Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ και για τα αδέσποτα! ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ σε βάρος του Καμίνη... Οι ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΡΕ Καμίνη;

Αη στο διάολο με την μαύρη ψυχή που κουβαλάτε όλοι εσείς...

Αλλά που θα πάει; Θα έρθει η τιμωρία σας και θα είναι και αμείλικτη...

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ... γιατί τον λαό, δεν τον υπολογίζετε, και για θεό, έχετε τον διάολο...


Καλλιόπη Σουφλή 
Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη: Να διασφαλιστεί η ευζωία των αδεσπότων ζώων στην πόλη
 
 
Κύριε Δήμαρχε,
 
Καταγγέλλουμε την παράνομη περισυλλογή από τους υπαλλήλους του Τμήματος Αστικής Πανίδας, αδέσποτου σκύλου ενταγμένου στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/2/17, έξω από το Δημαρχείο στην Πλατεία Κοτζιά.
 
Η περισυλλογή έγινε άμεσα μετά από τηλεφωνική εντολή που δόθηκε από το Γραφείο Δημάρχου προς το αρμόδιο Τμήμα, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο ζώο επιθετικό ισχυριζόμενοι ότι δέχτηκαν καταγγελία ότι δάγκωσε 3 ή 4 παιδιά!!!.
Αυτό ισχυρίσθηκε η κα Χριστοπούλου, η οποία δεν γνώριζε ακριβώς τον αριθμό των παιδιών!! 
 
Οι υπάλληλοι στην είσοδο του Δημαρχείου απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου ζώου αλλά και των 2 άλλων σκύλων που ζουν αρμονικά εδώ και χρόνια στην πλατεία Κοτζιά.

Επισημαίνουμε την σωρεία παραλείψεων για ακόμη μια φορά, καθώς ουδέποτε έγινε έγγραφη καταγγελία του/των παθόντων, ούτε προσκομίστηκε φωτογραφικό υλικό που να αποδεικνύει το δάγκωμα και βεβαίωση της κατάστασης του/των παθόντων από Δημόσιο Νοσοκομείο.
 
 
Ο δε τρόπος περισυλλογής του ζώου, που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι πραγματοποιήθηκε ενώπιον διαμαρτυρόμενων δημοτών και τουριστών, συνιστά κακοποίηση, καθώς το ζώο κοιμόταν αμέριμνο, περισυλλέχθηκε βίαια με θηλεία (πνίχτη) και από το σοκ και τον φόβο λερώθηκε με τα ίδια του τα κόπρανα, μάτωσε το στόμα του και ορίστηκαν οι αδένες του στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί. 

Στους πολίτες που διαμαρτύρονταν για τον κακοποιητικό τρόπο που ενεργούσαν οι υπάλληλοι της περισυλλογής, αλλά και για την άδικη απομάκρυνση του ζώου, η απάντηση που εισέπραξαν από τους υπαλλήλους της περισυλλογής ήταν «τα παράπονά σου στον Δήμαρχο».

Είναι δεδομένο ότι περισυλλογή πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, όπου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι :

Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο που απρόκλητα εκδηλώνει έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο και τα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα.
 
Ο δε χαρακτηρισμός ενός ζώου ως επικίνδυνου ή μη είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της 5μελους επιτροπής όπως ορίζεται από το άρθρο 46 του Ν 4235/14.

Το απαράδεκτο εκτός όλων των άλλων είναι, ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν οι φιλόζωοι που φροντίζουν καθημερινά το συγκεκριμένο ζώο καθώς και τα υπόλοιπα ζώα του κέντρου, ώστε να συνεργαστούν με την αρμόδια υπηρεσία και να αποφευχθούν όλα τα προαναφερόμενα που προσβάλουν απίστευτα την εικόνα του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας που θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων και όχι παράδειγμα προς αποφυγή ,
 
 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
 
Και με την ρητή επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μας
 
ΖΗΤΟΥΜΕ
 
Να κινηθεί κάθε νόμιμη πειθαρχική διαδικασία εναντίον των υπαλλήλων που έδωσαν την εντολή της περισυλλογής του σκύλου από το τμήμα Αστικής Πανίδας χωρίς να συντρέχουν οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
 
 
Προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά παρόμοια περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα σας ως Δήμαρχο αυτής της Πόλης αλλά και την δική μας ως Δημοτών, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται απόλυτα τη νομοθεσία από τους αρμοδίους υπαλλήλους. Άγνοια Νόμου, ως ισχυρίζονται, δεν δικαιολογείται σε κανένα και ιδιαίτερα σε υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούν σε θέσεις καίριες όπως το γραφείο του Δημάρχου και το Τμήμα Αστικής Πανίδας.
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Δ.Α
2.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
3.Δ/ΝΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
4.Δ/ΝΤΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Φιλοζωικά
Σωματεία, Φιλοζωικές Ενώσεις,
Εθελοντές
πολίτες στην περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ

ΑΡΜΟΔΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΙΔΑ)

 
Για ολιγωρία και αδιαφορία στην εφαρμογή των
Ν 4039/12 & 4235/14.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο Δήμος υποχρεούται για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ενίοτε και σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία ή φιλοζωικές ενώσεις.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Αλέξανδρος Μοντιάνο και η Προϊσταμένη του Τμήματος κα Αναστασία Μαρκαντωνάτου, δεν έχουν επισκεφθεί, ως οφείλουν, τους χώρους του ΔΙΚΕΠΑΖ (φορέα που έχει αναλάβει την κτηνιατρική περίθαλψη και φύλαξη των αδέσποτων σκύλων του Δήμου Αθηναίων), ώστε να έχουν ιδία αντίληψη και να εποπτεύσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα ζώα, γεγονός που συνιστά εγκληματική αδιαφορία σε βάρος ψυχών.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος δεν έχει μεριμνήσει για την άμεση συνεργασία με την Εισαγγελέα αρμόδια για τα ζώα, ώστε καταστεί ταχύτερη η διεκπεραίωση των θεμάτων που αφορούν τις
αφαιρέσεις ζώων κατόπιν εισαγγελικών εντολών με αποτέλεσμα να παραμένουν τα ζώα
για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο χώρο φιλοξενίας γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς
κινδύνους για την υγεία τους (νοσοκομειακά μικρόβια, στρες λόγω αλλαγής
περιβάλλοντος, ασυλοποίηση κ.λ.π) , ενώ
παράλληλα επιβαρύνεται η λειτουργία του Κέντρου περίθαλψης.

Η Προϊσταμένη
του Τμήματος, κατόπιν εντολής του Γραφείου Δημάρχου έδωσε εντολή για την
περισυλλογή αδέσποτου σκύλου, ενταγμένου στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, το
οποίο χαρακτηρίστηκε ως «επιθετικό»
χωρίς να συντρέχουν οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες προϋποθέσεις (έγγραφη καταγγελία, αποδεικτικά
στοιχεία από Δημόσιο Νοσοκομείο).
 
Η περισυλλογή του ζώου έγινε με βίαιο τρόπο έξω
από την είσοδο του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοτζιά ενώπιον διαμαρτυρομένων
πολιτών και ενώ το ζώο κοιμόταν αμέριμνο.

Όλα τα
ανωτέρω θα μπορούσαν να έχουν επιλυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς οι
φιλόζωοι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, ζήτησαν από τον
κο Αντιδήμαρχο να οριστεί μία συνάντηση με σκοπό να τεθούν υπόψη του όλα τα
θέματα και να παράσχουν, όπως κάνουν πάντα, κάθε δυνατή βοήθεια και συνεργασία
για την επίτευξη ενός και μόνο στόχου: την
ευζωία των αδέσποτων ζώων της πόλης.

Δυστυχώς ο
κος Αντιδήμαρχος μέχρι σήμερα δεν έχει
αποδεχτεί το αίτημα αυτών απαξιώνοντας την μέχρι τώρα εθελοντική
προσφορά τους.

 
Η φιλοζωία
δεν αποδεικνύεται με βαρύγδουπες δηλώσεις αλλά είναι τρόπος ζωής.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ STRAY,GR

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ»

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΝΩΣΗ BEST FRIENDS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ «Η ΑΓΡΥΠΙΝΙΑ» υπό την ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ –
ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ –
ΣΕΠΟΛΙΩΝ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Ζ.Ε.Κ.

ΦΙΛΟΙ
ΖΩΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΩΝ –ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Τα μόνα παιδάκια που κυκλοφορούν έξω απο το δημαρχείο είναι γυφτάκια και πακιστανακια, ταλε κουαλε δηλαδή, ρυπαρα γένη, υπανθρωπες φυλές, οι οποίες έχουν αλλεργία στους σκύλους (εκτος αν ειναι ψητοι) και οι σκύλοι σε αυτούς. Λιγο νιονιο σκυλου να ειχαν οι ψευτοελληνες δεν θα ψήφιζαν ισλαμοσυριζα.
    ΟΙ ΣΚΎΛΟΙ ΞΈΡΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΠΟΓΙΑΣ ΑΦΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΟΛΑ Τ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ;;;ΑΥΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ,ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙ....SOS ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ .....ΣΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ