Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Θα ψηφίσουμε τα μέτρα χωρίς τη λύση για το χρέοςΑλλά δεν θα τα εφαρμόσουμε αν δεν πάρουμε και την ελάφρυνση - Σοβαρός και σεβαστός ο Σόιμπλε, ανοιχτόμυαλη η Μέρκελ - Η έξοδος για το Πάσχα ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων επτά χρόνων!

Για τις ιδιωτικοποιήσεις: Δεν ήταν επιλογή μας, δεν πουλήσαμε μπιρ παρά


Θα πρέπει να είναι κανείς ψυχικά και πνευματικά βαριά άρρωστος, για να χαλαλίσει την ώρα του, παρακολουθώντας αυτό το υποκείμενο να αερολογεί, να ψεύδεται και να υποτιμά την νοημοσύνη όλου του λαού.
Υπάρχουν και νοήμονες, που απαξιούν να του αφιερώσουν ακόμα και ένα δευτερόλεπτο από την ζωή τους.


Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. Προσωπικά, απ' αυτά που διάβασα, και το ερωτηματολόγιο του χατζηλουλούκου, αν του έπαιρνα συνέντευξη (μετά από ισχυρή δόση ηρεμιστικών, για να τον αντέξω) δεν θα του έκανα σχεδόν, ούτε μια ανάλογη ερώτηση...

Απλά θα του έβαζα τις δηλώσεις του, και θα του έλεγα: "Απάντα ρε πολιτικέ απατεώνα.... Απάντα."... όχι σαν τον χατζηλουλούκο, που του μιλάει με το γάντι...

Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Θα ψηφίσουμε τα μέτρα χωρίς τη λύση για το χρέος


Προϋπόθεση για να πάρουμε τη λύση για το χρέος «βάπτισε» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα μέτρα που θα ψηφισθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ.Τσίπρας  πρόσθεσε, πάντως,  ότι αν δεν τηρηθεί η συμφωνία από την πλευρά των δανειστών «μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω κάτι που ψήφισε». 


Επέμεινε παράλληλα, ότι τα μέτρα που θα ψηφισθούν θα εφαρμοσθούν παράλληλα με τα αντίμετρα.

Ο κ.Τσίπρας έκανε σαφές ότι έχει πέσει πολύ νερό στο μύλο και από την εποχή του go back mrs Merkel και πλέον, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι μια ανοιχτόμυαλη πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης της, ενώ και για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε κολακευτικές αναφορές, χαρακτηρίζοντάς τον σοβαρό και σεβαστό.
Εντύπωση προκάλεσε και η διαπίστωση του κ.Τσίπρα ότι φέτος το Πάσχα είχαμε τη μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων επτά ετών, υπονοώντας ότι οι Έλληνες έχουν λεφτά και ταξιδεύουν. Και ενώ αναφέρθηκε στους «καινούργιους δρόμους» δεν είδε όταν «βγήκε έξω» την απίστευτη ταλαιπωρία στους ημιτελείς άξονες.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρωθυπουργός θριαμβολόγησε για το πρωτογενές πλεόνασμα - ήταν χαρακτηριστική, μάλιστα, η αποστροφή του ότι... "έκανε το σταυρό του"- και έσπευσε να προσθέσει ότι στόχος της Γερμανίας και του ΔΝΤ ήταν να φθάσουν οι διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο, ώστε να κατηγορηθεί η Ελλάδα. Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι οι μόνοι που απέμειναν να καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση είναι η αξιωματική αντιπολίτευση και οι ευρωβουλευτές της.

Ο κ.Τσίπρας επέρριψε πολλές φορές ευθύνες «στους προηγούμενους» να για πει ότι μια σειρά μέτρων η κυβέρνησή του τα βρήκε και δεν τα νομοθέτησε, αρνούμενος, ωστόσο, στην ουσία να απαντήσει γιατί δεν τήρησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις π.χ. για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Η μόνη φορά που εμφανίσθηκε απολογητικός ήταν για να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τις επιλογές που έκανε κόντρα στην προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι ο μόνος που έχει μιλήσει για «αυταπάτες».

Στη διάρκεια της συνέντευξης γινόταν σαφές ότι ο κ.Τσίπρας επιχειρούσε να επικοινωνήσει το κυβερνητικό του αφήγημα μπροστά στην τελευταία πράξη της διαπραγμάτευσης και την επικείμενη ψήφιση νέων, επώδυνων, μέτρων στη βουλή, που χρονικά υπολογίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου και ταυτόχρονα να εμφανίζει την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος ως κυβερνητική επιτυχία - εξιτήριο, ουσιαστικά από το μνημόνιο. Δεν μπορούσε παρά να παραδεχθεί ότι τα μέτρα ψηφίζονται χωρίς καμία συζήτηση για το χρέος, αλλά προέβαλε το νέο κυβερνητικό επικοινωνιακό αντίμετρο: «αν δεν μας δώσουν χρέος (αν δεν τηρηθεί η συμφωνία), τότε μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα που ψήφισε. 

Το βίντεο εδώ


Μεταξύ άλλων, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ.Τσίπρας είπε:

Για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση

-Εύλογο το ερώτημα. Τώρα μπορώ να απαντήσω και να πείσω. Βγήκε το αποτέλεσμα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το ΔΝΤ προέβλεπε ο,1%, 42 φορές μικρότερο από το πραγματικό. Μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα. Αυτή την πίεση είχαμε όταν υποκριτικά η αντιπολίτευση μας έλεγε να κλείσουμε. Ολοι έχουν καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται. Οι μόνοι που έμεναν να λένε ότι φταίει η ελληνική κυβέρνηση ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση και οι ευρωβουλευτές της.Για τη δήλωσή του ότι δεν θα νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα


-Και χάρη σ' αυτή τη στάση καταφέραμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Κερδίσαμε αντίμετρα και τις εργασιακές σχέσεις. Καταλήγουμε σε συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, όσο η επιβάρυνση, άλλο τόσο και η ελάφρυνση. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη αξιολόγηση

Ναι, αλλά δεν έχουμε το χρέος. Λέγατε ότι είναι ξένο προς τους κανόνες να νομοθετήσουμε μέτρα δύο χρόνια πριν
-Tα μέτρα για την περίοδο μετά το πρόγραμμα δεν είναι υπό αίρεση. Θα εφαρμοσθούν. Η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα αλλά και το χρέος. Γιατί ήθελαν να πάει η ευθύνη στην Ελλάδα; Ηθελαν να πούμε ότι δεν δεχόμαστε τίποτα και δεν πάμε συμβιβασμό για να πουν ότι φταίει η Ελλάδα που δεν κάνει μεταρρυθμίσεις. 


Τα αντίμετρα δεν λένε τίποτα στο συνταξιούχο. Εχει χάσει στα επτά χρόνια το 65%-70% του εισοδήματός του δεν λένε τίποτα π.χ. τα σχολικά γεύματα. Ακουσαν ακόμη και γιατί δίνουν χαρτζηλίκι στα εγγόνια

-Τα αντίμετρα δεν είναι σωστό να τα υποβαθμίζουμε. Είναι 2% του ΑΕΠ, όσο ακριβώς και η επιβάρυνση και έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτος και έχουν να κάνουν με φορολογικές ελαφρύνσεις, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, επιδοματικά που έχουν να κάνουν με στήριξη του ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους. Επίδομα ενοικίου, επίδομα από το πρώτο παιδί, παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, μείωση του ΕΝΦΙΑ.

-Να μιλήσω και στον άνεργο και στον συνταξιούχο. Αντέχει αυτή η χώρα 8ο 9ο χρόνο επιτροπείας. Πρέπει να βγούμε από τα μνημόνια. Αυτά τα μέτρα έχουν αρχή εφαρμογής 1-1-19, εφόσον βγούμε στις αγορές.


-Ερχεστε μέσα στο Μάιο να ψηφίσετε τα μέτρα πριν το Eurogroup και δεν έχουμε λύση για το χρέος. Πώς θα ψηφίσετε τα μέτρα;
 

-Εχουμε χρόνο 20 μήνες.


-Θα τα ψηφίσετε χωρίς να υπάρχει λύση;
-Θα ψηφίσουμε τα μέτρα για να πάρουμε λύση για το χρέος. Και μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα αν δεν τηρείται η συμφωνία. Το έχω ξανακάνει. 


Για την υπερφορολόγηση

Και προηγουμένως μας λέγανε όλοι «κόφτης, κόφτης, κόφτης». Τελικά ο κόφτης δεν ενεργοποιήθηκε. Πιάσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα γιατί έπεσαν κόφτες στη ρεμούλα, στη φοροδιαφυγή, στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Γιατί δεν έπιαναν πλεόνασμα; Τον ΕΝΦΙΑ δεν τον φέραμε εμείς. 


Γιατί έπρεπε να πάτε σε μεγαλύτερο πλεόνασμα, σκουπίζοντας τη ρευστότητα;
 

Σκουπίσαμε τη ρεμούλα, τη φοροδιαφυγή και τις μίζες.


Πιάσαμε το πλεόνασμα, έχουμε και μέτρα το '19 και το 20

-Εχουμε και αντίμετρα. Κάνω το σταυρό μου που πιάσαμε το πλεόνασμα.


Το βίντεο εδώ

Με πλεόνασμα στο 3.5% ή στο 4.5% ενεργοποιούνται τα αντίμετρα;
 
-Τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν και να ισχύσουν ταυτόχρονα το 19 και το 20, με την προϋπόθεση ότι θα είμαστε εντός στόχων, με πλεόνασμα στο 3.5%.


Η συζήτηση για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη έχει μεγαλύτερο βάθος. Στην Ευρώπη έχουμε εκλογές. Για μας σημασία έχει να μπει τέλος στη μεγάλη περιπέτεια που μπήκαμε το 2010. Οταν θα αλλάζουν τα πράγματα, θα μειώνεται η ανεργία, όταν η χώρα στοιχειωδώς θα στέκεται στα πόδια της. Tα μέτρα που θα ψηφίσουμε είναι το εξιτήριο για να βγούμε από το πρόγραμμα. Οι ξένοι έβλεπαν το πάρτι που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.


Το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους.
 
-Είναι λάθος γιατί οι ληξιπρόθεσμες συνυπολογίζονται και επιπλέον βαίνουν μειούμενες. Το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη άνω του 2% το 2017.

-Ακουγα ότι το φετινό Πάσχα ήταν Ιούλιος των capital controls. Βγήκα, κυκλοφόρησα, είδα τη μεγαλύτερη έξοδο, σε δρόμους που άνοιξαν και δεν είναι μονταζιέρα. Εργα που είχαν μείνει στάσιμα επί τέσσερα χρόνια.

Το βίντεο εδώ...

-Πώς προχωράτε με ζέση στις αποκρατικοποιήσεις, ενώ άλλα λέγατε;
- Αν ήταν δική μας η επιλογή, είμαστε υπέρ συμπράξεων και όχι ιδιωτικοποιήσεων, θα κάναμε αλλιώς. Παραλάβαμε χώρα χρεοκοπημένη, δεν ήταν δική μας επιλογή. Δώσαμε μάχη διαπραγμάτευσης και παραδεχτήκαμε ότι πέσαμε σε τοίχο και το είπαμε και κάναμε εκλογές. Αλλά δεν πουλήσαμε μπιτ παρά. Επαναδιαπραγματευθήκαμε τη συμφωνία για τον ΟΛΠ.

-Δεν δίστασα να πω ότι είχα και αυταπάτες. Πέσαμε σε τοίχο. Αλλαξε η εικόνα της χώρας, αλλά ακόμη και αυτή η μάχη δεν δόθηκε αδίκως. (sic δεν δόθηκε εν αδίκω)Συμφωνία για το χρέος πριν τις γερμανικές εκλογές; 

 
Είναι ρεαλιστικός στόχος μια συνολική συμφωνία στις 22 Μαϊου


Μετανιώσατε για το go back mrs Merkel;


Πιστεύω ότι η κ.Μέρκελ έπρεπε να κάνει πίσω στην σκληρή οικονομική πολιτική που επέβαλε στην Ευρώπη. Τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα του Νότου. Σε προσωπικό επίπεδο, είναι διαφορετικό όταν μιλάς με κάποιον και διαφορετικό από την εικόνα. Είναι ανοιχτόμυαλη (π.χ. στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης) και έχει συναίσθηση της ευθύνης της
Ο κ.Σόιμπλε είναι σοβαρός πολιτικός και σεβαστός.


Το βίντεο εδώ
Για τις κατασχέσεις λογαριασμών από την εφορία

Πολύ σοβαρό πρόβλημα. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι ανεξάρτητη αρχή. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι πρέπει να γίνεται στοιχειώδης έλεγχος. πρέπει να έχουμε μέτρο και να προστατευθούν όσοι έχουν αδυναμία. 


Για τη ΔΕΗ
-Η ΝΔ είχε συμφωνήσει για τη μικρή ΔΕΗ- στην ουσία ήταν η εκποίηση του φιλέτου της ΔΕΗ και την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ- των δικτύων, που είναι ο εθνικός πλούτος. Διασφαλίσαμε ότι το 51% των δικτύων θα είναι στον δημόσιο έλεγχο και αποτρέψαμε την προοπτική πώλησης της μικρής ΔΕΗ. Ως κράτος μέλος της ΕΕ είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τους κανόνες του ανταγωνισμού. Η ΔΕΗ παράγει το 50% του ρεύματος και πουλάει στο 90%. πρέπει να το πάμε στο 50%. Δεν θα επιλέξουμε νέα λιγνιτικά πεδία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε το ποσοστό στα υφιστάμενα πεδία. Αναζητούμε τον τρόπο που θα ανταποκριθεί η ΔΕΗ στις δεσμεύσεις που έχουμε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Για τον ΕΝΦΙΑ
 
-Στα αντίμετρα περιλαμβάνεται και η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Βερεσέδια ακόμη και για τα φάρμακα
 
Γι' αυτό δεν πρέπει να υποτιμάτε τα αντίμετρα.

 

-Εμείς δεν πήραμε μίζες, ούτε θαλασσοδάνεια.
 
-Αν δεν είχε γίνει το δημοψήφισμα δεν θα υπήρχα όχι ως πολιτικός, αλλά και ως φυσικό πρόσωπο. Ελεγα εκείνη την εβδομάδα ότι δεν ήθελα να βγάλω τη χώρα από το ευρώ, ήθελα να διεκδικήσω μια καλύτερη συμφωνία. Για την έξοδο της χώρας στις αγορές
Ας ελπίσουμε ότι οι προβλέψεις μας καθυστερούν για λίγους μήνες. Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση και μετά να βγούμε στις αγορές. 


Για τις γερμανικές αποζημιώσεις
 
Δεν τις έχουμε ξεχάσει. Η Βουλή έκανε επιτροπή που έβαλε δημόσια το θέμα, αλλά κάθε πράγμα στην ώρα του και στον καιρό του. Να στέκεται η χώρα στα πόδια της για να διεκδικήσει. 

 

Για τις μειώσεις στις συντάξεις
Το 40% των μειώσεων στις συντάξεις δεν το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν στη θέση του οποιοσδήποτε άλλος σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή τί θα έκανε; Θα έδινε στον Σόιμπλε και στη Λαγκάρντ την ευκαιρία να πουν ότι φταίει η Ελλάδα; Θα έφερνε κάτι καλύτερο ο κ.Μητσοτάκης; Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη ζητάει εκλογές χωρίς να μας λέει τι θα κάνει. Μας είπαν ότι και τα εργασιακά είναι ιδεοληψία. Κυβέρνησαν 40 χρόνια και τα έκαναν να μην πω πως.
 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Πω πω τύχη ο Αντ1???? Μόλις το πολτικό βαμπίρ της δημοσιοκαφρικής αλητείας ανέλαβε το δελτίο ειδήσεων,να σου κι ο αυτιστικός μαλακισμένος εγκληματίας, να σκυλεύουν ομού τα θύματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;;ΔΗΛ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΙΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΡΟΠΙΘΙΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ;;;;OI ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΗΝ ΠΕΙ ΠΩΣ,ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ...ΚΑΛΑ ΧΑΠΑΚΩΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝΕ;;;;ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΝ ΡΩΤΑΓΕ;;;;ΠΟΤΕ ΔΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ;;K .TΣΙΠΡΑ ΜΑΣ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ.....ΣΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ