Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος

 Με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ (κατά πλειοψηφία 4-1, μια δικαστής ήθελε 100.000 ευρώ), της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, της παράδοσης της ΑΤ και του διαβατηρίου, της απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ (από τον Μάιο του 2017 όταν πιθανότατα θα λάβει εξιτήριο) δυο φορες τον μήνα, αφήνεται ελεύθερος ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.


«Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φυλακές.Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας;  », ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, Λεωνίδα Κοτσαλή.


Μήπως ειναι πολύ εξοργιστική απόφαση... εξοργιστική και η δήλωση του συνηγόρου του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥ;

Να τον λυπηθούμε βρε συνέλληνες, το φτωχαδάκι... 
Μήπως να κάνουμε και έρανο για να βρεθεί άμεσα το ποσόν της εγγύησης;;;;
Μήπως να αναλάβουμε την επιβίωσή του;;; 

ΤΟ ΞΕΥΤΙΛΙΣΑΤΕ ΡΕ, ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ... "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"!
Αφήνετε στη φυλακή, καστανάδες και γριούλες που δεν έχουν να πληρώσουν τα πρόστιμα, και απελευθερώνετε ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. Μήπως να αναζητήσουμε τις... τροχήλατες βιβλιοθήκες;


Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Μετά από 5 χρόνια στη φυλακή και 5 αιτήσεις αποφυλάκισης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.Με οριακή πλειοψηφία (3-2) το το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξη του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε πως θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.


Όπως υποστήριξε, «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», ενώ πρόσθεσε ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση, αν ήταν ελευθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά πορβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.


«Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του», τόνισε.

Αυτοί είναι οι όροι αποφυλάκισης

Με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ (κατά πλειοψηφία 4-1, μια δικαστής ήθελε 100.000 ευρώ), της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, της παράδοσης της ΑΤ και του διαβατηρίου, της απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ (από τον Μάιο του 2017 όταν πιθανότατα θα λάβει εξιτήριο) δυο φορες τον μήνα, αφήνεται ελεύθερος ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Οι συνήγοροί του ζήτησαν την μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και ένα χρονικό διάστημα για να καταβάλουν τα χρήματα, με τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο να ζητάει να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση τους. Το αίτημα απορρίφθηκε και από το δικαστήριο.


«Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φυλακές», ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, Λεωνίδα Κοτσαλή.


«Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός», τόνισε επίσης ο κ. Κοτσαλής.


«Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι να βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;», επισήμανε ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος.


«Τεράστιες ευθύνες», φώναξε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη.
 
 
Αυτή ήταν η πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού και αυτή τη φορά οι δικαστές, λόγω της πρόσφατης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο πρώην υπουργός και λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, έδωσαν το «πράσινο φως» για την έξοδο του απο τις φυλακες Κορυδαλλού.


Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγορόπουλος και Λεωνίδας Κοτσαλής δήλωσαν: 


Γιάννης Παγορόπουλος: «Μετά από μια επίπονη και πολύμηνη προσπάθεια, το Πενταμελες Εφετείο Κακουργημάτων, έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους.


Το σημείο αυτό κρίνεται ως το έσχατο στο οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά προς το αίτημα το εκδόν την απόφαση δικαστηρίο αφού πρώτα διακινδύνευσε την υγεία του πρώην υπουργού. Έστω λοιπόν και τώρα η απόφαση δίνει τη δυνατότητα στον κ. Τσοχατζόπουλο να αποκαταστήσει στο μέγιστο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, την κακοποιημένη και πληγείσα επί μια πενταετία υγεία του ώστε να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του και του ανηλίκου γιου του».


Λεωνίδας Κοτσαλής: «Είμαστε ευτυχείς με τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε σχέση με την πέμπτη αίτηση αναστολής της ποινής. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η εξαιρετικά βαριά κατάσταση της υγείας του κ. Τσοχατζόπουλου επιβάλει την αναστολή. Η κατάσταση του πρώην υπουργού ξεπέρασε την πύλη του 497 ΚΠΔ, δηλαδή τον κίνδυνο της βλάβης της υγείας και βρίσκεται πλέον στον κίνδυνο θανάτου. Ήδη με την πρώτη αίτηση το καλοκαίρι τα ιατρικά δεδομένα εκείνης της εποχής επέβαλαν την αναστολή. Είμαι ευτυχής που η καθυστέρηση αυτών των μηνών δεν είχε αμετάκλητες συνέπειες».ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Μηπως στο τελος ζητησει και αποζημιωση για ψυχικη οδυνη; Μαλλον θα...πολιτευτει ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΡΕ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ;;;ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΕΡΟ .ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ Ο ΚΟΛΟΒΛΑΧΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ...[ΑΡΠΑΞΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ΝΑ ΧΕΙΣ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φαίνεται ότι είναι η ώρα να εξαργυρώσει τη σιωπή του.
   Είναι σαφές ότι ήταν προσυμφωνημένο.
   Υπάρχει μια παροιμία που λέει "Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο".
   Αλλοίμονα σε μας που φορτωθήκαμε τους καραγκιόζηδες όλων των αποχρώσεων!

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ