Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

«ΞΥΠΝΑ ΠΑΠΑ ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ»!


 Δεν αργεί η στιγμή, πιστεύω, που θα βρεθούν αυτοί οι θεόπνευστοι άνθρωποι και δύο εκατομμύρια Έλληνες θα κατεβούν στο Σύνταγμα και θα ανατρέψουν τα πάντα, εις το όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Εάν ζούσε σήμερα ο Αγ. Ιωάννης.ο Χρυσόστομος και τον ρωτούσαν γιατί εξορίστηκες Άγιε Ιωάννη; 

Θα απαντούσε “για τον έλεγχο των φαύλων αρχόντων και φαύλων επισκόπων”. 


Εάν ζούσε σήμερα και ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και τον ρωτούσαν, γιατί σε αποκεφάλισαν Ιωάννη; 

Θα απαντούσε παρομοίως “για τον έλεγχο των φαύλων αρχόντων”


"Ξύπνα Παπά, Ξύπνα Λαέ" έλεγε και πριν 20 μόλις χρόνια και ο παπα-Γιάννης ο Πυρουνάκης, ο οποίος εναντιώθηκε σε κάθε είδους ολοκληρωτισμό, ψευδοπατριωτισμό και υποκριτικούς παπαδισμούς, αγωνιζόμενος για την ελευθερία των ανθρώπων.


Λυπάμαι, αλλά ο πραγματικός ρόλος της Εκκλησίας σήμερα δεν είναι να κάνει συσσίτια και φιλανθρωπίες, αλλά να αφήσει επιτέλους τις υψηλές θεολογίες, με τις οποίες ο Έλληνας σήμερα αδυνατεί λόγω των περιστάσεων να αφομοιώσει και να συντονιστεί με την πραγματική κατάσταση της κοινωνίας έτσι πως έχει διαμορφωθεί και να δώσει το σωστό παράδειγμα εν τοις πράγμασι.


Διότι ακριβώς αυτό έχει πρωτίστως ανάγκη ο Έλληνας σήμερα. 

Διότι από θεωρίες σήμερα έχει χορτάσει, από ορθοπραξία πεινάει και υποφέρει. Και Ορθοδοξία χωρίς ορθοπραξία δεν υπάρχει.


Υπέρ πλεόντων, οδοιπορούντων, νοσούντων, καμνόντων και υπέρ του ρυσθήναι ημάς από πάσης θλίψεως, οργής, κινδύνου και ανάγκης να αφήσουν λοιπόν οι μεγαλόσχημοι παπάδες και επίσκοποι τον άμβωνά τους και να βγουν έξω στο πεζοδρόμιο και με πύρινο Ελληνορθόδοξο λόγο και αυτοθυσία να εκπληρώσουν επιτέλους την επιθυμία εκείνη όλων των Ελλήνων, όταν από καιρό τώρα όλοι μονολογούμε το γνωστό "αναζητείται ηγέτης".


Ο πραγματικός ρόλος της Εκκλησίας λοιπόν δεν είναι μόνο, να προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί, ρύζι και φασόλια στον άνεργο και στον πεινασμένο, αλλά κυρίως να ενδυναμώσει ψυχικά τους πεινασμένους και ανέργους, ώστε να μπορέσουμε από μόνοι μας επιτέλους να διεκδικήσουμε το φαί και την δουλειά που μας ανήκει.


Και ειδικότερα σήμερα, που έχουμε ορφανέψει από ελπίδα και οράματα αλλά κυρίως από ηγέτες-μαχητές της ειρήνης και της δικαιοσύνης, που θα καθοδηγήσουν ορθά και θα συμπαρασύρουν ομοθυμαδόν όλον τον κλήρο, ορθοτομώντας έτσι το μέλλον των παιδιών μας. 

Σήμερα επίσης που οι πολιτικοί άρχοντες όλοι αποκαλύφθηκαν, όπως και οι ακαδημαϊκοί και οι πανεπιστημιακοί επίσης, τι πεδίον δόξης λαμπρότερων για τους εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, να ορθοπράξουν επιτέλους τηρώντας αυτοί πρώτοι τα λόγια τους κηρύγματος τους, το κήρυγμα του Χριστού, του πρώτου αυτοθυσιασμένου και να ενσαρκώσουν αυτοί πρώτα τον λόγο Του, θυσιάζοντας τον εαυτό τους για το κοινό καλό, μη φοβούμενοι το κόψιμο του μισθουλάκου τους, το ξήλωμα των χρυσοποίκιλτων ράσων τους ή την άρνηση της οποιασδήποτε βολής τους.


Είναι κρίμα, διότι η Ορθοδοξία έχει κρυμμένη μέσα στην ιστορία της, τόση μεγάλη εμπειρία, έχει περάσει από τόσους διωγμούς και κρίσεις, που κανονικά η τωρινή κρίση, όντας τεχνίτη και καταρχάς πνευματική, θα έπρεπε να είναι παιχνιδάκι για τους φωτισμένους επισκόπους μας να την αντιμετωπίσουν.


Και σήμερα επίσης που όλα τα συστήματα που επαναλαμβανόμενα έχουν δοκιμαστεί, καπιταλισμος, φιλελευθερισμός, σοσιαλισμός, κομμουνισμός, δικτατορίες και όλα εν τέλει πολλαπλώς απέτυχαν, μήπως σήμερα είναι και το κατάλληλο timing για να δοκιμάσει η Ελλάδα για πρώτη φορά επιτέλους και την κοινωνική πολιτική του Ευαγγελίου; 

Εκείνη του Βυζαντίου προσαρμοσμένη στο σήμερα; Μήπως η μοναδική ικανή επανάσταση που θα μπορέσει να ανατρέψει τελικά την σημερινή κατάσταση είναι εκείνη η επανάσταση της αγάπης και δικαιοσύνης του Ευαγγελίου; Και δεν χρειάζονται πολλοί ξέρετε, δυό τρείς σωστοί μόνο να κάνουν την αρχή και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν από εμάς.
Δεν αργεί η στιγμή πιστεύω που θα βρεθούν αυτοί οι θεόπνευστοι άνθρωποι και δύο εκατομμύρια Έλληνες θα κατεβούν στο Σύνταγμα και θα ανατρέψουν τα πάντα, εις το όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.


Σοφία, ορθοί λοιπόν !

Αμήν

Β.Παπαδόπουλος

Με εκτίμηση,
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. Πλέον μπήκαμε στα πραγματικά γεγονότα. Βλέπετε, ακούτε , μαθαίνετε τι συμβαίνει.
  Κρίμα! Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

  Σεΐχης του Αιγαίου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΥ...

   ΓΕΝ

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ