Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Ανατροπή: Το ΤΑΙΠΕΔ προσλαμβάνει συμβούλους για την πώληση του 17% της ΔΕΗΝέα τροπή παίρνουν οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προσλαμβάνει συμβούλους για την πώληση του 17%, παράλληλα με την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ και του 35% των ΕΛΠΕ.

Το γεγονός αυτό ανατρέπει τα όσα έλεγε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για διατήρηση του 51% στο ελληνικό δημόσιο


ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ! 

ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΕΝΕ ΟΛΑ... ΚΑΙ ΔΕΗ, ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΕΥΔΑΘ ΚΑΙ ΟΤΕ ΚΑΙ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ... ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ...

ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΜΙΑΡΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.


Καλλιόπη Σουφλή

 Το γεγονός αυτό ανατρέπει τα όσα έλεγε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για διατήρηση του 51% στο ελληνικό δημόσιο


Νέα τροπή παίρνουν οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προσλαμβάνει συμβούλους για την πώληση του 17%, παράλληλα με την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ και του 35% των ΕΛΠΕ.


Το γεγονός αυτό ανατρέπει τα όσα έλεγε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για διατήρηση του 51% στο Ελληνικό Δημόσιο.


Από την άλλη πλευρά διατηρώντας ακόμα και το 34% το ελληνικό δημόσιο ελέγχει την καταστατική μειοψηφία, όμως είναι άγνωστο ποιος και με ποιους όρους θα πάρει το 17%.
Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη συμβούλων ιδιωτικοποίησης των τριών ενεργειακών εταιρειών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ δηλαδή της ΔΕΗ της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.


Την ώρα που οι υπουργοί της κυβέρνησης Ευκλείδης Τασκαλώτος και Γ. Σταθάκης κατά τις ενημερώσεις που έκαναν στου βουλευτές για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές άφηναν να εννοηθεί ότι το 17% της ΔΕΗ θα μεταφερθεί στο υπερταμείο για να μη ιδιωτικοποιηθεί το δ. σ. του ΤΑΙΠΕΔ έκανε το μεγάλο βήμα για την ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών εταιρειών που κατέχει.


Όπως έχει ήδη γράψει το worldenergynews.gr η κυβέρνηση επιδίδεται σε πολιτική διαχείριση της συμφωνίας προσπαθώντας να κρύψει τις πραγματικές αποφάσεις.


Έτσι το ΤΑΙΠΕΔ σήμερα αποφάσισε να αναζητήσει συμβούλους ιδιωτικοποίησης για το 17% της ΔΕΗ, το 65% της ΔΕΠΑ και το 35% των ΕΛΠΕ.


Παρά το γεγονός ότι ακόμα και στην ανακοίνωση του ταμείου χρησιμοποιείται η λέξη αξιοποίηση και όχι ιδιωτικοποίηση είναι βέβαιο ότι η πρόσληψη συμβούλου σημαίνει την ενεργοποίηση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης καθώς ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει ότι δουλειά του είναι η ιδιωτικοποίησης των μετοχικών ποσοστών των κρατικών εταιρειών που έχει υπό τον έλεγχό του και μάλιστα προβλέπει ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν για την κάλυψη του δημοσίου χρέους και όχι στις ίδιες τις εταιρείες που ιδιωτικοποιούνται.


Ακόμη το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη συμβούλων, οι οποίοι θα προτείνουν τους βέλτιστους τρόπους αξιοποίησης των μετοχικών ποσοστών που κατέχει το Ταμείο στα εξής περιουσιακά στοιχεία:

- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

- ΔΕΗ

- ΔΕΠΑ

- ΕΛΠΕ

- ΕΥΑΘ

- ΕΥΔΑΠ

- ΟΤΕ

Στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται με μεταξύ άλλων ότι " την διερεύνηση από τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ της δυνατότητας ορισμού από το Ελληνικό Δημόσιο της Εγνατίας Οδού ΑΕ ως εποπτικού οργάνου για την επόμενη μέρα της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας σε ιδιώτη επενδυτή, αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.


Η πρόταση της Εντεταλμένης Συμβούλου του Ταμείου, κυρίας Λίλας Τσιτσογιαννοπούλου, έχει στόχο να εξεταστεί από τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ η δυνατότητα μετεξέλιξη της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ, σε φορέα παρακολούθησης της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας. 


Η πρόταση διαμορφώθηκε μετά από σειρά συναντήσεων της Διοίκησης του Ταμείου με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη και με την διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ.


Στις συναντήσεις αυτές υποστηρίχθηκε ότι η εταιρεία δεν πρέπει να απαξιωθεί, καθώς διαθέτει ικανό προσωπικό και συσσωρεύει τεχνογνωσία, που πρέπει να διοχετευτεί σε μελλοντικές δράσεις προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου.


Η κυρία Τσιτσογιαννοπούλου τόνισε ότι η εξασφάλιση ρόλου για την εταιρεία μπορεί από σήμερα να γίνει ακόμη και σε άλλα έργα και στο βαθμό που το ΤΑΙΠΕΔ εμπλέκεται θα συμβάλλει στις οποίες διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων. 


Όπως είναι άλλωστε γνωστό, η Εγνατία Οδός ΑΕ, με την σύμφωνη απόφαση και τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιεί σήμερα την διασύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας και τον ΠΑΘΕ. 


Αποφασίστηκε επίσης οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ με χωριστή ομάδα εργασίας, παρέχοντας τις εξειδικευμένες γνώσεις τους να συμβάλλουν τεχνική υποστήριξη, να εξετάσουν, στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδιασμού του Ταμείου και των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων, στην μελέτη και πρόταση, που προτίθεται να καταρτίσει το Υπουργείο Μεταφορών, σχετικά με την εφαρμογή συστήματος αναλογικών διοδίων, καθώς αναγνωρίζεται η σημασία αναλογικής χρέωσης διοδίων για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου".


Πηγή: worldenergynews.gr

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Τί σημασίαν ἔχει τί ἔλεγεν χθές ὁ "πρωθυπουργός," ὁ "ὑπουργός" κ.ἄ.; Ὁ λόγος των δέν ἔχει καμμίαν ἀπολύτως ἀξίαν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/04/3417.html  Εκδήλωση: «Σιωπηρή Άλωση, Η κοινωνία μπροστά στο δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα» (Πειραιάς – 3/4/17)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΔΕΗ απο το 1905 σαν το καλυτερο μπουζουξηδικο λειτουργει και χαρακτηριστικα για '''λιγους''...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.pentapostagma.gr/2017/04/%ce%bf-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%af-%cf%83%cf%8c%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%bd%cf%84-%ce%b3%ce%b9.html


  ΣΦΥΡΙΖΑ = Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ