Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Θεωρία χάους…. χωρίς συμφωνία - Κλιμάκωση των capital controls, οι τράπεζες προς νέες ΑΜΚ με bail in, δράμα στις μετοχές Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μην εγκληματήσει κατά της πατρίδας και κατά του ελληνικού λαού. 

Τα σενάρια περί δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης είναι ανοησίες και με ανοησίες η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει σοβαρή και υπεύθυνη χώρα.


Βρε μανία, να κλείσει η αξιολόγηση!!!!!!!!!!!!

Αντί να απαιτούν από την κυβέρνηση την πλήρη έξοδο από την Ε.Ε. που καταρρέει, έξοδο από την Ευρωζωνη και  ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, την σπρώχνουν σε... υπογραφή των χειρότερων μέτρων...

ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ;


Καλλιόπη Σουφλή

 
Εάν η Ελλάδα θέλει να αυτοκτονήσει οικονομικά και κοινωνικά θα ακολουθήσει την εγκληματική συνταγή των καθυστερήσεων. 
 
 
Σχεδόν όλοι και εύλογα εστιάζονται στο βασικό και θετικό σενάριο ότι το αργότερο έως τις 22 Μαΐου του 2017 θα κλείσει η αξιολόγηση.
 
Λογικά αυτό το σενάριο θα επιβεβαιωθεί, η χώρα έστω και υποβασταζόμενη θα προσπαθήσει να επανέλθει στην κανονικότητα και τα χειρότερα θα αποτραπούν.
Αυτό είναι το βασικό σενάριο για την πορεία της Ελλάδος που συνεχίζει να πειραματίζεται με το λάθος.


 
Όμως τι θα συμβεί εάν για κάποιο λόγο κυριαρχήσει το αρνητικό σενάριο, το σενάριο χάους;
Το σενάριο χάους περιλαμβάνει μόνο ένα υποτυπώδες bridge loan ένα δάνειο γέφυρα για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017 αλλά στον αέρα παραμένουν η μεγάλη συμφωνία, τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος και ο ρόλος του ΔΝΤ.Τι θα συμβεί εάν οι πολίτες και το σύστημα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει συμφωνία και ότι η ελληνική κυβέρνηση αναζητάει ρευστότητα για να καλύψει τις ανάγκες πληρωμών του 2017; Ήδη υπάρχουν ορισμένες σαφείς ενδείξεις για το τι πρόκειται να συμβεί…
-    Οι εκροές καταθέσεων θα συνεχιστούν με ένα ρυθμό περίπου 1 με 1,5 δισεκ. τον μήνα πιέζοντας σημαντικά την ρευστότητα στο σύστημα. 


-    Όλο το new money το νέο χρήμα θα φύγει εκ νέου υπό τον φόβο μιας δραματικής τροπής.
Το νέο χρήμα υπολογίζεται σε 5 δισεκ. ήδη βγήκε 1,5 δισεκ. και απομένουν άλλα 3,5 δισεκ


-    Οι καταθέσεις θα υποχωρήσουν προς τα 110 δισεκ. ευρώ για επιχειρήσεις και νοικοκυριά και προφανώς η ΤτΕ σε συνεργασία με την ΕΚΤ θα επιβάλλουν κλιμάκωση των capital controls.


-    Αντί λοιπόν της φυσιολογικής αποκλιμάκωσης των κεφαλαιακών ελέγχων θα έχουμε κλιμάκωση των capital controls, αύξηση του ELA και αύξηση της εξάρτησης από το ευρωσύστημα.


-    Τα προβληματικά δάνεια ήδη έχουν αυξηθεί κατά 1,5 δισεκ. και στο δυσμενές σενάριο θα μπορούσαν να φθάσουν τα 5 δισεκ. προσεχώς όπερ σημαίνει νέες ζημίες για τις τράπεζες το 2017.


-    Σε αυτή την περίπτωση οι τράπεζες θα είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν νέα κεφάλαια τουλάχιστον 6-10 δισεκ. 


-    Στα stress tests του Ιουλίου του 2018 οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση. 


-    Όταν η κοινωνία διαπιστώσει ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια η εκροή καταθέσεων θα ενταθεί στα πλαίσια του 2015 και ο φόβος του bail in δηλαδή της εμπλοκής των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση θα ενταθεί. 


-    Ο κίνδυνος του bail in σε εγκλωβισμένους λόγω capital controls καταθέτες θα προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση με προεκτάσεις που ούτε μπορούν να περιγραφούν…To βέβαιο είναι ότι ένα bail in θα οδηγούσε σε καταστροφή την ελληνική κοινωνία. 


-    Οι αποδόσεις των ομολόγων θα εκτιναχθούν σε επίπεδο χρεοκοπίας, θα δούμε αποδόσεις στο 20% με 30% όπως συνέβη και το 2015. 


-    Στο χρηματιστήριο προφανώς θα επικρατήσει χάος καθώς και οι τελευταίοι εναπομείναντες επενδυτές θα ρευστοποιούν οδηγώντας προς τα χαμηλά των 420 μονάδων το χρηματιστήριο. 


-    Η κοινωνία θα βρεθεί σε αναβρασμό εάν διαπιστώσει ότι μια ανίκανη κυβέρνηση ρίχνει στα βράχια την Ελλάδα. 


-    Οι οίκοι αξιολόγησης θα υποβαθμίσουν ή θα σπεύσουν να προειδοποιήσουν για υποβάθμιση την Ελλάδα 


-    Σε όλη την Ευρώπη το Grexit θα είναι η κυρίαρχη απειλή, όλος ο διεθνής τύπος θα ασχολείται με τον δραματικά αυξανόμενο κίνδυνο του Grexit. 


-    Τα φορολογικά έσοδα θα καταρρεύσουν εάν η κοινωνία διαπιστώσει ότι η Ελλάδα πάει στα βράχια, τα κόκκινα δάνεια θα εκτιναχθούν και όλα αυτά μαζί θα εγκλωβίσουν σε καθοδικό σπιράλ την οικονομία και η ύφεση ξανά στο προσκήνιο.


Αντί για ανάπτυξη +1,5% με +2,2% θα έχουμε ύφεση -2% και τα χειρότερα έπονται. 


-    Στην θεωρία του χάους εάν η κυβέρνηση αποτύχει σε ένα συμβιβασμό και για να αποτραπεί το χάος οι εκλογές θα είναι σωτήριες… Το συμπέρασμα

 

Εάν η Ελλάδα θέλει να αυτοκτονήσει οικονομικά και κοινωνικά θα ακολουθήσει την εγκληματική συνταγή των καθυστερήσεων.

 
Η αξιολόγηση και η συμφωνία πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση.
Η παρελθούσα εμπειρία έχει αποδείξει ότι οι καθυστερήσεις καταλήγουν σε πολλαπλάσιο βάρος μέτρων από ότι έχει αρχικώς εκτιμηθεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μην εγκληματήσει κατά της πατρίδας και κατά του ελληνικού λαού. Τα σενάρια περί δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης είναι ανοησίες και με ανοησίες η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει σοβαρή και υπεύθυνη χώρα.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

    http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2017/03/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένα πρόστιμο της εφορίας δεν είναι έγκυρο αν δεν κληθεί σε ακρόαση ο φορολογούμενους

    https://eleftheroiellines.blogspot.gr/2017/03/blog-post_586.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ