Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΟΤΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ! Απαιτούν παραίτηση εδώ και τώρα – Αμετανόητος ο Νταϊσελμπλουμ (VIDEO)


Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπαινίχθηκε σε συνέντευξή του το σαββατοκύριακο στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης που έλαβαν οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ξόδευαν τα χρήματά τους σε «αλκοόλ και γυναίκες».Ενώ της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ξόδευαν τα χρήματα, σε βιασμούς, σε δολοφονίες παιδιών... και σε κατατροφές λαών, όπως των Ελλήνων... έτσι Γερούν;;;
Για να λέμε και τα πραγματα με το όνομά τους.


Καλλιόπη Σουφλήntaiselmploum


Το κεφάλι του Γερούν Ντάισελμπλουμ επί πίνακι συνεχίζουν να ζητούν οι Νοτιοευρωπαίοι μετά το σχόλιο του ότι οι Νοτιοευρωπαίοι τα έφαγαν σε ποτά και γυναίκες.


Σχόλιο που όπως διευκρίνισε εκπρόσωπός του δεν είχε σαν στόχο μόνο  την Ελλάδα ενώ επέμεινε ότι στόχος ήταν όλες οι χώρες της Ευρώπης με τον Ντάισελμπλουμ να δηλώνει κατά την εμφάνισή του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου αμετανόητος.


Την παραίτηση του προέδρου του Eurogroup  αναφορικά με τα σχόλιά του για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ζήτησε, μετά τον Ματέο Ρέντσι και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.


Ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης, που στηρίζεται στο κοινοβούλιο από την Κεντροαριστερά, τη ριζοσπαστική Αριστερά και το Πορτογαλικό ΚΚ, χαρακτήρισε τα σχόλια του Ολλανδού πολιτικού «ρατσιστικά, ξενοφοβικά και σεξιστικά», δηλώνοντας ότι η Ευρώπη θα είναι αξιόπιστη, μόνο εάν εκείνος αποχωρήσει από τη θέση του.


Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπαινίχθηκε σε συνέντευξή του το σαββατοκύριακο στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης που έλαβαν οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ξόδευαν τα χρήματά τους σε «αλκοόλ και γυναίκες».


«Η Ευρώπη θα είναι αξιόπιστη ως κοινό σχέδιο την ημέρα που ο κ. Ντάισελμπλουμ θα σταματήσει να είναι επικεφαλής του Eurogroup και θα ζητήσει ξεκάθαρα συγγνώμη από όλες τις χώρες και τους πολίτες που προσβλήθηκαν βαθιά από τα σχόλιά του», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Κόστα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Αουγκούστο Σάντος Σίλβα έκανε παρόμοια σχόλια κατά την επίσκεψη του, την Τρίτη, στην Ουάσινγκτον.


«Ο πρόεδρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Πορτογαλίας.


Νωρίτερα πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είχε χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις σε δημοσίευση του στο Facebook. 

«Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχασε μια καλή ευκαιρία να το βουλώσει. Σε συνέντευξη που έδωσε σε μια γερμανική εφημερίδα, “παρασύρθηκε” σε ηλίθια αστεία –δεν μπορώ να βρω καλύτερη λέξη- για τις χώρες του Νότου, ξεκινώντας από την Ιταλία και την Ισπανία. 

Πιστεύω πως άνθρωποι όπως ο Ντάισελμπλουμ, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεν του αξίζει να κατέχει τον ρόλο που κατέχει. 

Καλύτερα να παραιτηθεί, πράττοντας το τόσο για εκείνον όσο και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών. 
Αν θες να προσβάλλεις την Ιταλία, κάντο στο μπαρ δίπλα στο σπίτι σου και όχι ενώ έχεις θεσμικό ρόλο» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Ιταλού Πρωθυπουργού.


rentsi


Χαμός για το θέμα έγινε κατά την ακρόαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου είναι αποκαλυπτικό. Όταν ο Ισπανός ευρωβουλευτής των Οικολόγων Έρνεστ Ουρτασούν θέτει το θέμα ο κ. Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται αμετακίνητος.


«Θα απολογηθείτε γι’ αυτό;» ακούγεται να τον ρωτά ο Ισπανός βουλευτής με τον Ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup να απαντά με ένα κατηγορηματικό «όχι» και στη συνέχεια να ρίχνει την ευθύνη στα Ισπανικά ΜΜΕ ότι μετέφεραν έτσι τη δήλωσή του και να προσθέτει ότι «αυτό που ξεκαθάρισα ήταν ότι η αλληλεγγύη έρχεται με ευθύνη γιατί αλλιώς δεν θα παραμείνει».


Ο Ισπανός ευρωβουλευτής, όμως, επέμεινε: Έχω δέκα δευτερόλεπτα να σας διαβάσω τη δήλωσή σας; «Δεν μπορεί κάποιος να σκορπάει όλα τα χρήματα του σε γυναίκες και ποτά» είπατε όταν ερωτηθήκατε για την Ευρωζώνη. Ζητάτε συγγνώμη;


«Όχι, οπωσδήποτε όχι. Και μην μου διαβάζετε τη δήλωσή μου, βγήκε από αυτό στόμα» ακούγεται να λέει με επιτακτικό τόνο ο κ. Ντάισελμπλουμ χωρίς να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω.


Σύμφωνα με τους Financial Times ο Ισπανός ευρωβουλευτής, Γκαμπριέλ Μάτο «ξέσπασε» και τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι «απολύτως απαράδεκτες» και συνιστούν «προσβολή» για τις χώρες του Νότου, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο Ντάισελμπλουμ έχασε την «ουδετερότητά» του ως επικεφαλής του Eurogroup.


Αντιδρώντας στην κριτική ευρωβουλευτών, ο Ντάισελμπλουμ είπε: «Μην προσβάλλεστε, δεν πρόκειται για μία χώρα, αλλά για όλες τις χώρες μας. Και η Ολλανδία απέτυχε πριν από κάποια χρόνια να τηρήσει τα συμφωνηθέντα (για τους οικονομικούς κανόνες). Δεν βλέπω μία (σύγκρουση μεταξύ) περιοχών της ευρωζώνης».


Ο επίσης Ισπανός ευρωβουλευτής, Έρνεστ Ουρτασούν, είπε στον κ. Ντάισελμπλουμ: «Πιστεύω ότι αυτή είναι μία ατυχής δήλωση. Μπορεί να είναι αστείο για σας, αλλά εγώ διαφωνώ. Θα ήθελα να ξέρω αν αυτή είναι η πρώτη σας δήλωση ως υποψήφιος για μία δεύτερη θητεία στην προεδρία του Eurogroup».


Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, κατηγόρησε τον Ντάισελμπλουμ για «προκατειλημμένα σχόλια», ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως «ντροπιαστικές και σοκαριστικές».


«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος για τη χρήση τέτοιων εκφράσεων, ιδιαίτερα από κάποιον που υποτίθεται ότι είναι προοδευτικός» τόνισε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με το Politico.


«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάισελμπλουμ εκφράζει απόψεις, οι οποίες είναι ανοιχτά αντίθετες με τη γραμμή της ευρωπαϊκής προοδευτικής οικογένειας» τόνισε ακόμη ο Πιτέλα. «Πραγματικά αναρωτιέμαι αν ένα άτομο που έχει τέτοιες απόψεις μπορεί να θεωρείται ακόμη κατάλληλο για να είναι πρόεδρος του Eurogroup» κατέληξε.


«Δεν επιτρέπω και δεν ανέχομαι, από κανέναν όσο ψηλά ιστάμενος κι αν είναι, να προσβάλλει τη χώρα μου και τους συμπολίτες μου» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.


Διευκρινίσεις προσπάθησε να δώσει  ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Διαβάστε το ακριβές απόσπασμα στην FAZ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη χώρα. Στο ευρωκοινοβούλιο είπε κατηγορηματικά ότι το μήνυμά του απευθύνεται σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Το μήνυμα του είναι:  Η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις» επισήμανε ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup.


Ο κ. Ρέινς ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση το σχόλιο του κ. Ντάισλεμπλουμ δεν συνδεόταν με την αντίληψη που έχει για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.


Σε ερώτημα αν ο κ. Ντάισελμπλουμ μετανιώνει για το σχόλιο που έκανε στη γερμανική εφημερίδα με δεδομένη την αρνητική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, η απάντηση από τον εκπρόσωπό του ήταν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup «δεν απολογείται για το κείμενο» εννοώντας την επίμαχη δήλωση στην εφημερίδα FAZ.


Πάντως το θέμα που δημιουργήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup πριονίζει τις ελπίδες του να παραμείνει στη θέση του μετά την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία. Παρά το γεγονός ότι ο Σόιμπλε επιθυμεί την παραμονή του οι Νοτιοευρωπαίοι  δεν θα κάνουν πίσω. 

Σημειώνεται ότι η Ισπανία εδώ και καιρό προσπαθεί να θέσει τον υπουργό Οικονομικών της, Λουίς Ντε Γκίντος, επικεφαλής του Eurogroup.https://youtu.be/WZz7EUFH93k

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

11 σχόλια:

 1. Γιατί ωρέ έχει άδικο.
  10ετίες δεν κοροιδεύαμε τους Βόρειους ότι πάνε από τις 9 και 10
  για ύπνο,ενώ εμείς πηγαίναμε για δουλειά το πρωί κατευθείαν από τα μπουζούκια τα μπαράκια και τα στρηπτιζάδικα και κοιμόμασταν όρθιοι;;;;;;

  Ήρθε η ώρα να μας πηδήξουν τώρα και να βγάλουν το άχτι τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ...τελικα ολος ο πλανητης μια γειτονια ειναι αλλος γκαμαει αλλος πληρωνει αλλος κοιταει , ενω αλλος πειναει αλλος μοσχοαναθρεμενος , ενω αλλος τιποτα -ανυπαρκτος αλλος μωαμεθ , ενω αλλος θεος ο αλλος στην κολαση της επιβιωσης , ενω αλλος χαιδευει περιποιουμενος τους ορχεις του αλλος ''ψαχνει'' τα κολομερια του ....γιατι ρε ανωμαλοι διαλυσατε τους πολιτισμους των ελληνων [ οι προγονοι σας ] και τωρα το παιζετε ''σοφοι''μιλωντας για τον πολιτισμο των ελληνων ? Ρε τον Βαγωα της ανατολης τι λεει , αυτος που δημιουργηθηκε απο παρτουζα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τουλαχιστον αυτοι τα ξοδευαν φυσιολογικα στις γυναικες εσεις ρε πουσταρες ανωμαλοι οπως ειπε και πολυ σωστα η ΚΥΡΙΑ Σουφλη σε βιαμους παιδιων αρσενοκοιτες λουγκρες . σαδιστες φονιαδες .ρενα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γερούν προχώρα σε θέλει όλη η χώρα... Δηλαδή η Σία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΡΕ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΓΕΡΟΥΝ ΣΚΑΤΟΥΝ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ Β ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΙΡΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ΤΟΥΣ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..ΟΙ Ν ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ..ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ.....ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΝΩΜΑΛΕ ΣΤΡΑΒΟΥΛΙΑΚΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ¨Ελα Σούλα είσαι να σε βολτάρω απόψε στα μπουζούκια; Βλέπω έχεις οίστρο σαν την κατά δήλωσή της πουτάνα την Σία. Θα σου έχω και παρέα τον Γερούν.

   Διαγραφή
 6. Κατηγορεί τους νότιους που ξοδεύονται σε αλκοόλ και γυναίκες.
  Μήπως τον ενοχλεί γιατί ο ίδιος ξοδεύεται σε αλκοόλ και ... άντρες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πήρε λίγο παραπάνω την πρέζα του κι αμόλησε φωναχτά αυτά που σκεφτόταν ο κρυόκωλος. Μπαστούν πάνε στο σπιτάκι σου να βλέπεις τσόντες τρώγοντας πατατάκια και πίνοντας κόκα κόλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. αυτος εκει στην ολλανδια τη χωρα του τις πορνες τις εχουν μεσα σε βιτρινες εδω στην ελλαδα κυκλοφορουν αναμεσα μας και αφου ειμαστε τοσο ανεπροκοποι ,θα πω αυτο που λενε στο χωριο μου για αυτους που ξενιτευονται αλλα δεν εχουν μια λοιπον οσα δουλευα στα ξενα στο μουνι και στην ταβερνα ολε.ριτα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΓΕΡΟΥΝ ΓΕΡΑ ΠΑΡΕ ΤΗΣ ΣΙΑΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ... ΧΑΧΑΧΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΓΕΛΑ Δ Ο ΜΩΡΟΣ ΚΑΝ ΤΙ ΜΗ ΓΕΛΟΙΟΝ ΕΙ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ