Μάγιερς ελευθερώθηκαν ΕΚΤΟΣ από το ΣΑΡΑΦΗ που προσχώρησε στον ΕΛΑΣ και προάχθηκε σε ΣΤΡΑΤΗΓΟ!

 Για αυτό το λόγο λοιπόν, μετά από ένα εξάμηνο στη Συνδιάσκεψη του Λιβάνου, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης του Ψαρρού, Καρτάλης είπε : «όλοι προάγονται σε στρατηγούς δια διατάγματος, αλλά ο Σαράφης προήχθη δι΄ εμπτυσμού»!! (ροχάλα στη μάπα!)


    Πριν γίνει αυτό, όταν τον συνέλαβαν το Σαράφη, ακολούθησαν αναφορές σε όλο τον τύπο του ΕΛΑΣ ότι ο Σαράφης ήταν ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ! 

Ύστερα όμως από ένα μήνα, ξεχνώντας αυτά που είχαν γράψει για αυτόν, έγινε αρχηγός του ΕΛΑΣ...!!

 
 
Η εφημερίδα του ΚΚΕ που αποκαλεί τον Σαράφη προδότη, δήμιο και πράκτορα των Ιταλών. Αργότερα το ίδιο πρόσωπο θα γίνει στρατηγός του ΕΑΜ και μάλιστα δι' εμπτυσμού. (Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα να γίνει μεγαλύτερη).

Να πούμε για τον Ιωάννη Τσιγάντε που σκοτώθηκε από τους Ιταλούς και ήταν αρχηγός της οργάνωσης «Μίδας 614»; Ανακοίνωση των «πατριωτών» πως και αυτός ήταν προδότης! Γιατί; Μάλλον γιατί ο Τσιγάντες «τόλμησε» να πει το ΚΟΡΥΦΑΙΟ : «η Ελλάδα δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει πατρίδα των οργανώσεων, των κομμάτων και των δογμάτων»!! Το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ είχε διαφορετική άποψη!Με προμετωπίδα λοιπόν την Αντίσταση κατά του κατακτητή και σκοπό την απελευθέρωση, πέρασε στο λαό σαν κίνημα που εξέφραζε τη συλλογική θέλησή του.

 Έτσι το αγκάλιασε ο λαός, και με τον πομπώδη τίτλο «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» πήρε πανελλήνια ακτινοβολία. 

Όλοι αυτοί όμως οι απλοί άνθρωποι που κατετάγησαν δεν είχαν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την κομμουνιστική ιδεολογία και ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ το προλεταριάτο, υπηρέτησαν το ΕΑΜ ΧΩΡΙΣ να αντιλαμβάνονται τους σκοπούς που κρύβονταν πίσω του.Για να δούμε τι λέει και ο Εμμανουήλ Ι. Μπαντουβάς κορυφαίος Κρητικός αντάρτης της Εθνικής Αντιστασιακής Οργάνωσης Ε.Ο.Κ (Εθνική Οργάνωση Κρήτης)...


Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, με πρωτοβουλία του Γιάννη Μαντουβά, σε σύσκεψη, αποφασίζεται όπως: Πρώτα σε περίπτωση που ο ΕΛΑΣ θέλει να επαναλάβει τα όσα έκανε στη λοιπή Ελλάδα, εξοντώνοντας στη Μακεδονία τους αντάρτες της Π.Α.Ο. στη Πελοπόννησο του αντάρτες του Ε.Σ., στη Ρούμελη διαλύοντας τους αντάρτες του Ψαρρού και γενικά κάθε αντάρτικο τμήμα, που δεν είχε κομμουνιστική καθοδήγηση, να μην βρεθούν άοπλοι, όπως συνέβη με τους υφιστάμενους την επίθεση του ΕΛΑΣ στη λοιπή Ελλάδα και δεύτερον να διαφωτίσει τον κόσμο, ότι οι αφορμή εχθρότητας του ΕΛΑΣ με τους υπόλοιπους αντάρτες ήταν ότι δεν δέχονται να γίνουν εκτελεστικά όργανα των προθέσεων των κομμουνιστών, που είχαν την ηγεσία του ΕΛΑΣ. 


Ακόμη να μπουν στη μετωπική αντιμετώπιση των Γερμανοσυνεργαζομένων και εκκαθάριση τους και, ιδιαίτερα με τους πράκτορες ενός Γερμανού ομαδάρχη, του Σούμπερτ, που έχει ήδη κάψει αρκετά χωριά και είχε βασανίσει και εκτελέσει πολλές δεκάδες πατριώτες, ασκώντας σκληρή τρομοκρατία. Οι στόχοι αυτοί πέτυχαν ευτυχώς και οι δύο.

 
    Κοινώς οι σύντεκνοι πήρανε μέτρα για να μην επαναλάβει ο ΕΛΑΣ  τα όσα έκανε και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά των άλλων αντιστασιακών οργανώσεων!!     Ο Ζέρβας ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είχε την τύχη του Ψαρρού και των ανταρτών του που έσφαξαν οι «πατριώτες» αριστεροί με διαταγή του αρχηγού του ΚΚΕ Γ. Σιάντου («Γέρος»). πηγή


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

    Να και η οδηγία του Σιάντου και η αναφορά στη συνέχεις της εξόντωσης του Συντάγματος Ψαρρού.
   

 Ο «Κώστας» στον οποίο απευθύνεται ο Σιάντος είναι ο Κώστας Δεσποτόπουλος, αργότερα βουλευτής!!, στον οποίο αναφέρθηκε η σφαγή του Συνταγματάρχου Ψαρρού...
    

Στις 23 Οκτωβρίου 1943 το ΚΚΕ επιτίθεται στην Πετρίνα Μεγαλόπολης κατά της ομάδας ανταρτών του Καραχάλιου, τον οποίο σκοτώνουν.    Στις 27 επιτίθεται στην περιοχή Παληοχώρας Καλαμάτας κατά της ομάδας ανταρτών του Βρεττάκου, τον οποίο σκοτώνουν.    Στις 6 Αυγούστου 1943 επιτέθηκε κατά της αντάρτικης ομάδας του Θεοφανόπουλου, τον οποίο δολοφόνησαν. Τα ίδια με τον υπολοχαγό Δροσόπουλο, το λοχαγό Σακελλαρίδη κ.α    Σκοπός του Βελουχιώτη ήταν να συντρίψει τις δυνάμεις του Ζέρβα. 

Το αποδεικνύω πιο κάτω με τη διαταγή του Άρη στις Καλαρύτες που ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ και δίνει εντολή για επίθεση εναντίον του ΕΔΕΣ. Πέρα από αυτό υπάρχει και η γνωστή στιχομυθία του Κομνηνού Πυρομάγλου με τον Κόζιακα (Θωμάς Πάλλας - ΕΛΑΣ) που είναι καταχωρημένη στα πρακτικά του συνεδρίου του Λιβάνου στα Πράμαντα Τζουμέρκων:    -Κόζιακα, ελάτε να χτυπήσουμε μαζί τους Γερμανούς

    -(Μετά από εντολή του Άρη) Κομνηνέ, για μας εχθροί δεν είναι οι Γερμανοί, εχθρός είναι ο Ζέρβας!!!!!!!!!!!!  

 

    Τι άλλη κυνική ομολογία χρειάζεται;    Το ίδιο παραδέχθηκε και ο Άρης στην έκθεσή του μετά το τέλος της εκστρατείας στην Ήπειρο, που την ξεκίνησε από τη Στερεά, λέγοντας μάλιστα : «Ο Ζέρβας συμμάχησε με τους Γερμανούς για να μας διαλύσει» !!!!    Να δούμε τι γράφει ο Chris Woodhouse στο βιβλίο του  «το μήλο της έριδος», σελ. 252-254 για τους «πατριώτες» του ΕΑΜ:


          Στις 8 Οκτωβρίου ο ΕΛΑΣ επιτέθηκε κατά μονάδων του ΕΔΕΣ στη Θεσσαλία, επεκτείνοντας παράλληλα την επίθεσή του κατά των οργανώσεων ΕΣ, ΕΟΑ και ΠΑΟ. Την ίδια μέρα ο Συνταγματάρχης Ραυτόπουλος, ο ανώτερος σε βαθμό αξιωματικός του ΕΔΕΣ στο ΚΓΑ, ανακλήθηκε από τον Ζέρβα. Στις 10 Οκτωβρίου, έγινε η επίθεση στο αεροδρόμιο της Λάρισας με οικτρή αποτυχία. Στις 12 και 13 Οκτωβρίου, οι επιθέσεις του ΕΛΑΣ εναντίον όλων των αντιπάλων του, με εξαίρεση την ΕΚΚΑ, γενικεύτηκαν σε όλη την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη του ΕΔΕΣ στο ΚΓΑ τέθηκαν υπό κράτηση. Αλλού στις 13, ένας Νεοζηλανδός αξιωματικός σκοτώθηκε από σφαίρα του ΕΛΑΣ. Την ίδια μέρα η Ιταλία κήρυττε τον πόλεμο κατά της Γερμανίας. Ο στρατηγός Ινφάντε επωφελήθηκε από το γεγονός και ζήτησε από το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ να του επιτρέψει να συγκεντρώσει την μεραρχία του, για να αναλάβει έναν καθορισμένο τομέα του μετώπου κατά των Γερμανών. Στις 14 Οκτωβρίου το πρωί, το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ έκανε δεκτή αυτή την αίτηση και το απόγευμα αφόπλιζε όλους τους Ιταλούς. Σε καμία περίπτωση δεν κατήγγειλε επίσημα ούτε το σύμφωνο «Εθνικών Ομάδων» ούτε την Ιταλική συνθηκολόγηση. Το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ δεν έπαψε όλο τον χειμώνα του 1943 (όπως και πάλι τον Δεκέμβριο του 1944) να ισχυρίζεται ότι πειθαρχούσε απόλυτα στο γενικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής (με μόνη εξαίρεση τις περιπτώσεις διαταγών που στηρίζονταν σε «φανερή παρεξήγηση»), ενώ παράλληλα εξορμούσε για την διάλυση των δυνάμεων των αντιπάλου του οργανώσεων.
Ο οπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο και ιδιαίτερα η ορεινή πυροβολαρχία του, μεταφέρθηκε με σπουδή μέσα από την οροσειρά της Πίνδου, για να χρησιμοποιηθεί από τον Άρη Βελουχιώτη κατά του Ζέρβα, ενώ παράλληλα κλεινόταν τοπική ανακωχή με τους Γερμανούς. Ο χρονικός προγραμματισμός της όλης επιχειρήσεως έδινε την εντύπωση πως ήταν αριστοτεχνικός, το ΚΚΕ φαινόταν ότι κυριαρχούσε σε όλη την Ελλάδα, τη στιγμή που πλησίαζε το τέλος της Γερμανικής κατοχής. Το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ μάλιστα διακήρυττε, ότι είχε διαταγή από τις Βρετανικές αρχές να επιτεθεί κατά των αντιπάλων του, επειδή ήταν ένοχοι συνεργασίας με τους Γερμανούς. Φαινόταν πολύ πιθανό ότι η διακήρυξη αυτή θα έφερνε το αποτέλεσμα της πριν προλάβουν οι Βρετανικές αρχές να την καταγγείλουν. Αν το σχέδιο του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ σημείωνε οριστική επιτυχία, μέσα σε λίγες μέρες δεν θα είχε πια σημασία το τι θα απαντούσαν οι Βρετανικές αρχές. Αλλά σε δύο μέρες, αποκαλύφθηκε ένα πολύ σοβαρό λάθος υπολογισμού: Οι Γερμανοί δεν έφυγαν από την Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά! Αφού παραπλάνησαν με επιτυχία τα δίκτυα πληροφοριών όλων των ανταρτικών οργανώσεων και προκάλεσαν επίσης τη διασπορά παραπλανητικών φημών σε όλη τη χώρα, στράφηκαν κατά των ορεινών περιοχών από τα ανατολικά και τα δυτικά και κατάφεραν συντριπτικά πλήγματα στην Αντίσταση με όλη τους την άνεση. Στο χάος που ακολούθησε, φαινόταν αμφίβολο αν θα κατόρθωνε να επιβιώσει καμία οργάνωση.
Γύρω στα μέσα Οκτωβρίου ήταν κιόλας φανερό ότι τα σχέδια του ΚΚΕ είχαν ναυαγήσει. Πέρασαν όμως τρεις μήνες ώσπου να το αναγνωρίσει. Οι Γερμανοί ανακατέλαβαν τα νησιά του Αιγαίου, καθώς και τις γραμμές επικοινωνίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, που είχαν εγκαταλείψει οι Ιταλοί. Η Ελληνική Αντίσταση εξασθένησε σοβαρά, με την εξάρθρωση όλων των αντιπάλων του ΕΛΑΣ εκτός από τον ΕΔΕΣ, που λίγο έλειψε να υποκύψει κάτω από τις ταυτόχρονες επιθέσεις του Άρη Βελουχιώτη και των Γερμανών.


 πηγή


 Μύθος 3ος

 
    Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ δεν έκανε ταξικό αγώνα αλλά απελευθερωτική προσπάθεια για αυτό το λόγο δεν συνεργάστηκε ούτε με Αλβανούς ούτε με Βουλγάρους ούτε με Γερμανούς κατά τη διάρκεια της κατοχής.


      Κατάρριψη : 

 
   Το ΚΚΕ ευθυγραμμίστηκε με το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ της 23ης Αυγούστου 1939 και διακήρυττε ότι δεν πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον του άξονα κατηγορώντας το Μεταξά ότι...προετοιμάζει πόλεμο!


    Η ΚΕ του ΚΚΕ στις 20 Απριλίου 1940 κυκλοφορεί ένα μανιφέστο. 
Αυτό δημοσιεύεται στο «Ριζοσπάστη» στις 2 Μαΐου 1940:


Μία Μάχη Μαϊμού 

Η ... απελευθέρωση της Βέροιας!
    Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχεία του Ριζοσπάστη και κατασχέθηκε στα γραφεία του το 1947, όταν, επί τέλους, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει εκτός νόμου τους κόκκινους δολοφόνους των Ελλήνων. Από πίσω η φωτογραφία γράφει «κατάληψη Βέροιας. Ανακοινωθέν 7.9-29.10.44 σε μάχη με τους Γερμανούς»!

    Προσέξτε πως γράφουν οι συμμορίτες του ΚΚΕ και οι συνοδοιπόροι τους την ιστορία της «Εθνικής Αντίστασης». Κατά τη «μάχη» οι αγωνιστές έχουν τα όπλα τους στη πλάτη, στα χέρια τους τσιγαράκι και ... καλαμπουρίζουν!

    Στο βάθος, μπροστά στο σταθμό ένας ΑΟΠΛΟΣ αγωνιστής κάνει το περίπατό του ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ! Στο άκρο αριστερό - αριστερά πίσω από το δένδρο, ένας άλλος «αγωνιστής», άοπλος έχει εγκαταλείψει τη μάχη και ασχολείται με κάποια ... επείγουσα σωματική του ανάγκη.

   ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Για να μη ξεχειλώσω την σελίδα, έβαλα τη φωτογραφία σε σμίκρυνση. Αν θέλετε να την απολαύσετε με κάθε λεπτομέρεια. Κάντε κλικ εδώ.
 Το πέρασμα της βασιλομεταξικής δικτατορίας στην υπηρεσία των Αγγλογάλλων, συντελούμενον μέσα στις συνθήκες της έντασης των σχέσεων τους με την Ιταλίαν, σημαίνει - ούτε λίγο, ούτε πολύ - πρόσκληση προς τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους πάνω στα Ελληνικά εδάφη και εξουσιοδότηση τους να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην άλλη, στη δυστυχισμένη πατρίδα μας». (Όρα εις έκδοσιν της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο: «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 498).

 
    Στις 30 Απριλίου 1940 κυκλοφορεί προκήρυξη του ΚΚΕ που έλεγε τα ακόλουθα :

    Ο πόλεμος, όπου η δικτατορία ετοιμάζεται να σκοτώσει τα παιδιά σου, να φέρει τον θάνατον στα γυναικόπαιδα και την καταστροφή και τον αφανισμό σ’ ολόκληρη τη χώρα, δεν είναι αγώνας για την πατρίδα μας… Ο πόλεμος που ετοιμάζει η δικτατορία θα μας οδηγήσει στη μοίρα του Πωλονικού λαού. Η δικτατορία κατεβαίνει στον πόλεμο αυτό με μοναδικό «σύμμαχο» την ιμπεριαλιστική Αγγλία (ενθ. ανωτ. Σελ 507-508)

    Όταν επιτέθηκαν οι Ιταλοί η ΚΕ του ΚΚΕ βγάζει μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) που έλεγε τα εξής :


Ο πόλεμος αυτός προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. 

Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξας, ο δήμιος του λαού μας. 

Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των Ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας απ’ το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της Αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι’ ατό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμία σχέση με την ελευθερία» (ένθ. ανωτ. σελ. 509-510)    Αντιλαμβάνεται κανείς;


ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

 

    Μετά την κήρυξη του πολέμου ο Ζαχαριάδης γράφει μια επιστολή με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 1940 και καλεί τους Έλληνες κομμουνιστές «να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, χωρίς επιφύλαξη στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά».

 Στις 26 Νοεμβρίου όμως ανακαλεί την προηγούμενη επιστολή και ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κάνει ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!! 

Τέλος στέλνει και τρίτη επιστολή (15 Ιανουαρίου 1941) προς τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, όπου χαρακτηρίζει τον πόλεμο φασιστικό, κατακτητικό, ιμπεριαλιστικό  από μέρους της Ελλάδας (!) και υποστηρίζει ότι ο Μεταξάς είναι ο υπ’ αριθμόν Νο. 1 εχθρός του λαού και της χώρας!!!   Επιστολή πρώτη του Ζαχαριάδη στις 31 Οκτωβρίου :


«Προς τον Υφυπουργό Δημοσίας Ασφαλείας»

  Ανοιχτό Γράμμα

   O φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος πού θέλει νά ζήσει πρέπει νά παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό τού Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
   Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει νά εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό πού τον διευθύνει ή κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει νά δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική, ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και ή νίκη θα είναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν ατό πλευρό μας.
   ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
   Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.


 πηγή


ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Δεύτερη επιστολή της 26ης Νοεμβρίου 1940 («Ριζοσπάστης, 9 Μαρτίου 1947»)

«Μεταξάν Πρωθυπουργόν»

Ανοιχτό Γράμμα

   Ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τα σχέδια τον φασισμού. Με το αίμα του ο λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Έξω άπ' αυτά ή Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία. Αφού ο λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα με τούτους τους όρους:
   1) Νά ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Οχτώβρη 1940 δίχως καμιά εδαφική - οικονομική - πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας.
   2) Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας νά φύγουν όλες άπ' τα χώματα και τα νερά της Ελλάδας.
   Με βάση τους δύο αυτούς όρους να ζητήσουμε αμέσως από την κυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ. να μεσολαβήσει για να γίνει ελληνοϊταλική ειρήνη. Αυτό σήμερα είναι το μοναδικό εθνικολαϊκό συμφέρον. Και ή πράξη έχει αποδείξει ότι μόνον ή Ε.Σ.Σ.Δ. σήμερα έσωσε την ειρήνη και ουδετερότητα της Γιουγκοσλαβίας - Βουλγαρίας - Τουρκίας.
26 του Νοέμβρη 1940 Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ειρήνη έντιμη και δίχως κυρώσεις και για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά τόσο τον εθνικό - αμυντικό - απελευθερωτικό χαρακτήρα του πολέμου πού κάνουμε, όσο και ότι είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πού κάνουν οι πλουτοκρατικές μεγάλες δυνάμεις. Αν σήμερα δεν δουλέψουμε για μια έντιμη ειρήνη, ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει κατακτητικός και τότε θα έχει αντίθετο το λαό.»
    


Τρίτη επιστολή στις 15 Ιανουαρίου 1941 προς όλα τα μέλη του ΚΚΕ :


Τρίτη επιστολή της 15 Ιανουαρίου 1941 προς όλα τα μέλη του ΚΚΕ :

   «Το γράμμα αυτό το γράφω, γιατί παρουσιάστηκε μια βασική ριζική διαφωνία μου με την Προσωρινή Διοίκηση πού παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος του ΚΚΕ από το Σεπτέμβρη του 1940. Είχα δεχτεί την πολιτική μόνο συνεργασία με την Προσωρινή Διοίκηση (παρά τους σοβαρούς δισταγμούς μου), γιατί είχα εμπιστευθεί α ένα παλιό σύντροφο να καθαρίσει το ΚΚΕ από τη χαφιεδική σφηκοφωλιά του Μάθεση - Παπαγιάννη.
   Από την πρώτη στιγμή είχα παρατηρήσει σοβαρά λάθη στην πολιτική γραμμή της Προσωρινής Διοίκησης, που αυτή παρά τις υποδείξεις μου αρνήθηκε να τα διορθώσει, όπως δεν δέχτηκε και άλλες υποδείξεις μου. Ή δασική, όμως, διαφωνία μας, που θ' αναφέρω πιο κάτω, με αναγκάζει να μιλήσω ανοιχτά. Το γράμμα μου πού δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες στις 2 του Νοέμβρη 1940 αποβλέπει ατά παρακάτω: 1) Να δώσει έγκυρη ενιαία κατεύθυνση στους κομμουνιστές όλης της χώρας. 2) Νά κινητοποιήσει το λαό στην αντιφασιστική εξόρμηση για την εθνική ανεξαρτησία και λευτεριά. 3) Νά αποκαταστήσει ατό εσωτερικό τις λαϊκές ελευθερίες, μία λαϊκή αντί-πλουτοκρατική πολιτική. 4) Νά κάμει τον πόλεμο εθνικό αντιφασιστικό, αντιϊμπεριαλιστικό με βασικό και μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση τής εθνικής μας ανεξαρτησίας, τής ειρήνης και ουδετερότητας μας, έξω από τον γενικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτό θα μπορούσαμε να το πετύχουμε μόνο μ έναν ολόπλευρο προσανατολισμό στην Ε.Σ.Σ.Δ. και με μια πραγματική βαλκανική συνεργασία. Ό Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε το αντίθετο, έκανε πόλεμο φασιστικό, κατακτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθεια μας έπρεπε νά είναι νά κάνουμε μια ξεχωριστή, έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνοϊταλική ειρήνη, πράγμα πού μπορούσε νά γίνει με τη μεσολάβηση της Ε.Σ.Σ.Δ., ή μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό, όχι του λαού τής Ελλάδας, μα τής πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού. Μετά το διώξιμο δε των Ιταλών από την Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους των κεφαλαίων πού διέθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Αφού δε ο Μεταξάς αρνιέται να αποκαταστήσει τις ελευθερίες του λαού, να εξασφαλίσει την ειρήνη της Ελλάδας και κάνει πόλεμο κατακτητικό ιμπεριαλιστικό, πού όλα τον τα βάρη τα πληρώνει ο λαός, παραμένει (ο Μεταξάς) κύριος εχθρός τον λαού και της χώρας. Ή ανατροπή του είναι το πιο άμεσο και ζωτικό συμφέρον του λαού μας. Λαός και στρατός πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση της χώρας και του πολέμου με σκοπό ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, εσωτερικό αντιφασιστικό, αντιπλουτοκρατικό λαϊκό καθεστώς, ολόπλευρη προσέγγιση προς την Ε.Σ.Σ.Δ. και βαλκανική συνεργασία με βάση την ειρηνική λύση των εσωβαλκανικών διαφορών. Όλες τις απόψεις μου αυτές τις ανέπτυξα σε ένα ανοιχτό γράμμα και ένα σχέδιο απόφασης πού στις 22-11-1940 έστειλα στην Προσωρινή Διοίκηση. Αυτή αρνήθηκε να δεχτεί και να δημοσιεύσει αναπτύσσοντας μια καθαρά σοσιαλπατριωτική επιχειρηματολογία πού έχει αυτή τη βάση: Ό πόλεμος της Ελλάδας εναντίον της Ιταλίας στην Αλβανία είναι παρόμοιος με τον πόλεμο της Ε.Σ.Σ.Δ. - Φιλανδίας και ότι ο Μεταξάς είναι ο πρωτεργάτης στον παγκόσμιο αντιφασιστικό αγώνα. Ή Προσωρινή Διοίκηση θέλει να υποδουλώσει ολοκληρωτικά το ΚΚΕ στην μοναρχοφασιστική δικτατορία αντί να οργανώσει την ανατροπή της. Έτσι ή Προσωρινή Διοίκηση και το ανοιχτό γράμμα μου της 2-11-1940 (πού ακέραια την ευθύνη του την έχω εγώ μπροστά στο ΚΚΕ και στην Κ.Δ.) το καταντά ένα καθαρό σοσιαλπατριωτικό ντοκουμέντο πού πάει να λερώσει την τιμή του ΚΚΕ. Αυτή είναι ή διαφωνία μου και ή στάση της Προσωρινής Διοίκησης. Έτσι, πίσω από τη στάση αυτή καθαρίζει ολότελα και τούτο: Ότι η Προσωρινή Διοίκηση είναι δημιούργημα και όργανο του Μανιαδάκη και ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, Ψηλός, Κατσαναίβης, Κάμος πρόδωσε την εντολή που είχε να καθαρίσει το ΚΚΕ από τη σπείρα του Μάθεση, πουλήθηκε στη μοναρχοφασιστική δικτατορία. Ύστερα από όλα αυτά, ή στάση όλων των μελών και στελεχών οργανώσεων του ΚΚΕ και τής ΟΚΝΕ μέσα στη χώρα και το μέτωπο πρέπει νά είναι αύτη: Ό λαός τής Ελλάδας υπερασπίζει στον πόλεμο αυτό μόνον την εθνική του ανεξαρτησία. Είναι ξένος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Αγγλίας-Γερμανίας και Σία. Θέλει χωριστή, έντιμη, άμεση ειρήνη με τη μεσολάβηση τής Ε.Σ.Σ.Δ. Αναγνωρίζει την αρχή τής αυτοδιάθεσης μέχρις αποχωρισμού για όλους. Θέλει την ελευθερία του, τη δουλειά του, την επικράτηση τής θέλησης του πού του πνίγει ο Μεταξάς. Εξωτερική συμμαχία με την Ε.Σ.Σ.Δ. και αληθινή βαλκανική συνεννόηση. Οι λαοί και φαντάροι τής Ελλάδας και Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέρφια και ή συναδέλφωση τους ατό μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο πού κάνουν οι εκμεταλλευτές κεφαλαιοκράτες του. Για νά γίνουν όλα αυτά, λαός και στρατός πρέπει νά ανατρέψουν τη μοναρχοφασιστική δικτατορία του Μεταξά πού είναι ο κύριος και βασικός εχθρός τους και νά εγκαθιδρύσουν τη λαϊκή αντιφασιστική κυβέρνηση. Για νά μπορεί ένας λαός νά κρατεί την εθνική λευτεριά, πρέπει νά είναι και εσωτερικά λεύτερος. Λαός εσωτερικά σκλάβος δεν Θάνε άξιος νά κρατήσει και την εθνική του ανεξαρτησία και κάθε νίκη του εσωτερικού του τυράννου θα δυναμώνει τη σκλαβιά του.
   Αυτός είναι σήμερα ο δρόμος του ΚΚΕ. Κάθε μέλος-στέλεχος οργάνωσης αύτη τη γραμμή πρέπει να μπάσει στις μάζες και οργανώνοντας τες γύρω απ αυτή, να την επιβάλει νικηφόρα. Ακόμα μην ξεχνάτε ούτε στιγμή τους φυλακισμένους και εξόριστους μας. Στην Κέρκυρα κάθε στιγμή η ζωή των καλυτέρων παιδιών μας, Νεφελούδη, Σιάντου, Παρτσαλίδη και τόσων άλλων, είναι σε άμεσο κίνδυνο από το μαχαίρι του Μεταξά και τις μπότες του Μουσολίνι. Εγώ είμαι γερός και καλά. Όλη μου ή σκέψη και ή καρδιά μου είναι ατό Κόμμα, όπως και ή ζωή μου είναι δοσμένη σ αυτό.
Ζήτω το ΚΚΕ! Ζήτω ή Κ.Δ.!
Αθήνα, κρατητήρια Γενικής Ασφαλείας. 15-1-1941
 
Γεια χαρά
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ»
   

 Σύμφωνα λοιπόν με κάποιους δεν παίζει ρόλο ότι ο Ζαχαριάδης τα γύρισε από άσπρο-μαύρο αλλά ότι έστειλε έστω την πρώτη επιστολή! Και σταματάνε εκεί!    Η προσωρινή διοίκηση του ΚΚΕ  έστειλε επιστολή στο Ζαχαριάδη, στις 3 Δεκεμβρίου 1940. 

Στην επιστολή αυτή απάντησε ο Ζαχαριάδης στις 6 Ιανουαρίου 1941.


   «Θα τα πω έξω απ τα δόντια. Δεν είμαστε παιδιά για να λέμε και ξελέμε. Όσα είπα ήταν καλώς είπωμένα. Μάλιστα η «επιχειρηματολογία» σας με κατέπεισε ολοκληρωτικά ότι έχω 100% δίκηο! Χτυπάτε το μηχανισμό και λέτε ότι στην τωρινή κατάσταση της Ελλάδας ανακαλύψατε το «νέο». Μα στην πραγματικότητα το «νέο» αυτό είναι ο πολύ παλιός σοσιαλπατριωτισμός του 1914 και 1939! Κατακεραυνώνετε, τον μηχανισμό. Και όμως... λέτε: η περίπτωση Ελλάδας - Αλβανίας είναι ή ίδια με την περίπτωση Ε.Σ.Σ.Δ.- Φιλλανδίας!!! Συγκρίνετε τη δήλωση τον Στάλιν (διαστρεβλώνοντας την) για τους γαλλ. έξοπλ. στην εποχή του γαλλοσοβιετικού με την Ελλάδα της μοναρχοφασιστικής διχτατορίας. Γιατί να μην συγκρίνετε το Ντελαντιέ του 1939-40 με τη σημερινή Ελλάδα; Δεν είνε πιο σωστό; (Ή διαστρέβλωση τον Στάλιν είναι αύτη: τότε ο Λαβάλ στη Μόσχα ζήτησε μια δήλωση απ' το Στάλιν για τους γαλλ. έξοπλ. Ο Στ. την έκανε από συμφώνου με την Κ.Δ. και τον Τορρές. Τότε η αντίδραση στη Γαλλία θέλησε να βρει αντίθεση ανάμεσα στον Στάλιν και το Κ.Κ. Γαλλίας. Και αυτό απάντησε με το περίφημο πλακάτ: Ό Στάλιν έχει δίκηο! Μα τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με τη σημερινή Ελλάδα; Και όμως κατατροπώνετε το μηχανισμό!!!) Λέτε: ή είσοδος της Ελλάδας στον πόλεμο μετάτρεψε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε αντιφασιστικό (!) για την ελευθερία της Ελλ., των Βαλκανίων, της Ε.Σ.Σ.Δ. και... βάλε!! Μη χειρότερα!! Λέτε: ο λαός κάνει αντιφασιστικό πόλεμο. Μα ο Μεταξάς; Κατά την ίδια λογική επειδή και για τα εσωτερικά ελληνικά ζητήματα ο λαός είναι αντιφασιστικός στην Ελλάδα δεν έχουμε μοναρχοφασιστική δικτατορία μα λαοκρατία! Όσο για τον ενθουσιασμό τον Λαού (αυτά που λέτε θυμίζουν αρθρογραφία «Εστίας» και Σία) δεν ξέρετε τι γίνεται ούτε στο Μέτωπο ούτε στα μετόπισθεν. Γενικά τα επιχειρήματα σας είναι «πιστόν αντίγραφον» με τον αντιφασισμό κ.λπ. πού κοπανάει τόσο ο Μεταξάς και Σία όσο και ο εγγλέζ. ιμπεριαλισμός. (Τώρα βλέπω ότι τα λάθη στην αρθρογραφία του «Ρίζου» και αλλού -που παρά τις συστάσεις μου δεν διορθώσατε δεν ήταν τυχαία). Μιλάτε πολύ για το συμφέρον της Ε.Σ.Σ.Δ. ξεχνόντας ότι το συμφέρον αυτό είναι διαφορετικό και αντίθετο προς το συμφέρον τόσο του άξονα όσο και της Αγγλίας και αν ο άξονας θέλει να κάνει τα Βαλκάνια φασιστικό προγεφύρωμα, η Αγγλία τα θέλει όχι μόνο αντιαξονικό μα και αντι-σοβιετικό ορμητήριο ξέροντας το βασικό στην περιοχή αυτή σοβιετ. ενδιαφέρον. Και αυτούς ακριβώς τους σκοπούς της Αγγλίας εξυπηρετεί σήμερα ο Μεταξάς. Εσείς λέτε ότι  ο Μετ. πολεμά σήμερα κατά του φασισμού και για την ελευθερία Ελλ. Βαλκ. κλπ... Γιατί τότε εφαρμόζει εσωτερικό φασισμό, δε δίνει αμνηστεία στους κόμ. γιατί ζητά από τους εθελοντές πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, γιατί πιάνει φαντάρους κομμουνιστές του Μετώπου και τόσα και τόσα παρόμοια;
   Στραβοκαταλάβατε απόλυτα τη γραμμή της Κ.Δ. και του ΚΚΕ. Το βασικό δεν είναι αν η Ελλάδα βρίσκεται στην Αλβανία, μα ποια Ελλάδα βρίσκεται στην Αλβανία και γιατί. Ή Ελλάδα αυτή είναι του Μεταξά + έγγλέζ. ίμπεριαλ. και τους καταχτητικούς φασιστικούς σκοπούς της τους ξεκαθάρισε και πάλι ο Μεταξάς (πρωτοχρον. διαγγέλματα του + συνέντευξη του). Η πολιτική του ΚΚΕ απόβλεπε στο ν' αποσπάσει την Ελλάδα απ' την Αγγλία και να την προσεγγίσει στην Ε.Σ.Σ.Δ. μαζί με εσωτερικές αλλαγές. Αυτού απόβλεπε και το «ανοιχτό γράμμα» μου της 31 -Χ. (που τη δημοσίευση του, την αποστολή του έτσι όπως ήταν γραμμένο, την υπαγόρευσε κυρίως και ή εσωτερική κρίση του ΚΚΕ και ή ανάγκη να δοθεί σ' όλους τους κομμουνιστές της Ελλάδας έγκυρη ενιαία κατεύθυνση). Πάντως το γράμμα εκείνο, καμουφλαρισμένο, τάλεγε όλα και μιλούσε για εξόντωση και του εσωτερικού φασισμού. Πάντως το γράμμα εκείνο ήταν μονάχα μια προσπάθεια πού προϋπόθετε όλους τους κατοπινούς ελιγμούς πού θα γινόταν αναγκαστικά. (Εσείς, αντίθετα, δένετε οριστικά το ΚΚΕ στο Μεταξά και στο σοσιαλσωβινισμό και έτσι παθαίνει το μεγαλύτερο ΑΙΣΧΟΣ στην ιστορία του). Τα πράγματα είναι καθαρά: Ό λαός θέλει μόνο τη Λευτεριά και ανεξαρτησία τον εσωτερική και εξωτερική. Αυτό είναι δυνατό μόνο με εσωτερική αντιφασιστική στροφή + σύμπραξη με Ε.Σ.Σ.Δ. Ό Μεταξάς κάνει τα αντίθετα, μας δένει οριστικά στον ίμπερ. πόλεμο για λ/σμό της Αγγλ. μας μπλέκει και με τη Γερμ. (βλέπε γερμ. βοήθεια στην Ιταλία) και κάνει πόλεμο φασιστικό - ίμπεριαλ. - πλουτοκρ. - καταχτητικό. Καθήκον του ΚΚΕ: Να ζητήσει η Ελλάδα μεσολάβηση Ε.Σ.Σ.Δ. για έντιμη ειρήνη. Ό πόλεμος στα χέρια στρατού - Λαού: ανατροπή Μεταξά. Αυτός είναι ο κύριος εχθρός! Λαϊκή Δημοκρατική εξουσία. (Αν όπως λέτε ο Λαός είνε με το Μεταξά, τότε το ΚΚΕ πρέπει να πάει ενάντια στο ρέμα. Απ' την Κορυτσά και πέρα οι στρατιώται μας σφάζονται άδικα, για ξένα συμφέροντα). Αυτή είναι η γνώμη μου. «Παληός» μαρξισμός θα πείτε. Ναι μα όχι σοσιαλσωβινισμός. Και έχετε υποχρέωση τιμής τη γνώμη μου αυτή, δηλ. το ανοιχτό γράμμα πού δεν δημοσιεύσατε 2): το σχέδιο απόφασης πού σας πρότεινα και πιστή απόδοση αυτού εδώ του γράμματος να τα δημοσιεύσετε στο «Ριζ.» συνοδεύοντας τα με όλες τις αντιρρήσεις σας κ.τ.λ. αν δεν πειστείτε ότι έχω δίκηο. (Κοκορέβεστε ότι ανακαλύψατε το «νέο» και όμως δεν βλέπετε το ΝΕΟ στην κατάσταση πού επιβάλλει τη στροφή πού σας προτείνω. Δίχως τη στροφή αυτή και το «ανοιχτό γράμμα» μου της 31. Χ καταντά ένα σοσιαλπατριωτικό προδοτικό ντοκουμέντο. Έχετε υποχρέωση τιμής να κάνετε αμέσως τις δημοσιεύσεις πού ζητώ πιο πάνω.  Αλλοιώς θα πεισθώ τελειωτικά ότι πίσω απ' τη Π.Δ. κρύβεται ύποπτη   βρωμοδουλειά   του   Μανιαδάκη   και   της ασφάλειας. Όταν ο Μανιαδάκης πήρε τα τελευταία μέτρα ενάντια μου χάρηκα γιατί τα απέδωσα στη δημοσίευση και τοιχοκόλληση τον νέου γράμματος μου. Έπεσα έξω. Ίσως τα μέτρα να οφείλονται ατό ότι ο Μανιαδάκης έλαβε «αρμοδίως» γνώση τον νέου αυτού γράμματος. Ποιος ξαίρει; Κάποτε είπα στον Ειρηνοδίκη ότι τη φωλιά του την σκάτωσε. Και αυτός «φρονίμως ποιών» δεν απάντησε! Τώρα ποιος είνε ο Ειρηνοδίκης ίσως να θυμάται ο Κάτσος). Και κάτι άλλο: Κάποιος από σας κάνει το «θεωρητικό». Μα του πήρε ο διάολος τον πατέρα. Λιγώτερη φλυαρία - Λιγώτεροι ιστορικοί παραλληλισμοί (όπως λ.χ. της Φινλανδίας!!!) γιατί είναι κακοτοπιές!
   Πάντως το παράδειγμα του ΚΚ Κίνας κυρίως απ' την αιχμαλωσία του Τσαγκ-Κάϊ-Σεκ και δω κάτι μπορεί να τον ωφελήσει. Για τις μικροδιαφορές μας: Εσείς μπορεί να στέλνετε πολλά, μα εγώ παίρνω πολύ λίγα. Απόδειξη: Απ' τον πόλεμο και δω πήρα μόνο τον 1ο πολεμικό «Ρίζο» και το «Δελτίο» με την απόφαση σας. Τίποτε άλλο. Πριν 1 μήνα λέγατε: Σε 4 μέρες θα πάρεις την 1η πολεμική προκήρυξη μας και το «Ρ.» του Δεκέμβρη. Ακόμα να τα πάρω! Θέλω όλα τα υλικά σας (έντυπα) απ' τον πόλεμο και δω όσα δεν πήρα. (Απ' τον Κατσ. εγώ είχα ζητήσει εξηγήσεις. Αυτός δεν μου έδωσε. Μετά ζητήσατε σεις από μένα. Μπορείτε να τις πάρετε απ' τον ίδιον). Όταν μου είπατε ότι το Χόντζα δεν τον ξέρετε σας απήντησα ότι δεν πρόκειται για Χόντζα μα για ΧΟΝΖΑ και σας ξαναρωτούσα, αν τον ξέρετε. Δεν απαντήσατε. (Μου ζητήσατε διευκολύνσεις για σύνδεση σας με πρόσωπα για λεφτά κ.τ.λ... Σας απάντησα. ΟΧΙ. Μόνο πολιτικές γνώμες δίνω). Οι γνώμες μου για τον πόλεμο να μπουν στο αχτίφ Κ. και Κ.Ν.. Πάντως η συνέχιση της συζήτησης μεταξύ μας δεν έχει νόημα. ΕΡΓΑ χρειάζονται. Να γράφετε πιο ζωηρά και αραιά να τα βγάζω εύκολα και γρήγορα. (Αν η προσπάθεια της Π.Δ. είνε παστρικιά δουλειά μη ξεχνάτε ότι δεν έχετε δικαίωμα να ατιμάσετε το ΚΚΕ). (Αν δεν κάνετε τις δημοσιεύσεις θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω ένα μέσο πού ίσως προσωπικά μου κοστίσει ακριβά μα το ΚΚΕ θα το ωφελήσει.) Αν αποφασίσετε τη δημοσίευση μην αργείτε ούτε δεφτερόλεφτο. Τα γραφτά μου όλα να τα φυλάχτε.
   (Ο σύνδεσμος μας κάνει ανοησίες.)
   6.1.41»
  

  Και φωτοτυπία του ιδιόχειρου της απάντησης Ζαχαριάδη.    Τις επιστολές του αναγνώρισε ως γνήσιες ο ίδιος ο Ζαχαριάδης με επιστολή του στον Ριζοσπάστη στις 11 Μαρτίου 1947.
πηγή


Το σύμφωνο Ρίμπεντροπ- Μολότωφ υπογράφτηκε στη Μόσχα στις 23 Αυγούστου 1939. 

Το ΚΚΕ καμία αντίσταση δεν είχε κάνει μέχρι της 22 Ιουνίου 1941 που η Γερμανία επιτέθηκε κατά της Ρωσίας. 

Τότε το ΚΚΕ κάλεσε τον Ελληνικό λαό να υπερασπίσει την...Σοβιετική Ένωση!

 
Απόφαση της Κ.Ε του ΚΚΕ (1.8.1941)  

«Το ΚΚΕ καλεί τον Ελληνικό λαό, όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις σε ένα Εθνικό (SIC!!) Μέτωπο της απελευθερώσεως για την καθημερινή υποστήριξη και υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης»

 Τι «πατριωτισμός»!Σχετικά με Αλβανούς :


Συμφωνία με τους «τσάμηδες»! 


    Όσοι δεν γνωρίζουν τι ήταν οι Τσάμηδες χάνουν! 

Μουσουλμάνοι Αλβανοί συνεργάτες των (ΦΑΣΙΣΤΩΝ) Ιταλών και των Γερμανών που έκαναν πλιάτσικο, έδιωχναν τους Έλληνες από τα σπίτια τους και τα έπαιρναν εκείνοι! 

Το θέμα είναι πολύ λεπτό ακόμα και σήμερα, καθώς ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ανακινεί θέμα Τσαμουριάς και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ «ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ» ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ!!!! 

Αυτά τα σπίτια δηλαδή που έπαιρναν από τους Έλληνες στην κατοχή! 

Υπάρχει και απελευθερωτικός στρατός Τσαμουριάς!  

UCC! Πρωτοπόροι;

 Πάλι οι αριστεροί!


ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΑΜ)
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠH
    Αριθμ. Πρωτ. 39
    Γιάννινα 26-1-45
    Προς
    Την Νομαρχιακή Επιτροπή ΕΑΜ Θεσπρωτίας

    Παραμυθιά

    Αγαπητοί Συναγωνιστές
    Σας κοινοποιούμε απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργυροκάστρου σχετικά με την επάνοδο των Τσάμικων οικογενειών στα σπίτια τους.
    Πρέπει να πάρετε όλα τα μέτρα για την καλύτερη υποδοχή τους από μέρος του Χριστιανικού στοιχείου για τη στέγαση τους και γενικά για την αποκατάσταση τους και ομαλή συμβίωση τους με τους Έλληνες.
    Στους επανερχόμενους τσάμηδες θα γίνει εντατική διαφώτιση.
     Θάνατος στο φασισμό – Λευτεριά στο λαό.
     Για την Πανηπειρωτική Επιτροπή του ΕΑΜ
     Προεδρείο ΕΑΜ Αργυροκάστρου
    Τμήμα Διοικητικού
    Αριθ. 7 1ΕΧ44                                                                               19-1-45
 
 
Πανηπειρωτική Επιτροπή
Γιάννινα
     Οι Τσάμικες οικογένειες που βρίσκονται εντός της Αλβανίας πήραν διαταγή να μεταβούν στα χωριά τους στην Ελλάδα, επειδή η κατάσταση τους χειροτερεύει από μέρα σε μέρα.
 
    Θάνατος στο φασισμό – Λευτεριά στο λαό
    Για το Προεδρείο ΕΑΜ. Νομαρχίας

    

Άντε και άλλο ένα....


    

Να πούμε για το Μ.Α.Β.Η. (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) που οι κομμουνιστές τους πρόδωσαν στους Αλβανούς και αυτοί τους σκότωσαν! 

Αργότερα ο Ριζοσπάστης θα παραδεχθεί :  

«Είναι γεγονός ότι οι Αλβανοί κατάσφαξαν Έλληνες της Β. Ηπείρου»! (2 Ιουνίου 1945). Δεν μας είπαν όμως ποιος έδωσε τη δυνατότητα αυτή στους Αλβανούς! 

Μήπως οι συνεργάτες τους, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ;    Έφτασαν στο σημείο να προτείνουν την ίδρυση κοινών υπαρχηγείων με τους Αλβανούς, συγκρότηση μικτών ταγμάτων και αναφορά της Ν. Ηπείρου ως Τσαμουριάς! (Κάντε κλικ να μεγαλώσει) 


   

Από το Στρατηγείο Δυτικής Μακεδονίας του ΕΛΑΣ (22.8.1943)!: (Κάντε κλικ να μεγαλώσει να διαβάσετε το κείμενο)


    

Ο Βελουχιώτης επικαλείται εκ μέρους του ΓΣ του ΕΛΑΣ την ενίσχυση του «Αλβανικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού» για την εξουδετέρωση του Ζέρβα. 

Τσιμουδιά για Γερμανούς!


    ΕΛΑΣ
    ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ
    ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ
    Προς
    Τον σ. ΤΖΙΩΤΖΙΑ, μέλος του Επιτελείου του Αλβανικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (Αντιπρόσωπον ΕΛΑΣ στη Πανθεσσαλική Συνδιάσκεψη Ανταρτών που συνήλθε στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ
    ΟΠΟΥ
    Αγαπητέ Σύντροφε.
    Πρώτα σου στέλνω τους θερμότερους επαναστατικούς χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια μου δια την εξέλιξη και δράση του αδελφικού μας Λαϊκού Στρατού σας.
    Ύστερα σε πληροφορώ τα εξής: α) Βρισκόμαστε σε πόλεμο σκληρό με το Ε.Δ.Ε.Σ. (του προδότη Ν. Ζέρβα), όπως προ καιρού οι σύντροφοι μας Σέρβοι με τον προδότη Μιχαήλοβιτς. Αυτοί μας επετέθησαν πρώτοι και σε συνεργασία με τους Γερμανούς και με την απόλυτη βοήθεια σε πληροφορίες, πολεμικό υλικό και χρήματα των Άγγλων.
    β) Η προσπάθεια μας εναντίον όλων εξελίσσετε ευνοϊκά. Αντιμετωπίσαμε τους Γερμανούς χωρίς πολλές ζημιές.Διαλύσαμε σχεδόν τον Ζέρβα, που τώρα έχει τραβηχθή, συνεργαζόμενος ανοιχτά με τους Γερμανούς στην περιοχή Λάκκα – Σουλίου, με τις υπόλοιπες ελάχιστες δυνάμεις του.
    γ) Το τμήμα της περιοχής Γκραμπάλα – Καλαμά 15ο Σύνταγμα VIII Μεραρχίας αντιμετωπίζει τώρα όλο το βάρος των υπολειμμάτων του Ζέρβα. Ημείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας αν δεν βεβαιωθούμε για τις τελικές προθέσεις και σκοπούς των Γερμανών ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΑΡΤΗΣ.
   Θέλουμε λοιπόν από σας να μας βοηθήσετε στα εξής: α) Να έχετε στενή σύνδεση με τα τμήματά μας και να τους διευκολύνετε όσο μπορείτε σε περίπτωση συμπτύξεως τους δια πιέσεως προς τας γραμμάς σας όπως έχουν διαταχθή. β) να τους ενισχύσητε, όσο σας είναι δυνατό με πυρομαχικά και τρόφιμα, χρεώνοντας μας, γιατί επί του παρόντος είναι απολύτως αδύνατο από τεχνικούς λόγους να τους ενισχύσουμε εμείς από δω. Με τον ίδιο σύνδεσμο σε παρακαλώ να μου στείλεις μια που δρω τώρα προσωπικά στην Ήπειρο, όσες μπορείς περισσότερες πληροφορίες για το κίνημα σας και τις κινήσεις των Γερμανών στη περιοχή σας
Σ.Δ. 26 ΧΙ 1943
Με συντροφική αγάπη
Τ.Σ. ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
Κοινοποίησις
    

Καταδιώκουν όλους τους πατριώτες της Β. Ηπείρου! 

Η Πολιτοφυλακή του ΕΛΑΣ συλλαμβάνει τον Μητροπολίτη Κορυτσάς και τον έστειλε «σε στρατόπεδο προσωπικοτήτων»!!!
 
    

Με τους Αλβανούς υπάρχουν και άλλα έγγραφα, με κυριότερα στις 10 Αυγούστου 1943 και 13 Δεκεμβρίου 1943 κλπ.


πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ

 

    Τον Μάρτιο του 1941 μαίνεται ο πόλεμος στη Β. Ήπειρο. Οι Ιταλοί εξαπoλύουν την τελευταία τους επίθεση, πρόκειται για την επίθεση της Άνοιξης (Primavera) στην οποία μετείχαν και τάγματα μελανοχιτώνων! 

Τότε η Κ.Ε του ΚΚΕ καλεί με ανακοίνωση την οποία κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου 1941 τους Έλληνες να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ...ΗΡΩΪΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!! Η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους την διοίκηση των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές που να αντιπροσωπεύουν όλους, από τον στρατιώτη μέχρι τον στρατηγό, όσους συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης. 

Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και να απαιτήσουν από το άλλο μέρος παραίτηση της Κυβέρνησης και σχηματισμό προσωρινής, αντιπολεμικής, αντιδιχτατορικής Κυβέρνησης μετώπου εθνικής σωτηρίας – ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των πολιτικών και στρατιωτικών συμφώνων που κλείστηκαν από τους Εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς την Σοβιετική Ένωση. 


Η Κ.Ε. καλεί την εργατική τάξη και ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές και εργάτες πολεμικών εργοστασίων να εφαρμόσουν το πιο φαρδύ ενιαίο, εργατικό, αντιπολεμικό μέτωπο, με τους αρχηγούς και με τους εργάτες όσους συμφωνούνε στη πλατφόρμα του μετώπου εθνικής σωτηρίας – ειρήνης συγκροτώντας επιτροπές εργασιακές και σωματειακές ομάδες να παλέψουν με συγκεντρώσεις, με διαδηλώσεις, με οικονομική και πολιτική απεργία…

Να κάνει (ο λαός) ότι μπορεί για να σταματήσει τον πόλεμο που έφερε η αγγλόδουλη σπείρα προκαλώντας την Ιταλική εισβολή…Να πάρη παράδειγμα ολόκληρος ο ελληνικός λαός από τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας…»

 

    Ο «ΗΡΩΪΚΟΣ» ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ!!!! ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!    Η προδοσία συνεχίζεται και μετά την επίθεση των Γερμανών! Μανιφέστο της 3ης Μαΐου 1941 όπου το ΚΚΕ συμπεραίνει ότι «η συνέχισις του πολέμου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έγινε αιτία να προκαλέσει την χιτλερική εισβολή» η οποία θα αποφεύγονταν αν το Έθνος μας «πετούσε τα όπλα και παραδινότανε ή συμμαχούσε με τον Άξονα, όπως ο ηρωικός Βουλγάρικος αδελφός» ! («Η ιστορία του ΚΚΕ», 1947, τόμος Α’)    Στις 14.4.1941 καλείται ο λαός «να σκεφθεί πόσο διαφορετικά θα ήταν η θέση του σήμερα, αν η επιστράτευση της 28ης Οκτωβρίου μετατρεπότανε σε λαϊκό ξεσήκωμα δεν έγινε, αιτία είναι η πλάνη του λαού ότι ο πόλεμος ήταν δίκαιος»!    Για το ΚΚΕ λοιπόν υπεύθυνος του πολέμου ήταν η «βασιλομεταξική σπείρα»  και σε κύριο άρθρο του Ριζοσπάστη (17 Ιουνίου 1941) «ξεχνάνε» ότι μας επιτέθηκαν οι Ιταλοί και αποδίδουν την ευθύνη στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου.Μόνο ο τύπος του κόμματος μας στάθηκε ο μοναδικός και ατρόμητος πολέμιος των μεγάλων αυτών εχτρών της Ελλάδας κι ανάμεσα στο διωγμό το φοβερό που οργάνωσαν εναντίον του τα όργανα της διχτατορίας, κατάφερε ως το τέλος να συνεχίσει την έκδοση του και να χτυπά αλύπητα και ανειρήνευτα τον πρώτο εχθρό της χώρας μας την μισητή Βασιλο-μεταξική σπείρα. Μόνον ο τύπος μας ξεσκέπασε έγκαιρα το ξεπούλημα της χώρας μας στους Εγγλέζους ληστές, ιμπεριαλιστές και συνεπούμενα την έξοδο της Ελλάδας απ’ την ουδετερότητα. 


Μόνον ο «Ρίζος» μας βροντοφώναζε για τον κίνδυνο που διέτρεχε η χώρα μας με την έξοδο της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλευρό των Εγγλέζων και ενάντια στον άξονα, χωρίς κανένα συμφέρον για τον Λαό μας μα μονάχα για τα συμφέροντα του Εγγλέζικου κεφαλαίου, της Βασιλομεταξικής κλίκας και μιας γκρούπας της ντόπιας πλουτοκρατίας και καλούσε το λαό μας να παλέψει για την ουδετερότητα και ανεξαρτησία της χώρας μας. 


Και μέσα στη συνέχεια του καταστροφικού για το λαό μας πολέμου, μέσω του «Ρίζου» υπέδειξε το κόμμα μας σαν μοναδική σωτηρία για τη χώρα μας την ανατροπή της πουλημένης διχτατορικής σπείρας, την ανάληψη της εξουσίας από μια Κυβέρνηση Μετώπου Εθνικής – Σωτηρίας – Ειρήνης, που θα υπέβαλλε προτάσεις ειρήνης στον Άξονα χωρίς προσαρτήσεις κι αποζημιώσεις που θα προσανατολίζονταν οικονομικά και πολιτικά με την ΕΣΣΔ.    Ο αγώνας του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ που... κάποιοι προσπαθούν να διαχωρίσουν ήταν ΤΑΞΙΚΟΣ.

 Γι' αυτό στους συμμάχους των Γερμανών Βουλγάρους απευθύνθηκαν οι κομμουνιστές για να ελευθερώσουν πρωτοκλασάτα στελέχη τους.

 
    Στις 28 Ιουνίου 1941 πήγανε στην φυλακή της Ακροναυπλίας 2 Γερμανοί αξιωματικοί της G.F.P. (Μυστική στρατιωτική Αστυνομία) μαζί με τον εκπρόσωπο της Βουλγαρικής πρεσβείας στην Αθήνα, και βάσει της υπ' αριθμόν 621 διαταγής της G.F.P. διατάζεται η αποφυλάκιση (!) 27 ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ!     Οι... πατριώτες δήλωσαν "Βούλγαροι υπήκοοι" εφ' όσον ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ, ΩΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ! από τους Βουλγάρους ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ζήτησαν από αυτές να επέμβουν οι Γερμανοί για να αποφυλακιστούν από τη φυλακή γιατί -δήθεν- κρατούνταν ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ αλλά γιατί ήταν ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ! και αγωνίζονταν για την αυτονόμηση της Μακεδονίας!     Οι Γερμανοί απελευθέρωσαν τους παρακάτω:


 1. Ανδρέας Τσίπας, αναπληρωτής γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ!!!!
 2. Ανδρέας Τζίμας ή Σαμαρινιώτης ή Τζίμωφ, πρώην βουλευτής Καστοριάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και καθοδηγητής του ΕΛΑΣ Μακεδονίας...
 3. Κ. Λαζαρίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
 4. Λάζαρος Ζησιάδης ή Τερπόβσκυ, μέλος του Μακεδονικού γραφείου του ΚΚΕ
 5. Ζήσης Βελιόπουλος
 6. Ζήσης Καλλιμάνης
 7. Αναστάσιος Καρατζάς
 8. Πέτρος Κέντρος
 9. Λάμπρος Μόσχος
 10. Κυριάκος Μπιλάλης
 11. Αθανάσιος Πέϊκος
 12. Λάζαρος Μποζίνης
 13. Στέλιος Παπανεδέλιος
14.    Δ. Τσιτσίνας
15.    Νικόλαος Σωτηρίου
16.    Μιχάλης Σκουπακίδης
17.    Νικόλαος Χαϊβανίδης
18.    Ρούσος Χαριζάνης
19.    Εμμανουήλ Καζαντζής
20.    Κωνσταντίνος Λάμπρου
21.    Δημήτριος Λέσκας
22.    Φώτιος Ουρούζης
23.    Παντελής Τζίκας
24.    Ιωάννης Κωνσταντινίδης
25.    Θεόδωρος Ευθυμιάδης
26.    Λάζαρος Ντάμιος
27.    Εμμανουήλ Χαραλάμπους
    


Ο Λάζαρος Ζησιάδης ή Τερπόβσκυ από το Δενδροχώρι Καστοριάς μόλις απελευθερώθηκε προσλήφθηκε στην υπηρεσία της Βουλγαρικής Πρεσβείας και το 1943 έγινε γγ. του ΚΚ Μακεδονίας.   Ο Ανδρέας Τζήμας ή Τζίμωφ από τη Σαμαρίνα (εξού και το «Σαμαρινιώτης») βουλευτής Καστοριάς κατά το 1936, συνεργάστηκε με τον περίφημο τυχοδιώκτη Αλκιβιάδη Διαμάντη που εργαζόταν με την προστασία των Ιταλών για τη δημιουργία Κουτσοβλάχικου κράτους στην Πίνδο

Αργότερα έγινε πρεσβευτής της Π.Ε.Ε.Α. στον Τίτο.     Το κορυφαίο το αφήνω να το πει ο Ελευθέριος Σταυρίδης πρώην γ.γ του ΚΚΕ στο βιβλίο του «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ», σελ. 528:  

 

«Ετυφέκισε το ΚΚΕ τα 27 αυτά στελέχη του δια την επαίσχυντο αυτή από πάσης απόψεως πράξις των και εκείνους εκ των ηγετών του  που την ενέκριναν; OXI! 

    Και ταύτα πάντα εγίνοντο καθ’ ην εποχήν το ΚΚΕ επηγγέλετο δια του ΕΑΜ «Εθνικήν Αντίστασην» κατά του κατακτητού και απελευθέρωσιν από του ζυγού του φασισμού»!
 

ΚΟΜΟΤΙΝΗ 1944: ΕΑΜοβουλγαρική Συναδέλφωση. Οι Βούλγαροι Υπουργοί Τερπένζεφ και Νέϊκωφ (σημειώνονται με τους αριθμούς 1 και 2) με τον Λοχαγό Κωνσταντάρα, διοικητή της VI Μεραρχίας του ΕΛΑΣ (3) του Ιορδάνογλου, φρούραρχου του ΕΛΑΣ Καβάλας, του Βαγγέλη Μερκάτα, αρχηγού του ΚΚΕ Καβάλας (7) και άλλων Βουλγάρων και Ελλήνων  κομμουνιστών. Την ΕΑΜοβουλγαρική συναδέλφωση δαφνοστεφανωμένοι (σαν χαβανέζες) ΕΛΑΣίτης αντάρτης και Βούλγαρος στρατιώτης.

Εικονίζονται: Ο αξιωματικός του ΕΛΑΣ Καραϊσκάκης και ο Βούλγαρος υπολοχαγός Φρούραρχος Ξάνθης. Από τον Απρίλιο 1942 μέχρι τον Σεπτέμβριο 1944, ο Καραϊσκάκης φρούραρχος του ΕΛΑΣ Ξάνθης και ο Βούλγαρος φρούραρχος είχαν κοινό γραφείο!
 

Τι έκαναν οι αθεόφοβοι (όνομα και πράγμα!) του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ; κυκλοφόρησαν γραμματόσημα της... «αυτοδιοίκησης Έβρου» που αντικαθιστούσαν τη δραχμή με το...βουλγάρικο λέβα:


Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι οι σύμμαχοι του ΚΚΕ (καθ’ όλη την διάρκεια της κατοχής) Βούλγαροι απήγαγαν 50.000 Βορειοελλαδίτες και τους πήγαν στην Βουλγαρία για καταναγκαστικά έργα. 

Όταν όμως αυτοί οι όμηροι επέστρεψαν και ζήτησαν αποζημιώσεις το ΚΚΕ ούρλιαζε: «κάτω τα χέρια από την δημοκρατική Βουλγαρία».

 
Τον Ιανουάριο του 1944  στις Καρυδιές Έδεσσας, ο Βούλγαρος εγκληματίας πολέμου Κάλτσεφ και ο Ανδρέας Τζίμας υπέγραψαν στο όνομα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (όπως οι ίδιοι αναφέρουν)και του Βουλγαρικού στρατού το εξής συμφωνητικό:«1) Αι επαρχίαι Κιλκίς Παιωνίας, Αλμωπίας, Γιαννιτσών, Εδέσσης, Αριδαίας, Φλωρίνης και Καστοριάς εκχωρούνται από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ως ζώνη δράσεως του ΣΝΟΦ.
2)  Το ΣΝΟΦ έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τη ζώνη της δράσης του και σε άλλες νοτιότερες επαρχίες ύστερα από την εξασφάλιση πλήρους κυριαρχίας στις παραπάνω επαρχίες.
3)  Ο Βουλγαρικός Στρατός κατοχής της Μακεδονίας παίρνει την υποχρέωση να καταλάβει τα αστικά κέντρα της Μακεδονίας υστέρα από την αποχώρηση των Γερμανών και  την παράδοση τούτων εις τας αρχάς του ΕΑΜ.
4)  Αποφασίζουν από κοινού ΕΑΜ και ΣΝΟΦ την δημιουργία   αυτονόμου  Μακεδόνικου  Κράτους Σοβιετικής Oργάνωσης το οποίον θα ζητήσει να μπει κάτω από την προστασία της Ρωσίας.
5) Για την ενίσχυση ΕΑΜ-ΣΝΟΦ αναλαμβάνεται ή υποχρέωση της πλαισίωσης της Διεθνούς Μεραρχίας πού  θα  ιδρυθεί στο Καϊμακτσαλάν από Βουλγάρους αξιωματικούς και ο εφοδιασμός της με πυρομαχικά.
6)  Να φροντίσουν οι Βούλγαροι για την κατασυκοφάντηση κάθε δυναμικού εθνικιστικού στοιχείου στις αρχές κατοχής,  ώστε  να μη αναπτυχθεί εθνικιστική κίνηση. Καθιερώθη τέλος ως σημαία της Σοβ. Δημ. Μακεδονίας η βουλγαρική τοιαύτη, με αντίθετο φοράν των χρωμάτων και με αστέρια εις το κέντρον».
ΚΑΛΤΣΕΦ
            ΤΖΙΜΑΣ


Όπως καλά διαβάσατε ιδρύεται αυτόνομο Μακεδονικό κράτος, ενώ ολόκληρες επαρχίες της Β. Ελλάδας εκχωρούνται στη ΣΝΟΦ! Για το Σύμφωνο αυτό ο Kris Woodhouse αναφέρει ότι: 

«Εμφανίζεται ότι την υπέγραψαν ένας Έλληνας κομμουνιστής και ένας Βούλγαρος αξιωματικός του τακτικού στρατού, σε ένα χωριό στο βουνό Καϊμακσιλλάρ (στα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα), τον Ιανουάριο του 1944. Έτυχε, την εποχή εκείνη, να επισκεφθεί την περιοχή Αμερικανός αξιωματικός της ΣΣΑ, συνοδευόμενος από έναν Έλληνα κομμουνιστή (τον Αντρέα Τζήμα). Στην αναφορά του, για την επίσκεψη αυτή, παρατηρούσε με έκπληξη, ότι ένας αξιωματικός με "κάποια ξενική" στολή τους συνάντησε σε ένα χωριό, στο βουνό Καϊμακσιλλάρ, τον Ιανουάριο του 1944. 

Η αναφορά αυτή ήταν γνωστή σε πολύ λίγα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία κι εγώ·' και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν ήταν γνωστή σε κανέναν, ο οποίος θα ενδιαφερόταν να κατασκευάσει μια σκευωρία. Η σύμπτωση είναι τουλάχιστο αξιοσημείωτη».

Woodhouse: Το Μήλο της Έριδος σελ. 243.Επαληθεύεται λοιπόν ότι ο Α. Τζήμας ήταν στη περιοχή την εποχή εκείνη.

 Επί πλέον και ένας αξιωματικός με «Ξενική Στολή» (άρα αξιωματικός τακτικού στρατού) περιφερότανε μαζί με τον Α. Τζήμα στα Ελληνικά βουνά. 

Γιατί άραγε για τουρισμό;            Στο Μελισσοχώρι στις 20 Σεπτεμβρίου 1944 το ΚΚΕ και ο Βουλγαρικός στρατός κατοχής υπογράφουν το εξής «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ» συμφωνητικό : 


«Σήμερον την 20ην Σεπτεμβρίου του 1944 εν Μελισσοχωρίω Μακεδονίας οι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ, του Βουλγαρικού Στρατού, του Ε.Λ.Α.Σ. και της Π.Ε.Ε.Α. συνεφωνήσαμε και αποφασίσαμε τα κάτωθι, προς ενίσχυσιν του κοινού απελευθερωτικού μας αγώνος καθώς και δια την μελλοντικήν μας συνεργασίαν.
ΑΡΘΡΟΝ 1ον. Άμεσος υποστήριξις του Ε.Λ.Α.Σ. με πολεμικόν υλικόν δια του Βουλγαρικού Στρατού.
ΑΡΘΡΟΝ 2ον. Ό Βουλγαρικός Στρατός δεν θα επιτεθή κατά του Ε.Λ.Α.Σ. και θα υποστήριξη τας επιχειρήσεις του και εναντίον Κυβερνητικών Στρατευμάτων και εναντίον Εθνικιστικών Σωμάτων.
ΑΡΘΡΟΝ 3ον. Κατά την Αγγλοαμερικανικήν απόβασιν εν Ελλάδι ο Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται να συμπεριλάβη εις τας τάξεις του Βουλγαρικά Στρατεύματα και να τα υποστηρίξη.
ΑΡΘΡΟΝ 4ον. Κατά την απόβασιν θα ενωθούν τα Βουλγαρικά Στρατεύματα και ο Ε.Λ.Α.Σ.
ΑΡΘΡΟΝ 5ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται εν περιπτώσει υποχωρήσεως να υποστήριξη τα Βουλγαρικά Στρατεύματα μέχρι συνόρων.
ΑΡΘΡΟΝ 6ον. Όλο το Βουλγαρικό πολεμικό υλικό το ευρισκόμενον εις Μακεδονίαν και Θράκην θα παραχωρηθή εις τον Ε.Λ.Α.Σ.
ΑΡΘΡΟΝ 7ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει τον έφοδιασμόν του Βουλγαρικού Στρατού.
ΑΡΘΡΟΝ 8ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει την προστασίαν της Βουλγαρικής μειονότητας και της περιουσίας αυτής και θα διευκολύνη έφ' όσον αύτη θα ζήτηση την αναχώρησίν της εις την Βουλγαρίαν, συναποκομίζουσα και την περιουσίαν της.
ΑΡΘΡΟΝ 9ον. Από κοινού άγων εναντίον εκείνων πού εναντιούνται εις τον Ε.Λ.Α.Σ. και το ΚΚΕ.
ΑΡΘΡΟΝ   10ον.   Το  ΕΑΜ,   το  ΚΚΕ  και   ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μίαν Διεθνή Μακεδονίαν μετά το τέλος του πολέμου.
ΑΡΘΡΟΝ   11ον.   Κατάργησις   συνόρων  μεταξύ Βουλγαρίας - Ελλάδος και Σερβίας.
ΑΡΘΡΟΝ 12ον. Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη από τον Ε.Λ.Α.Σ.
 
Εν Μελισσοχωρίω την 20η-9-1944 Δια το Κ.Κ. Βουλγαρίας: Φιλίπποβιτς, Γραμ. Βουλγαρικής Λέσχης
Δια τον Βουλγαρικόν Στρατόν: Γιούνωφ, Υπολοχαγός
Δια τον Ε.Λ.Α.Σ.: Αυγερινός Δια την Π.Ε.Ε.Α.: Στασινόπουλος»
     

 Έτσι λοιπόν; Το ΚΚΕ συμφωνεί με τους Βουλγάρους για μία «Διεθνή Μακεδονίαν»! και φυσικά ουδείς Βούλγαρος κατακτητής θα συλληφθεί στη Μακεδονία και Θράκη από τον ΕΛΑΣ!    Από την «αντίσταση» του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ :


Βούλγαροι αξιωματικοί και στελέχη του ΚΚΕ στη Δράμα. Ο καπετάν Λάμπρος (1), ο διοικητής της VI μεραρχίας του ΕΛΑΣ Κωνσταντάρας (2), ο Βούλγαρος στρατιωτικός διοικητής Κομοτηνής (3) και άλλοι αξιωματικοί του ΕΛΑΣ και του Βουλγαρικού στρατού.
   

 Τέλος, όσοι δεν πείστηκαν σχετικά με τους Βουλγάρους ενημερώνω : 


    1)      Χαρ. Κατωπόδης (καπετάν Αράπης, υπολοχαγός) στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ του ΚΑΪΜΑΚ-ΤΣΑΛΑΝ :     Στις 5 Ιουνίου 1944, ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ, τον δολοφόνησαν γιατί σε σύσκεψη στελεχών κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι πρόδωσε την αντίσταση και συνεργάζεται με Βουλγάρους.    2)    Ζαχαρίας Ζαγορίτης από την Αρναία Xαλκιδικής, στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ Χολομόντως. 


    Εκτελέστηκε μετά από ενέδρα γιατί αντέδρασε για εκτελέσεις Εθνικών στελεχών Χαλκιδικής.     3)  Περίπτωση 28ου Συντάγματος ΕΛΑΣ.


   Όταν ιδρύθηκε το Σ.Ν.Ο.Φ. (Σλαυικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) από τον ΕΛΑΣ και στο οποίο μπήκαν και Βούλγαροι κομιτατζηδες που είχαν σταλεί στην Δυτική Μακεδονία, οι τελευταίοι άρχισαν να διακηρύττουν ότι «η Μακεδονία ανήκει στους Βουλγάρους» και να προκαλούν.   Η στάση αυτή των κομιτατζήδων προκαλεί αγανάκτηση στους Εθνικιστές Ελασίτες. Ο διοικητής του 28ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ ταγματάρχης Χρήστος Λαζαρίδης συνεννοείται με τους ανθ/γους Θεόδωρο Ευφραιμίδη και Πέτρο Δάγκα και αποφασίζουν να χτυπήσουν και να εξοντώσουν το κομιτατζίδικο τάγμα.   Το ΚΚΕ το αντιλαμβάνεται, τους συλλαμβάνει, τους βασανίζει και τέλος με «στρατοδικείο» τους καταδικάζει σε θάνατο!   Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερα, υπάρχουν δύο αποκαλυπτικότατα βιβλία που προέρχονται από Εθνικούς συνδέσμους Ελασιτών, τα :   «Αποκάλυψις της Εθνοπροδοσίας του ΚΚΕ και των συνοδοιπόρων του», έκδοση 1961 του «συλλόγου Επαναπατρισθέντων εκ του παραπετάσματος» και το «Η Προδομένη Αντίστασις» του «Εθνικού συνδέσμου Μακεδονίας και Θράκης 1941-1945» έκδοση 1962.  


πηγή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

 

    Αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, έχοντας επικεφαλής τον Ελβετό  Μπίελ, στις 4 Οκτωβρίου 1943 πήγε στο αρχηγείο του ΕΔΕΣ με εντολή του Γερμανού στρατηγού Λάντς, διοικητή του 22ου σώματος στρατού που είχε έδρα τα Γιάννενα, προκειμένου να εξασφαλίσει εκεχειρία με τους αντάρτες του ΕΔΕΣ, με αντάλλαγμα την κατάπαυση των Γερμανικών αντιποίνων σε βάρος των αμάχων.    Αμέσως ο Ζέρβας ανέφερε στο Κάιρο την άφιξη και το σκοπό της επιτροπής, ζητώντας οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος, ενώ συγχρόνως ζήτησε από την εκεί Συμμαχική αποστολή και την παρουσία συμμάχου αξιωματικού, γνώστη της Ελληνικής γλώσσας, σε όλη τη διάρκεια των συνομιλιών...    Η απάντηση των Συμμάχων έφτασε μετά από ένα δίωρο και διέτασσε την διακοπή των συνομιλιών, ΕΚΤΟΣ αν αυτές αφορούσαν την άνευ όρων παράδοση των Γερμανικών δυνάμεων!     Μετά από αυτή την απάντηση η επιτροπή των Γερμανών πήγε με άδεια χέρια στην έδρα της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΗΣ επιτροπής Μπίελ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 3 ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΟΠΟΥ Ο ΕΛΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!!! :


ΕΓΓΡΑΦΟ 1: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ. 

 (Κάντε κλικ να μεγαλώσει)
ΕΛΑΣ                             Άκρως επείγουσα
VIII Μεραρχία Ηπείρου
Επιτελικόν Γραφείον III
αρ. πρωτ. Αρ. 290               
Διαταγή
Μέχρι νεωτέρας διαταγής παύσατε πάσαν ενέργειαν εναντίον Γερμανών είτε εις τας οδούς είτε εις την ύπαιθρον έστω και μεμονωμένα.
Πλην της περιπτώσεως επιθέσεως εκ μέρους των Γερμανών. Να ειδοποιηθώσι σχετικώς δια του ταχύτερου μέσου άπαντα τα τμήματα υμών και το εφ ΕΛΑΣ περιοχής προς πρόληψιν ενεργειών εκ μέρους του.
Η παρούσα εκτελεσθή πιστώς εκ παραλλήλου όμως να μην χαλαρωθώσι τα μέτρα ασφαλείας σας.
Τα ανωτέρω μέτρα λαμβάνονται καθ' όσον οι Γερμανοί επρότειναν επαφήν με εκπροσώπους ανταρτικών δυνάμεων ίνα προτείνουν όρους παύσεως ενεργειών εναντίον αμάχου πληθυσμού και ανταρτών, υπό τον όρον ελευθερίας οδικών συγκοινωνιών και παύσεως ενεργειών ανταρτών εναντίον τους.
Δια νεωτέρας μας διαταγής θα σας γνωστοποιήσωμεν αποτελέσματα συναντήσεως μας.
  Παραλήπτες                             6.10.43
VIII Μεραρχία
15,24, 3/40, 85 Συντάγματα      υπογραφαί
Κοινοποίηση Γεν. Στρατηγείον V.Τ.Α.       Π. Νάσσης
                                                                     Κατσαντώνης


ΕΓΓΡΑΦΟ 2: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ (Δεν τους έφτανε η μια συμφωνία δηλαδή, υπογράψανε και άλλη). 

Κάντε κλικ να μεγαλώσει.


    Αρ. 302
    Προς τα 24 και 15 Συντάγματα
    Σας γνωρίζομεν ότι η εκκαθάρισις τμημάτων ΕΔΕΣ εις την περιοχήν 85ου Συντάγματος ετερματίσθη μέχρι περιοχής Κράψης, συλληφθέντων Λυγεράκη και Κωνσταντινίδη. Εις την περιοχήν 3/40 Συντάγματος πληροφορίαι ιδιωτικαί φέρουν αφοπλισθείσαν ομάδα ΕΔΕΣ εις Φτέρη και ότι ο Τζουμερκιώτης ευρίσκετο την 10ην τρέχοντος εις Χώσεψην. Τμήματα ΕΛΑΣ Δυτικής Στερεάς εκινήθησαν προς Κέντρα Ζέρβα.
     Τμήματα 9ης , 10ης και 1ης Μεραρχίας ενούμενα μετά του 15ου Συν/τος εξακολουθήσουν εκκαθάρισιν περιοχής Τζουμέρκων. Γνωρίσατε μας αμέσως πορείαν εκκαθαρίσεως σας.
     Εζητήθη από Γερμανούς εκ μέρους μας παράτασις εκεχειρίας μέχρις 20ης τρέχοντος μέχρι της οποίας δεν θα προβήτε εις ουδεμίαν επιθετικήν ενέργειαν κατ' αυτών.
     Ανεξακρίβωτοι πληροφορίαι φέρουν συλληφθέντα Στρατηγόν Νάσσην, ευρισκόμενον μόνον καθ' οδόν δι' υπηρεσίαν προ της ενάρξεως της εκκαθαρίσεως.
13.10.1943
Η VΙΙΙη Μεραρχία
      Δια την ακρίβειαν                   Πίσπιρης
      Το ΙΙον Γραφείον                   Κατσαντώνης


ΕΓΓΡΑΦΟ 3: ΑΝΑΦΟΡΑ VIII ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ:


ΕΛΑΣ

VIII Μεραρχία

Επιτ. Γραφείον Αριθ. Πρωτ. ΑΠ 292

Η VIII Μεραρχία


Προς

το   Γενικόν   Στρατηγείον ΕΛΑΣΛαμβάνω την τιμήν ν' αναφέρω τα εξής: Σήμερον αφίχθη εις τα Γραφεία μας προερχόμενη εξ Ιωαννίνων, αφού προηγουμένως διήλθεν του Γενικού Αρχηγείου ΕΔΕΣ, Επιτροπή αποτελούμενη εκ του Δημάρχου Ιωαννίνων Βλαχλείδου αντιπροσώπου Μητροπολίτου Ιωαννίνων αρχιμανδρίτου, ιδιώτου Ιωαννίνων Δούμα Δημητρίου και αντιπροσώπου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Βίκελ μετά του διερμηνέως Καραβά, κατοίκου Αθηνών και μας ανεκοίνωσαν τα εξής: 


Κατόπιν συστάσεως των Γερμανών γενομένων εξ αφορμής των εκτελεσθέντων σαμποτάζ και του φόνου του Γερμανού Συν/χου Διοικητού Συντάγματος επί της οδού Ιωαννίνων Πρεβέζης εξήλθον της πόλεως των Ιωαννίνων προς συνάντησιν των οργανώσεων ΕΔΕΣ και ΕΑΜ εις ας να προτείνουν όπως παύσουν κάθε ενέργειαν εναντίον των Γερμανών αναλαμβάνοντες την υποχρέωση απέναντι των ανταρτών όπως σταματήσουν κάθε εκδήλωση αντιποίνων εις βάρος του αμάχου πληθυσμού και κάθε ενέργειαν εναντίον των ανταρτών,

 Προς μεγαλυτέραν επιβεβαίωση τούτου προτείνουν όπως την 14ην τρέχοντος μηνός γίνει συνάντηση αντιπροσώπων των ανταρτών ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ αφ' ενός και Γερμανού αξ/κού αφ' ετέρου προς καθορισμόν περισσοτέρων λεπτομερειών του όλου ζητήματος, διατηρώντας τας κατεχόμενας νυν θέσεις μας μέχρι της 14ης τρέχοντος.Ημείς υπεσχέθημεν μέχρι 14ης τρέχοντος να σταματήσωμε κάθε εχθρικήν ενέργειαν εναντίον των Γερμανών με την ανάληψιν εκ μέρους των της υποχρεώσεως να παύσουν τα αντίποινα εις βάρος του πληθυσμού και κάθε ενέργειαν εναντίον μας. Επίσης υπεσχέθημεν και την συνάντηση μετά του Γερμανού Αξ/κού την 14 τρέχοντος με την προϋπόθεση ότι μέχρι της ημέρας εκείνης θα έχομεν λάβει τας οδηγίας σας. 

Ομοίαν υπόσχεσιν έδωσε και η οργάνωσις του ΕΔΕΣ. 

Η επιτροπή της πόλεως των Ιωαννίνων μας εξέθεσε με τα μελανώτερα χρώματα τας αφάνταστους αγριότητας και την έκταση των καταστροφών αίτινες εγένοντο εις βάρος τον άμαχου πληθυσμού των περιοχών των ευρισκομένων πέριξ των οδών και πόλεων εφ' ολοκλήρου της Ηπείρου, και αίτινες είναι ανώτεροι πάσης περιγραφής, σημειωτέον ότι εις τας εκτελέσεις και τα παντός είδους κακουργήματα και λεηλασίες πρωτοστατούν Αλβανοί εκ Τσαμουριάς εις τας περιοχάς Φαναριού Φιλιατών Ηγουμενίτσας, και αν εξακολουθήσουν θα ερημωθή τελείως η Ήπειρος. Υποβάλλει θερμήν παράκλησιν να εξετασθή το ζήτημα τούτο μετά της μεγαλυτέρας ευμενείας και δια την από της καλής του πλευράς καθ' όσον σήμερον ευρίσκεται εις την ύπαιθρον πληθυσμός (80.000) ογδόντα χιλιάδων ατόμων και πλέον άστεγος.... άνευ ουδενός ρουχισμού και μέσων διατροφής.Ο Ελβετός αντιπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Βίκελ μας εδήλωσε τα εξής. Ανεχώρησε εξ Ιωαννίνων μίαν ημέραν βραδύτερα από την επιτροπήν της πόλεως δια να συνάντηση και ενεργήση από κοινού μετ' αυτής δια την επιτυχίαν των ανωτέρω αναφερομένων κινούμενος μόνον από ανθρωπιστικά αισθήματα και ουχί από άλλην αιτίαν. 

Εκ της περιηγήσεως που έκανε ανά την Ήπειρον εις την οποίαν ήλθε απλώς και μόνον δια την επίλυσιν του επισιτιστικού της ζητήματος διεπίστωσεν ότι ως έχει δημιουργηθεί κατάστασις εν Ηπείρω κατόπιν της εφαρμογής αντιποίνων κλπ. ότι είναι αδύνατος η διατήρησις του πληθυσμού εις την ζωήν τόσον των ευρισκομένων εις τας πόλεις όσο και των ευρισκομένων εις την ύπαιθρον, άνευ της ταχείας βοηθείας των δια τροφίμων εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού εις μεγάλην ποσότητα καθ' όσον η παραγωγή εις την Ήπειρον κατεστράφη. 


Ο ίδιος ο Βίκελ μας εδήλωσε ότι αφίχθη εις Ήπειρον δια να ρύθμιση το ζήτημα τούτο δια της αφίξεως ατμοπλοϊκώς τροφίμων εις τας περιοχάς Πρεβέζης Ηγουμενίτσης Πάργας εξασφαλίσας μάλιστα και την μεταφοράν των τροφίμων εις το εσωτερικόν δια Γερμανικών αυτοκινήτων της καυσίμου ύλης ήτις θα εδίδετο προς τον σκοπόν τούτον επιστρεφόμενη εις τους Γερμανούς εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού εις τον Πειραιά. 


Επίσης μας εδήλωσεν ότι εις συνομιλίαν του μετά του Γερμανού αντιστράτηγου Λάνς ότι ο τελευταίος ούτος είπεν εις περίπτωσιν καθ' ην ήθελον εξακολουθήσει εκ μέρους των ανταρτών αι τοιούτου είδους ενέργειαι και σαμποτάζ θα ευρέθη εις την ανάγκην να εφαρμόση εναντίον του πληθυσμού τα μέτρα τα οποία έλαβαν οι Βούλγαροι εις τας υπ' αυτών κατεχόμενας περιοχάς. Επίσης μας είπεν ότι εάν δεν ληφθεί απόφασις προς διευθέτησιν κάπως του ζητήματος τούτου ότι φοβείται μήπως οι Γερμανοί δεν του επιτρέψουν να επιτέλεση το επισιτιστικόν του έργον δια το οποίον αφίχθη εις την Ήπειρον.Πληροφορούμεθα ότι η οργάνωσις του ΕΔΕΣ κατά την επικείμενην συνάντησιν μετά του Γερμανού αξ/κού την 14ην τρέχοντος προτίθεται να προτείνει συν τοις άλλοις και τους εξής όρους. 

1) Απόλυσιν ομήρων 

2) να σταματήσουν οι εκτελέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού 

3) Να αφοπλισθούν αι μειονότητες 

4) Να ισχύουν οι Ελληνικοί Νόμοι δια τους Έλληνες υπηκόους 

5) οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ να θεωρηθούν ως τακτικός στρατός.Εφ' όλων των ανωτέρω ζητημάτων παρακαλούμεν να έχομεν άμεσην απάντησίν σας και οδηγίας σας πως δέον χειρισθώμεν το όλο ζήτημα. Σημειωτέον την 14ην τρέχοντος θα γίνει συνάντησις με τον Γερμανόν αξ/κόν και δέον να έχουν φθάσει εις ημάς ενωρίς την προηγουμένην.


Π. Νάσσης


Ι. Κατσαντώνης    Ο ΕΑΜικός συγγραφέας Χ. Ρίχτερ μας ενημερώνει στο βιβλίο του «Δύο επαναστάσεις και 2 αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα», τόμος Β’, σελ. 30-31 :   Η παραπάνω αναφορά της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ δεν διαψεύσθηκε ποτέ από το Γεν. Στρατηγείο του ΕΛΑΣ, γιατί το μήνυμα θεωρήθηκε γνήσιο και αντικαταστάθηκε ο Διοικητής της Μεραρχίας Συν/χης Νάσσης με τον Συν/χη Αυγερόπουλο. Ενώ συγχρόνως διατάχθηκε από τον Σαράφη, ένορκος διοικητική εξέτασις, της οποίας το πόρισμα ουδέποτε ανακοινώθηκε.

  Ρίχτερ, "Δύο επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα, τόμος Β, σελίδα 30, 31. Εξάντας.   Όλα τα στοιχεία περί της ανακωχής ταύτης είναι κατατεθειμένα εις το Στρατηγείον Μέσης Ανατολής. Διαταγαί, πρωτόκολλα ως και τηλεγραφήματα αποδεικνύοντα την προδοτικήν ταύτην ενέργειαν είναι κατατεθειμένα. (Πυρομάγλου "Τι είπα στον Λίβανο" σ. 26.)    Στις 12 Οκτωβρίου 1943 ο Σαράφης εκδίδει διαταγή συνέχισης εντατικότερου αγώνα κατά των αντρών του ΕΔΕΣ (!) και ΟΧΙ κατά των Γερμανών (είπαμε, πρώτα ο «εσωτερικός ΤΑΞΙΚΟΣ εχθρός»!).
    Ακολουθεί το δεύτερο έγγραφα που προαναφέρθηκε, η με αριθμό 302 13.10.43 διαταγή της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ προς τα εναπομείναντα τμήματά της, δεδομένου ότι το 3/40 σύνταγμά της διαλύθηκε τελείως, συνελήφθησαν οι  ηγέτες του, τα δε υπολείμματα συγχωνεύτηκαν με τις μεραρχίες 1η, 9η και 10η όπως φαίνεται από τη διαταγή.    Ο δε καπετάν Πίσπιρης της 8ης Μεραρχίας αναφέρει ότι «η εκκαθάρισις τμημάτων του ΕΔΕΣ εις περιοχήν 85 Συντάγματος ετερματίσθη μέχρι περιοχής Κράψες» και.. «εζητήθη από Γερμανούς εκ μέρους μας παράτασις εκεχειρίας μέχρι 20ης τρέχοντος...»


    Ώστε λοιπόν εκκαθάριση των ΕΔΕΣιτών και εκεχειρία με τους Γερμανούς!  

ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

 
    Και για να μην ψάχνεστε σας λέω πως ο λόγος που υπογράφτηκε ανακωχή, και μετά ζητήθηκε ΠΑΡΑΤΑΣΗ ήταν για να καθαρίσουν τις αντάρτικες ομάδες του Ζέρβα! 

 Τέτοια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! 
συμφώνησε με τον εξωτερικό εχθρό, να καθαρίσει πρώτα τον εσωτερικό εχθρό. «εχθρός» ο Ζέρβας γιατί δεν άφηνε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ να μονοπωλήσει τον αγώνα ώστε μετά τη φυγή των Γερμανών να πάρει την εξουσία το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ - ΚΚΕ!Ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ Κομνηνός Πυρομάγλου στο βιβλίο του «Τι είπα στο Λίβανο», σελ. 26 γράφει :    «Εις τον κ. Πισπίρην Διοικητήν της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ ετηλεφώνησα την απάντησιν μας εις την Επιτροπήν και εσυμφωνήσαμεν. 

Ο Ταγματάρχης Πισπίρης όμως μετά του Καπετάνιου της Μεραρχίας του και του Πολιτικού Καθοδηγητού, υπέγραψαν ανακωχήν μετά των Γερμανών. ΑΝΑΚΩΧΗΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ, δια να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους να μας κτυπήσουν. 

Τούτο διευκόλυνε τους Γερμανούς, οι οποίοι άρχισαν ταυτοχρόνως μετά του ΕΛΑΣ την επίθεσιν τους εναντίον μας. Έγινε, υπεγράφη Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ υπό της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ εν γνώσει του Γεν. Στρατηγείου του ΕΛΑΣ. 

Ασφαλώς ναι. 

Διότι όταν την επαύριον δια κρυπτογραφικού τηλεγραφήματος η περί ης πρόκειται μεραρχία ανέφερεν τούτο, το Γεν. Στρατηγείον του ΕΛΑΣ, όχι μόνον δεν αντέδρασεν, αλλά εδέχθη πλήρως την κατάστασιν και συνεργάσθη κατά ένα τρόπο με τους Γερμανούς.


    Την 10 Οκτωβρίου 1943 κατέπαυσαν αι εχθροπραξίαι μεταξύ ΕΛΑΣ αφ’ ενός και Γερμανών και Τουρκαλβανών αφ’ ετέρου.

 Όλα τα στοιχεία περί της ανακωχής ταύτης είναι κατατιθεμένα εις το ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΝ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. 

Διαταγές πρωτόκολλα και τηλεγραφήματα, αποδεικνύοντα την προδοτικήν ταύτην πράξιν, είναι κατατιθεμένα. 

Έτσι καθ’ ην στιγμήν το ΕΑΜ μας συκοφαντεί, ότι συνεργαζόμεθα με τους Γερμανούς, αυτό υπογράφει ανακωχήν. 

Καθ’ ην στιγμήν το ΕΑΜ μας επιτίθεται, η επίθεσις του συγχρονίζεται με την επίθεσιν των Γερμανών. 

Την σκοτεινήν αυτήν ιστορίαν θα την μάθει εις όλας του τας λεπτομέρειας ο Ελληνικός Λαός. Θα χυθεί πλήρες φως και τότε θα αποδειχθή ποιοι είναι οι προδόται.»


 
    Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο συνέδριο του Λιβάνου και ΔΕΝ αντικρούστηκαν από τους 7 παρόντες αντιπροσώπους του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ.


   Για το ίδιο θέμα ο συνταγματάρχης Κρις Γουντχάουζ (Chris Woodhouse) αρχηγός της συμμαχικής αποστολής, στο βιβλίο του «Μήλο της Έριδος», σελ. 254 γράφει :

«και μόνο η πιο φοβερή κατηγορία απ’ όλες αποσιωπήθηκε. Είχε αποκαλυφθεί τυχαία από τον αρχηγεύοντα της ΣΣΑ, ότι οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, τους οποίους είχαν στείλει οι Γερμανοί στα βουνά για να κανονίσουν ανακωχή με τους αντάρτες είχαν αποτύχει με τον Ζέρβα, αλλά είχαν επιτύχει με ένα σχηματισμό του ΕΛΑΣ.

Η απόφαση ανωτάτης αρχής, να μη δοθεί δημοσιότητα σ’ αυτή την ανοησία ίσως να υπαγορεύτηκε από το ανησυχητικό γεγονός, ότι ένας Βρετανός αξιωματικός είχε αναμιχθεί σε παρόμοιες ανορθόδοξες διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς στην Αθήνα».Για να δούμε τι γράφει και ο Ελευθέριος Σταυρίδης «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ», σελ. 532 για το ότι ΔΕΝ έθιγαν οι αριστεροί τους Γερμανούς!ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝΑυτονόητον είναι ότι η υποταγή του αντάρτικου κινήματος εις το ΚΚΕ προεδίκαζεν ήδη ότι το κίνημα θα υφίστατο σαφή εκτροπή της κατευθύνσεώς του. 

Και από κίνημα εθνικής απελευθερώσεως θα μετεβάλετο εις κίνημα όχι κατά των κατακτητών Γερμανών και Ιταλών πλέον, αλλά προς επιβολήν κομμουνιστικού καθεστώτος εν Ελλάδι, μετά την λήξιν της Κατοχής, εφ’ όσον δεν θα υπήρχεν εν αυτή εθνικός στρατός δια να αμυνθή του ελευθέρου αυτής καθεστώτος.Και είναι γνωστόν ότι ο ΕΛΑΣ ενώ πλείστα όσα κατά Ελλήνων έπραξε , σχεδόν ουδέποτε ηνώχλησαν τους Γερμανούς, με τους οποίους είχεν σχεδόν πάντοτε ανομολόγητον ανακωχήν μέχρι του σημείου ώστε ο πολύς Σβαίρμπελ, ο Γερμανός διευθυντής του Γραφείου Τύπου, να λέγη ότι ευτυχώς που επεκράτησαν εις το κίνημα αντιστάσεως των βουνών οι κομμουνισταί, οι έχοντες άλλους σκοπούς, σκοπούς στρεφομένους κατά της Ελλάδος, και εννοούν να κρατούν τας δυνάμεις των ανέπαφους κατά της Ελλάδος, και εννοούν να κρατούν τας δυνάμεις των ανέπαφους δι εκείνην την ώραν και δεν θίγουν τους Γερμανούς!«Εάν, προσέθηκε, το κίνημα αυτό ευρίσκετο εις χείρας εθνικοφρόνων, αξιωματικών Ελλήνων, τότε θα χρειαζόμεθα τουλάχιστον 8 μεραρχίας γερμανικάς δια να κρατήσωμεν την Κατοχήν, και επειδή δεν τας έχομεν τώρα (αυτά τα έλεγε το 1943) θα έπρεπε να εγκαταλείψωμεν την Ελλάδα!»Και καπάκι :ΔΕΝ ΕΘΙΓΑΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣΧαρακτηριστικόν παράδειγμα έχω ν’ αναφέρω την περίπτωσιν που μου αφηγήθη αξιόπιστος φίλος μου: 

Εταξίδευε με την ωτομοτρίς εις Πελοπόννησον. 
Μέσα εις αυτήν ήσαν και δυο Γερμανοί αξιωματικοί. 

Εις κάποιον μικρόν σταθμόν πέραν του Πύργου Ηλείας, μπήκαν μέσα εις την ωτομοτρίς τρεις ένοπλοι, ως αστακοί αντάρται. 

Εζήτησαν να ελέγξουν τας ταυτότητας όλων. 

Οι Γερμανοί αξιωματικοί εχλώμιασαν. 

Επερίμεναν ή να τους τυφεκίσουν ή να τους απαγάγουν μαζί των.

 Έμειναν ακίνητοι, ξεροί εις τη θέσιν των. 

Οι αντάρται έκαναν τον έλεγχον των Ελλήνων επιβατών και επήραν μαζί τους τρεις εμπόρους, ίσως διότι έκριναν ότι αυτοί θα έφερον χρήματα μαζί των. 

Επέρασαν μπροστά από τους Γερμανούς αξιωματικούς χωρίς να πουν ούτε λέξιν! 

Μόλις τους είδαν έκαναν πως δεν τους βλέπουν! 

Κατέβηκαν από την Ωτομοτρίς και έδωσαν διαταγήν να συνεχίση το ταξίδι της, φυσικά μαζί με τους Γερμανούς αξιωματικούς, οι οποίοι, κατάπληκτοι δια την σωτηρία των, ηρώτων τους άλλους επιβάτας μήπως αυτοί που μπήκαν δεν ήσαν αντάρται!Τοιούτου είδους αντίστασιν κατά των Γερμανών έκανε ο ΕΛΑΣ.


Διατί τόσον ευκόλως το ΚΚΕ κατόρθωσε δια του ΕΑΜ να προσεταιριθή μέγαν όγκον μαζών και δια του ΕΛΑΣ να επιβληθή επί του ανταρτικού κινήματος, το οποίον, ως είπομεν, δεν ήτο έμπνευσις και πρωτοβουλία δική του; 

Απλούστατα διότι τα άλλα κόμματα της χώρας «διαλυθέντα» επί Μεταξά νομικώς, συνέχισαν να υπάρχουν «εν διαλύσει» και κατά την Κατοχήν. 

Αντιστάσεως μη ούσης λοιπόν το ΚΚΕ έκανε τη δουλειά του! 

Και όχι μόνον αυτό, αλλά την έκαμε και με εθνικιστικά συνθήματα, συνθήματα τα οποία δεν ανήκον εις αυτό, αλλ’ εις τα εθνικόφρονα κόμματα, όπως η απελευθέρωσις της χώρας από τους κατακτητάς!Ο «ήρωας» Βελουχιώτης είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ. 

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τους Γερμανούς και ενδιαφέρεται για τον ΕΔΕΣ! 

Στις 20 Οκτωβρίου 1943 δίνει τη διαταγή:


ΓΕΝΙΚΟΝ ΑΡΧΗΓΕΙΟΝ
   Προς την ΥΙΙΙ Μεραρχίαν Χαλίκι
   Ως υπεύθυνος διαχειριζόμενος το ζήτημα της εκκαθαρίσεως της ΕΔΕΣ επί των υμετέρων ενεργειών έχω να παρατηρήσω:
   α) Πολιτικής και από στρατηγικής και τακτικής άποψης του πόλεμου μας εναντίον του εσωτερικού (Ζέρβας - Αντίδραση) και εξωτερικού (Γερμανοί) εχθρού, η ενέργεια σας να αποσύρετε τις εναντίον του δυνάμεις για να συμπτύξετε και προβάλετε αντίσταση  προς Μέτσοβον ενεργούντες Γερμανούς, είναι απολύτως εσφαλμένη και ασύμφορος.
   β) Κατά την γνώμη μου είναι χίλιες φορές προτιμότερο να διανοίξουν οι Γερμανοί την οδόν Ιωαννίνων - Μετσόβου - Καλαμπάκας, παρά να εξακολουθήσει υφιστάμενος ο ΕΔΕΣ, έστω για μια εβδομάδα ακόμη.
   γ) Γι' αυτό εντέλλομαι όπως άμα λήψει παρούσης διατάξητε αμέσως τον Καβαλάρη, απαλλασσόμενου του εφεδρικού και συμπληρωμένης της δυνάμεως του δια δυνάμεων ενεργού ΕΛΑΣ, ώστε να έχει 300 άνδρας τουλάχιστον, να κινηθή ταχύτατα προς θέση Πλάκα εκείθεν δράση εναντίον Εδεσιτών, λαμβάνων επαφήν με τα υμέτερα τμήματα και υπό τας διαταγάς μου, του λοιπού αποτελούσης της δυνάμεώς του μέρους του υπ' εμέ ανεξαρτήτου εκκαθαριστικού συγκροτήματος.
   Αναφέρατε δια του ιδίου συνδέσμου λήψιν παρούσης και έναρξιν εκτελέσεως.
   Ώρα 2.30'
   Καλαρύτες 20 - Χ – 43
   ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
      

1000 φορές προτιμότερο να περάσουν οι Γερμανοί !! Μιλάμε για τέτοιο «ΗΡΩΑ»! Και «να προβάλετε αντίσταση προς Μέτσοβο ενεργούντες Γερμανούς, είναι απολύτως εσφαλμένη και ασύμφορος»!Αρχεία :
 

      Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Ναι, να είμαστε επιφυλακτικοί γενικά σε αρχεία, αλλά άλλο πράγμα τα Στρατιωτικά Επιχειρησιακά Αρχεία  της Βέρμαχτ, και άλλο πράγμα τα Αρχεία της Γερμανικής Υπηρεσίας IC του Ψυχολογικού Πολέμου του Χίτλερ, που είχε την αρμοδιότητα ο υπουργός Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκαίμπελς με προϊστάμενο της υπηρεσίας τον Βέντε.     Το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει στα Γερμανικά αρχεία της IC για τη δράση του ΕΛΑΣ είναι η με αριθμό 372/44 απόρρητη «έκθεση» που αναφέρεται στο διάστημα από 15/11/43-18/1/44 (65 μέρες) που αναφέρει ότι καμία ενέργεια δεν ανέπτυξαν τα τμήματα του ΕΛΑΣ εναντίον των Γερμανών και ούτε τον μικροπόλεμο των παρτιζάνων δεν κάνουν!


Γενικός Στρατιωτικός Διοικητής

Γενικός Στρατιωτικός Διοικητής Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Αρχηγείο ομάδας στρατιών Έψιλον. Τμήμα 1-10)ΑΟ Αριθμός 372)1944 ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ.

Δελτίον Πληροφοριών για την κατάσταση του εχθρού.

ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γενικό Αρχηγείο 18 Γενάρη 1944

--------------------------------------------------------------------------------

8. ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Οι κύριες δυνάμεις του ΕΛΑΣ εξακολουθούν να είναι μπλεγμένες στον αγώνα εναντίον των μονάδων του Ζέρβα, ενώ δεν έχουν συνέλθει ακόμα από τα δικά μας πλήγματα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων και υποφέρουν ακόμα και τις κακουχίες του χειμώνα. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες καμμία απολύτως δράση δεν ανέπτυξαν τελευταία εναντίον μας κι ούτε καν τον αναμενόμενο μικροπόλεμο των παρτιζάνων δεν κάνουν. (Βάσος Μαθιόπουλος , «Εθνική Αντίσταση και οι σύμμαχοι», σελ. 433)
 πηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

36 σχόλια:

 1. http://www.eamb.gr/aris/aris.htm  σας στελνω λοιπον και εγω την δικη μου ΓΝΩΣΗ.
  Γιατι οι καιροι ου μενετοι..
  Ετσι και αλοιως ειμαστε στο τελος,αρα συντομα θα μαθουμε ποιος ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ
  ποιος ο ΓΝΩΣΤΗΣ
  ποια Η ΓΝΩΣΗ
  ..Παρεπιπτοντως να πουμε πως εβαλε τα "δυνατα του" ο κυριος στο παραπανω αρθρο με τις αποδειξεις και τα ΜΠΕΡΔΕΨΕ οσο καλλυτερα μπορουσε και βολευε..
  ΕΑΜ λοιπον ξανα,καθαρα ,μακρυα, με την γνωση πλεον. Και σημερα ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,μακρυα απο καθε βρωμικο κκε Αν τοτε ο ΑΡΗΣ ηθελε ολους στην κοινη μαχη,-και την πατησε -σημερα το εαμ β ξερει πολυ καλα τι θελει ,και δεν θα την πατησει γιατι εχει τον Γνωστη,που κατεχει την αληθεια.
  ΕΑΜ Β..Συντομα στα γουναραδικα...
  εκει θα νικησει ο καλλυτερος .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΩΡΑ ΔΕΣΑΜΕ ...ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΟΜΑΣΟΝΟΣ Ο ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ

   ...ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΟΝΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

   Διαγραφή
  2. Γιάννη Ιωάννου, δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα...
   Ρώτα με για να μαθαίνεις, πουλάκι μου.

   Διαγραφή
  3. Ότι το ραντεβού στα γουναράδικα, ο Τραϊανού το δίνει οχι στην Βουκουρεστίου, αλλά στην Καστοριά απ' όπου καταγεται...

   Και μια παρατηρηση: Σε πολλές από τις αναρτήσεις του ο Τραϊανού, έχει καλή ιστορική πληροφόρηση.

   Σε ότι όμως αφορά στο ΕΑΜ και στον Άρη Βελουχιώτη τον ανώμαλο ψυχασθενή σφαγέα, δυστυχώς τον ηρωποιεί... κι αυτο με κάνει να διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις, ως προς τον πραγματικό του ρόλο.

   Διαγραφή
  4. Ο ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ...ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΠΑΛΑΒΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ

   ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ...Ο ΜΑΡΚΟ ΝΤΕ ΜΠΑΡΟΥΦ...ΑΛΛΟΣ ΠΑΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 4 ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

   ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΠΑΔΟΙ -ΓΙΔΙΑ

   ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ

   Υ.Γ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ...ΤΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ...ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΑΦΑΙΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ

   Διαγραφή
  5. Γιάννη, να εισαι βέβαιος, πως μόλις ολοκληρωθούν κάποια πράγματα, θα την προβάλω τη εναλλακτική και θα συστρατευθώ ως απλός στρατιώτης μαζί της.

   Διαγραφή
  6. Σε αυτή τη ζωή, ή στην επόμενη;

   Διαγραφή
  7. Ευτυχώς που υπάρχουν οι Ναζί και η Πόπη και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.

   Από την μία έχεις έναν φασίστα που υποτίθεται ψάχνει για εναλλακτικές να παραλογίζεται και από την άλλη έχεις την Πόπη να αποκαλεί ψυχασθενή, ανώμαλο και σφαγέα τον άνθρωπο που ηγήθηκε της μεγαλύτερης απελευθερωτικής κίνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

   Διαγραφή
  8. @8.18 Βρε ηλίθιο, δεν τα λέει η Ποπη αυτά... η ιστορία έχει καταγράψει τον Βελουχιώτη, με τα πιο μελανά πρόσωπα...
   Και δυστυχως επειδη είσαι από τα πρόβατα του Τραϊνού πιστεύοντάς τον ως Θεό, αποδεχεσαι ότι λέει για τον Βελουχιώτη, που τον ανακηρύσσει σε... "έλληνα".
   ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ,

   Διαγραφή
  9. Ποια νομίζεις ότι είσαι εσύ που θα με προσβάλλεις επειδή έστω διαφωνώ μαζί σου!
   Επειδή βρέθηκε ένα Άγγλος που είπε τον Βελουχιώτη "ανώμαλο" ξαφνικά έγινε και ιστορικό γεγονός;
   Επειδή δεν βόλευε τους δοσίλογους γερμανόδουλους και τα κομμούνια έγινε ο Βελουχιώτης "σφαγέας" και "ψυχασθενής";
   Το ηλίθιος και το πρόβατο τι είναι επιχειρήματα που πρέπει να με ταπώσουν;
   Ποια είσαι εσύ που θα ορίσεις στο τι ερμηνεύω εγώ ως Θεό;
   Είσαι με τα καλά σου, τι είναι αυτά που γράφεις;
   Πόσο κομπλεξική μπορεί να είσαι;

   Διαγραφή
  10. Τόσο, όσο συγγενικά μου προσωπα, γνώριζαν καλά τι ηταν ο Βελουχιώτης... βλέπεις έδρασε η βρωμερή προσωπικότητά του στα μέρη μου.
   Έζησαν την ανωμαλία και την παράνοιά του στο πετσι τους.

   Λοιπόν, άκου... έχεις καταφέρει με τα σχόλιά σου, να με κάνεις να σιχαθώ τον Τραϊανού.
   Φρόντισε να μην ξαναπατήσεις εδώ μέσα.
   Είσαι παρανοϊκή και PERSONA NON GRATA
   Την ψυχασθένεια και την απόλυτη υποταγή σου στα όσα γράφει ο Τραϊανός, πήγαινε να την πουλήσεις αλλού.

   Διαγραφή
  11. Ναι δεν ήταν ΠΟΥΣΤΗΣ ο Βελουχιώτης αλλά… ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

   Τάκης Φίτσιος

   Διαγραφή
 2. http://www.eamb.gr/kke/kke01.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.eamb.gr/dexia/dexia.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. για μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΨΗ.
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΨΗ..
  ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ..ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΜΩ ΑΡΘΡΟ -ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ "ΕΝΤΟΛΕΙΣ" ΤΟΥ-ΔΛΔ ΤΟ "ΚΑΙΝΕ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ..
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κυριε Ιωαννου..εχετε "χιουμορ"!! και ειστε πολυ "προχω" το δειχνει η παιδεια σας,και τα "επιχειρρηματα",που δινετε για να αντικρουσετε ,τον "αυθαδη" "μεσσηλικα" του "κολωνακιου"!!!!!!!
  ..τα λογια ειναι περιτα...στο απιστευτο "μυαλο" που παρενεβει,ενοχλημενος ασφαλως απο την καταθεση της "πηγης" της γνωσης....
  δεν ξερω εαν αντιλαμβανεστε την γλωσσα που ομιλω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΧΑΧΑΧΑ....ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΡΟΒΛΑΚΕΣ...ΜΕ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ''ΠΗΓΗ'' ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ !!!

   ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟ;

   ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΑΠΑΤΖΕΣ ΛΕΝΕ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΓΙΔΙΩΝ (TARGET GROUP) ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ

   Διαγραφή
 6. η καταγωγη του ΤΡΑΙΑΝΟΥ ειναι απο τα "μπιτολα" η μοναστηρι,η αρχαια Ηρακλεια.Μακεδονας.
  Οσο για τις "ιστορικες" "αναδρομες" ο χρονος θα αποδειξει και τις υπολοιπες που μενουν "κενες"!
  Ο "δρομος" που ακολουθει ο Τραιανου,εκει που εχει ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ εναι μονον Η ΑΛΗΘΕΙΑ! Δεν γινεται λοιπον να μην γραφει ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
  "ΚΡΥΨΤΕ" ΣΑΣ ΛΕΩ "ΛΟΓΙΑ". ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
  ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ.ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ..
  ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙς..ΘΕΛΕΙ ΓΝΩΣΕΙς ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙς .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατ' εσάς λοιπόν,αυτή την Παιδεία, την διαθέτει μόνον ο τρισμέγιστος Τραϊανος.
   Όλοι οι υπόλοιποι, είμαστε βόδια.

   Σας ευχαριστώ πολύ γα την μούντζα που πετάε σε όλους μας.
   Έχετε σκεφθεί πως τέτοιου είδους υποστηριξη, λειτουργεί εις βάρος τελικά του Τραϊανού, τον οποίον έχετε θεοποιησει;

   Υποθέτω πως όχι...
   Θελει μια συγκεκριμένη παιδεια, για να το αντιληφθείτε αυτό.
   Και θέλει μια συγκεκριμένη παιδεία, για να αντιληφθείς γιατί ο Τραϊνου, έχει θεοποιησει τον ψυχανωμαλο σφαγέα Άρη Βελουχιώτη.
   Και φοβάμαι πως δεν την διαθέτετε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμο 5 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2017 - 9:25 Μ.Μ.

   Συναγωνιστή στον Αγώνα Τον Καλόν, για Τα Μεγάλα, Τα Σπουδαία και Τα Υψηλά Πανανθρώπινα Ζητούμενα, Του Ηγέτη Μας Παναγιώτη Τραϊανού, Αντικειμενικά, όπως Όλοι Οι Μεγάλοι Άνδρες, Ο Παναγιώτης Τραϊανού έχει φανατικούς οπαδούς κι ορκισμένους εχθρούς. Προσωπικά υπήρξα εχθρός Του, αλλά, μετά μετάνοιαν και ταπεινήν συγνώμην, είμαι πλέον όχι απλά οπαδός μα θαυμαστής, προσκυνητής κι ικέτης Της Μεγαλοσύνης Του. Κατ'αρχάς πρέπει να δηλώσω ότι ανέκαθεν συμφωνούσα με Τον Ηγέτη Μας πως, δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, υπερβάλλοντας Εαυτόν στην προσπάθειά Του να αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων, Ο Τριαδικός Μας Θεός συνηγορούσε, έμμέσως μεν πλην σαφώς, στην Ανάγκη Επουράνιας Αλλαγής Φρουράς, πλην όμως διατηρούσα επιφυλάξεις για Το Εφικτόν Της Λυτρωτικής Αυτής Αλλαγής. Κι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για Το ραντεβού Του Ηγέτη Μας με Την Ιστορία. Έτσι, σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, σαν που ταίριαζε σ'Αυτόν που αξιώθηκε ρόλο Μαμής στον Επουράνιο Τοκετό Του New Look, Άφθαρτου κι Ελπιδοφόρου Μας Παντοκράτορα, έκανε στους Γ.Ο.Χ. μιά πλάκα, όπως εκείνες στις κλασσικές, παλιές κι ανεπανάληπτες ιταλικές κωμωδίες με τους Βιτόριο Γκάσμαν, Ούγκο Τονιάτσι και Αλμπέρτο Σόρντι.
   Κι είδα και θαύμασα Τον Ηγέτη Μας, που, αφού έκανε το μυαλό των Γ.Ο.Χ. κουρκούτι, κυριολεκτικά κουδουνίστρα, με τις απειροσχιζοφρενικοπαπαρολογούσες σινδόνες Του καταχειροκροτούμενος από τους κλακαδόρους Του, τους ''σέρβιρε'' Την Πανθρησκεία με Δέλεαρ Συμπατριώτη Μας Μεσσία, εξ ορισμού, ως ''πατριωτάκι'' Μας, Φύλακα 'Αγγελο, Ασπίδα και Ρομφαία Των Συμφερόντων της δόλιας Μας Πατρίδας. Και, στη συνέχεια, Θριαμβευτής, κρατώντας την κοιλιά Του απ'τα γέλια, τους άφησε πεντάρφανους στους πέντε δρόμους, πανικοβλημένους κι απελπισμένους, υποχρεωμένους πλέον, εκ των πραγμάτων, να συστρατευθούν με Τη Νέα Επουράνια Τάξη Πραγμάτων προς Δόξαν Του Νέου Συμπατριώτη Μας Μεσσία και Του Προδρόμου Του, δίκην Ιωάννη Του Βαπτιστή, Μεγάλου Μας Ηγέτη Παναγιώτη Τραϊανού.
   Κι αισθάνθηκα Εθνική Περηφάνεια ως Έλληνας, οπαδός Του Παναγιώτη Τραϊανού και πιστός Του (εξ Αυτού) Μεσσία Μας καθώς Ο Πνευματικός Μου δήλωσε ''Ήτανε Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από Καιρό. Ο Παναγιώτης Τραϊανού δε δείλιασε μπροστά στο Πανανθρώπινο Χρέος Του, Τόλμησε και Δικαιώθηκε. Αποδείχθηκε όχι απλά Άξιος, μα Πανάξιος, Θεϊκός''.

   Διαγραφή
  3. Το κέρατό μου το τραιανό...

   Διαγραφή
 7. Το να έχει πέσει ο κομμουνισμός, και να υπάρχουν άνθρωποι
  που να τον υποστηρίζουν .. δύο τινά μπορεί συμβαίνουν, ή είναι εντελώς
  ηλίθιοι, ή το κάνουν απο συμφέρον..
  αυτά.... και μακριά απο το ΚΚΕ:
  Κ= καρκίνος
  Κ= καρδιά
  Ε= εγκεφαλικά

  ΕΠΕΣΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!! ρε που μπλέξαμε με τους
  κούταρχους... ρε τ'ειν τούτοι?????
  -Ο έξυπνος παραδέχεται
  -ο πονηρός δικαιολογείται
  -ο μαλάκας επιμένει.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΡΑΙΑΝΝΟΥ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΔΡΟΧΟΙΣΤΙΚΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ,ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΑΛΛΟΥ...
  ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. οτι ναναι! αλλα σας λενε και οτι θελετε "καταλαβαινετε"..εαν πιστευετε πως πειθετε τον κοσμο με γελοιοτητες,τετοιου τυπου πλεον ,τοτε τι να σας απναντησει κανεις!
  εαν σας καταθετουμε την αληθεια,αυτη δεν σας "κανει" και σε καποιους ειναι δυσκολοχωνευτη,δεν την "πιανουν" και την "παρεξηγουν",και τους ενοχλει κιολας οταν τους λες πως "παρεξηγησαν",και δεν "καταλαβαν",αρα εχουν βγαλει λαθος συμπερασμα,τοτε τι να πεις μαζι τους...
  ελα γεια σας πολλα ειπαμε παλι,και στους κουφους ειναι περιτο να μιλας..
  στους ανοητους ο λογος ,ειναι απλα ενας θορυβος στο αυτι τους..
  συνεχιστε τον δρομο σας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά τα λές φίλε μου...δεν θέλουν να το πιστέψουν ότι ο
   κομμουνισμός έπεσε...δεν θέλουν να το πιστέψουν ότι ο
   κομμουνισμός ήταν μιά μαλακία +1/2 και όταν δεν συμφωνείς
   και μαζί τους σε βαφτίζουν και φασίστι...
   τους παραπέφτει βαρύ φαίνεται αυτή η ουτοπία , αυτό το πανηγύρι τελείωσε...
   Τωρα το γυρίσανε οι και στο διεθνισμό-εθνομηδενισμό...Αλλη ουτοπία αυτή....Ακου βλακείες φίλε μου:
   όλοι οι λαοί λέει να γίνουμε ένα....
   Ρε τι βλακείες είναι αυτές?? εδώ άν βάλουμε 10 άτομα να ζήσουν σε
   ένα χώρο, δεν θα προλάβει να περάσει μήνας και θα έχουν
   διασπαστεί σε ομάδες.. κάποιοι θα έχουν τσακωθεί κι'όλας ...
   Αντε τώρα να ενώσεις όλο το κόσμο...
   -μια ζωή ουτοπιστές
   -μια ζωή μαλάκες...
   -μια ζωή αϊδίες και ξεράσματα...
   -οι αιώνιοι μαλάκες..

   Διαγραφή
 10. ΓΙΑΤΙ "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ" ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ? ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ? ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ,ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟς Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟς ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΥΡΗΞΕΙ-ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΕΑΜ ,ΗΤΑΝ "ΚΙΝΗΣΗ" ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑς,Η ΟΠΟΙΑς ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ?
  ΕΙΣΤΕ "ΧΑΖΟΙ" Η ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ??
  ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ "ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ"? ΜΗΠΩς ΕΙΣΤΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕς? ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ε τωρα !! πραγματικα ρωτατε εμενα εαν ειστε βοδια? Πως κινει κανεις την αντιληψη? με τις επιλογες δεν την κρινει! συμφωνα με την αντιληψη του καθενος ,με αυτες κανει και τις επιλογες,που τον "συνοδευουν" στην πορεια του...εαν αυτη η πορεια ειναι καλη ,εχει κανει τις σωστες επιλογες αρα ειχε σωστη αντιληψη..εαν η πορεια ειναι ενα μαυρο χαλι -οπως σημερα-τοτε εχει κανει λαθος επιλογες γιατι η αντιληψη εβοσκε στα λιβαδια-και συνεχιζει να βοσκει ,και να αναρρωτιεται..
  καθε φορα "σεις δινεται τις απαντησεις...
  ο καθε ενας κρινεται απο τα λεγομενα του.
  εσεις θελετε να λετε εξυπναδουλες,σαν παιδακια πεντε χρονων---"Σας ευχαριστώ πολύ γα την μούντζα που πετάε σε όλους μας.
  Έχετε σκεφθεί πως τέτοιου είδους υποστηριξη, λειτουργεί εις βάρος τελικά του Τραϊανού, τον οποίον έχετε θεοποιησει;"--εμμεσως πλην σαφως ,να κατηγορητε εκεινον που σας δινει την ΓΝΩΣΗ,η αυτον που σας την "παπαγαλιζει"-μιας και την διαβασε και στοχος του ειναι να βοηθησει--
  λοιπον ετσι δεν πατε μακρυα..Γελαμε μαζι σας! αληθεια!..καντε οτι θελετε,εμεις κανενα προβλημα δεν εχουμε.Δικο σας ειναι το προβλημα.Εμεις δεν εχουμε τιοτα να χασουμε,και αρα δεν εχουμε και τιποτα να κερδισουμε! Ο σκοπος μας ειναι καθαρα ανιδιοτελης,και οποιος θελει ακουει,οποιος παλι δεν θελει ,παλι καλως ειναι..απλα να προσεχετε λιγο,γιατι το "θεατρο" εχει γεμισει με διαφορετικους θαμωνες,και μην ειστε σιγουροι,πως σας παρακολουθουν ,αλλα γελουν μαζι σας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΟΙ ηρωες του 21 και γενικα οι Ελληνες τοτε ,όπως και το 40 ειχαν 3 μεγαλα ιδανικα Πατριδα Θρησκια και οικογενεια , αυτά επιδη μας κανουν ισχυρούς οι ξενοι κανίβαλοι θελησαν να τα αφαιρεσουν κανοντας τα σκατοκομματα κι ετσι μας εκαναν κοματια ! Μονον με αυτά τα 3 ιδανικα ο Ελληνας θα είναι παντα πρωτος και ελευθερος εχοντας πατημενο το κεφαλι του εχθρου !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ανωνυμε 5 απριλιου /925 μμ!!
  μας "εντυπωσιασες" μεγαλε!και ενω το σχολιο σου το εστειλες στις 7 απριλιου η "διαχειριστρια" το εβαλε κατω απο ενα αλλο συγκεκριμενο σχολιο..!
  τι γινεται εδω μεσα ρε? φωλια νυχτριδων ειναι?
  Ε !! δεν γινεται ρε παιδια! βγαζει ματι το ολο στησιμο,και η επιθεση! δεν σας εκλεψε κιολας! δεν σας ζητησε να του δωσετε και κατι! ουτε ηταν αυτος που εφερε τους προδοτες,η τα μνημονια η το μαυρο μας το χαλι! τετοια επιθεση σε αυτους που ειναι υπευθυνοι δεν την εχουμε δει! μενος εναντιον του απιστευτο,και καθολου φυσιολογικο! ας υποθεσουμε πως ειναι ενας τρελος! ενας καποιος που λεει πως ειναι ο Ναπολεων,δεν ειπε πως ειναι ιδιοκτητης του πυργου του αιφελ..δεν τον ζητησε κιολας!!και στην τελικη γιατι δεν ισχυει εδω το "ασε τον τρελο στην τρελα του"? παρα τον βγαζετε και πρακτορα? αν μη τι αλλο μεχρι "τρελος" μπορεις να πεις,παρακατω ,ξεπερνας τα εσσκαμμενα ,και υπαρχει δολος..
  ειναι τοσο απλα!! κρυψτε λογια! αφηστε τον "τρελο" στην τρελα του! δεν συμφωνειτε? αδιαφορηστε,μα γιατι συκοφαντειτε?τοσο πολυ τον φοβαστε?
  και εαν οχι ενταξει! μας πεισατε!! θα ακολουθησουμε εσας και τις "γνωσεις" σας! επωνυμα θα τις καταθεσετε? για να σας ψηφισουμε δλδ,να λυσετε το προβλημα! γιατι με πορδες και "πατριωτικες" κορωνες χωρις σχεδιο δεν πας μακρυα..
  ειμαστε ηδη πνιγμενοι! η ΤΡΑΙΑΝΟΥ σας φταιει? μπα σε καλο σας !!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @8.31, ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ...
   Τα σχόλια τα βάζει η google... όχι η διαχειρίστρια... αλλά φαίνεται πως έχεις υποστεί τόση λοβοτομή, που δεν μπορείς ούτε να σκεφθείς.

   Διαγραφή
 14. Ευτυχώς που υπάρχει ο Τραϊανού και το έχει κοπανήσει τόσο πολύ το ΚΚΕ ώστε περιφέρεται ανάμεσα μας σήμερα κυριολεκτικά σαν τον "λεπρό".
  Οι κομπλεξικοί χρυσαυγίτες να πάνε να κάνουν καμιά παρέλαση γιατί δεν είναι για τίποτα άλλο.
  Να γράψουν και κάνα βιβλίο για το αγροτικό τους στη φυλακή να βγάλουν το μεροκάματο του ψευτοεπαναστάτη.
  Βγάζουν γλώσσα και οι ναζί, η "σπορά" των ταγματασφαλιτών που την περίοδο της κατοχής ήταν μεγαλύτερα κτήνη και από τους ίδιους τους Γερμανούς.
  Η αγράμματη πλέμπα που έκανε ευκαιρία ζωής τον χειρότερο εφιάλτη των Ελλήνων.
  Πραγματικά οι χρυσαυγίτες είναι σε σύγχυση, από την μία τον διαβάζουν και τον γουστάρουν γι αυτά που γράφει για το ΚΚΕ και όχι μόνο και από την άλλη τον μισούνε γιατί τους έχει ξεβρακώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα ταγματα ασφαλειας άρχισαν να δημιουργούνται σταδιακά απο τον Φθινόπωρο του 1943 οταν ειχε καταρευεσει ηδη ολο το ανατολικο μετωπο και η Γερμανια εχανε τον πολεμο και προετοιμαζονταν να φυγουν απο την Ελλαδα.

   Τα ταγματα ασφαλειας δημιουργηθηκαν ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ τους Γερμανους .....αφου ο πολεμος γι' αυτους ειχε χαθει ....

   ......αλλα για να σωσουν την Ελλαδα απο τους Εαμοβουλγαρους που σαν ενοπλα τμηματα που ηταν , θα καταλαμβαναν αμεσως την εξουσια στην Ελλαδα και θα παραδιδοταν αμεσως ολη η Μακεδονια , η Θρακη και η Ηπειρος στους ...ΤΙΤΟ και ΔΗΜΗΤΡΩΦ οπως τα ειχαν κανονισει μεταξυ τους οι εαμοβουλγαροι.

   Γι αυτο δημιουργηθηκαν τα ταγματα ασφαλειας παρα τις πολλες αντιρησεις των Γερμανων

   Διαγραφή
 15. Η Ιστορια τα γραφει? που ειναι να μας απαντησει για τις μαλακιες που μας ειχε φλομωσει? Γιατι η ιστορια γραφεται απο τους.."νικητες" ξερουμε τουλαχιστον και δεν αποφασιζει μονη της...
  Καλα δεν ειστε καθολου σοβαροι! και μοιραζεται ετσι ευκολα επιθετικους προσδιορισμους ,με ελαφρα την καρδια! ηλιθια πανηλιθιο...
  τραγικα! βαβελ!πραγματικη βαβελ! σας λεμε πως οταν θα ανοιξουν καποιοι φακελοι,θα βγαλουν ολοι τον σκασμο! το αμφισβιτειτε? ειστε γνωστης ποιας ιστοριας? μα μεχρι χτες καποιοι εγραφαν για το πολυτεχνειο,και εχουν γινει ρεζιλι με τα ψεμματα που εγραφαν! με τον πολεμο του σαραντα και τους "ηρωες" μετεπειτα "αριστερους",που συνεργαζονταν ολοι μαζι!
  και εσεις τα εχετε γραψει! τελικα συμφωνουμε η διαφωνουμε? μηπως διαφωνουμε συμφωνωντας,η δεν ξερουμε τι μας γινεται? γιατι δλδ σε "καποια" που εχουν αποδειχτει λεει αληθεια και σε καποια εχει "δολο"? αμαν πια! εμεις εχουμε υποστει λοβοτομη η εσεις?...εμεις θελουμε να ακουσουμε και την "αλλη "γνωμη" η εσεις εχετε κολλησει στην "διδακτεα υλη"?
  ελα φτανει! κακως "συνομιλουμε"! οι προθεσεις του καθενος ειναι ξεκαθαρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΙΑ.
   ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ:

   Ή ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ή ΕΛΛΗΝΑΣ.

   Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΠΟΤΈ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΑΛΛΆ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.

   Διαγραφή
 16. 8 Απριλίου 2017 - 12:38 μ.μ Συμφωνώ απόλυτα.
  ...."Εκ της Ελλάδος και πάλιν το φώς"....η επόμενη αυτοκρατορία μας θα
  είναι πνευματική φίλε μου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ