Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Deutsche Welle: Η Ελλάδα αφέθηκε στην τύχη της - Τι αναφέρουν γερμανοί σχολιαστές για το προσφυγικό Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι σχολιαστές του γερμανικού τύπου χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις για την προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία επετεύχθη στις 18 Μαρτίου του περασμένου έτους. 
"Προσφυγικό", ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΙΚΟ - ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ.
Ευρώπη και αριστερογενιτσαροι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μετέτρεψαν την Ελλάδα, σε ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ.

Καιρός, να τους πάρουμε με τις... "πέτρες"...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Κι όσο για την πώληση αεροδρομίων και λιμανιών... ούτε ένας από αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους, δεν θα δει άσπρη μέρα...
Τι αναφέρει η Deutsche Welle
 

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, οι γερμανοί σχολιαστές προχωρούν σε έναν μάλλον αρνητικό απολογισμό, αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle.

 


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι σχολιαστές του γερμανικού τύπου χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις για την προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία επετεύχθη στις 18 Μαρτίου του περασμένου έτους.
 


Μάλιστα, το σχόλιο της εφημερίδας Der Tagesspiegel, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρει πως «μοναδικός στόχος αυτής της συμφωνίας ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά, να κρατήσει μακριά από τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου τους ανθρώπους, κυρίως από τη Συρία αλλά στο τέλος και από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, οι οποίοι φεύγουν από τον πόλεμο αναζητώντας άσυλο και ασφάλεια.
 


Θα καταγγείλει η Τουρκία τη συμφωνία, όπως έχει επανειλημμένως απειλήσει;
Το τι θα συμβεί εάν το κάνει, είναι ξεκάθαρο: Θα υπάρξει ένα νέο μαζικό κύμα προσφύγων που θα πλήξει κυρίως την Ελλάδα.
 


Στην περίπτωση αυτή η υπόλοιπη Ευρώπη θα βοηθήσει τους Έλληνες όσο τους βοήθησε και με την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο.
Στην προσφυγική πολιτική η Ευρώπη εμφανίζεται ως ένωση υποκριτών, εξαρτημένη από το έλεος του Ερντογάν».
 


Από την πλευρά της, η εφημερίδα Frankfurter Rundschau, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, κατηγορεί την Ευρώπη ότι δεν παρουσιάζει όλα τα στοιχεία που αφορούν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, παρά μόνον εκείνα που τη συμφέρουν.
«Δεν προκαλεί εντύπωση ότι η Κομισιόν επαινεί τη συμφωνία με την Τουρκία που επετεύχθη πριν από ένα χρόνο.
Αντί για σχεδόν ένα εκατομμύριο ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μόνον 28.000 περίπου άνθρωποι.
 


Ο αριθμός εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού μειώθηκε από τους 1.145 στους 80.
Ωραία θα ήταν βέβαια εάν η Κομισιόν δεν παρουσίαζε μόνο εκείνα τα στοιχεία που ταιριάζουν στο σχέδιό της.
 


Τι γίνεται με εκείνους τους χιλιάδες που επέλεξαν άλλο δρόμο για την Ευρώπη, από τότε που τα κράτη της ΕΕ έκλεισαν τη λεγόμενη Βαλκανική Οδό;
Έχασαν όντως λιγότεροι άνθρωποι τη ζωή τους στους διάφορους δρόμους προς την Ευρώπη;
 


Σε έναν ειλικρινή απολογισμό έχει θέση και το πολιτικό κόστος που πρέπει να πληρώσει η ΕΕ, που στην προκειμένη είναι η εξάρτηση της από την Τουρκία.


 Οι υπεύθυνοι της ΕΕ πρέπει να παραδεχθούν επίσης ότι η συμφωνία εξυπηρετεί την απομόνωση της Ευρώπης.
 Όμως αυτό δεν ακούγεται τόσο ωραίο όσο οι αριθμοί με το θετικό μήνυμα».

 

Για τους πρόσφυγες η Λέσβος έγινε το νησί των φυλακισμένων

 

Τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά, θεωρεί η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αναφέροντας πως «όποτε ο Ερντογάν νομίζει ότι πρέπει να τα βάλει με την ΕΕ, απειλεί με το τέλος της συμφωνίας για τους πρόσφυγες.
Όμως δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα.
Και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό».
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο πιο ισχυρός είναι μάλλον ο εξής: οι απειλές του είναι κενές περιεχομένου.
 


Από τότε που ξεκίνησε να ισχύει η συμφωνία μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά.
 

Αυτή η δήθεν δύσκολα αντιμετωπίσιμη μάζα προσφύγων, που θα συνέχιζε το ταξίδι της από την Τουρκία στην Ευρώπη, δεν υπάρχει πια.
 


Ούτε υπάρχει εκείνη η Ευρώπη, που μέχρι πριν από ένα χρόνο ήταν ο πολυπόθητος προορισμός για πολλούς πρόσφυγες.
 


Η ΕΕ έχει αποκλειστεί, έχει υψώσει τείχη.
 


Το τι απέμεινε από την κουλτούρα φιλοξενίας φαίνεται με τον πλέον αποκαρδιωτικό τρόπο στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, που έχει εξελιχθεί σε θλιβερό σύμβολο ευρωπαϊκής πολιτικής εκφοβισμού.
 


Κατά τη διάρκεια του χειμώνα πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους διότι το κράτος δεν διέθεσε αρκετούς θερμαινόμενους χώρους».
 


«Για τους πρόσφυγες η Λέσβος έγινε το νησί των φυλακισμένων», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει πως «ακόμη και ένα χρόνο μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε ένα λειτουργικό σύστημα παροχής ασύλου. (…)
 


Η συμφωνία για τους πρόσφυγες είναι κάθε άλλο παρά τέλεια.
 


Περιέχει λάθη, όπως δείχνει η κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και εν μέρει έχει αφεθεί από τις Βρυξέλλες στην τύχη της. Εκεί (σ.σ. στην Ελλάδα) η Ευρώπη, φοβισμένη, συνεχίζει να κρύβεται από την προσφυγική κρίση.


 Σε σχέση όμως με την Τουρκία του Ερντογάν η συμφωνία αποδεικνύεται απροσδόκητα ισχυρή».Περί αεροδρομίων

Σχόλια γίνονται και για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών αεροδρομίων, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σημειώνοντας ότι ένα άλλο θέμα που απασχολεί τον γερμανικό τύπο του Σαββατοκύριακου είναι αυτό της παραχώρησης 14 ελληνικών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport.«Τώρα εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να τελειοποιήσει τη συμφωνία», γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφερόμενη στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών αεροδρομίων.  

«Η Κομισιόν άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση 14 ελληνικών αεροδρομίων. Την Παρασκευή συμφώνησε να περάσουν τα αεροδρόμια για ένα διάστημα 40 ετών στη γερμανική Fraport AG και στον ελληνικό εταίρο της Copelouzos Group με τέλος παραχώρησης 1,23 δις ευρώ.
 


Όπως λέγεται, εναπόκειται πλέον στην ελληνική κυβέρνηση να επισφραγίσει τη συμφωνία. (…)
 


Η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων παίζει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα διάσωσης της υπερχρεωμένης και τεχνικά χρεοκοπημένης χώρας του ευρώ.
 


Για να λάβει το τρέχον τρίτο δανειακό πακέτο ύψους 86 δις ευρώ η Αθήνα δεσμεύτηκε για μεταρρυθμίσεις και μέτρα περικοπών αλλά και για την πώληση δημόσιας περιουσίας».ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ