Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

«Ηλεκτροσόκ» από τη ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις στις «κρυφές» χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφελείας
 Η προσωρινή επιβάρυνση ωστόσο μεταφράζεται με απλά λόγια σε υπέρογκα αυξημένους λογαριασμούς που θα κληθούν ξανά να πληρώσουν οι πολίτες και αυτή τη φορά όχι εξαιτίας των θερμαντικών μέσων που χρησιμοποίησαν για να ζεσταθούν, αλλά για να ανακτήσει η Επιχείρηση τα χρήματα που διεκδικεί. 


Αν πληρώνουμε μόνον την αξία του ρεύματος και τα δημοτικά τέλη, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...

Καλλιόπη Σουφλή
Αντιμέτωποι με νέο γύρο αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας θα έρθουν άμεσα εκατομμύρια καταναλωτές, καθώς η ΔΕΗ διεκδικεί αναδρομικά 735 εκατ. ευρώ για δαπάνες Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφελείας.Η εταιρεία υποστηρίζει πως το ποσό αυτό είναι η διαφορά μεταξύ του κόστους που έχει καταβάλει για την ηλεκτροδότηση των νησιών και των τιμολογήσεων που έχουν γίνει. Παράλληλα, σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση πως η επιβάρυνση στους λογαριασμούς θα είναι μικρή και προσωρινή.


Η προσωρινή επιβάρυνση ωστόσο μεταφράζεται με απλά λόγια σε υπέρογκα αυξημένους λογαριασμούς που θα κληθούν ξανά να πληρώσουν οι πολίτες και αυτή τη φορά όχι εξαιτίας των θερμαντικών μέσων που χρησιμοποίησαν για να ζεσταθούν, αλλά για να ανακτήσει η Επιχείρηση τα χρήματα που διεκδικεί. 

Σύμφωνα με όσα είπε στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. 


«Προφανώς δεν μπορεί να γίνει άπαξ και δεν μπορεί να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» και πρόσθεσε ότι «εγώ νομίζω ότι η ΡΑΕ θα πρέπει να προχωρήσει σε μια απόφαση ούτως ώστε να ανακτηθούν αυτά τα χρήματα σε ένα βάθος χρόνου π.χ. 2-3 χρόνια, με μια πολύ μικρή επιβάρυνση προς τους καταναλωτές, η οποία μπορεί να είναι έως και δέκα ευρώ το χρόνο. Αν επιβαρυνθεί ο καταναλωτής με ένα ευρώ το μήνα, τότε θα ανακτηθούν αυτά τα χρήματα και θα είναι και ένα ποσό απολύτως προσβάσιμο και προσεγγίσιμο από το σύνολο των καταναλωτών».


Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.grΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ