Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Σχέδιο συμφωνίας Ελλάδας - δανειστών - Εφαρμογή των μέτρων από το 2019 αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για το πλεόνασμα του 2018Το μόνο σίγουρο από όλα αυτά είναι ότι όσο η πυξίδα αδειάζει αλλά τόσο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα στην ελληνική οικονομία και στην αγορά. Αυτό σε συνδυασμό με το   γεγονός ότι αμέσως μετά το Eurogroup της Παρασκευής οι δανειστές «κατεβάζουν ρολά» για τις εορτές του Πάσχα, αφήνουν ελάχιστα περιθώρια για άμεση επιστροφή των επικεφαλής  στην Αθήνα πριν την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 21 Απριλίου στην οποία θα παιχτούν τα πάντα


  
Το μόνο σίγουρο είναι, πως αυτό το ΚΤΗΝΟΣ, που λέγεται ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και θα δώσει την ευχαίρεια στο έτερο ΚΑΘΑΡΜΑ, τον Μησοτάκη, οταν γίνει κυβέρνηση, να δηλώσει πως... "τον δεσμεύουν τα μέτρα που δέχθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ "ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ"... ΠΡΙΝ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.Καλλιόπη Σουφλή

Τ.Γ. Η φωτό, είναι δική μου επιλογή


 
Μετά τη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, κυβέρνηση και δανειστές θα έχουν σήμερα τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου συμφωνίαςΡήτρα η οποία προβλέπει ότι σε περίπτωση αποκλίσεων από τον στόχο του πλεονάσματος του 2018, όλα τα μέτρα (φορολογικό, ασφαλιστικό) θα μπουν σε εφαρμογή από το 2019, προβλέπει το σχέδιο συμφωνίας κυβέρνησης - θεσμών.


Μετά τη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, κυβέρνηση και δανειστές θα έχουν σήμερα τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου συμφωνίας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Παρασκευής.

Τα μέτρα προβλέπουν εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από τις συντάξεις το 2019 και επιπλέον 1% του ΑΕΠ από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου το 2020.
Ωστόσο εφόσον η Ελλάδα δεν επιτύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το 2020 θα εφαρμοστούν το 2019.


Μηχανισμό ενοποίησης προβλέψεων των θεσμών ζητά τώρα η Ελλάδα


Τη διαπίστωση ότι η διαφωνία για την οποία δεν είναι εφικτή η ολοκλήρωση της Αξιολόγησης σχετίζεται με τις διαφορετικές προβλέψεις των θεσμών σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 έκανε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Μάλιστα η ίδια καλά ενημερωμένη πηγή αποκάλυψε ότι αυτό που επιδιώκει η Αθήνας είναι να συσταθεί ένας μηχανισμός ο οποίος θα ενοποιεί τις προβλέψεις των θεσμών, την ίδια στιγμή που θα τηρεί τα συμφωνηθέντα της 20ης Φεβρουαρίου.


Κομισιόν: Σύγκλιση Ελλάδας - θεσμών για τα ζητήματα «κλειδιά» - Εφικτή η σημαντική πρόοδος στο Eurogroup 


Την επίτευξη σύγκλισης μεταξύ των διαφορετικών πλευρών κατά τη χθεσινή συνάντηση υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους θεσμούς, επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ερωτηθείσα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, A. Breithardt απάντησε πως ήταν μία «πολύ καλή συνάντηση, κατά την οποία ακούστηκαν οι απόψεις των θεσμών και των Ελλήνων».


 «Η Επιτροπή θεωρεί πως επιτεύχθηκε σύγκλιση στα ζητήματα κλειδιά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στη Μάλτα», πρόσθεσε.


Έτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση υπήρξε ενός είδους «προκαταρκτική συμφωνία» στη βάση ενός συμβιβασμού μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής πλευράς.


Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ μεταξύ των ίδιων παικτών, θα φανεί κατά πόσο αυτός ο συμβιβασμός έχει την πολιτική έγκριση όλων των πλευρών για να πάει στο Eurogroup της Παρασκευής.


Στόχος του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, δεν είναι άλλος από το να μπορέσει να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μάλτα, μία «πολιτική συμφωνία» που θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας αμέσως μετά, σημείωνε η ίδια πηγή.


Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr


Πιο κοντά στα μεγάλα «αγκάθια», συντάξεις, αφορολόγητο και αντίμετρα που κρατούν ανοικτή την δεύτερη αξιολόγηση ήρθε τις πρώτες πρωινές ώρες η κυβέρνηση με τους θεσμούς σε δείπνο εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.  


Αν και από καμία πλευρά δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για τα σημεία πάνω στα οποία σημειώθηκε πρόοδος εντούτοις πηγές που βρίσκονται κοντά στην διαπραγμάτευση επισημαίνουν ότι βρέθηκε ένα είδος φόρμουλας σχετικά με τον χρόνο περικοπής των συντάξεων και απομένει το ΔΝΤ να δώσει το οριστικό «οκ» το οποίο ακόμη διατηρεί σκληρή στάση.


Βέβαια υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη και μόνο με το «πράσινο φως από το Ταμείο θα προχωρήσουν οι συνομιλίες έτσι ώστε η Αθήνα να φτάσει στο πολυπόθητο Staff Level Agreement μεθαύριο Παρασκευή που θα ξεκλειδώσει και μεσοπρόθεσμα μέτρα για  την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


Κάτι το οποίο επιδιώκει το ΔΝΤ και αποτελεί εισιτήριο για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση.


Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα και οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες βάση συζήτησης αποτελεί η απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
Για πρόοδο στις συζητήσεις έκανε λόγο μέσω Twitter και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Το θέμα είναι αν η πρόοδος που σημειώθηκε και ο χρόνος που απομένει ως το άτυπο Eurogroup της Μάλτας επαρκεί για ένα προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας ή θα πρέπει ο μαραθώνιος των επαφών που διεξάγεται σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ουάσιγκτον, Φρανκφούρτη με διαφορετικές στοχεύσεις και κυρίως διαφορετικά πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις να αποκτήσει χαρακτήρα ταχύτητας;


Το μόνο σίγουρο από όλα αυτά είναι ότι όσο η πυξίδα αδειάζει αλλά τόσο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα στην ελληνική οικονομία και στην αγορά. Αυτό σε συνδυασμό με το   γεγονός ότι αμέσως μετά το Eurogroup της Παρασκευής οι δανειστές «κατεβάζουν ρολά» για τις εορτές του Πάσχα, αφήνουν ελάχιστα περιθώρια για άμεση επιστροφή των επικεφαλής  στην Αθήνα πριν την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 21 Απριλίου στην οποία θα παιχτούν τα πάντα:


Από την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι τα μέτρα για το χρέος.
Μέχρι την Παρασκευή 7/4 που θα συνεδριάσει το Eurogroup τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ από την οποία θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι στην άτυπη σύνοδο της Μάλτας.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ