Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Μια καταγγελία που αφορά στο Δημόσιο Συμφερον και στον λαό. Ανοικτή επιστολή προς τους Μηχανικούς. Για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος.Ο Γιώργος Κανελλάης, είναι από τους ελάχιστους ΕΛΛΗΝΕΣ, που έχει διωχθεί από  την εργασία του στην Τραπεζα Αττικης, και έχει υποστεί απίστευτες διώξεις, που δεν τις χωράει ανθρώπου νους, επειδή ήταν ΕΝΤΙΜΟΣ και... επειδή ... ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΜΟΓΙΟ ... και σταματώ εδώ, γιατί απειλήθηκε και η ζωή του και... όχι μόνον.

Η συζήτηση που δημοσιοποιεί, μας αφορά όλους, γιατί αποκαλύπτει ... ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

Απλά να θυμίσω, πως διώκεται για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ο πρώην διοικητής της "αμαρτωλής Τραπεζας" (η λέξη δεν ειναι δική μου) και άλλα μέλη του Δ.Σ., όπως θα διαβάσετε και στην επισυναπτόμενη ανάρτηση που ακολουθεί, την δημοσιοποίηση της καταγγελίας του Γιώργου Κανελλάκη. 

Καλλιόπη ΣουφλήΜετά την σημερινή τηλεφωνική κλήση που δέχθηκα, για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος, αναρτάται και κοινοποιείται το κάτωθι, έτσι ώστε να γίνει γνωστό τοις πάσι, με ποίο τρόπο δίδονταν εκατοντάδες εκατομμύρια euro στο τραπεζικό σύστημα.


 
Κύριοι, σήμερα την 9-4-2017 και περί ώρα 9:21 π.μ. εγώ, ο Γιώργος Κανελλάκης του Θεοδώρου, δέχθηκα τηλέφωνο από τον κ. Φιλιππίδη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ (όργανο των Συνταξιούχων Μηχανικών του ΤΣΜΕΔΕ) κατά το οποίο, αφού μου συστήθηκε ξεκίνησε ο κάτωθι διάλογος (σ.σ. ουσιαστικά μονόλογος του κ. Φιλιππίδη), διάλογος που έγινε από μέρους μου σε ανοικτή ακρόαση του τηλεφώνου μου, έτσι ώστε να μπορούν να ακούνε και οι συμπαριστάμενοι μου (σημ : τα κείμενα που έχουν μπλε γράμματα ειπώθηκαν από τον συνομιλητή μου κ. Φιλιππίδη του ΕΣΤΑΜΕΔΕ - ΤΣΜΕΔΕ) :

Κύριε Κανελλάκη τι είναι αυτά που λέτε για την επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank ; Πρέπει να ξέρετε κ. Κανελλάκη πως το ΤΣΜΕΔΕ προ 20 ετών αποφάσισε και πήρε αρχικά ένα μικρό ποσοστό στην Attica bank και κατόπιν των διαδοχικών Αυξήσεων του Μετοχικού της Κεφαλαίου ( : ΑΜΚ) αποφάσισε να λάβει μέρος και στην πρόσφατη ΑΜΚ, αυτή του τέλους του 2015 κατόπιν και του σύμφωνου "οk" του προϊσταμένου ΤΕΕ. 
Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ένας τεράστιος Οργανισμός, όπου, συμμετέχει και το Κράτος και κάνει ότι του "γουστάρει" (σ.σ. οι λέξεις ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ !)

Κατά τις ημέρες προ της ΑΜΚ είχε γίνει έλεγχος από την BlackRock και με ενημέρωσε (συνέχισε ο κ. Φιλιππίδης) η Τράπεζα της Ελλάδος (: ΤτΕ) πως αν δεν βάλουμε 380.000.000 euro, τότε θα χάσουμε το ποσοστό μας στην επένδυσή μας. Έτσι πήραμε την απόφαση από το Δ.Σ. και η Γ.Σ. να βάλουμε το ποσό που μας αναλογούσε. Τα 380.000.000 euro.
Όταν τον διέκοψα λέγοντάς του : αυτά θα τα μεταφέρω στους Μηχανικούς του ΤΣΜΕΔΕ έσπευσε να μου απαντήσει : με απειλείτε κ. Κανελλάκη ; Τι θέλετε εσείς και τα ανασκαλίζετε αυτά κ. Κανελλάκη ; Διάβασα κι όλας -στην χθεσινή σας επιστολή- πως έχετε απολυθεί από την τράπεζα ...

Σημ Γ.Θ.Κ. Στο σημείο αυτό προσπάθησα να του μεταφέρω εν συντομία τα ... διαμειφθέντα με τον Γιάννη Γαμβρίλη, το 2010 όταν μέσα στο γραφείο του στην Attica bank τον είχα ενημερώσει πως : "δεν με ενδιαφέρει τι θα απογίνεις εσύ, μιας και πρόεδροι έρχονται και παρέρχονται, όμως με ενδιαφέρουν οι 1150 εργαζόμενοι που τρώνε ψωμί απ αυτήν την εργασία". 
Με διέκοψε λέγοντάς μου : "αυτά δεν με ενδιαφέρουν"
Όταν δε προσπάθησα να του πω ότι "στην τράπεζα εργάζονταν 1150 άνθρωποι και πλέον έχουν απομείνει περί τους 850 ΕΝΟΣΩ προσλαμβάνται αργόμισθοι συνταξιούχοι, έσπευσε να με ... ενημερώσει : "Αυτά τα "Τζατζαναίικα" εμένα δεν με αφορούν", ερωτώντας με ταυτόχρονα αν είμαι μέλος της ομάδας του ΚΚΕ!.

Αφού του απάντησα πως ούτε έχω σχέση με το ΚΚΕ και πως είμαι ένας Έλληνας Πολίτης, απότομα μαλάκωσε στο αρχικά επιθετικό του ύφος λέγοντάς μου :" τότε να πίνουμε κάθε μέρα καφέ. Και πρέπει να ξέρετε κ. Κανελλάκη πως ο πρόεδρος των Εργαζομένων στην Attica bank, ο κ. Σταθόπουλος, ήλθε παραμονές της ΑΜΚ του 2015 και με βρήκε και μου είπε : εσείς κ. Φιλιππίδη που είστε τόσο καλός άνθρωπος, βοηθήστε μας επενδύοντας αυτά τα 380.000.000 euro που σας είπε η ΤτΕ και το ΤΕΕ."

Στο σημείο αυτό τον ρώτησα : "ένας τόσο μορφωμένος άνθρωπος όπως εσύ, 80 ετών να ακολούθησε κολακείες ; Είχατε κάποιο οικονομικό - επενδυτικό αρμόδιο τμήμα να ελέγξει αν και εφόσον θα έπρεπε να επενδυθεί ένα τόσο τρομακτικό κονδύλι (380.000.000 €) στην Attica bank στα τέλη του 2015", δεν μου εδόθη καμία απάντηση ουσιαστική πέραν την ερώτησης του : είσαι στο ΕΣΤΑΜΕΔΕ συνταξιούχος Μηχανικός ;

Αφού του αρνήθηκα λέγοντάς του : "όχι ήμουν ως Παρατηρητής προσκεκλημένος", με ρώτησε : "ποιος σε κάλεσε ;" 
Ερώτηση για την οποία δεν έκρινα πως θα έπρεπε να απαντήσω μιας και η αρχή της δεδηλωμένης έχει περάσει ανεπιστρεπτί !
Τέλος, τον ρώτησα αν γνωρίζει για "μαύρες μισθοδοσίες" στην Attica bank που σταμάτησαν την 1-3-2017 μετά από πλέον των 20 ετών καταβολής τους, και αν γενικώς πιστεύει πως οι "μαύρες" μισθοδοσίες, πέραν του εκμαυλισμού δημιουργούν και κομματικούς στρατούς, μου απάντησε : "όποιος έχει στοιχεία ας τα πάει στην Εισαγγελία".

Εκεί αφού του ανταπάντησα : "τον Σημίτη, εσένα και άλλους μερικούς, μπορεί να σας εκφράζει η ανωτέρω νιχιλιστική ρήση. Εμένα και τους κύκλους μου όμως, ΟΧΙ, έτσι όπως την εννοείς εσύ την Δικαιοσύνη κ. Φιλιππίδη μιας και ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ τα ΞΑΝΑΔΩΣΑΜΕ (αφού ο προηγούμενος χειριστής Εισαγγελέας έβαλε στο Αρχείο τις καταγγελίες και την μήνυση με την αιτιολογία : "αγνώστου δράστου") και θα ενημερώσουμε τους Συμπολίτες μας και τον Λαό αφού είναι θέμα που αφορά το Δημόσιο Συμφέρον και το γενικό Καλό. Καθώς πλέον και οι Κριτές, κρίνονται".
Κύριοι, κατόπιν των ανωτέρω σας κοινοποιώ τοις πάσι το ανωτέρω που επέχει από μέρους μου θέση Ενόρκου Κατάθεσης, την οποία και θα επαναλάβω όπου και όποτε μου ζητηθεί.


Μετά τιμής


Γιώργος Θ. Κανελλάκης


Τηλ επικ : 6977-913-24


Υ.γ. Γ.Θ.Κ. Κύριε Φιλιππίδη θα έπρεπε να γνωρίζετε ή να σας έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες σας (ΤτΕ, ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, Σταθόπουλος κ.λπ.) πως στα σύγχρονα τηλέφωνα υπάρχουν και προγράμματα όπως αυτό εδώ : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appstar.callrecorderΠηγή


Διώκεται για κακούργημα ο διευθύνοντας σύμβουλος της «Αττικής» Πρώην διοικητής της ΑΤΕ ο Θ. Πανταλάκης

 

 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το αδίκημα αφορά σε οικονομική ζημία ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ (10.000.000) που φέρεται να προκάλεσαν στην «Αγροτική Ασφαλιστική ΑΕ» (θυγατρική της ΑΤΕ) , κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους ως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. , τόσο ο Θεόδωρος Πανταλάκης, όσο και οι Κων/νος Φιλίππου και Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, για τους οποίους έχει επίσης παραγγελθεί η άσκηση ποινικής δίωξης.

 

 

 

Αυτά, είναι τα... μικρά... Υπάρχουν κάτι επτακοσάρια ... μύρια...


Καλλιόπη ΣουφλήΤην άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία σε βάρος του νυν διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, Θεόδωρου Πανταλάκη, πρώην Διοικητή της «κύριας τράπεζας των κομμάτων», της αποκαλούμενης και «αμαρτωλής» Αγροτικής , έχει παραγγείλει ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το αδίκημα αφορά σε οικονομική ζημία ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ (10.000.000) που φέρεται να προκάλεσαν στην «Αγροτική Ασφαλιστική ΑΕ» (θυγατρική της ΑΤΕ) , κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους ως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. , τόσο ο Θεόδωρος Πανταλάκης, όσο και οι Κων/νος Φιλίππου και Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, για τους οποίους έχει επίσης παραγγελθεί η άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την άσκηση ποινικής δίωξης» σε βάρος των Πανταλάκη, Φιλίππου και Χατζηιωσήφ, το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο επισύρει σε περίπτωση καταδίκης ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα ετών (άρθρο 390 ΠΚ), αφορά :


«Στην απόφαση τους να καταβληθεί εκ μέρους της Αγροτικής συνολικό χρηματικό ποσόν 10.000.000 ευρώ για να καλυφθούν ελλείμματα ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων (DAF) υπαλλήλων της εταιρείας».


Πρόκειται για συμβόλαια τα οποία χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των μισθών των εργαζομένων , τα οποία δεν πληρώνονται σε περίπτωση μη επάρκειας του λογαριασμού ( όταν οι εισφορές δεν καλύπτουν τις αποζημιώσεις) οπότε ο δικαιούχος δεν έχει αξίωση κατά της ασφαλιστικής. Εν προκειμένω τα ελλείμματα κάλυψε, ως μη όφειλε, η Αγροτική , και τα 10.000.000 που χάθηκαν μετακυλήθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού.


Μάλιστα στο εισαγγελικό πόρισμα επισημαίνεται ως αξιοσημείωτο γεγονός και το ότι η υπόλογη Διοίκηση είχε λάβει υπόψη της και είχε αποδεχτεί, όταν έλαβε την επίμαχη απόφαση, σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Νομικών της ΑΤΕ BANK σύμφωνα με την οποία «η αποζημίωση που χορηγείται στους υπαλλήλους που αποχωρούν από την εταιρεία με βάση τα ομαδικά ασφαλιστήρια ( DAF) , σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγγυημένης παροχής».


Στο επίμαχο εισαγγελικό πόρισμα , αφού παραγγέλλεται προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η άσκηση της ποινικής δίωξης για απιστία, κατά συναυτουργία, τονίζεται ακόμα ότι αν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης προκύψει συμμετοχή και άλλων προσώπων στην πράξη , ο ανακριτής οφείλει να επεκτείνει την ποινική δίωξη και ως προς αυτά τα πρόσωπα.


Ποιος είναι


Ο Θεόδωρος Πανταλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 28/5/1954, όπου και αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Ηρακλείου (1972). Είναι κάτοχος Πτυχίου της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς, του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (1973-1977).


πηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Ρε τι γινεται ...εγκεφαλικοτητα...[που να τους εβαζαν να κτιζαν ενα μικρο ντουβαρακι χα χα χα χα χα χα θα τους πλακωνε συγουρα..χα χα χα χα οταν δεν μπορεις να βαζεις ενα τουβλο πανω στο αλλο , που πας ρε ?]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ