Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Γιατί η ψυχή, περπατά πάνω σ' όλα τα μονοπάτια...(3 βίντεο) Δεν θέλω να γράψω τίποτα, σήμερα...
Θέλω να κλείσω τούτη τη μέρα, με τον αγαπημένο μου Χαλίλ Γκιμπράν... και να αφιερώσω τα λόγια του, σε κάθε άνθρωπο που μέσα του ζει ακόμα άσβεστη η ψυχή... χωρίς ν' αλλάζει μάσκες...


Καλό ξημέρωμα


Καλλιόπη


 Και κάποιος άντρας είπε: Μίλησέ μας για την Αυτογνωσία. Κι εκείνος, απάντησε, λέγοντας:
Οι καρδιές σας, γνωρίζουν σιωπηλά τα μυστικά των ημερών και των νυχτών... αλλά τ' αφτιά σας, διψούν για τον ήχο της γνώσης της καρδιάς σας.
Θέλετε να γνωρίσετε με λόγια αυτό που γνωρίζετε από πάντα στη σκέψη. Θέλετε ν' αγγίξετε με τα δάχτυλά σας το γυμνό σώμα των ονείρων σας... και είναι καλό που το θέλετε.
Το κρυφό πηγάδι της ψυχής σας, πρέπει να αναβλύσει και να τρέξει κελαρύζοντας προς την θάλασσα... κι ο θησαυρός του άπειρου βάθους σας, πρέπει να αποκαλυφθεί στα μάτια σας..
Δεν πρέπει όμως να υπάρχουν ζυγαριές για να ζυγίζουν τον άγνωστο θησαυρό σας... και μην μετράτε τα βάθη της γνώσης σας με το βυθομετρικό κοντάρι ή το σχοινί.. γιατί ο εαυτός, είναι μια θάλασσα απεριόριστη κι άμετρη....
Μην λέτε "βρήκα την αλήθεια", αλλά να λέτε, "βρήκα μιαν αλήθεια".. Μην λέτε "βρήκα το μονοπάτι της ψυχής", αλλά να λέτε "συνάντησα την ψυχή που περπατούσε στο μονοπάτι μου".. Γιατί η ψυχή, περπατά πάνω σ' όλα τα μονοπάτια...
Η ψυχή, δεν περπατά πάνω σε μια γραμμή... ούτε μεγαλώνει σαν καλάμι...
  Η ψυχή, ξεδιπλώνεται, όπως ο λωτός με τ' αναρίθμητα πέταλα.
 
 

Χαλίλ Γκιμπράντα βίντεο εδώ... εδώ κι εδώ... 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ