Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Έρχονται τακτικές πυρηνικές εκρήξεις στη Μεσόγειο- Bρετανική «ταξιδιωτική οδηγία» διαδίδεται κατά της Κύπρου: «Απέχει μόλις 50 μίλια από τη Συρία ενώ καραδοκεί και η Τουρκία» – Δείτε τι αναφέρουν
Βρώμικα παιχνίδια από  έκνομους ανθρώπους εις βάρος του ελληνισμού για μία ακόμη φορά. 

Ότι όμως και να κάνουν οι Βρετανοί στο τέλος θα πάρουν «πόδι» εντελώς από την περιοχή αυτή μια για πάντα.Στο στοιχείο τους, τα ερπετοειδή της Αγγλίας... 
Προβοκάτσια και προπαγάνδα... τα π@#στράκια της ερπετοειδούς νεοταξήτισσας Ελισσάβετ...


Καλλιόπη Σουφλή


Πληρωμένο άρθρο-βόμβα στέλνει πολλά μηνύματα γι αυτά που έρχονται στην Μεσόγειο. Με αφορμή την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ σε συριακή βάση, ο βρετανικός τύπος σε «πληρωμένο» άρθρο του αναφέρει ότι η Συρία και η Κύπρος βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Με την τελευταία αποδεδειγμένα να αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους Βρετανούς τουρίστες.


«Πόσο ασφαλές είναι το νησί αυτό για το 2017 για τις καλοκαιρινές σας διακοπές ;», αναφέρει το  βρετανικό άρθρο.


Βρετανοί ειδικοί υπενθυμίζουν ότι η  Συρία είναι μόλις 50 μίλια από το κοντινότερο σημείο της Κύπρου, υπονοώντας τι ακριβώς; 
Ότι θα στοχοποιηθούν οι βρετανικές βάσεις από τα ρωσικά βαλλιστικά συστήματα;  


Αλλά σε κοντινή απόσταση είναι το νησί της Κύπρου που αποτελεί έναν γνώριμο «παράδεισο» για τους Βρετανούς τουρίστες αναφέρει το δημοσίευμα.


Επισήμως η Δημοκρατία της Κύπρου, είναι το  τρίτο σε έκταση και πληθυσμό  νησί της Μεσογείου. Αλλά η Κύπρος περιβάλλεται από χώρες που έχουν πληγεί από την τρομοκρατία και τον πόλεμο, την Τουρκία στο Βορρά , τη Συρία και το Λίβανο προς τα ανατολικά και την Αίγυπτο και το Ισραήλ στα νότια .


Εδώ είναι οι πιο επικίνδυνοι προορισμοί διακοπών στην Ευρώπη:


Το Βέλγιο είναι σε ένα υψηλό επίπεδο τρομοκρατικής απειλής  μετά τις επιθέσεις τον Μάρτιο και τον Αύγουστο.


Η Γαλλία είναι σε υψηλή επιφυλακή λόγω της συνεχιζόμενης τρομοκρατικής απειλής και την πρόσφατη γαλλική στρατιωτική δράση εναντίον του Daesh.


Η Γερμανία είναι σε υψηλό τρομοκρατικό κίνδυνο  μετά από τους πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου και την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.


Στην Ρωσία υπάρχει μεγάλη απειλή από την τρομοκρατία. Οι επιθέσεις έχουν πυκνώσει με τις τελευταίες να λαμβάνουν χώρα σε  Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και  Βόρειο Καύκασο ενώ οι ρωσικές αρχές είναι σε  εγρήγορση σε όλους τους δημόσιους χώρους.


Στην Τουρκία υπάρχει υψηλή τρομοκρατική  απειλή.  Σύμφωνα με συμβούλους του υπουργείου  Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας «η κατάσταση στην Τουρκία έχει ηρεμήσει μετά την  απόπειρα πραξικοπήματος στα μέσα Ιουλίου, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει ασταθής».


Η Κύπρος , σύμφωνα με τους Βρετανούς περιβάλλεται από την Τουρκία, τη Συρία, το Λίβανο και την Αίγυπτο ενώ ένα εκατομμύριο Βρετανοί υπήκοοι επισκέπτονται την Κύπρο κάθε χρόνο. Οι περισσότερες επισκέψεις είναι χωρίς προβλήματα.


Λόγω της εγγύτητας του νησιού της Κύπρου με την Συρία πολλοί Βρετανοί αναρωτιούνται φέτος  αν οι διακοπές στο νησί εξακολουθούν να είναι ασφαλείς, τονίζει το άρθρο.
Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (FCO) συμβουλεύει ενάντια σε όλα τα ταξίδια στην κατεστραμμένη (Συρία)  από τον πόλεμο χώρα.


Ενώ  ο οργανισμός  FCO προειδοποίησε τους Βρετανούς να μην επισκέπτονται τη γειτονική Συρία, δεν δείχνει το ίδιο πράγμα για την Κύπρο αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.


Στην ιστοσελίδα της, η FCO αναφέρει: «Γύρω στο  ένα εκατομμύριο Βρετανοί υπήκοοι επισκέπτονται την Κύπρο κάθε χρόνο. Οι περισσότερες επισκέψεις είναι χωρίς προβλήματα». Υπάρχει μια γενική απειλή της τρομοκρατίας, στην οποία η FCO προσθέτει: «Οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είναι αδιάκριτες, ακόμη και σε μέρη όπου συχνάζουν ξένοι»!


Ο ίδιος οργανισμός δεν έχει αναβαθμίσει τις οδηγίες του για τους Βρετανούς τουρίστες που ταξιδεύουν προς την  Κύπρο .
«Υπάρχει  μια αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων παγκοσμίως ενάντια στα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου και των Βρετανών υπηκόων, από ομάδες ή άτομα που υποκινούνται από τη σύγκρουση στο Ιράκ και τη Συρία. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αυτή τη στιγμή», τονίζει η ταξιδιωτική οδηγία.


Το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει απευθείας πτήσεις προς Λάρνακα και Πάφο, τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Κύπρος.

«Αν έχετε ήδη κάνει κράτηση ενός πακέτου διακοπών και το Υπουργείο Εξωτερικών αποφασίσει να αναβαθμίσει τις ταξιδιωτικές συμβουλές του, θεωρώντας ότι είναι πολύ επικίνδυνο για τους ταξιδιώτες να πάτε, έχετε δικαίωμα σε  πλήρη επιστροφή χρημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση του οργανισμού.


Πρόκειται για τα γνωστά ύπουλα και βρώμικα παιχνίδια που παίζουν κάποιοι με σκοπό να προωθήσουν τα συμφέροντα τους με θύμα την Κύπρο.
Ο βρετανικός τύπος είναι το μέσο για αυτά τα σχέδια έμμεσης κατασυκοφάντησης . Με λίγα λόγια «ρίχνουν λάσπη στο τοίχο» αυτοί που δημοσιοποιούν τέτοια άρθρα με την πεποίθηση ότι κάτι θα μείνει τελικά.


Ο πόλεμος στην Συρία ξεκίνησε το 2011 και ουδέποτε η μεγαλόνησος αντιμετώπισε οποιοδήποτε πρόβλημα, θα αντιμετωπίσει τώρα ;


Μόνο που από χθες άλλαξαν όλα τα δεδομένα από την στιγμή που  ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ ξεκίνησε  μια αεροπορική επιδρομή στη Συρία ως μια επίδειξη δύναμης κατά της «βασιλείας» του Μπασάρ Αλ-Άσαντ.
Οι Βρετανοί γνωστοί για την στάση τους σε πολλά εθνικά μας ζητήματα, βρήκαν αφορμή να ρίξουν «την χολή τους» και πάλι κατά της Κύπρου, με στόχο να δείξουν καλό πρόσωπο στην Τουρκία με την οποία πρόσφατα υπέγραψαν διμερή συμφωνία αλλά κυρίως ελέω υδρογοναθράκων εκτός και αν περιμένουν ρωσική επίθεση στις βρετανικές βάσεις.


Προφανώς αλλού είναι το πρόβλημα και αυτό αφορά την συμφωνία της κυπριακής κυβέρνησης με εταιρείες κολοσσούς για την εξόρυξη κοιτασμάτων διότι εφόσον ζητούν μερίδιο οι Τούρκοι , θα θελήσουν να ζητήσουν και οι Βρετανοί λόγω των δύο βάσεων που έχουν. Τέτοιες πληροφορίες κυκλοφορούν στην «διεθνή πιάτσα» και σίγουρα έχουν βάση.


Βρώμικα παιχνίδια από  έκνομους ανθρώπους εις βάρος του ελληνισμού για μία ακόμη φορά. 

Ότι όμως και να κάνουν οι Βρετανοί στο τέλος θα πάρουν «πόδι» εντελώς από την περιοχή αυτή μια για πάντα.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Πόσο ασφαλές είναι το νησί αυτό (δηλαδή η Κύπρος) για τις καλοκαιρινές διακοπές των ΄Αγγλων το 2017; Η απάντηση μου είναι ότι όλοι οι Ευρωπαίοι τουρίστες είναι ασφαλισμένοι τόσο όσο και στις πατρίδες τους και ακόμη περισσότερο, γιατί η Κύπρος ο μοναδικός εχθρός μας που έχουμε είναι οι τούρκοι που με την ΄βοήθεια των ΄ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΈΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΧΗ. Γι΄ αυτό πρέπει να μην κατηγορούν την Κύπρο γιατί έχει πολύ καλές σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες εκτός από την χώρα, την τουρκία, που κατέχει παράνομα το 40% της πατρίδας μας από το 1974.
  Ελληνοκύπρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ...Αιντε εκρηξεις και παραπανησιους θορυβους για να ξυπναμε και λιγουλακι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.pronews.gr/portal/20170409/defencenet/ellinikos-stratos/29/argigos-ges-antistratigos-gstefanis-den-mas-endiaferoyn-oi


  ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.
  Γ.Στεφανής: «Δεν μας ενδιαφέρουν οι απειλές αλλά πώς θα πολεμήσουμε»- Ανάκληση αδειών για το Πάσχα (βίντεο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΒΡΩΜΟΠΟΔΑΡΟΙ ΜΠΕΚΡΗΔΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ