Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Στο εδώλιο για το «μεγάλο φαγοπότι» στον 9,84
Στο εδώλιο για το «μεγάλο φαγοπότι» στον 9,84


 Τα πανάκριβα ρολόγια και μανικετόκουμπα, οι επώνυμες τσάντες και ζώνες, τα φημισμένα αρώματα, τα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και οι «αγκαλιές» με λουλούδια όπου ξοδεύτηκαν πάνω από 37 εκατομμύρια ευρώ, την εποχή που η χώρα μας έμπαινε στο καθεστώς των μνημονίων, φέρνουν τώρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου 11 πρώην διευθυντές και μέλη του Δ.Σ. του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΘΗΝΑ 9,84».

Το «πάρτι» της κακοδιαχείρισης που είχε στηθεί στο δημοτικό ραδιοσταθμό από το 2003 έως το 2010, όταν δηλαδή ανακοίνωνε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Καστελόριζο την προσφυγή της χώρας μας στο δρόμο των μνημονίων, οδηγεί 7 χρόνια μετά , τους φερόμενους ως υπευθύνους της μεγάλης σπατάλης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. 


Το δικαστικό συμβούλιο διαβιβάζει στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών αντίγραφο του βουλεύματος και των εγγράφων της δικογραφίας

Παράλληλα, διαχωρίζεται η δικογραφία για τον εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση (υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΑΘΗΝΑ 9,84) αφού αντίγραφα της αποστέλλονται στη Βουλή με αίτημα την άρση της ασυλίας του.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έδειξε το εδώλιο του κατηγορουμένου στους Σοφία Δασκαλάκη, Γιάννη Πολίτη, Δώρα Σαρρή, Θανάση Καφέζα, Κατερίνα Μαρκετάκη, Βασιλική Αράπη, Μαρία Ζήκου, Αλέξη Αναγνωστόπουλο, Μάκη Γιομπαζολιά, Βασίλη Μητράκο και Κυριάκο Γριβέα. 

Οι κατηγορίες αφορούν κακουργηματική απιστία σε βάρος ΟΤΑ και συγκεκριμένα του δήμου Αθηναίων.

Επίσης, το δικαστικό συμβούλιο διαβιβάζει στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών αντίγραφο του βουλεύματος και των εγγράφων της δικογραφίας σχετικά με την καταστροφή των παγίων της δημοτικής επιχείρησης προκειμένου να διερευνήσει εάν συντρέχουν ποινικές ευθύνες των μελών της Επιτροπής Καταστροφής Παγίων στις δημοτικές επιχειρήσεις, για να διερευνήσει εάν συντρέχουν ποινικές ευθύνες των μελών της Επιτροπής και των συντακτών των τεχνικών εκθέσεων καταστροφής παγίων για την πράξη της απλής συνδρομής σε απιστία στην υπηρεσία από κοινού σε βάρος ΟΤΑ με ζημία άνω των 120.000 ευρώ αλλά και των 150.000 ευρώ.Συνολικά για την υπόθεση είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος 20 κατηγορουμένων ενώ ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας είχε ζητήσει την παραπομπή σε δίκη 16 προσώπων. 

Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών για τα οικονομικά πεπραγμένα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού που έφτασε στη Δικαιοσύνη, τα χρήματα που σπαταλήθηκαν σε δημόσιες σχέσεις και δώρα ανέρχονται σε περίπου 37.000.000 ευρώ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το «γραφείο του προέδρου» μόνο τη διετία 2009-2010 δόθηκαν: 500 ευρώ για τσάντα γνωστής φίρμας, μανικετόκουμπα και ζώνη συνολικού κόστους 403 ευρώ, 23 μπουκέτα λουλούδια από 35 ευρώ έως 200 ευρώ η κάθε σύνθεση, πέντε τηλέφωνα γνωστής μάρκας αξίας άνω των 2500 ευρώ, δύο αρώματα 369 ευρώ. 

Για ταξίδια σε εξωτερικό και Ελλάδα δαπανήθηκαν την περίοδο 2001-2010 πάνω από 350.000 ευρώ. 

Επίσης, τα έξοδα δημοσίων σχέσεων έφτασαν στις 292.739 ευρώ το 2007, 332.184 ευρώ το 2008, 156.011 ευρώ το 2009 και 182.645 ευρώ το 2010, επιπλέον, τα έξοδα σε κούριερ, ήταν 10.809 ευρώ το 2007, 10.003 ευρώ το 2008, 48.093 ευρώ το 2009 και 69.626 ευρώ το 2010 και τα έξοδα φιλοξενίας που την περίοδο 2003-2007 ήταν 33.000 ευρώ, από το 2008 έως το 2010 αυξήθηκαν στις...83.000 ευρώ. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι απολογούμενοι ωστόσο στο στάδιο της ανάκρισης, έχουν αρνηθεί όσα τους αποδίδονται

Ο Κυριάκος Γριβέας που έχει και άλλες ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη (δάνεια ΤΤ), σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έλαβε από τράπεζα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μετά από διακανονισμό μεταξύ της εταιρίας του και του Δήμου, ο τελευταίος το κατέβαλε στην τράπεζα όπου όφειλε ο επιχειρηματίας. Έτσι, πλέον το πιστωτικό ίδρυμα διεκδικεί τα χρήματα αυτά από το Δήμο Αθηναίων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απολογούμενοι ωστόσο στο στάδιο της ανάκρισης, έχουν αρνηθεί όσα τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι ότι οι εντολές για τις ενέργειές τους προέρχονταν από το Δήμο Αθηναίων από τον οποίο επιχορηγείται ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Από την έρευνα πάντως που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τους δημάρχους το επίμαχο χρονικό διάστημα ενώ, λόγω παραγραφής, τέθηκε στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την περίοδο από το 2001 έως το 2003, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των κατηγορουμένων, δημοσιογράφων και διευθυντικών στελεχών θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος. ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ